Keittiöremontti

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana Sly, 05.12.2005.

 1. tuce

  tuce Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.08.2011
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täältähän löytyy hyvä voorumi :D

  Olis muutto uuteen asuntoon ja uudessa kämpässä tulis pientä remppaa tehtäväksi. Saako liesituulettimen asentaa itse? Eli kämpässä on koneellinenpoistoilma joka on kokoajan päällä ja säätö on liesituulettimesta, eli siis huippuimuri zydeemi.

  Saako keittiön tasot vaihtaa ja tiskialtaan itse ja kytkennät jos vesipiste pysyy paikoillaan? Sama juttu vessaan eli uus kylpyhuoneen pöytä mutta ei muuta sinne, pitääkö ilmottaa isännöitsijälle tai hallitukseen?

  Kiitti!
   
 2. peacemaker

  peacemaker Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  1 450
  Saadut tykkäykset:
  10
  Lainaan threadiä, koska en viitsi perustaa tätä varten omaa..

  Meillä tuli ikävä naarmu korkeakiiltopintaan. Onkohan tuota mitenkään korjattavissa edes vähemmän huomattaavaksi vai onko helpointa hommata vaan uutta tilalle?

  Maksaa vaan sen verran, että vaivaudun kysymään. :OI
   
 3. Rottapasi

  Rottapasi Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.07.2006
  Viestejä:
  652
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä vaikuttaa sellaiselta asialta, että helpoimmalla pääset kuin soitat isännöitsijälle ja kysyt häneltä. Hän voi tarpeen mukaan tietää myös hyviä tekijöitä jos et saa itse niitä vaihtaa. Kysyt samalla kaikki remppahommaluvat häneltä, kun teet valmiiksi listan omista remppatarpeistasi.
   
 4. ddude

  ddude Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.06.2004
  Viestejä:
  178
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihan mutuiluna kokeilisin ehkä autovahaa missä ei ole hankaavia aineita, esim.
  autoglym punainen???
  Voi olla että ei jeesaa mutta ei kokeilu paljoa maksakaan...
   
 5. Dr. Eever

  Dr. Eever Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 738
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hankaavat aineethan sen naarmun häivyttää, filleriaineet vaan täyttää hetkeksi. Mutta se että paraneeko tilanne hiovalla vai tuleeko vaihto tosissaan pakoliseksi on arvoitus... :p
   
 6. ddude

  ddude Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.06.2004
  Viestejä:
  178
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jeps.
  Mä lähinnä hain sitä että itellä tuli kanssa jälki tuohon oveen niin osa oli esineestä jäänyttä "materiaalia" ja osa oveen tullutta naarmua.
  Tuo esineestä jäänyt ilmeisesti muovi lähti pois ja naarmu siistiytyi, tosin otti edelleen silmään et kolmen vkon jälkeen hain uuden oven...
  Mä luulen että tuo pinta on niin pehmeä että kannattaa pitää hankaavat aineet siitä kaukana.
   
 7. peacemaker

  peacemaker Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  1 450
  Saadut tykkäykset:
  10
  Tuo Autoglym idea oli ihan hyvä. Itseasiassa itsellä on jotain turtlewax vahaa omaan autoon, missä on naarmuja varten sellainen massapuokko, mikä jaa vähän alle piiloon.

  :thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup: luovuudesta.

  Hiomalla ei voi korjata, tuli tosi syvä "ura". Pitää joskus ostaa uusi, mutta ensihätään tuo 15€ vaha auttaa.
   
 8. PeteK

  PeteK Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.01.2003
  Viestejä:
  362
  Saadut tykkäykset:
  1
  Toi valkoinen lasi on nimeltään Optiwhite (Ainakin Pilkingtonilla) ja ei sen tosiaan pitäisi olla mitään 2x kalliimpaa normiin verrattuna. Meillä on Saunan lasiseinät+ovi, pari liukuovea ja toistakymmentä metriä lasikaiteita tosta Optiwhitestä. Hinta tolle oli n. 15% normilasia enemmän. Siitä vaan eri lasiliikkeistä Optiwhiteä kyselemään. Itse suosittelen ainakin pk-seudulla Lasimyynti Juvosta.

  Esim. 580x1865 karkaistu 8mm Optiwhite, reunat hiottuna ja 2kpl saranatyöstö maksoi 183€. Ei toi nyt mikään riistohinta ainakaan minusta ole.
   
  Viimeksi muokattu: 29.08.2011
 9. PeteK

  PeteK Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.01.2003
  Viestejä:
  362
  Saadut tykkäykset:
  1

  Korkeakiiltopinnoista (valkoinen, maalatttu, ei mikään kalvo) on vähän liikaakin kokemuksia... Meillä meni kuljetuksessa muutama ovi hajalle ja piti niiden tilalle sitten tilata uudet. Uudet ovet kun ruuvattiin paikalleen, niin ne olivat aivan eri sävyiset kuin vanhat. Tehtaalta ilmoittivat, että jokainen maalierä on yksilö, vaikka maalin koodi onkin sama, identtisiä ovia ei kullemma pysty valmistamaan. Tehdas kyllä vaihtoi mukisematta kaikki ovet uusiksi (koko kämppään). Mutta aikaa tohon vaihtorumbaankin meni neljä päivää asentajalta (Keittiö+MH+3WC:tä, KHH, pukuhuone, eteinen). Ja tietty just viimeisiä ovia vaihtaessa (eteisen vaatekaappi) uusi ovi lipsahti asentajan käsistä pihalla ja kulma meni rikki... Ja taas 3-4 viikon odotus edessä, että saavat uudet ovet tehtyä ja maalattua...
   
 10. peacemaker

  peacemaker Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  1 450
  Saadut tykkäykset:
  10
  Osanottoni:hitme:
   
 11. PeteK

  PeteK Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.01.2003
  Viestejä:
  362
  Saadut tykkäykset:
  1
  No tällä kertaa onneksi vain eteisen molemmat ovet. Ei sentään koko kämpän...
   
 12. KaMu78

  KaMu78 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.10.2009
  Viestejä:
  20
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä olen itsekkin aloittamassa keittiöremonttia. Yksi mielenkiintoinen asia tuli heti esiin, nimittäin remontin valvonta (asun kerrostalossa).

  Itselläni on sellainen tilanne, että lähisuvussa on rakennusinsinööri, joka on tehnyt rakennushommia yli 40-vuotta mm. rakentanut useita halleja, omakotilaloja, valvonut useiden talojen, kiinteistöjen kunnossapitotöitä jne. Viimeaikoina hän on keskittynyt kuntotarkastuksiin ja märkätilamittauksiin. Kaveri on siis todella pätevä, luvat kunnossa ja on itsekkin kouluttanut ihmisiä miten esim. märkätilat tehdään.

  Nyt kuitenkin isännöitsijä ilmoitti, että kyseinen henkilö ei käy tarkastajaksi vaan heidän valitsema henkilö tarkastaa työn ja tästä tietysti lasku minulle :mad:

  Onko laki todella näin idioottimainen, että hallituksella/isännöitsijällä on oikeus sanoa kuka käy tarkastajaksi? Kokemuksia?
   
 13. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 368
  Saadut tykkäykset:
  68
  Hallituksen/isännöitsijän on tarkoitus katsoa perään, että kaikenlaiset onnettomat diy-viritykset loppuisivat. Ammattiurakoitsijat ovat asiallisia ja antavat työstään takuun, se on tarkoitus, ei mikään rahastus isännöitsijälle.
  Tai ainakin pitäisi olla näin. Usein isännöitsijä itse tarvitsisi valvojan. Ja hallitus...
  Pyydäpä tätä insinööriä ottamaan yhteyttä ko. isännöitsijään ja pyytämään perusteluja!
   
  Viimeksi muokattu: 02.09.2011
 14. m-m

  m-m Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.04.2006
  Viestejä:
  68
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuulostaa siltä että ei tässäkään ei ymmärretä vastuukysymystä.
  Valvoja valvoo taloyhtiön etua (jotta remontissa ei tehdä vahinkoa taloyhtiön omaisuudelle) eikä yksittäisen remontintekijän etua. Siksi valvojaksi ei käy remontintekijän lähisuku tai joku muu naapurin RemonttiReiska / RistoRakennusmestari suoraan vaan sen täytyy olla isännöitsijän tai hallituksen hyväksymä.

  Tämä on tietenkin kallista, byrokraattista ja ha hankalaa mutta joskus muinoin pienen taloyhtiön osakkaana ollessa jouduttiin maksamaan naapurin remontin vahinkoja joten tämän säännön ajatus on helppo ymmärtää.
   
 15. KaMu78

  KaMu78 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.10.2009
  Viestejä:
  20
  Saadut tykkäykset:
  0

  Toki tuon ymmärrän. Olisin vain kuvitellut, että pätevä henkilö kelpaa valvontaan. Esimerkiksi kun pyysin asennustarjouksen eräästä keittiöfirmasta sanottiin siellä, että heidän hintaan sisältyy kaikki tarvittava valvonta. Eipä näköjään kelpaa tämä vaan asunnossani käy sitten kaksi tarkastajaa, suorastaan järkevää.

  Esimerkkinä voisi sanoa, että kaveri olisi tehnyt töitä 35-vuotta erinäisiä rakennushommia. Sitten olisi vielä kouluttanut itsensä opettajaksi/kouluttajaksi. Josain vaiheessa käy tilanne, että tämä kouluttaja ei käykkään valvojaksi, vaan joku isännöitsijän sanoma henkilö. Tämä henkilö onkin vähänaikaa sitten valmistunut, jonka opettajana on toiminut henkilö, joka ei alunperin kelvannut tarkastajaksi. Eli ymmärsit varmaan pointtini.

  Olen ollut yhteydessä kuluttajaliittoon ja selvitin miten asiat menee. Sielläkin kyllä todettiin, että tietyissä tilanteissa voisi käyttää järkeä ja, että isännöitsijäfirmat kyllä tahkoo rahaa tällä uudella systeemillä.
   
 16. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 368
  Saadut tykkäykset:
  68
  Kyse on osaamisesta ja tiedosta ja ammattietiikasta. Mikään eikä kukaan takaa isännöisijän osaamista, eikä hallituksen, eikä isännöitsijän,tai hallituksen puolueettomuutta tai sitä, että ne toimivat yhtiön, eikä omaksi hyödykseen.
   
 17. jhu

  jhu Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.12.2002
  Viestejä:
  490
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tarkoituksena on uusia olemassaolevaa keittiötä siten, että vanhan puulieden tilalle tulisi induktiotaso ja erillisuuni. Nyt lieden virkaa toimittaa 50 cm keraaminen lattialiesi, joka on kyllä ikävän ahdas.

  Olemme katselleet Ikean induktiotasoja ja uuneja, edullisia kun ovat. Onko noissa jotain huomioitavaa, kun niitä ei kuitenkaan ole tarkoitus asentaa Ikean kalusteisiin? Nykyinen 30 mm työtaso on menossa myös vaihtoon ja arvomme pitäisikö tilalle laittaa saman paksuinen vai 40 mm paksu taso. Jälkimmäinen tarkoittaa myös välitilan uusimista koska uusi taso on vanhaa korkeampi (alakaapeissa ei ole säätöjalkoja). Asettaako induktioliesitaso jotain vaatimuksia tason paksuudelle? Induktiotason kohdalla lukee, että "Voidaan asentaa vähintään 3,8 cm paksuun työtasoon." Mitä se käytännössä tarkoittaa?
   
 18. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Nimenomaan. Itsepähän ovat valintansa tehneet. Korean ulkokuoren eteen joutuu joskus näkemään ylimääräistä/turhaa vaivaa. Minä en ottaisi kotiini sellaisia pintoja mitkä menevät uusiksi pienimmästäkin hipaisusta, koska elämässä niitä hipaisuja tulee väistämättä. Pelkkä perus puhtaanapitokin on jo suuren luokan haaste korkeakiiltoisilla pinnoilla.
   
 19. PeteK

  PeteK Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.01.2003
  Viestejä:
  362
  Saadut tykkäykset:
  1
  Siis hetkinen... Ei noi korkeakiiltoiset mistään pienestä hipaisusta mene rikki. Eteisen ovi tippui n. Metrin korkeudelta kulmalleen sepelille. Tollaista ei kai ovien tartte kestääkään... Ja kuljetuksessa hajoinneista oli n.10cm matkalla 1cm paloja poissa...

  Ei noi korkeakiiltoiset pinnat mitenkään hankalilta tunnu pitää puhtaana ja maali tuntuu kyllä tosi kovalta, eli ei noihin naarmuja helpolla saa. Puhdistus kevyesti nihkeällä mokrokuituliinalla riittää. Ja jos oikein hyvää haluaa, niin kuivaus vielä perään. Tarttee niitä mattapintaisikin ovia pyyhkiä.
   
 20. ddude

  ddude Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.06.2004
  Viestejä:
  178
  Saadut tykkäykset:
  0