Keittiöremontti

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana Sly, 05.12.2005.

 1. mjarviki

  mjarviki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.10.2004
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja heti perään pari kysymystä Säätäjälle tuosta Mielestä...

  Pitkääkö sun kaappi p#rkeleellistä sirinää kun kompressori on päällä? Siis niin voimakasta että kuuluu häiritsevästi samassa tilassa vielä lähes kymmenen metrin päässä kaapista? Tuuletusaukot sokkelissa on speksien mukaiset.

  Plus tuossa näytti olevan ihmeellinen viritys kohdassa mistä virtajohto tulee ulos itse laitteesta. Näytti kuin olisi viritelty sinitarralla tötterö siihen piuhan ympärille? Vaikuttaa vähän hämärältä?

  Lisäksi kaappi menee vielä satunnaisesti pimeäksi, siis täysin pois päältä ja palaa itsekseen toimintakuntoon tovin päästä. Lämpötila pysyy suht oikealla alueella, mutta esim asetettuna 13 asteeseen ovea avaamatta heiluu 11-14,5 asteen haarukassa ulkoisella anturilla mitattuna.

  Möiköhän ne mulle p#skan...
   
 2. Rottapasi

  Rottapasi Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.07.2006
  Viestejä:
  652
  Saadut tykkäykset:
  0
  Gigantillahan on 30 päivän palautusoikeus? Oliko tuo jo kerran palautettu, kun oli niin edullinen?
  Luulisi, että Mielen asiakaspalvelu auttaisi nopeimmin näissä asioissa. Mielehän on kalliimpi merkki, joten kova sirinä vaikuttaa kummalliselta.
   
 3. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 180
  Saadut tykkäykset:
  29
  Pitäisi rakentaa pieni keittiösaareke tulevaan vuokra-asuntoon. Mitä saarekkeessa pitää ottaa huomioon, mitä toimintoja on hyvä löytyä? Reikä tulee ainakin työtasoon jonne voi dumpata mahdolliset jätteet sekä talouspaperirullalle jokin teline. Pari pistorasian paikkaa olisi myös kätevää.
   
 4. cryscythe

  cryscythe Guest

  Liittynyt:
  11.12.2003
  Viestejä:
  277
  Saadut tykkäykset:
  0
  Riippuu paljon mitä siihen haluat? Muista että vuokra-asuntoon et saa mitään kiinteää rakentaa ilman lupaa. Taloyhtiössä ei muutenkaan saa tehdä mitään tapetointia suurempaa ilman taloyhtiön hallituksen suostumusta. Suostumus vaatii suunnitelmat yms yms.. (ei edes kannata suunnitella vuokrakämppään)

  Saarekkeen voit periaatteessa tehdä mutta laita se vain lattian päälle, siten että se ei ole misään varsinaisesti kiinni. Liesitasoa, vesipistettä, uunia tms. ei tollaseen sit kyllä saa. Jos pistorasian tai sähköt siihen haluat niin sit vois Savon pop-up pistorasia olla tollaseen kätevä. Se on pistotulppa liitäntäinen ja sen saa siis asentaa kuka tahansa. Siinä on myös RJ45 pistokkeet jos sellasia tarvii.
   
 5. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 180
  Saadut tykkäykset:
  29
  Joo kelluva siitä on tulossa, mahdollisesti jopa pyörien päälle. Vesipisteet ja liedet on luonnollisesti poissuljettu. Ongelma toimintojen kanssa on se, että en tiedä mitä toimintoja niissä yleensä on :D Mistä löytyisi ideoita mitä saarekkeeseen voisi laittaa? Tällaisia arkea helpottavia juttuja.
   
  Viimeksi muokattu: 28.02.2013
 6. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Kaappi ehti olla kiinni varmaan pari kk, lokakuun jälkeen ei olla sitä käytetty, koska asunto laajenee ja ollaan evakossa. Mutta ulkomuistista:

  - Jos dynacool ominaisuutta ei pidä päällä, kaappi on suht hiljainen. Siritystä en muista. Mutta kyllä sen kuulee samalla tavalla kun jonkun jääkaapin. Dynacool pitää välillä sellaista "kurlausta", joka selkeästi äänekkäämpää, mutta kyllä sen kanssa voi imo elää. Samanlaista ääntä pitää esim oma Whirpool pakastin joka kuivaa ilmaa pakastimen sisällä

  - Muistalisin että jotain sinistä siellä perässä on, saan tsekattua kun käyn tänään työmaalla

  - Pimeäksi se ei saa mennä, aina meillä palaa valot lämpötilasensorissa.

  - Lämpötilan tarkkuutta en ole mittaillut


  Pelkästään ton sammumisen takia sanoisin että toi kaappi on rikki
   
 7. Gate

  Gate Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.04.2006
  Viestejä:
  125
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kellään kokemuksia Damixa n elektroonisesta pesukonevennttiilistä?

  Toinen kysymys, olisi tarkoitus petsata ja öljytä tammitasot mustaksi. Kuinka tämä homma pelaa? Petsataanko tasot kauttaaltaan kertaalleen ja tämän jälkeen öljytään pohja. Sitten petsataan näkyvät pinnat tarvittavan monta kertaa ja lopuksi viimeistellään öljyllä.
   
 8. mjarviki

  mjarviki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.10.2004
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mielen huoltomies kävi katsomassa paikan päällä, totesi että p#ska mikä p#ska ja nappasi kaapin mukaan mennessään. Kuulemma saa vaihtaa ainakin kompuran ja tuon näyttö-ohjauspaneelin. Neljä viikkoa meinasi että menisi odotellessa. Noh, saapahan käytännössä uudet sisukset ja kyllä mä kestän tuon ajan odotella kun pitää mielessä miten naurettavan halvalla kaappi lähti.

  Hirveä duuni vaan juoda äkkiä kaikki viinit pois ennen kuin ne pilaantuu :thumbsup:
   
 9. Freekster

  Freekster Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.05.2005
  Viestejä:
  1 345
  Saadut tykkäykset:
  2
  Pitäsi löytää uusi uuni keittiöön, mutta aika huonosti löytyy tietoa mikä olisi hyvä. Yleensä mistä laitteesta tahansa löytyy vertailuja ja testejä, mutta ei perus uunista.

  En vaadi muuta kuin että sillä saa paistettua mahdollisimman kunnolla leipää/pitsaa. Nykyinen hella on ikivanha ja siinä toimii vain kolme keittolevyä ja uuniosuus on huono. Hella vielä menee mutta uuni on pakko uusia. Keittolevytkin vahtuu jossain vaiheessa kaasuun/induktioon, mutta kaasu uunia en halua.

  Mitään vinkkejä hyvistä irtouuneista tai helloista jossa on hyvä uuni?
   
 10. Huppe

  Huppe The Pilot Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.02.2000
  Viestejä:
  3 613
  Saadut tykkäykset:
  2
  Eiköhän näistä kalleimmilla pärjäile:
  http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/categories/departments/kitchen/20810/
   
 11. mjarviki

  mjarviki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.10.2004
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mistä mahtaisi löytyä reelinki keittiöön? Eli käytännössä kapea alumiinikisko, johon saisi koukkuja kaappien alle? Tarttis pidemmälle sivulle 3,6 metrisen ja sitten toiselle puolelle vähän lyhyemmän. Meneekö askarteluksi, vai saisiko jostain valmiina?
   
 12. OTJ

  OTJ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.11.2000
  Viestejä:
  485
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ikeasta löytyy kaikenlaista tankoa ja koukkua seinään kiinnitettäväksi, ovat ainakin ihan fiksun näköisiä ja rosterista valmistettuja. Ovatko sitten sellaisia, mitä haet?
   
 13. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Yksi ylitse muiden kun arvostaa laadukasta tuntumaa, paikallaan pysyviä koukkuja, saumattomuutta ja yhteensopivia lisäosia: rösle

  Insinöörille ei muu kelpaa
   
 14. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Lähes ikuisuudelta tuntuva laajennusprojekti menee jo aika finaalissa. Keittiö oli ensimmäinen tila, jota käytännössä voisi pitää valmiina, vaikka pientä viilausta vielä tarvitaan (LED nauhojen asettelu + pleksi hajottamaan valoa ja lattialämmitystermostaatti).

  Mietittiin pitkään tehdäänkö samaa jakoa väreissä kun vanha ja päätettiin jatkaa tällä linjalla osittain kustannussyistä – vanhat kaapit oli 2v vanhoja ja nyt saatiin käytettyä lähes kaikki uudestaan. Ostopaikka ikea. Lisäksi käytettiin vanha kivitaso ja tilattiin samaa kiveä lisää. Alun perin tarkoitus tilata diapolilta, mutta ovat nostaneet hintoja aika rajusti joten tilasin edullisemmasta liidukivi.ee firmasta, erinomaista palvelua ja tuotteet kohdallaan – suosittelen. Samaa kiveä on myös olkkariin avautuva pääty.

  Kodinkoneet myös samat, ei mitään järkeä vaihtaa 2v vanhaa tavaraa. Uutena tuli tuo viinikaappi (jonka kompura muuten hajosi 5kk käytön jälkeen, pistää miettimään tuota Mielen laatua kun jo toinen kaappi täällä)

  Laajennus tehtiin suoraan keittiön mittoihin eli leveys 3.4 ja syvyys 2.8.

  Alakaappia sen verran runsaasti että yläkaapit otettiin vaakatasoa. Yläkaappien mitat meni tosi hyvin tasan ikkunajakojen kanssaoikealla puolella ja vasemmalla puolella sama juttu mutta seinien/kaappien suhteen. Kuvassa ei näy, mutta yläkaappien linja jatkuu jääkaapin päälle, jotta muoto säilyy koko huoneen syvyydeltä. Sen verran kaappeja modasin vasemmalla, että mikron sai upotettua yläkaappiin. Liesituuletin myös samalla korkeudella kaappien kanssa ja muutenkin 2cm tarkkuudella saman korkuinen. Yläkaapit kaikkialta reunustettu kiiltävällä peitelevyllä jossa sitten LED nauhan ura.

  Keittiö avautuu olohuoneeseen ja sen takia ei haluttu laittaa esim välitilaan erikseen mitään. Maali tosin on luja, jotta kestää. Olkkariin huoneen sitoon myös halogeenikisko, joka jatkuu saumattomasti olkkarin puolelle.

  Valoja laitettiin aika tavalla omien katkaisijoiden taakse:
  - Kettiökaappien päälle ja alle 14W/m led nauh. Haluttiin lämmin valkoinen, vaikka liesituuletin on päivänvalo. Liesituulettimen LEDit pitäs kyllä vaihtaa….
  - Halogeenikisko valaisee ne kohdat tasosta jonka päällä ei ole LED nauhaa.
  - Sokkelissa 5w/m led-nauha, tunnelman takia
  - Katossa kolme lamppua yleisvalaistukseen kohti lattiaa

  Sähkörasiat suoraan tason yläpuolelle about 1cm välillä ja vaakatasoon, kaikkiin kulmiin ja symmetrisesti liesitason molemmin puolin.

  Kiskot röslen tavaraa, leveys sama kun kaapeissa päällä

  Tämä on jo aika lähellä omaa unelmakeittiöitä – Kunhan lompakko antaa myöten niin alakaappien ovet olisi tarkoitus vaihtaa zebranoon niin että viilupinta olisi aika koko sivun leveyinen. Mutta se sitten joskus…

  https://www.dvdplaza.fi/galleria/showphoto.php/photo/23993/title/keittioe-kaempaen-laajenn/cat/1343
  https://www.dvdplaza.fi/galleria/showphoto.php/photo/23994/title/keittioe-kaempaen-laajenn/cat/1343
   
  Viimeksi muokattu: 19.06.2013
 15. jpkt

  jpkt Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.10.2002
  Viestejä:
  118
  Saadut tykkäykset:
  0
  Peukkua!

  Miten oot saanu pelittämään kulma-alakaapit? Tai siis lähinnä miten saranat toimii ja saako ovet istumaan linjaansa? (Ittellä vissiin jotkut pzkat saranat, kun eivät vaan asetu vaikka miten säätäis.)

  Paljonko on huonekorkeus, eli voiko noi roikkuvat lamput todella olla noin ettei häiritse?
   
 16. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  yhtään ovea ei ole koko keittiössä säädetty eli aika hyvin ne suoraan meni. Toiselle puolelle piti ylin saranareikä tehdä itse uudestaan kun päällä on allas ja sen takia ylintä reikää ei voinut käyttää.

  Pienenä kikkana kyl maalattiin valkoisten kaappien kaikki etureunat mustalla maalilla, jotta valkoiset kohdat ei loista pienestäkään välistä.

  Ekassa kämpässä oli samanlaiset samanlaiset, ehdittiin neljä vuotta käyttää ja ainakaan siinä ajassa ei väsymystä havaittu. Oliskohan noi blumin tavaraa


  Huonekorkeus on muistaakseni 246, alin lamppu on aika tarkalleen 200cm. Meillä jää yli 20cm väliä, pisin kaveri on siinä ja siinä :)
   
 17. jarpeli

  jarpeli Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.06.2008
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  0
  Morjesta.
  Nyt olisi tarkoitus aloittaa keittiöremontti ja kalusteet odottaa asennusta, mutta välitilan valaistus vielä mietityttää.
  Tällä hetkellä molemmilla seinillä on tällä hetkellä "vanhanmalliset" valaisimet jossa on 2 pistorasiaa.
  Uuteen keittiöön olisi tarkoitus laittaa ainakin 4 pistorasiaa per seinä, mutta nykyään löytyy jo niin montaa eri valaisin vaihtoehtoa, että ei noista osaa oikein päättää.
  Joten onko olemassa jotain lyömätöntä hinta/laatu suhteeltaan olevaan ledi nauhaa tai jotain muuta valaisin muotoa.
  Olen avoin kaikille vaihtoehdoille, koska mitään ei ole vielä päätetty valaistuksen osalta.

  Keittiö:
  [​IMG]
   
 18. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 368
  Saadut tykkäykset:
  68
  Loisteputkivalaisimiakin on sellaisia, että molemmissa päissä on kaksi pistorasiaa. Laitatin itselle sellaisen+samanlaisen, jossa on toisessa päässä 2rasiaa. Ihan hyvä ratkaisu ainakin minulle.
   
 19. jarpeli

  jarpeli Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.06.2008
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuollaiset ovat myös yksi vaihtoehto mutta kuitenkin jotain "uudenlaista" olisi hakusessa.
  http://www.slo.fi/www/fi/Ajankohtaista/tuoteuutisarkisto/Sivut/HuuhtoEasy.aspx
  Olisi yksi vaihtoehto, mutta millaiset pistorasiat tuon kanssa sitten sovittaa. Kuitenkin pistorasiat ovat jatkuvassa käytössä joten tuollaiset piilotettavat mallit ovat melko turhia.
  Yksi vaihtoehto mitä olen miettinyt:
  http://verkkokauppa.starkki.fi/fi/cucina-spirulina-pistorasia ja http://verkkokauppa.starkki.fi/fi/työtasovalaisin-cucina-tarragon-p-qi08--11
  Toisaalta ledi-nauha taitaa olla tätäpäivää, mutta jotenkin tuo raaka nauha ei miellytä silmää vaikkei se sieltä juuri näykkään.
   
 20. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 368
  Saadut tykkäykset:
  68
  Kyllähän tuo Starkin rasia ihan OK on. Saa siististi takaseinälle yläkaappien alle. Keittiöön tarvitaan noita 3-4kpl.
  Minua vain ei ole kiehtonut nuo ledinauhat, kuulemma värieroja valoissa ym. Sellaista virittelyä lisäksi.
  Nuo Huuhdothan ovat näppäriä, voi laittaa eripituisia ja väliin noita Starkin pistorasioita, silloin saa rasiat sopiviin paikkoihin laitteita ajatellen. Jos vain sopivat toisiinsa?
  Noista en tiennytkään, kun valaisimia hommasin 3-4 kk sitten.
   
  Viimeksi muokattu: 14.07.2013