Keittiöremontti

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana Sly, 05.12.2005.

 1. Kaitzu

  Kaitzu Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.07.2001
  Viestejä:
  3 497
  Saadut tykkäykset:
  41
  Ainakin käyttämämme firman laskussa oli tuo työn osuus eroteltu ihan automaattisesti. Ja taisipa tulle oikein erillinen lappu laskun mukana, joka liitettiin veroilmoitukseen.

  Nämä on tietenkin firmakohtaisia, miten käyttäytyvät.
   
 2. Huppe

  Huppe The Pilot Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.02.2000
  Viestejä:
  3 611
  Saadut tykkäykset:
  2
  Huippuimuri on katolla joo. Säätö on tuossa vanhassa (ja uudessa) liesituulettimessa. On siis edelleen :)

  Hankimme uuden tuulettimen sieltä mistä halvimmalla (tyylikkään) sai. Eli Veikon Koneesta Vantaanportista, Marko Sandelin (myymäläpäällikkö) tietää ainakin tapauksen, ei muuta kuin häneltä kyselemään, näytät olevan Vantaalainen itsekin. Tuuletin taisi maksaa noin 250euroa, merkki on Electrolux. Tilata se piti mutta eipä tuo kallis ollut siltikään.
   
 3. eebo

  eebo Guest Guest

  Liittynyt:
  29.12.2005
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sori off-topicista, mutta millähän mahtaa olla nämä kenkätelineet kiinni seinissä, kun olen lähes samanlaisen virityksen kanssa tässä pähkäillyt? Meinasin itse laittaa valkoiseksi maalatulla "kulma-profiililla" kiinni, mutta nuo on paljon siistimmin kiinni.. Kiinnostaisi vaan tietää. :thumbsup:
   
 4. säätäjä

  säätäjä Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  5
  Tuo levy on 40mm merbaulevyä, joka on vahattu pähkinävahalla. Levy painaa paljon, joten kiinnitys on hoidettu alalevyissä niin, että levy lepää seinään kiinnitetyn puupalasen päällä. Hattuhylly on kiinnitetty L-raudoilla, joita on 4kpl ja jotka ovat levyn yläpuolella.

  Levy on siistitty reunoista valkoisella silikonimassalla, jotta reunat eivät näy rumasti. Nykyisin levyjen päällä on myös 4mm karkaistut lasilevyt, jotta talvikäytössä märät kengät voi heittää puulevun päälle.

  Eilen tuli otettua kuva keittiöstä kun se on täysin valmis, vanha kuva oli muutamia kk vanha ja tämän jälkeen oli muutama pikkujuttu mennyt uusiksi. Mutta erot ovat kyllä niin pieniä, että eipä niitä juuri huomaa ....

  http://www.villevaavu.org/temp/Remontti/pages/34KeittioValmis.htm

  Lisäksi saatiin nyt viikonloppuna kiinni baarikaappiin teetetty lasiovi. Baarikaappi on "puoliksi kylmätilaa" eli eristeet ulos ovat aika pienet. Pitää hyvin pullot viileänä:

  http://www.villevaavu.org/temp/Remontti/pages/35Baarikaappi.htm
   
 5. ops

  ops Guest Guest

  Liittynyt:
  01.09.2005
  Viestejä:
  133
  Saadut tykkäykset:
  0
 6. [oz]

  [oz] Guest Guest

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  149
  Saadut tykkäykset:
  0
 7. säätäjä

  säätäjä Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  5
  jopas on [oz] tarkkasilmäinen :)

  Kyseessä tosiaan halogeenigallerista ostettua trackline kiskoa ja credo 50:t.

  Tollaset kiskot on imo tosi kivoja ja niitä olisi meillä varmaan enemmänkin, elleivät olisi sikahintaisia :OI

  - Kisko taisi olla joku 20-30e metri
  - Keskisyöttö jos tarvii sähköä kiskojen keskelle vajaa 30e
  - Päätysyöttö luokkaa 20e
  - Valaisimet 30-90e/kpl, meidän valinta sattui just tonne 90e/kpl kun valittiin se mikä omasta mielestä parhaalta näytti ja vasta sitten kysyttiin hintaa .... (tosin oon sitä mieltä, että tollasen jos tekee, ei kannata lähteä ostamaan sitä joka on vaan "ihan okei")
  - Valaisimiin tarvii lisäksi adapterin per valo, vajaa 10e/kpl

  Me ostettiin: 6m kiskoa, 4kpl Credo 50, 1 keskisyöttö, 2 päätysyöttöä (kisko katkee videotykin piuhavedon takia), 2 päätypalaa ja 5kpl 35w polttimoita. Ohjehinta oli 666e, tosta sai tingittyä 5% eli tippui about 630e. Kotiinkuljetuksen sai ilmaiseksi :)

  Lisäksi tarvii muuntajan, koska toi on 12v järjestelmä. Mä ostin sen k-raudasta, koska siellä 150w maksoi 20e. Mutta kuten arvata saattaa, halvalla ei saa hyvää ja toi k-raudan muuntaja piti/pitää sirinää, vaikka lamppuja ei ole himmennetty. Kyseinen muutana ei siis toiminut ainakaan sellaisen himmentimen kanssa joka on itsellä (joel ir-himmennin). Muuntaja meni siten vaihtoon ja ostin halogengallerista samantien 300W muuntajan. Taisi maksaa 100e. Etuna on, että nyt kiskoon voi lisätä valoja eikä kapasiteetti lopu. Tämä muuntaja toimii myös himmentimen kanssa, joka on tosi jees (ja himmennin toimii kaukosäätimellä) :)

  Muutaja on nyt koteloitu olohuoneen ylänurkkaan verhosuojan viereen, näkee tästä kuvasta:

  http://www.villevaavu.org/temp/Remontti/pages/35Olohuone.htm (josta näkee myös että kotelo on vinossa kun sitä ei oltu tuolloin ruuvattu kunnolla kiinni)

  Voisi kai sanoa, että kokonaishinta riippuu järjestelmän suuruudesta ja lamppuvalinnoista. Suuremmassa tilassa watteja pitää olla yli 150, jolloin valaisinvalinnasta ja kiskopituudesta riippuen järjestelmän hinta nousee jopa lähelle tuhatta euroa. Pienemmillä määrillä hinta jää luonnollisesti alhaisemmaksi, mutta sanoisin, että silloinkin olisi hyvä varata vähintään 400e koko valaisinjärjestelmään.

  Kiskoihin on saatavissa erilaisia lamppuja varmaan 50kpl ja lisäosia löytyy vaikka kuinka. Myös taitepaloja saa eli ei tarvii tehdä suoraa linjaa.

  Mut ollaan oltu tosi tyytyväisiä, varsinkin tossa tilassa noi on selkeästi paremmat kuin vaijerit. Ostettaisiin uudelleen ja ostettaisiin myös eteiseen vaijereiden tilalle elleivät oli niin riistohintaisia ...
   
 8. ops

  ops Guest Guest

  Liittynyt:
  01.09.2005
  Viestejä:
  133
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen käynyt tuolla halogen galleriassa ja hinnat ovat aika suolaisia. Spotit mitä olisin halunut maksoivat vähän yli 100€/kpl. Kisko noille spoteille maksoi 50-70€/m. Taisivat olla kyllä sieltä parhaasta päästä. Kallis maku :)

  Oma budjettini olisi: Spoteille kpl hinta ~50€ ja kiskolle max. 20€/m. Löytyyköhän mistään noilla hinnoilla? Materiaalina mieluummin muu kuin valkoinen muovi.
   
 9. säätäjä

  säätäjä Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  5
  Niillä on adaptereita, että noita valoja saa kiinni eri kiskoihin. Toi meidän kisko taisi olla joku 30e/m eikä credot kiskoon alunperin sopineet. Väliin on saatavissa kuitenkin adapteri jolloin credot saa tuohon kiskoon kiinni.

  Kisko siis tämän näköistä:

  http://www.halogengalleria.fi/tuotteet/tuote.php?tyyppi=1&id=4

  En tiedä löytyykö halvemmalla kiskovaloja, pahoin pelkään että ei, varsinkin jos viimeisteltyä jälkeä ja metallia haluaa. Näissä jutuissa käy helposti samalla tavalla kuin muissa sisustusesineissä: kun on kerran nähnyt laadukkaamaan vaihtoehdon, halvempi ei tämän jälkeen innosta, vaikka sellaisen onnistuisi löytämään :/

  IMO valaisimet on sellaisia, jotka kerää hirveesti huomiota ja muutenkin määrittelee aika pitkälle miltä huone näyttää. Siten en välttämättä lähtisi säästämään valaisimissa ... mutta makuasia tietysti :)
   
 10. Yorcci

  Yorcci Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.03.2001
  Viestejä:
  2 953
  Saadut tykkäykset:
  5
  En tiedä 'kunnon' myöhästymissakkopykälästä, mutta jonkinlainen pykälä saatiin pyytämällä. Siinä tapauksessa, että remontin valmistuminen viivästyy muusta kuin ns. force majeure-esteestä (kuljetuksessa rekka ajaa ojaan/kolarin/järveen tai rosvoliiga keikkaa meidän kalusteita kuljettavan rekan tai meteoriitti jysähtää rekkaan/tehtaaseen tmv.), tulee ensin pieni 100 euron kertakorvaus ja sitten 50 euroa/päivä. Siis jos remonttimiesten takia kusee hommat ja remontti venyy yli 12 arkipäivän, alkaa korvauspykälä vaikuttamaan.

  Tietysti, jos jonkun oven lasi hajoaa kuljetuksessa ja tehtaalta ei saa 12 päivän sisällä uutta tilalle asennettuna, ei korvausta suoriteta. Mikä on varsin ymmärrettävää.

  Ideana on siis se, että jos homma on pahasti kesken (keittiötä ei voi käyttää kutakuinkin normaalisti), selvää rahaa saa korvauksena.
   
 11. [oz]

  [oz] Guest Guest

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  149
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kieltämättä hintavia ovat. Toisaalta vähän epäilinkin jotain tuollaista hintatasoa. Itellä olisi mielessä laittaa kiskot olohuoneessa harjan molemmille puolille (vino sisäkatto), joku 3m kiskoa per puoli ja niihin 2-3 spottia per puoli. Silloin hinta kyllä kipuaisi jo lähelle tuota tonnia ellei sitten valitsisi halvempia valaisimia. Nuo credot vaan on niin pirun nätit. ;) Se tuossa on silti hyvä puoli, että aluksi voi ostaa esim 4 valaisinta ja myöhemmin hankkia lisää tarvittaessa. Täytyy joku kerta ajella Helsinkiin ja käydä paikan päällä katsomassa paremmin tuota Halogen Gallerian tarjontaa.
   
 12. säätäjä

  säätäjä Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  5
  Joo, sehän noissa credoissa on, imo ovat parhaimman näköiset. Sanoivat silloin liikkeessä, että noita myydään määrällisesti eniten vaikka ovatkin lähes kalleimmat spotit mitä liikeestä löytyy. Siten jos olet ajamassa helsinkiin katsomaan noita, niin soita etukäteen ja varmista että löytyy liikkeestä, välillä kun on jopa esittelykappaleet loppu...

  Niillä muuten on kans aika kivoja valo-ohjauspaneeleita ja kaukosäädettäviä juttuja jos oot koko taloa duunaamassa.
   
 13. ops

  ops Guest Guest

  Liittynyt:
  01.09.2005
  Viestejä:
  133
  Saadut tykkäykset:
  0

  Siistin näköistä kiskoa kyllä. Ei toi 30€/m paha ole. Kiskon pituus jäisi kuitenkin alle 10m. Jollain pitäis saada Korkeimmanoikeuden pää kääntymään apaut 600€ valoihin... :)
   
 14. -Teme-

  -Teme- Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  209
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse olen ajatellut että tuikkaan kattoon aivan perinteiset XTSF kiskot (ovat vastaavat kuin XTS mutta kattopaneeliin upotettava malli). Näitä kiskoja tulisi kattoon kaksinkappalein lähes huoneen päästäpäähän (OH:n koko 8*5,5) Tässä XTS standardissa on se etu että siihen löytää jalan joka tilanteeseen/lamppuun + että ohjaus saadaan kaikkiin kolmeen vaiheeseenLisää tietoa kiskosta
  Hintaa tuolle kiskosetille tulee keskipowereilla n.330e eli varsin edukas (ilman lamppuja) tuollainen yleisjalka XTSA68 maksaa n.13e eli se tulee tarvittaessa valitun lamppumallin lisäksi investoivavaksi
  Kivoja valoja löytyy Lumiancelta Giro medium saattaa olla se joita meille ilmestyy...
   
 15. Hejst

  Hejst Guest Guest

  Liittynyt:
  18.07.2005
  Viestejä:
  229
  Saadut tykkäykset:
  0
  En ole ikinä käyttänyt ja nähnytkin melko harvoin, mutta nyt pitäisi moinen hommata. Noita on ilmeisesti saatavilla eri tyyppisinä ja aivan kuin muistelisin Säätäjän suositelleen induktiota tässä samaisessa threadissa aiemmin. Asiaa paremmin tuntevat voisivat valaista tyhmää tässä asiassa. Erillinen liesi ja uuni ilmeisesti tulossa hankintaan, koska ideana olisi upottaa liesi kivitasoon. Parasta ja halpaa tässä tietysti haetaan ;)

  Edit: Ainiin.. Tietoa sivustoista, joissa pääsisi pällistelemään upotettavia altaita ja vaikka hanojakin :) Oraksen sivuilla olen tainnut käydä..

  Edit2: Mitä muuten tarkoittaa huullosallas..? Onko tuollaisessa altakiinnitettävässä altaassa jotain heikkouksia? Näyttää ainakin tyylikkäältä..

  Edit3: Noniin.. Induktiolieden eduista löytyikin jo artikkeli. Eipä siinä juuri haittoja ollutkaan, kunhan ei vain pudottele sen päälle mitään. Laitetaanpa linkki kyseiseen artikkeliin nyt sitten tähänkin, jos jotakuta vaikka sattuisi kiinnostamaan --> http://www.pirkka.fi/koti/kodin-koneet/nain-valitsen-lieden.aspx
   
 16. säätäjä

  säätäjä Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  5
  Keraamisia liesiä taitaa saada alkaen 300e, induktiot ovat halvimmillaan 800e. Eroja käytössä tulee esim hipaisunäppäimissä, ajastimissa ja muissa pienissä jutuissa.

  Jos ja kun leipoo paljon tai tekee ruokaa suurella wokilla, pitää pannua/peltejä pestä altaassa. Tällöin pelti/pannu osuu altaan/kiven reunaan ja pitkällä tähtäimellä altaan reunaa tulee naarmuja. Kivitasoja on eri kovuuksia, mutta oli kivi kuinka kovaa tahansa, se ei kestä jatkuvaa metallin hakkaamista. Tästä syystä me ei otettu huullosallasta: altaassa on 12kk jälkeen paljon naarmuja ja kivessä ne näyttäisivät huomattavasti pahemmilta.

  Jos altaassa ei pese suuria metallisia esineitä tuollainen alta kiinnitetty huullosallas on varmasti tyylikäs ja hyvä ratkaisu.
   
 17. KTV

  KTV Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.02.2006
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  Induktio on loistava. Nopea ja reagoi heti lämpötilan säätöön. Meillä on kaksi induktiolevyä ja kaksi perinteisempää keraamista levyä. Toimii noin hyvin ja voi käyttää kaikkia mahdollisia kippoja ja kattiloita. Uunista tulee tyylikkäämmän näköinen, kun lieden säätimet on liedessä hipaisunäppäiminä, eikä uunin etulevyssä. Tosin en tiedä onko induktioliesiä uunissa olevalla ohjauksella.

  Altaita löytyy ainakin Franken sivuilta. Meillä on yksialtainen (oli ehdoton vaatimus) Largo LAX, jossa on sivussa valutustaso, jolla oma poistoputki. Tasoon kuuluu kaikkea "tarpeellista" ryönää, kuten lasileikkuulauta, valutuskippo ja veitsisarja. Oltaisiin otettu huullosaltaana, mutta tuota ei sellaisena saa.
  Hanojahan sitten on jos miljuunaasorttia. On Damixa, grohe, Hansgrohe, Mora, ymtym. www.rakentaa.fi löytyy hyvä linkkikirjasto. Itsellä kaikki Orasta yhtä lukuunottamatta. Se yksi on damixa ja en oikein osaa kyllä suositella. Oli jo asennettaessa hempulin oloinen ja kun tuo on vessan hana, niin siinä piti olla pideesuihku. Noissa ulkomaan elävien vessoissa kun ei tunneta semmosta, niin tuohon Damixaankin se on väkisin rakennettu. Koko hana antaa semmosia takapotkuja, että pelottaa oikein, milloin joku liitos ratkeaa.

  Eli huullosallas on esim. kivitasoon roilottu ura ja allas asennetaan yläkautta, niin peltireunat on samalla tasolla tason kanssa. Normaalialtaan reunat on hiukan koholla tasosta. Olipa varmaan tosi valaiseva selitys, mutta mm. Franken sivuilta löytyy leikkauskuvia.
   
 18. säätäjä

  säätäjä Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  5
  Mä kyllä suosittelen, että ottaa mallin, jossa kaikki induktiota. Normilevyjen käyttö induktion jälkeen on h i d a s t a ja siten niitä tulee käytettyä vain pakosta. On tietysti totta, että tällöin voi joutua uusimaan pannuja, mutta pari pannua ei paljoa maksa ja liesi tulee olemaan käytössä kentis jopa kymmeniä vuosia.


  Itse myös ehdottomasti yhden altaan kannalla. Kaksi allasta on turha jos perheessä on astianpesukone.

  Valutusaltaan tarpeellisuus on sitten kiinni henkilöstä. Meillä ei valutusallasta ole, vaan likaiset asiat saavat olla suoraan kivitasolla. Jos ja kun jotain kasviksia valuttaa niin sitten laitetaan esim lävikköön. Likaisessa altaassa ei voi kuitenkaan mitään ruokaa valuttaa.

  Kivitasolle valuttaminen aiheuttaa kyllä ylimääräistä työtä puhdistuksen suhteen, mutta toisaalta kivitaso on imo aina tyylikkäämpi kuin tiskiallas.

  Altaissa lähtisin ehdottomasti suosimaan jotain perusmallia vaikka keittiö.netistä. Altaat ovat oikeasti toiminnaltaan täysin samanlaisia eli taivutettua peltiä. Tuntuu hassulta maksaa altaasta 300e jos sellaisen saa 80e ja ainoa ero on merkissä. Noihin keittiö.netin altaisiin saa myös halutessaan vaikka mitä lisäosia, mutta ainakin omassa käytössä allas on allas ja työskentelyalue on täysin erillään.

  Veitsiä en ikinä säilyttäisi tuollaisessa tunkissa joka vielä altaan vieressä. Pitkällä tähtämellä tuollainen tuo ruostetta. Tästä syystä magneetti on yleensä tunkkia parempi.

  Mutta makuasioita tietysti, kun tietää omat tarpeet on valinta yleensä helppo :)

  edit: tai no sanotaan niin että on altaissa eroja, mut silloin toisen altaa pitää olla joku designmalli ja ne maksaa helposti jo nelinumeroisia summia :(
   
 19. KTV

  KTV Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.02.2006
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä tuo valutustaso toimii likaisten astioiden välipysäkkinä ennen apkta ja nimensä mukaisesti kasviksia ym. laitan siihen märkänä, kun altaan mukana tullutta valutusastiaa en jaksa kaivaa esiin.

  Eipä tuo kivitasolle valuttaminenkaan mitään kummempaa ylimääräistä työtä aiheuttane. Täytyyhän niitä tasoja muutenkin pyyhiskellä aika-ajoin, eli aika useinkin. Meillä ainakin on himassa yksi sankari, joka saa töhrittyä pinnat leipien ym. kanssa tosi tehokkaasti.

  Näinkin voi menetellä ja hyvin pärjää. Mä kyllä diggaan tuosta valutustasosta, kun meillä on Oraksen Aventa hana, niin hanan ulosvedettävällä juoksuputkella saa loistavasti tason päällä huuhdeltua.
  Altaan valinnassa kannattaa kuitenkin huomioida altaan koko, eli minun mielestä altaassa pitää mahtua putsaamaan uunipellit.

  Toi veitsisetti tuossa altaassa on kyllä mielestäni loppupelissä aika kallis vitsi.
  Veitset on ihan ok, mutta kun itsellä on entuudestaan jo paremmat.
  Ja tuo teline on kieltämättä myös hivenen hankala puhdistettaessa. Sen päälle ei viitsi paljoa suihkuttaa vettä, kun tuo telineputki on altaassa olevassa reiässä, eikä reikää ole tiivistetty millään. Saa olla varovainen, että alakaappi ei täyty vedestä. Magneetissa minäkin veitseni säilytän, vaimo säilyttää muita missä sattuu ja pesee apkssa, mutta muutama veitsi on, joihin hän ei koske (EI, en ole kieltänyt), eli on minun "omia" ja ne pesen käsin.

  Eli loppupelissä kannattanee ostaa esim. ed. mainitun kaltaisesta paikasta allas, joka miellyttää omaa makua ja palvelee käyttötarkoitustaan. Tuo Largo on kyllä ainakin aivan sikakallis peltilevy. Tosin hankkiminen ei harmita, koska toimii hyvin meidän tarpeisiin.
   
 20. Ize

  Ize Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.12.2002
  Viestejä:
  2 273
  Saadut tykkäykset:
  0
  Riippuu tietysti valmistajasta, mutta (AEG) induktiolieden mahdollisuuden meillä ainakin torppasi se, ettei normiuunit olletkaan "ilmankierroltaan" yhteensopivia induktiolieden kanssa. Olisi pitänyt ottaa ns. kalusteuuni, joka pukkaa höyryt eteenpäin ulos eikä ylös esim. keraamiliesistä löytyvää kanavaa pitkin (induktioliesissä ei ko. kanavaa ollut). Joten esim. kalan höyryt uunista eivät koskaan päätyisi liesituulettimeen kalusteuunin tapauksessa tai veto pitäisi olla liestuulettimessa sitä luokkaa, ettei sukat pysyisi kokilla jalassa ... :hitme: