Keittiöremontti

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana Sly, 05.12.2005.

 1. säätäjä

  säätäjä Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Meillä on vaimokkeen kanssa yhdessä ostetut kunnon veitset, mutta silti vaimoke tuppaa käyttämään ikean veistä muovisella alustalla kun molemmat voi pestä koneessa :hitme:

  Ei voi käsittää miksi joku haluaa työskennellä huonon veitsen kanssa kun hyviäkin olisi tarjolla :)

  Ja tosiaan alla pitää olla sitä kokoa että pellin ja wokin mahtuu pesemään. Muuten on pöytätaso ja lattia täynnä vettä.
   
 2. säätäjä

  säätäjä Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Tämä on totta, mutta ei ne ruoat imo niin paljon sieltä uunista tuoksu, että häiriöksi olisi. Tosin ei olla (vielä) käytetty savustuspussia, sen jälkeen saattaisi muuttua mielipide :D
   
 3. Hejst

  Hejst Guest Guest

  Liittynyt:
  18.07.2005
  Viestejä:
  229
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko tuohon joku syy olemassa, että induktioliesitasoa ei moisella läpiviennillä saa?
   
 4. KTV

  KTV Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.02.2006
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä on AEG:n liesi kahdella induktiolla ja myös AEG:n uuni sen alla. Molemmissa on ohjaukset itsessään.
  Nuo on sijoitettu kulmaan. Uunin tiputin muistaakseni sentin tai kaksi alaspäin siirtämällä uunikaapin hyllyä, kuitenkin siten, että uunin alla olevan uuninpeltilokeron luukku aukeaa. Tuolla toimenpiteellä sain lieden ja uunin väliin valmistajan vaatiman välin. Muuta ilmankiertoa ei ole, kun on kulmamalli, niin luulen ilman riittävän. Suoran seinän mallissahan voi sokkeliin laittaa ritilän, josta ilma pääsee kiertämään. Tason päälleä ei ole mitään ilmareikiä, vaan ainoastaan uunin ja lieden välissä oleva aukko, joka ei häiritse esteettisesti yhtään.
   
 5. säätäjä

  säätäjä Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Kyllä se ilma riittää, mutta uskon että tässä haettiin sitä, että kalusteuunin hajut pusketaan suoraan eteenpäin eikä ylöspäin. Jos ne puskettaisiin ylöspäin ja päällä on liesituuletin niin hajut pysyvät paljon paremmin kurissa.
   
 6. KTV

  KTV Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.02.2006
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jep,
  kuten edellisessä vastauksessasi, ei ole meitäkään kyllä uunin tuoksut häirinnyt. Jos sieltä jotain tulee, niin päinvastoin, yleensä tuoksu on hyvä.
  Enkä muutenkaan ikinä pidä huipparia päällä, kun uuni on käytössä.
   
 7. zanteri

  zanteri Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.12.2004
  Viestejä:
  562
  Saadut tykkäykset:
  15

  Samma på här!....kyllä meiltäkin yleensä uunista tulee vain hyviä tuoksuja.
  Tiedä sitten mitä ihmiset uunissaan kokkaavat:rolleyes: .
   
 8. säätäjä

  säätäjä Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Savustuspussi saattaisi olla sellainen, että kalusteuuni voisi tehdä tepposet. Kerran tuollaisella tehtiin vanhempien luona ruokaa (savustettua poron sisäfilettä, oli muuten hyvää) ja silloin liesituuletin tuli tarpeeseen. Jos ja kun savun tuoksut puhalletaan huoneeseen niin tuoksu tarttuu aika helposti tekstiileihin...

  Mutta sanotaan niin, että ei tuollainen kalusteuuni missään nimessä niin paljon hajuja puske, että sen takia ei induktioliettä ottaisi :)
   
 9. Teukka76

  Teukka76 Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  2 376
  Saadut tykkäykset:
  2
  Mites päin tyrkätään keittiöön kaapistot? punaisen vai sinisen mukaan? Sinisessä vaihtoehdossa olohuoneen ja keittiön völiseen seinään tulisi seurusteluaukko.
   

  Liitetyt tiedostot:

 10. [oz]

  [oz] Guest Guest

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  149
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jatketaan hieman tuota aiemmin käytyä offtopiccia...
  Eli pari viikkoa sitten tuli käytyä Halogen Galleriassa valitsemassa kiskosetti ja tiistaina tuli palikat kotiin ja olihan ne pakko samana päivänä jo asentaa kattoon. Eli valaisimiksi valitsin loppujen lopuksi 4kpl Rand111:iä. Kiskoa hommasin 4,5m. Hintaahan tuolle koko setille tuli jonkun verran, mutta tyytyväinen kuitenkin olen. :)

  kuva1
  kuva2
  kuva3
   
 11. umeet

  umeet Guest Guest

  Liittynyt:
  06.10.2004
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  on kyllä pirun tyylikkäät valot!
   
 12. hammers

  hammers Guest Guest

  Liittynyt:
  13.12.2005
  Viestejä:
  562
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllähän se kuitenkin niin on että kaasuliesi pesee noi muut ratkaisut mennen tullen, jo pelkästään sen ruuanlaittoon antaman "fiiliksen" ansiosta. :)

  Kymmenisen vuotta moista käyttäneenä en enää vaihtaisi mihinkään muuhun.
   
 13. säätäjä

  säätäjä Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Ootko käyttänyt induktiota? Se on kuitenkin kaasua nopeampi, tarkempi, käyttäjäystävällisempi (puhdistus ja kuumuus) ja energiataloudellisempi.

  Induktioon verrattuna kaasun ainoa etu on aito liekki. Myönnän suoraan, että tuohon se aimo annoksen "fiilistä" verrattuna surisevaan magneettikenttään, mutta kannattaako tuon fiiliksen takia kärsiä kaikissa muissa ominaisuuksissa?

  [oz]: tyylikkäät! Halogeenikiskot kyllä palkitsee kun tulee tollanen valon ja varjon vuorottelu :)
   
 14. hammers

  hammers Guest Guest

  Liittynyt:
  13.12.2005
  Viestejä:
  562
  Saadut tykkäykset:
  0
  Myönnetään, induktiota en ole käyttänyt, en edes luonnossa nähnyt. :D

  Eikös toi sähkönkulutus induktioliedessä ole vain jotain 10-20 prosenttia pienempi kuin tavallisessa sähköliedessä? Aika marginaalista...

  Tarkempi se taitaa olla(?), jos siis tarkoitat tarkkaa lämpötilansäätöä?

  Sitten kun noissa ei voi käyttää kunnon valurautapannua (tai patoja), mitkä on tiettyihin ruokiin aika buenoja. Noh, ehkä seuraavaa kämppää varten täytyy tutustua tarkemmin tohonkin vaihtoehtoon.
   
 15. säätäjä

  säätäjä Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Lämpötilaa ja voimakkuusasteikkoa.

  Esim meillä induktion säätö on asteikolla 1-9, osalla valmistajista nämä on suoraan lämpötiloilla. Teho 5 meillä on about 1 perinteisellä rautalevyllä. Siten tehot 1-4 induktiolla on tosi pieniä ja esim vesihaudetta ei tarvii induktion kanssa.

  Kun teho on ykkösellä, sitä voi heittää suklaan pannulle ja lämpötila ei nouse koskaan yli 40 asteen, joka rikkoo suklaan rakenteen. Pirun kätevää kun ei tarvii koskaan pelätä minkään pohjaanpalamista.

  Kaasuun ja valurautaan verrattuna about puolet vähemmän, keraaminen taso kai joku 30%. Kyllä tosta vuositasolla tulee aika paljon jos joka päivä safkaa tekee. Tosin usein on niin, että liesi lämmittää ilmaa jolloin muut lämmityskulut voivat pienentyä ja siten esim omakotitalossa on ihan sama jos puhtaasti euroja ajatellaan.

  Valurauta on kaikkein paras induktiolle. Mitä enemmän magnetisoivaa metallia, sitä parempi.

  Mut kannattaa tutustua, me oltiin jo ostamassa kaasua, kunnes luin induktiosta. Onneksi luin, sillä induktio on lopulta ihan :king:
   
 16. hammers

  hammers Guest Guest

  Liittynyt:
  13.12.2005
  Viestejä:
  562
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, näinhän se taitaa olla. Mikäköhän tota kuulaa vaivaa... :hitme:

  Mites muuten ton tason kestävyys? Oma ruuanlaitto on usein aika "väkivaltaista". Miten tollanen liesi kestää jos se paistinpannu tulee siihen tasolle vähän vauhdikkaammin?
   
 17. säätäjä

  säätäjä Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Samanlaisia kuin keraamiset lieden, tuskin ne valurautapannun kovaa pudottamista kestää ... jos vertaan kaasuhellan metallitukiin, niin kyllä kaasuhellan iskunkestävyys on varmasti ihan toista luokkaa.

  Parasta olisi induktioliesi ja sitten erillinen kaasupoltin. Samaa sarjaa vielä ja vierekkäin niin olisi helvetin tyylikkäitä. Haittana vaan hinta, varmaan olisi yli 2ke pamaus :(
   
 18. Coo

  Coo Guest Guest

  Liittynyt:
  06.08.2004
  Viestejä:
  61
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mielestäni kaasun ja induktion eroja on muitakin kuin, mitä tässä on tullut esille. Taloudellisuus on varmasti merkittävä tekijä valinnassa, mutta mikäli puhutaan puhtaasti käytettävyydestä ja tarkoitukseen sopivuudesta, tämä ei liene tärkein kriteeri. Jokainen toki priorisoi, miten haluaa. Mutta jos nauttii ruoanlaitosta, taloudellisuus tuskin nousee kärkisijoille. Taloudellisuudesta voisi toki mainita sen, että induktion edullisuudesta vie osan se, että hyvin usein induktion hankintakustannus on suurempi kuin kaasulieden ja joissain tapauksissa kattiloita ja paistoastioita joudutaan uusimaan.

  Kaasun ja induktion toimintamallit ovat siinä mielessä samankaltaisia, että molemmat lämmittävät suoraan paistoastiaa eivätkä levyä (kaasun tapauksessa toki myös ilmaakin). Induktion hyötysuhde linee kuitenkin parempi, mutta toisaalta kaasuliedelle ilmoitetut tehot ovat usein selkeästi induktion tehoja suurempia. Monesti kuulee sanottavan, että induktio on kaasua nopeampi, mutta en ole nähnyt testejä, joissa näitä vertailtaisiin esim. keittoajoissa siten, että mukana olisi eri tehoisia induktioliesiä ja eri tehoisia kaasuliesiä. Mikäli hyötysuhteesta puhutaan, käytännössä puhutaan ainoastaan taloudellisuudesta. Käytettävyyden kannalta käytännön realisoituvalla teholla on ainoastaan merkitystä. Lisäksi nopeutta olennaisempaa on mielestäni jatkuvasti saatava tasainen teho ja maksimiteho, vaikka toki nopeudesta on hyötyä. En myöskään oikein ymmärrä väitettä, että tehon säätö olisi induktiossa tarkempaa johtuen 1-9 asteikosta. Kaasun kohdallahan säätö on usein portaaton. Kaasun kohdalla kaikki lämmönsäätöön liittyvä on manuaalista, kun taas induktioliesi voi säätää itseään. Tietty asento kaasuliedessä antaa tasaisen muuttumattoman lämmön (mikäli keitettävän aineen vähentymistä ja sitä kauttta lämmönnousua ei oteta huomioon). Itse preferoin manuaalisen lämmönsäädön kuin annan tämän lieden tehtäväksi. Loppujen lopuksi säätämistä täytyy tehdä suhteellisen vähän.

  Induktio lienee nopeampi reagoimaan, mutta ainoastaan lämmönnostoon. Kaasu on nopeampi toiseen suuntaan, koska väliaineena oleva ilma jäähtyy nopeammin kuin keraaminen taso - olkoonkin, että induktioliesi ei tasoa itse lämmitä. Ruoanlaitossa molemmilla on merkitystä ja on vaikea yksiselitteisesti sanoa kumpi on olennaisempaa.

  Yhdessä, ainakin itselleni olennaisessa asiassa, kaasuliesi mielestäni hakkaa induktion selvästi. Mikäli haluaa sekoittaa kattilassa tai paistinpannulla olevia aineksia pelkästään astiaa heilauttamalla, tämän voi tehdä kaasuliedellä reippaasti ja pitämällä astian levyllä. Induktion keraamista tasoa tämä voi naarmuttaa ja en ainakaan itse tätä lähtisi tekemään. Lisäksi wok-kaasuliedet antavat myös lämpöä laajemmalle alalle pannua kuin litteä keraaminen taso pystyy antamaan. Wok-pannujenhan pohjapinta-ala on usein hyvinkin pieni.

  Itse ruoanlaittoon liittymätön asia (tai ainakin toivottavassa tapauksessa) on kaasun loppuminen, josta johtuen induktio on toki vaivattomampi.

  Oli miten oli, mielestäni liekki tai tunnelma eivät todellakaan ole ainoita kaasun vahvuuksia.
   
 19. Ize

  Ize Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.12.2002
  Viestejä:
  2 273
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lihasta yleensä tuleekin ruokahaluja herättäviä tuoksuja esim. joulukinkku, mutta mainitsemani kalan laiton alkuvaiheessa eivät tuoksut/hajut mitään mairittelevia ole ja ne haisevat pitkään, pitempään kuin ne loppuvaiheen hyvät touksut. Tietysti pussissa jos jaksaisi aina kalan laittaa, niin hajut vähenisivät huomattavasti. Mutta aina ei jaksa syödä hötystä märkää kalaa vaan mieli tekee kuivempaa avuovuoassa tehtyä kalaa. Toisia kämppään jäävät hajut eivät häiritse, mutta meitä ne häiritsevät. Mikäs siinä niin ihmeellistä on? :confused:
   
 20. JTG

  JTG Guest Guest

  Liittynyt:
  15.09.2004
  Viestejä:
  428
  Saadut tykkäykset:
  0
  Arvaan, että sinulla on induktioliesi ja suuri tarve olla oikeassa. Muuten et tollasta soopaa kirjoittaisi:rolleyes:

  Edit: näköjään itsekkin myöhemmin aloit pyörtämään mielipiteitäsi induktion ylivoimaisuudesta, hyvä. :)