Keittiöremontti

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana Sly, 05.12.2005.

 1. säätäjä

  säätäjä Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Ei todellakaan mitään kompromissejä. Reikäraudalla kiinni toisiinsa, tarpeeksi suuri pala niin varmasti riittää. Etuosa nousee muutamia millejä jonka voi komponsoida esim tunkemalla koneen pikkusen taaemmaksi
   
 2. inska

  inska Guest Guest

  Liittynyt:
  04.08.2010
  Viestejä:
  130
  Saadut tykkäykset:
  0
  Laatikoston etulevyt on päällekkäin laitettuna matalampia kuin yhtenäinen ovi. Sen takia joku ylä- tai alapäästä ovi ei olisi samassa tasossa muiden ovien kanssa, tai välissä oleva rako täytyisi saada siistiksi. Ikeasta esim. saa niitä valkoisia keittiön välitilan levyjä, jotka ovat muutaman millin paksuja ja 60 leveitä/korkeita. Sellaiseen voisi liimata ovet kiinni niin rako ei jäisi rumaksi.
   
 3. mjarviki

  mjarviki Guest Guest

  Liittynyt:
  07.10.2004
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllähän ne on saman korkuisia kuin ovi, kunhan laatikoiden väliin jättää sen saman muutaman millin raon kuin oikeissakin laatikoissa.

  Tällä se on mentävä, kaipa se kolmisen milliä paksumpi ovi on ainoa ratkaisu. Tosin tuolloin pitää melkein käyttää yhtenäistä levyä koska vajaakokoinen rauta jättäisi yläreunaan taas irvistyksen joka näyttää rumalta ja jonne kaikki kosteus ja roiskeet löytää tiensä välittömästi.

  Huppe on selvästi katsonut Innoa (huom, en sanonut että "liikaa") ;-)
   
 4. inska

  inska Guest Guest

  Liittynyt:
  04.08.2010
  Viestejä:
  130
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuota juuri tarkoitin. Sen takia taustalevyn johon laatikoston levyt liimataan pitäisi olla valkoinen, että rako olisi siisti ja ei eroittuisi. Yhteinäinen 60 x 70 levy johon maalaa valoisen raidan, tai sitten niitä Ikean välitilalevyjä kaksi päällekkäin ja toisesta sahaa 30 cm pois.
   
 5. mjarviki

  mjarviki Guest Guest

  Liittynyt:
  07.10.2004
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuten taisi tulla luvattua, niin vihdoin muutama kuva kohta valmistuvasta keittiöstä kun lasiliikekin vihdoin seitsemän viikon odotuksen jälkeen sai lasit paikalle :OI

  Otokset vähän tiukkoja, tulee pöytä ja seinä vastaan joten isoa yleiskuvaa ei saa, ehkä tuosta saa jotain ideaa. Ennen-kuvasta näkee paremmin. Tavoite oli tosiaan tehdä mahdollisimman valoisa ratkaisu, koska ikkunasta huolimatta tuonne tulee vähänpuoleisesti valoa.

  Ehkä ainoa muutos, jonka kone-, kaappi- ja laatikkojärjestelyihin tekisin olisi altaan siirtäminen 60cm vasemmalle, vaan tuo olisi vaatinut melkoisesti lisätöitä, varsinkin suhteessa siitä saatavaan etuun ja käytettävissä olevaan budjettiin. Tila ei antanut muutenkaan hirveästi tilaa mielikuvitukselle, koska I-mallista ei seiniä kaatamatta olisi päässyt irti mikä taas oli melko mahdotonta monestakin syystä. Rakentamistahan I-malli helpotti sitten suunnattomasti.

  Olen varma että välitilan tapetti jakaa mielipiteitä ja rankasti, vaan on juuri sellainen jota nyt haimme rikkomaan muuten hyvin pelkistettyjä linjoja ja tuomaan väriä ja persoonallisuutta :) Ja tapettihan vaihtuu parissa tunnissa kun tekee seuraavan kerran mieli sisustaa tai kyllästyy muuten.

  Tiskarin ovi pitää vaihtaa laatikkoa muistuttavaan ratkaisuun ja oikealla puolella oleva alakaappi on varaus integroidulle viinikaapille, joka odottaa kaupassa yksinkertaisesti budjettisyistä. Muutenhan tuossa tietenkin olisi laatikostot.

  Valot on 72W / 5m 3200K led-nauhat, antavat todella hyvän, yhtenäisen ja laadukkaan valon työtasoille ja IP67 luokituksen puolesta voi vetää suoraan altaan ylikin. Keittiössä on yhteensä 14 pistorasiaa (10 tasoilla, 4 piilossa), joka on osoittautunut vähintäänkin riittäväksi määräksi. Koneet on kaikki Siemensin, jääkaapit ja pakastimet ovat vanhat samasta syystä kuin viinikaapin kohdalla oleva kaappi :) Eiköhän nuo Jouluun mennessä ole vaihdettu.

  Liesituuletin on todella pirullista mallia. Kysessä on vähän kuin huippuimuria vastaava malli, joka ohjaa ilmastointi/lämmöntalteenottoyksikköä. Tunnetusti valtava huippuimuirisopivien liesituulettimien valikoima kutistuu kahteen malliin, joista kumpikaan ei olisi tuonut sen enempää toiminnallista kuin esteettistäkään etua vanhaan tuulettimeen. Joten vanha tuuletin maalattiin metalliharmaaksi ja se jäi siihen. Ehkä tulevaisuudessa muutetaan ilmastointijärjestelmää ja laitetaan keittiöön oma liesituulettimen hormi jolloin voi sitten valita tuulettimen melko vapasti. Paino sanalla ehkä.

  Kaikki pienkoneet, verhot yms. tilaa pehmentävät tekijät puuttuvat vielä. Työtasoa on yhteensä vajaat 6 metriä ja yhdelle kokkaajalle keittiö toimii mielestäni erinomaisesti. Kahta meillä ei yleensä koskaan samaan aikaan häärääkään.

  Koska itseäni aina kiinnostaa projektien kokonaisbudjetti niin erittely kaikessa karuudessaan on suunnilleen seuraava:

  -Kaapit, tasot, allas, hanat 4700 euroa (ikea pl. Oraksen hana)
  -Koneet noin 2800e (Siemens Induktiotaso, uuni, integroitu mikro, integroitu tiskari)
  -Välitilalasit, karkaistu Optiwhite asennettuna 550e
  -Sähkömies, sähkötarvikkeet (työt 15h, lamput, pistorasiat, sähkökeskuksen päivitys) 1600e
  -Putkimies 250e
  -Tilan uudelleen levytys, listat, pilkkuhilppeet, maalit, tapetit noin 300-400e

  Jos ei muuta niin projekti opetti sen että ikinä en omaa taloa ala pitkästä tavarasta rakentamaan, sen verran paljon alkoi rautakaupassa juokseminen korpeamaan :) Tosin tuohonkin parempi suunnittelu olisi ollut poikaa.

  Tonni meni vielä lisäksi työkaluihin (Makitan 18V Li-ion sarja, sahapöytä yms.) mutta näitä en laske mukaan kun niille tulee paljon muutakin käyttöä.

  Feuer frei :)
   

  Liitetyt tiedostot:

  Viimeksi muokattu: 14.10.2011
 6. joonak

  joonak Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.02.2006
  Viestejä:
  105
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hieno keittiö, tykkään myös tapetista. Taso voisi omaan makuuni olla jotain muuta mutta silloin tietty hintakin olisin pompannut.

  Pitkät tuntuu olevan toimitusajat. Itse olisin perunut jo tilauksen tuossa ajassa ja ostanut muualta. Omaan keittiööni esim. lasit tulivat 5 päivässä ja välissä oli vielä viikonloppu. Aiheen vierestä: kun olin ostamassa takkaa sanottiin K-raudassa toimitus ajaksi 5 viikkoa. Tilasin saman takan sitten muuta kautta, tilaus laitettiin sisään tiistaina ja perjantai iltapäivällä Transpointin auto ajoi pihaan :king:

  Omaan köökkiin pitäisi vielä laittaa lattia- ja kattolistat sekä muutama pistorasia että voisi laittaa kuvia arvosteltaviksi, eli ehkä jopa ennen joulua :D
   
 7. mjarviki

  mjarviki Guest Guest

  Liittynyt:
  07.10.2004
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jooh, oli liikkeen onni että mulla oli työmatkaa toisen perään ja olin alun perin ajatellut laittavani pleksit, jotka suojasivat tapettia ja mahdollistavat keittiön normaalin käytön. Kolme viikkoa lupasivat muistaakseni alun perin toimitusajaksi, karkaisu heillä pidensi toimitusaikaa muutamasta päivästä muutamaan viikkoon.

  Tasoksi olisin joo itsekin halunnut kivitason, vaan mieluinen olisi maksanut 4000e... Voihan tuon sitten vaihtaa myöhemmin, nyt laminaatin helppokäyttöisyys ja edullinen hinta käänsivät kupin siihen suuntaan. Puu ei ollut koskaan edes vaihtoehto.

  Hassua tosiaan miten se nopein vaihe oli pohjatyöt, kaappien yms asennus kun taas pieni loppusäätö ei lopu koskaan...
   
 8. Dagec

  Dagec Guest Guest

  Liittynyt:
  08.02.2008
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Massiivipuisen työtason käsittelystä:

  Sain viimeinkin tammitasot käsiteltyä Liberon Finishing oil -öljyllä nelisen kertaa ja päälle vetäisin vielä Liberonin värittömän Black Bison -vahan.
  Nyt jälkeenpäin fiksuna tuli ajateltua tuota jatkokäsittelyä, kun puutahan pitäisi kuitenkin öljytä suht usein. Käsittelenkö tulevaisuudessa nuo ihan normaalisti öljyllä vai vahalla?

  Pitikin mennä tuo vaha laittamaan päälle, tuli tasoista turhankin kiiltävät -> ledinauha peilaa ikävästi tasosta :hitme:
   
 9. Nomber

  Nomber Guest Guest

  Liittynyt:
  22.03.2006
  Viestejä:
  61
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tiedä sitten mikä on paras tapa, itse laitoin pari kertaa osmon öljyvahaa, enkä ole nyt sitten 2,5 vuoteen tehnyt mitään tuolle tasolle. Näyttää tosin aivan samalta kun silloin 2,5 v sittenkin.

  Ajattelin tosin josko levittäisi tuohon jossain vaiheessa uudestaan tota öljyvahaa.
   
 10. exsor

  exsor Guest Guest

  Liittynyt:
  22.03.2007
  Viestejä:
  78
  Saadut tykkäykset:
  0
  Laitampa omat suunnitelmat tänne näytille...

  Liitteenä olevien kuvien mukainen keittiö olisi suunnitelmissa rakenteilla olevaan taloomme.

  Ovet tulee olemaan tällä tietoa tammiviilua ja tasot valkoista kvartsikomposiittia. Vetimet on piilovetimiä, joko suoraan puuhun kaiverretut tai alumiiniset.
   

  Liitetyt tiedostot:

 11. luizi

  luizi Guest Guest

  Liittynyt:
  15.08.2002
  Viestejä:
  60
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hieno keittiö! Meillä on kanssa suunnitteilla keittiöremppa ja Ikean romppeilla on näillä näkymin tarkoitus mennä. Tuosta liesituulettimen yläpuolisesta kaapista olisin ollut kiinnostunut, että miten sen sait tehtyä. En ole löytänyt Ikean mallistosta tuollaista maustekaapiksi sopivaa yläkaappia eikä ovetkaan oikein sovi mitoitukseltaan.
   
 12. PeteK

  PeteK Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2003
  Viestejä:
  362
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mun vakiokommentti. Onko teillä jälkikasvua? Jos ovat kovin pieniä,tollaisen yläkaappimikron käsittely ei sitten onnistu. Tosta syystä laitettiin oma mikro sellaiselle korkeudelle, että alle 10v naskalitkin ylettää sitä käyttää. Kumminkin lämmittävät välillä valmiita sapuskoita itselleen.
   
 13. PeteK

  PeteK Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2003
  Viestejä:
  362
  Saadut tykkäykset:
  1
 14. exsor

  exsor Guest Guest

  Liittynyt:
  22.03.2007
  Viestejä:
  78
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvä pointti, meillä on tosin lapset vasta 1v ja 2,5v niin ei ihan pariin vuoteen vielä tule tuo ongelma vastaan. ;)
   
 15. mjarviki

  mjarviki Guest Guest

  Liittynyt:
  07.10.2004
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo on tehty samalla tavalla kuin mikron yläpuolella oleva kaappi, eli sahattu lyhyemmäksi ja siirretty saranoita sopivan verran. Sahauspinta jätetty ylös ja kantattu melamiininauhalla, joka kiinnitetään silitysraudalla. Ei lopulta kovin paha rasti. Ainoa vaikeampi tai enemmän tarkkuutta vaativa juttu on varmistaa että oksaporanterä ei tule kaapin etulevystä läpi kun poraa reikää saranalle. Reikä on porattava niin syväksi kuin suinkin mahdollista. Vanha puusepän sananlasku pätee tässä erinomaisesti, eli mittaa kaksi kertaa ja sahaa kerran :)

  Mausteita en kuitenkaan laittaisi tuonne, kun lämpenevät ja menevät pilalle. Ikealla on loistavia kouruja, joihin mausteet voi laittaa laatikkoon tason alle vaakatasoon. Säilyy pidempään hyvänä ja etiketit jää näkyviin. Mulla tuo liesituulettimen yläpuolinen kaappi on vielä toistaiseksi ilman käyttöä, mutta joku harvemmin tarvittavan kilkkeen kolo siitä varmaan lopulta muodostuu.
   
 16. Okkraj

  Okkraj Guest Guest

  Liittynyt:
  04.05.2005
  Viestejä:
  244
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täältä kun on muutkin saaneet hyviä kehitysehdotuksia keittiölle, niin pistetään nyt omakin viritelmä esille. Ikeasta olisi tarkoitus keittiö näillä näkymin ottaa.

  Kaapistoille on kummallakin puolella tilaa 288cm, tilan leveys ~260cm ja koneet/allas on sijoitettu suunnilleen samoille paikoille kuin ne nykyisinkin ovat. Koneiden paikkojen muuttaminen olennaisesti olisi ainakin hieman hankalaa, sillä tarkoitus ei ole avata lattioita tai kattoa, enkä ainakaan itse keksinyt parempiakaan paikkoja. Pakastin olisi tarkoitus sijoittaa heti päädyssä näkyvän oven taakse eli keittiöön tulisi pelkkä jääkaappi.

  Vasemmalla puolella on seuraava setti:
  täyte-40-jpk-levy-60-60-60-mahdollinen päätylevy = 280+täyte+levy+mahdollinen päätylevy seinänviereen eli ainakin 4cm jää täytteelle, joka riittää mainosti jotta ovi aukeaa seinän vieressä.
  oikealla puolella vastaavasti:
  täyte-60-uuni-apk-40-60(allas)-mahdollinen päätylevy = 280+täyte+mahdollinen päätylevy

  Tasoja ei ole kuvassa, mutta mikäli rahat riittää niin mustat kivitasot olisi listalla, muuten laminaattia.

  Pitäisikö oikean puolen täytettä kasvattaa 1*levyn paksuuden verran (16mm), jotta molemmat puoliskot olisivat yhtä pitkiä vai onko asia aivan yhden tekevä eli keittiössä ollessa asiaa ei huomaa?

  Kuvassa on tarkoituksella "porrastus" vasemmalla puolella yläkaapeissa kun ideana olisi tehdä vähän standardia matalampi alaosa (85cm-86cm) ja ottaa myös ~5cm pois välitilasta, jotta vaimo ylettyy muuallekin kuin yläkaappien ensimmäiselle hyllylle. Eli yläkaapit tippuisivat ~8-10cm standardista. Porrastus seinäkaappien ja jpk:n välissä on varmaan ihan siistin näköinen kunhan eroa riittävästi eikä muutamia senttejä?

  Lisähuomiona Ikean ohjelmassa on jpk vain 175cm ja mitä nyt tuli nettiä selattua niin 180-185cm korkeuteen pitää varautua + ilmatila (min 5cm) ja jos tohon päälle pistää 35cm korkean kaapin, niin korkeudeksi tulee vähintään 185+5+35=225cm. Jpk:n vieressä olevaa korkeaa kaappia ei saa kuin 211 tai 233 korkeina eli jotain pientä kikkailua tuossa joutuu harrastamaan, jotta saa yläreunat tasan esim. suurentamalla ilmarakoa jpk:n yllä entisestään ja laskemalla 233 korkeaa kaappia alaspäin niin paljon kuin mahdollista...

  Mikrolla vaihtoehtoinen paikka voisi olla liesituulettimen jommalla kummalla puolella, oikea puoli eli apk:n päällä olisi varmaan käytettävyytä ajatellen kahdesta parempi. Eli pitääkö nykyinen paikka vai siirtääkö?

  Mikäli mikroa ei siirrä, niin oikealla puolelle kannattaisi varmaan laittaa apk:n yläpuolelle 2*50 kaappia vaikka "linjat" menisivätkin epäsymmetrisesti alaosan linjojen kanssa? Tai ainakin muuttaa kuvassa ole 60cm ovi 2*30-oveksi.

  Tiskialtaaksi olen haaveillut Franken mtg 611- allasta joka on melkein 1m pitkä, jolloin liesitason molemmille puolille jäisi "vain" 60cm joka varmasti riittää käytettävyyden kannalta.

  Uunin voisi ehkä myös laittaa korkeaankaappiin vasemmalle puolelle, se tosin vaati kaapin leveyden muuttamista 40->60, joka puolestaan aiheuttaa sen että työtaso kapenesi 20cm ja silloin olisi ilmeisesti järkevää laittaa 2*80-laatikostot ja 4*40 kaapit ylös... Sähköjä tarvitsisi varmaan myös ko. tapauksessa vedellä uusiksi kun tuskin tuolla 16A menee muualle keittiössä kun nykyisen lieden kohdalle (jos sinnekään :)). Ylitsepääsemätön ongelma tuo sähkön veto ei ole, mutta roilotus hommiksi menisi kun kaikki seinät on tiiltä...
   

  Liitetyt tiedostot:

  Viimeksi muokattu: 27.11.2011
 17. aleksiet

  aleksiet Guest Guest

  Liittynyt:
  15.08.2006
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos ymmärsin oikein eli lieden puoli on lyhyempi kuin jääkaapin niin tee sillä tavalla että "kehystät" alakaapit tasomateriaalilla. Eli niin että seinän vieressä taso nousee lattiasta ylös, jatkuu alakaappien päällä ja toisessa päädyssä jälleen lattiaan asti. Seinän vierustassa ei tarvitse olla koko levyistä tasoa vaan kapea soiro riittää. Eli lisäkustannusta tulee sen päätylevyn verran. Kun teet saman myös jääkaapin puoleisessa osassa mutta vain päätylevyn osalta, kasvaa liesipuolen pituus tason paksuuden verran.

  Toivottavasti ymmärsit mitä tarkoitin.
   
 18. Okkraj

  Okkraj Guest Guest

  Liittynyt:
  04.05.2005
  Viestejä:
  244
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vastauksesta päätellen et ymmärtänyt tai ymmärsit ainakin osittain väärin, enkä minä ymmärtänyt vastausta, joten yritetään tarkentaa... Ei "tasomaateriaaleilla" mitään kehystellä vaan käytetään noita "täytepaloja", jotka ovat ihan normaalia kalustelevyä.

  Vasemmalla puolella on kalustelevyn paksuuden verran enemän tavaraa (16mm), joka on siis jääkaapin ja laatikoston välissä oleva levy, joka koteloi jääkaapin oman lokeroonsa. Jos siis seinän ja kaapistojen väliin laitetaan molemmille puolille esim. 4cm täyte (jotta kaapistot eivät ole seinässä kiinni ja ovet/laatikot aukevat ilman ongelmia), niin tällöin oikealla puolella on 16mm vähemmän "kaapistoa" eli vasemman ja oikean puolen näkyvät päädyt porrastavat 16mm toisiinsa nähden. Eli onko ehdottoman järkevää laittaa oikealle puolelle täytteeksi "vasentäyte+16mm", jotta kaapistot molemmilla puolilla ovat yhtä pitkät?
   
  Viimeksi muokattu: 27.11.2011
 19. aleksiet

  aleksiet Guest Guest

  Liittynyt:
  15.08.2006
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  0
  Alkuperäisessä suunnitelmassa ei kehystetty mutta ehdotin että kehystäisit koska se näyttää hyvältä. Tosin koska ero on 16mm, ei tasolla voi sitä paikata vaan silti jäisi ero puolten välille koska oletan että tarkoitus on käyttää paksumpaa tasoa.
   
 20. Okkraj

  Okkraj Guest Guest

  Liittynyt:
  04.05.2005
  Viestejä:
  244
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt ymmärsin mitä hait takaa. Puutasolla ja ilman yläkaappeja hienon näköinen, mutta muuten ei ehkä omaan makuun sopiva. Taso on tosiaan tarkoitus tehdä kivestä, joten tuosta tulisi lisäksi taas satasia lisää hintaa.

  Sellaisenversion vielä tein, että laitoin vasemmalle puolelle 60cm korkeankaapin 40cm tilalle ja uunin & mikron sinne (ja ne 2*80cm laatikot & 2*80cm hyllyt nykyisten tilalle 3*60cm tilalle). Oikealle puolelle liesitason alle 80cm laatikko ja seinän viereen 40cm laatikko, näin saisi ikean 78cm leveän induktiotason. Mikäli haluaa tilaa standardi 90cm tuulettimelle eikä käyttää ikean custom 80cm tuuletinta, niin seinän viereen 30cm kaappi ja apk:n yläpuolelle 50cm kaappi, näin tason yläpuolelle jää 1m tyhjää tilaa. Vaikka koneet ovat vähän kalliimmat niin keittiön kokonaishinta pysyy samana, koska kaapistojen hinnat vähän putoavat.

  Onko tuo leveä induktiotaso kaiken "vaivan" arvoinen vai onko tuo perusinduktiotaso yhtä hyvä? Laskutilaa lähtisi tällä muutoksella 20cm pois liesitason vierestä ja työtasoa 20cm vasemmalta puolen, toisaalta uunin saisi "ergonomisemmalle" korkeudelle ja mikro siirtyisi ehkä aavistuksen "huonompaan" paikkaan?