Keittiöremontti

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana Sly, 05.12.2005.

 1. Pazze

  Pazze Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  5 015
  Saadut tykkäykset:
  150
  Ja tuo olisi riittänyt myyntivaiheessa "täysin remontoitu keittiö"-ilmoitukseen ja varmasti olisi saanut sijoitetut eurot korkojen kanssa takaisin. Itselleen kun tekee, niin pitää valita sellaista mikä miellyttää ja mihin on varaa.
   
 2. Huppe

  Huppe The Pilot Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.02.2000
  Viestejä:
  3 613
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kävimme noin puolen vuoden aikana katsomassa näitä "täysin remontoituja" asuntoja PALJON. Päädyimme sitten ostamaan huonoimman mahdollisen ja kuten tarina kertoo, sieltä lähti noin 4500 kiloa jätettä irti... (lähes sama määrä olisi lähtenyt noista remontoiduistakin, mutta olisi ollut varsin kallista!) Nyt voin sanoa että asunto on täysin remontoitu eikä kukaan voi väittää vastaan. :p
   
 3. säätäjä

  säätäjä Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Meillä on LG jossa jääpalakone ja kylmävesiautomaatti, luksuslaite :D

  Meillä on kaikki koneet valkoisia, sillä valkoisten kaappien kanssa ne on imo paremman näköisiä. Itse en oo koskaan digannut ideasta että kaapit on valkoisia ja sitten valkoisen pinnan rikkoo rosterisilla koneilla. Väri hyppii silmille eikä imo näytä edes tyylikkäältä täysvalkoisessa ympäristössä. Mutta jos muotia katsoo niin taitaa suurin osa koneista olla tällä hetkellä rosteria, mikä imo on vähän kummallista. Jengi ei selvästi uskalla tehdä erilaisia valintoja ;)
   
 4. Huppe

  Huppe The Pilot Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.02.2000
  Viestejä:
  3 613
  Saadut tykkäykset:
  2
  Joo, tuota keittiön viihdekeskustakin mietittiin mutta ei jaksanut panostaa ja tilaakin on aika niukasti, vähän kyllä harmittaa nyt... käsitykseni mukaan tuo kylmä vesi maistuu hieman erilaiselle kuin "oikea" vesi? Tai sitten jollain on ollut putket paskassa! :D
  On tuossakin jääpala"kone", tosin manuaalinen mutta ihan kiva ja muutamia muita sekä elektronisia että mekaanisia hienouksia.

  Tuo onkin suuri ongelma valkean keittiön kanssa, valkeat kodinkoneet ovat rumia muotoiluiltaan ja rosteriset eivät valkeaan keittiöön välttämättä istu...
   
 5. säätäjä

  säätäjä Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Letkuun asennetaan suodatin mikä kieltämättä parantaa hieman veden makua. Suurin etu saavutetaan kuitenkin kylmyydellä: käytännössä mikä tahansa vesi on jees kunhan se on kylmää.

  Meillä varsinkin toi kylmävesiautomaatti on osoittautunut tosi käytetyksi. Juodaan pelkästään vettä ja sekamehuja, joten konetta tulee käytettyä jatkuvalla syötöllä.

  Ja on toi jääpalakone kiva jos tykkää drinkkejä tehdä. Kun kavereita tulee käymään ei kukaan tervejärkinen jaksa jauhaa jäitä viiteen caipiroskaan, joten kone auttaa. Lisäksi on kyllä kiva kun ei tarvii huolehtia täytöstä: jäitä on aina käytössä. Pusseille leikkiessä jäät loppuu aina kesken ja vuotavien pussien takia pakastinta pitäisi sulattaa joka vuosi.

  Joo, tää on jossain määräin totta, mutta onneksi aika pieni ongelma. Ainoat näkyvillä olevat koneet ovat jääkaappi ja uuni, sillä liesitaso on jokatapauksessa musta (suosittelen muuten induktiota). Ja monia jääkaappeja saa onneksi niin, että sama malli on sekä rosterisena että valkoisena (esim just toi lg). Sen sijaan uuneissa valkoiset on kyllä usein rumempia, mutta silti mielestäni pienempi paha kuin kokonaan väärä väri.
   
 6. -Teme-

  -Teme- Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  209
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meille tulee uuteen kämppään Ala Carten keittiö, emme löytäneet muilta valmistajilta vastaavaa vaihtoehtoa, missä ovet olisivat sopivaan sävyyn petsattua massiivipuuta mutta oviprofilina on kuitenkin nk.yksinkertainen peiliovi - ei mitään holvikaarta. Maksoihan se jotain, mutta uudessa talossa keittiöön tulee palvella hyvän tovin.
  Me päädyimme kalusteissa integraatioon: jääkaappi, pakastin, apk, tiskiallas! (se on tason alapinnassa kiinni ja valuma-urat on jyrsitty kiven pintaan) ja liesi (80cm induktio) ovat kokonaan integroituja, mikro ja uuni ovat ainoita joiden naamat on näkyvissä.
  katso liitettä Keittio.jpg
  Tietenkin keittiön kaapit+ovet on sovitettava omien mieltymysten, tarkoituksen, sekä ympäristön mukaan, joten siksi meidän valitsemat kalusteet eivät välttämättä ole kaikille parhaat. Keittiön suunnittelussa oli mukana suunnittelia sekä vaimoni - tiiviissä yhteistyössä. Vaimo ei halunnut mitään rosteri tasoa tai rosteri kalusteita esiin, koska silloin koti alkaisi liikaa muistuttamaan työpaikkaa (kokki ammatiltaan)
   
 7. säätäjä

  säätäjä Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  No mä väittäsin, että ala carten keittiöt ei palvele yhtään sen paremmin kuin jonkun muun valmistajan, mutta niiden valikoima on keskimäärin suurempi. Jos haluaa jotain tiettyä, voi olla pakotettu ottamaan kalusteet kalliilta toimittajalta.

  Joo, ton jääkaapin voi myös tosiaan integroida sen unohdin. Me kun haluttiin tommonen side-by-side malli jossa jääpalakone, niin niihin ei taida olla kun muutamalla valmistajalla integroitavia ja ne maksaa joku 5000e. Jäi siis ottamatta :D

  Tota altaan integroimista niin että altaan jyrsii alapuolelle kehottaisin vielä harkitsemaan.

  Jos ootte oikeesti kovia kokkaajia (kuten voisi keittiön panostuksesta ajatella) niin altaassa tullaan pesämään esim peltejä ja valuratapannuja. Vaikka miten yritätte varoa ja vaikka teillä olisi yksi tosi suuri allas, niin pelti/pannu osuu kiven reunaan. Ja vaikka miten keittiöliike väittää että kivi on kovaa niin se ei pidä paikkaansa. Tollasen hiotun kiven reuna antaa metallia vasten periksi lopulta aika helposti ja tämän jälkeen kivestä häviää kiilto. Oikein huonolla tuurilla kivestä lohkeaa pieni pala jolloin koko pinta rikkoontuu. Tällöin reunukseen tulee ikeitä teräviä kohtia, se näyttää rumalta ja rikkoontunut kohta imee sisälleen sekä likaa että nestettä. Vanhemmilla on käynyt juuri näin, vaikka ei tosin altaan kohdalla (ei oo upotettu allas)

  Meillä oli alunperin suunnitelmassa tehdä just samalla tavalla kuin teillä: yksi suuri allas huullosmallina ja kivessä vesiurat. Sitten tultiin toisiin aatoksiin ja nyt on pelkästään yksi suuri allas kivitasossa. Tämä on osoittautunut pirun fiksuksi päätökseksi, sillä jo 8kk kuluttua altaan reunat on naarmuilla. Ainoa ongelma on, että perinteinen valutusalue puuttuu, mutta toi on oikeesti pieni ongelma, sillä salaatit sun muut voi valuttaa suoraan kiven päälle, pinnotettuna kivi ei kuitenkaan ime itseensä mitään.

  Sen sijaan vessassa tmv toi upotettu huullosallas on tosi jees. Siellä ei ole pelkoa kiven lohkeamisesta ja siten varsin fiksu ratkaisu :)

  Paras keittiö tulee silloin kun valitsee just sitä mitä haluaa :king:
   
 8. Iiro

  Iiro Guest Guest

  Liittynyt:
  17.02.2005
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ajattelimpa tuoda omia näkökantoja asiaan. Monia todella hyviä vinkkejä tullut ja näkökulmia katseltu sieltä ja täältä. Mutta pari omaa mielipidettä.

  Noita ulosvedettäviä liesituuletimia saa kyllä sellaisella rakenteelle että lippa tulee osaksi kaapin ovea. Kuvasta selviää miten se meillä on toteutettu.

  Lisäksi oli keskustelua näistä massiivipuutasoista. Valitsimme sellaiset keittiöömme ja hetkeäkään emme ole katuneet. Ongelmia ei ainakaan toistaiseksi ole ollut, saa nähdä mitä se sitten on viiden vuoden kuluttua. Nyt käyttöä on takana n. puoli vuotta. Tärkein syy valintaan oli ulkonäkö. Laminaattia emme edes harkininneet, kivi oli vielä vaihtoehto, mutta se ei silmää miellyttänyt. Vaivattomin se tietysti olisi, mutta olemme kumpikin ns. siistejä ruuanlaittajia, joten työtasot tulee pidettyä siisitnä jatkuvasti. Myöskään seisovasta vedestä ei ole harmia ollut - ainakaan toistaiseksi. Säännöllisen vahauksen tasot vaatii, mutta eipä ole paljoa rasittanut.

  Kodinkoneiksi valitsimme alumiinin sävyiset Siemensit. Rosteri ei kiehtonut jo pelkästään huonojen kokemusten takia, puhtaanapidon suhteen. Näihin ei jää sormenjäljet samalla tavalla näkyviin. Kämpässä on muutakin saman sävyistä, joten ei tule ongelmia värien kanssa. Näkyvissä on tosin vain jääkaappi ja uuni, jossa yhdistettynä mikro. Ei vie tilaa pöydältä/kaapista.

  Meillä kokonaisbudjetti jäi noin 6500euroon, tosin tuli käytettyä kaikki mahdolliset suhteet hyväksi..:)

  Tässä vielä yksi kuva tuloksesta.
  http://photobucket.com/albums/v217/iirom/?action=view&current=DSC_0396-pieni.jpg
   
 9. Huppe

  Huppe The Pilot Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.02.2000
  Viestejä:
  3 613
  Saadut tykkäykset:
  2
  On kyllä kiva katsella kuvia kun jotkut osaavat/viitsivät sisustaa! Monelle sisustaminen on sitä että otetaan sukulaisilta ja tuttavilta kaikki huonekalut mitä ilmaiseksi saa ja laitetaan ne minne mahtuu. Vihreät tapetit, keltaiset verhot, SE SININEN SOHVA sekä tottakai punainen matto.
   
 10. Hippo

  Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  2 327
  Saadut tykkäykset:
  282
  Voi sitä sisustaa muullakin kuin valkoisella ja puulla. Usein suurimman huomion saa rohkea (ja toki onnistunut) värien käyttö.
   
 11. JoniS

  JoniS Guest Guest

  Liittynyt:
  07.08.2004
  Viestejä:
  81
  Saadut tykkäykset:
  0
  Liitytäänpä sen verran keskusteluun, että kysytään mitkä tasot ja mikä lattia on tossa Iiron keittiössä? Tässä on juuri rakenteilla Jukkatalon 152-2 malli pienillä muutoksilla ja sinne tarvitsisi laittaa vielä se keittiökin :) Lattiavalu on tosin vasta maanantaina :) Keiittiö on U:n mallinen ja mitat n. 4 x 4m

  Ollaan ajateltu keittiöön pähkinä massiivipuutasoja ja lattiaksi laminaattia tai sitten parkettia (pähkinä). Kaapinovet tulevat olemaan mitä ilmeisemmin valkoiset eli tota Iiron käyttämää tyyliä olis luvassa. Koneet tietenkin rosteria tai sitten alumiini pintaisia.
  Joo, joo laminaattia siksi, koska lattialla vipeltää muitakin kuin pehmeitä sukkia :) Koko taloonhan tulee vesikiertoinen lattialämmitys joten laminaatin "kylmyys" ei ole ongelma. Kopinaahan siitä tosin tulee, mutta voi olla, että menee kestävyys parketin edelle.
   
 12. Iiro

  Iiro Guest Guest

  Liittynyt:
  17.02.2005
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä keittiö tuli Espoosta, http://www.profit-keittiot.fi. Tasot on juuri pähkinää, Kustavin Puu toimitti (http://www.kustavinpuu.fi/).

  http://www.kustavinpuu.fi/personal/kuvat/pahkina.jpg

  Ovet ovat perusvalkoiset, ensin harkittiin kiiläviä, mutta sattumien kautta tulimme tulokseen että siihen saattaa kyllästyä. Ovet ovat seuraavalta toimittajalta, löytyy varmaan lähes kaikilta keittiöfirmoilta:

  http://www.merite.fi/fsm_ovimallisto02.htm

  Ovi on siis Tosca / 201

  Lattia on saksalaisen Paradorin mallistosta, pähkinälaminaattia. Ostin suoraan maahantuojan varastolta, Veikkolasta. www.laattatukku.fi. Hintaa ainakin kesällä oli 9,90€/neliö, varsin edullinen ja toistaiseksi ei valittamista.
   
 13. säätäjä

  säätäjä Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Saa joo, kyse on vaan siitä miten tuon haluaa toteuttaa. Jos tuulettimen asettaa korkeammalle pitää usein viilata kaapin ovesta korkeutta pois, jotta kaikki kaapit ovat saman korkuisia.

  Jos on aitoa alumiinia niin haittana on pehmeys. Meillä on siemens porsche sarjan vaaka ja sen kanssa huomasi, että alumiini ottaa vauriota jos siihen osuu edes hiukan terävä esine. Tästä syystä ei alumiinia uskallettu ottaa, uuni kun on kahden kulmakaapin välissä ja kulmakaapista kun ottaa/laittaa tavaraa, niin aina välillä saattaa vähän pannu kolhaista :rolleyes:

  ps varsin on tyylikäs tuo keittiö, ei pompi mikään asia silmille.
   
 14. säätäjä

  säätäjä Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Jeps, täysin samaa mieltä.

  Valkoinen ja tumma puu on aina tyylikästä, mutta usein kaipaa vähän buustia esim kokonaisella väriseinällä, verhoilla, tyynyillä tmv. Jos on pelkkää valkoista ja tumma puuta niin vähän jää valju vaikutelma.

  Meillä olisi avovaimon kanssa tarkoitus vetäistä seuraavaksi työhuone tumman punaiseksi. Sen jälkeen olisi itämaishenkiessä makuuhuoneessa pelkästään ruskean eri sävyjä, moderni barokki henkisessä työhuoneessa tumman punaista ja pelkistetyssä olohuoneessa & keittiössä vihreää, turkoosia ja sinistä. Ja kaikissa tietysti valkoinen pohja. Mukavaa kun saa vaihdettua tunnelmaa huoneesta toiseen :)
   
 15. Huppe

  Huppe The Pilot Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.02.2000
  Viestejä:
  3 613
  Saadut tykkäykset:
  2
  Juuri ollaan sisustamassa tuota makkaria, tummalla puulla, kullanvärillä ja tummanpunaisella ja muulla itämaisella. Olisko kuvia joista voisi varastaa ideoita?

  Verhot ostettiin:
  http://www.hobbyhall.fi/images/product/210203_iso.jpg
  ja päiväpeitto sellainen kirjava niinikään hobby hallista.
   
 16. säätäjä

  säätäjä Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Eipä oikein oo tiedossa mitään kivaa urlia josta voisi katsella ton tyyppisiä juttuja .... me avovaimon kanssa seurataan lähinnä sisustuslehtiä joita tulee kotiin aika kasa :D

  Itsellä on kuvia muutamia netissä. Tossa makuuhuone tilassa jossa se on nyt:

  http://www.villevaavu.org/temp/Remontti/pages/27Makuuhuone_kokonaan.htm

  Puuttuu vielä itämaiset yöpöydät ja seinämaalaus sängyn vastakkaiselle seinälle, johon tulossa about sen henkistä mitä on tuossa verhossa jonka ostitte. Lisäksi ollaan ostettu kynttilälampetit ton seinäkoristeen molemmille puolelle. Noita kannattaa käydä katsomassa indiskassa: about 40cm korkeat, 5cm leveät, peili jossa samantyyppisiä kuvioita kuin verhossa. Väri tosin aika tumma rauta, mutta on helppo maalata esim kullanvärisiksi.

  Työhuone on vaiheessa, työpyötä on tällainen:
  http://www.villevaavu.org/temp/poyta2.jpg
  http://www.villevaavu.org/temp/poyta3.jpg

  Lamppu saatiin ostettua tukholmasta viikonloppuna:

  http://www.folkform.se/projects_fvj_palmett.html

  Lattialle on jo tumman punainen pyöreä matto.

  Tarkoitus olisi, että työhuoneen seinät vedetään hyvin tumman punaisiksi ja niihin maalataan vaaleammalla kermalla about ton lampun muoviosien värisiä kuvioita. Katossa sitten toi lamppu josta tulee tosi kivasti varjoja seinille. Ja toi kirjotuspyötä jonka päälle pitäisi ostaa tyylikäs tft. Kirjotuspyödän sisälle on piilotettu tietokone. Verhot on jo ostettu, ne on tummanpunaiset ja läpikuultavat.

  ps on muuten offtopic =)
   
 17. Huppe

  Huppe The Pilot Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.02.2000
  Viestejä:
  3 613
  Saadut tykkäykset:
  2
  Toi lamppu on über-magee! Samanlaisia on Mecca-ravintolassa. En ole edes viitsinyt etsiä noita mistään kun tiedän etukäteen että ovat turkasen kalliita. Mitä maksoi, mistä ostit? :D Tuommoinen puuveistostaulu pitäisi roudata Chiang Maista jahka kerkeisi käymään...

  Aika helmisetit nuo remppakuvat, tismalleen vastaavia karmeita kuvatuksia on itselläkin, pitäisi tyrkätä netin reunalle jahka ehtii. Kiva idea tuo seinän maalaus tykin avulla, 10 pistettä.
   
 18. säätäjä

  säätäjä Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Se on skannosta, valmistaja turkulainen nollanolla. Ohjehinta tuolle 400e, mut jollain liikkeillä snadisti enemmän, eli ei mitenkään mahdottomasti ... oon sitä mieltä että jos toi olisi italialainen niin edessä olisi ykkönen ...

  Kannattaa. Toi on kiinalainen ikkunaluukku jostain 1700/1800 luvun vaihteesta. Noi on itseasiassa nyt siinä tilanteessa, et kiinan valtio ei anna viedä ton ikäsiä ikkunaluukkuja ulos valtiosta ... jos siten tollasen saat kuljettua niin on aika hyvä juttu .... ja jos oikein positiivisesti ajattelee, niin tollanen antiikki voi jopa säilyttää arvonsa toisin kuin suurin osa huonekaluista :hitme:
   
 19. Huppe

  Huppe The Pilot Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.02.2000
  Viestejä:
  3 613
  Saadut tykkäykset:
  2
  Juu, eli en osta, on liian kallis lampuksi. Itse saan tehtyä vanerista samanlaisen paljon halvemmalla jos jaksaisi, Kodin Ykkösestä saa satasella aivan vastaavia ja yhtähienoja lamppuja, imo.
  Ikkunaluukku tai ei, samanlaisen saa 2005 luvun thaimaasta hintaan noin 10-20 euroa, Chiang Maista. Itseäni ei kiinnosta merkit, eivätkä mahdollinen antiikki, kun ei niitä kuolleena saa kuitenkaan mukaansa kun aika jättää.:p
   
 20. säätäjä

  säätäjä Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  No sanotaan niin, että nollanollan työjälki on yhdellä sanalla sanottuna upeaa. Vaikka ihan kohtuukätevä itsekin olen, en ikinä usko, että saisin yhtä viimeisteltyä jälkeä kuin tuo lamppu.

  Lopulta makuasioista on liki mahdoton kiistellä ;), mutta imo kodin anttilan lamput eivät ole tyylikkyydessä ja yksityiskohdissa lähelläkään sitä tasoa kuin nollanolla. Mutta tosiaan, makuasia tämäkin.

  Samantyyppisen ei samanlaisen :)

  Liki 200 vuotta vanha käytössä ollut ikkunaluukku on työstöjäljeltään, pinnaltaan ja tunnelmaltaan hyvin erilaista kuin se "itämainen" uustuotanto jota saa joka liikkeestä.

  En sinällään, ei tuo aito antiikki ole millään tavalla "ainoa oikea vaihtoehto". Itsellä vaan on käynyt niin, että kun sisustusta on alkanut harrastaa enemmän niin usein sitä käy katsomassa aina sen halvemman ja vertailun vuoksi myös kalliimman. Mutta kun oma persoona on sitä luokkaa, että yksityiskohdat merkitsevät, käy usein niin, että halvemman työjälki, materiaalit tai muotoilu eivät ole sitä mitä itse haluaisi. Tällöin sitä mielummin säästää hieman pidempään ja panostaa laatuun, joka ei vanhene koskaan.

  Mutta kyllähän se niin menee, että käytössä olevat rahavarannot eivät vain ole niin suuret kuin haluaisi ja aina pitää tehdä kompromissejä. Meilläkin on tässä kämpässä ikeaa aika runsaasti, esim ruokapöydän tuolit. Oltaisiin haluttu seiskat, mutta kun yksi maksaa enemmän kuin ikean 6 tuolia niin ostettiin sitten ikeasta. Ja lopulta homma menee niin, että ikean hintalaatusuhde on selvästi parempi kuin monella italialaisella merkillä :)