Keittiöremontti

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana Sly, 05.12.2005.

 1. CrC

  CrC Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.01.2007
  Viestejä:
  394
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyppypotku by Steven Seagal ois aika makee. Tai sitte joku Hulk moukaroimaan. Terminator ja se hervoton konekivääri ois kanssa varsin kähee tapa. :cool:
   
 2. Kutka

  Kutka Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.07.2004
  Viestejä:
  697
  Saadut tykkäykset:
  1
  1.) Hommaa Nainen(TM) asuntoon (Mikäli sellainen jo entuudestaan on, voit halutessasi siirtyä suoraan kohtaan 2.)
  2.) Odota sitä tiettyä aikaa kuukaudesta
  3.) Aseta Nainen(TM) purettavan seinän taakse
  4.) Kerro Naiselle(TM) poistaneesi digiboksilta edellisillan BigBrother-lähetyksen ennen Naisen(TM) katseluaikaa
  5.) Ihaile Naisen(TM) ja itsesi väliltä poistuneen seinän jättämää käyttökelpoista tilaa
   
 3. Era

  Era Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.05.2005
  Viestejä:
  245
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikäli et aio koko seinää poistaa, kannattaa varmistua että ne osat mitä jätät ovat jossain kiinni. Nykypäivänä suurin osa väliseinistä rakennetan "seisoviksi" eli eivät ole kuin muutamalla ruuvilla katossa jotteivät kaadu. Tälläiseen seinään kun teet keskelle reiän niin reiän yläpuolinen osa tulee alas aivan välittömästi :)

  Muutenkin, jos pelkän reiän tekee niin joutuu lähes poikkeuksetta tekemään reiän sisäpintaan uudet koolingit seinän tukemiseksi.
   
 4. Vabe

  Vabe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.01.2008
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ajatuksena oli koko seinän poisto.


  Vaimo ilmoitti että haluaa tulevaan keittiöön ruostumattoman kuivauskaapin ritiläsarjan(600mm). Keittiö.netillä on vain sellainen setti mikä kerää veden, mutta se ei kelpaa koska markkinoilla on kuulemma sellaisiakin missä on reikä pohjassa joten se vedenkerääjä tyhjenee automaattisesti. Onko tietoa mistä näitä saa halvalla ja mitä maksaa? Toi keittiö.netin ritilä on aika sikahintainen 74€. Vai onko noi reijät tehty itse poralla ja sopivat kaadot yhdellä vasaraniskulla...
   
 5. Juicce

  Juicce Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.10.2001
  Viestejä:
  219
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämmönen kinkkinen kysymys teorian tasolla nyt kun asuntoja katselee ja monessa kämpässä tuntuu olevan siisti keittiö mutta perinteinen 50cm liesi..

  Mitenköhän onnistuu perinteisen 50cm lieden tilalle laittaa 60cm keittotason ja alle 50cm uunin? Pöytälevy menisi ainakin uusiksi, mutta onkohan tarvittavien lovien tekeminen kaapistojen paatylevyihin ok? Ja onkohan muita huomioitavia asioita?
   
 6. Veron

  Veron Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.10.2005
  Viestejä:
  225
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla on astiakaapin pohjassa tuollainen vedenkerääjä, eikä se mun käytössä tarvitse mitään poistoaukkoa, koska vettä kertyy ainkin mun käytössä niin vähän, että se haihtuu itsekseen pois.

  Pesen käsit kattilat, paistinpannut ja isot kulhot, loput menee koneeseen. Noista ei paljoa vettä kerry sinne astiaan.
   
 7. neutroni

  neutroni Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.07.2008
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainakin se kannattaa huomioida, että 50 cm kalusteuunin löytäminen voi olla haasteellista. Itsellä meni myös 50 cm hella poistoon, tilalle kunnon liesi ja uuni (60 cm). Nyt on verraton induktiotaso, joten pistäkääpä saman tien vinkkejä, mikä paistinpannu kannattaisi ostaa (jotain muuta kuin valurautaa), kun Scanpanit ei enää pelitä.
   
 8. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Tefalin Jamie Oliver sarja on itsellä kestänyt todella hyvin. Kuumenee nopeasti, suht kevyt käsitellä ja pinta lähtee puhtaaksi vaikka kuumentaisi aika paljon ja tavara palaa kiinni.
   
 9. joonak

  joonak Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.02.2006
  Viestejä:
  105
  Saadut tykkäykset:
  0
  Terve taas

  On tässä lomalla ollessa tullut taas tuota keittiön kohtaloa pohdittua ja suunnitelma on jatkojalostunut seuraavan näköiseksi

  https://www.dvdplaza.fi/galleria/data/500/keittio1.JPG

  APK sijaitsee kuvassa vasemman laatikoston vieressä integroituna (en muuten löytänyt keittio.netin luettelosta kalustetta integroitavaa APK:ta varten, pitääköhän siihen asentaa ihan normi kaappi?). Pesualtaan alle laitoin vanhanaikaiset sivuille aukeavat ovet; olisikohan iso "vetolaatikko" parempi? Liesi/uuni on tässä kuvassa integroituna, päätöstä ei ole vielä tehty tuleeko integroituna vai irrallisena. Aivan oikeaan laitaan valitsin laatikoston sijasta kaapin, koska viereisen oven karmi saattaisi vaikeuttaa laatikoiden avaamista. Ylärivistön kaappeihin laitoin muutaman lasioven keventääkseni muuten aika raskasta kokonaisuutta, näyttää vaan tossa IKEA:n ohjelmassa aika p****eltä noi ovet.

  Alakaappien ovet tulisivat tummasta puusta (oliivia), tai siis jäljitelmästä tietenkin :p Yläkaappien ovet samaa sarjaa mutta kiiltävänä valkoisena.

  Valaistuksena tulisi yläkaappien päälle riittävä määrä normaaleja loisteputkia; hajavalo sitten valaisisi sieltä. Työtason valaistukseen sitten jotain perusspotteja joita nykyään tunnutaan suosivan. Ja jos noihin lasioviin päädyn, niin kaappeihin voisi laittaa jotain valaistusta.

  Tasoksi ehkä tummaa/mustaa kiveä. Välitilan materiaalista ei vielä mitään hajua.

  Sellainen pieni ongelma on tällä hetkellä, että mikrolle ei ole paikkaa. En halua sitä pöytätasolle tai muutenkaan näkyville, joten se pitää laittaa kaappiin oven taakse. Alakaapeissa sille ei oikein ole paikkaa/tilaa ja yläkaappeihin se ei mahdu syvyytensä puolesta. Onko markkinoilla myynnissä pieniä mikroaaltouuneja jotka saattaisivat mahtua yläkaappiinkin?

  Mielipiteitä?
   
 10. aleksiet

  aleksiet Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.08.2006
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sille ei ole mitään kalustetta. Integroitavaan astianpesukoneeseen kiinnitetään vain kalusteovi. Jos kone on viimeisenä rivissä, tulee päätyyn päätylevy.

  EDIT: Valmistajasta riippuen yläkaappeja kun ottaa sentin kaks irti seinästä niin niihin saa Electroluxilta oikein tyylikästä integroitavaa mikroa. Tulee kyllä näkyville mutta jos sulla on kiiltävät valkoiset ovet niin sit ottaa sen valkoisen mallin. Näyttää hyvältä.
   
 11. 2mies

  2mies Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.03.2001
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hajavalo on hyvä idea mutta jätä spotit pois. Laita loisteputket myös kaappien alle. Kattelin just et Bauhausista saa parilla kympillä noin 20mm korkeeta loistevalaisinta, joita voi ketjuttaa. Antaa tasaisemman valon kuin spotit ja
  pikkuspottien lamppuja saa olla kokoajan vaihtamassa.

  Mikro-ongelman voit ratkaista ostamalla liesituuletin-mikro -yhdistelmän. Ainakin Whirpoolilla löytyy tuollainen.. Tai hommaa mikron ja uunin yhdistelmä.
   
 12. joonak

  joonak Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.02.2006
  Viestejä:
  105
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuollainen ohut loisteputkivalaisin kuulostaa aika mielenkiintoiselta, pitää tutkia lisää.

  Hmm, mikro+liesituuletin, ei paha idea.
   
 13. mozo

  mozo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.03.2008
  Viestejä:
  83
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse juuri laitoin noita loisteputkia pari kpl just valmistuneeseen keittiöön. Valoa tulee ihan uskomattomasti työtasolle.

  Mukana tulee omat kiinnikkeet mutta väsäsin itse erilaiset. Näin valot ovat lähempänä yläkaappien alapohjaa.

  http://users.tkk.fi/~jlantto/lamput.JPG
   
 14. aleksiet

  aleksiet Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.08.2006
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mä otin alakaappeja pari-kolme senttiä irti seinästä (mikron takia) niin samalla sai laittaa loisteputket kaapin ja seinän väliin. Vain itse putki on näkyvillä. Tuli erittäin siisti ja hyvin valaiseva ratkaisu. Mitään listaa ei edes tarvita valoja peittämään.
   
 15. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Onko sulla putket siis näkyvissä vai joku välitilan lasi / tmv peittämässä?
   
 16. alspe

  alspe Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  4 245
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko enää olemassa hienon näköisiä keittiöhanoja sellaiseen tapaukseen, että vesi tulee seinästä läpi eikä tiskipöydän alta kuten uusissa?
   
 17. Nietze

  Nietze Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  1 060
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tefal priviledge/proviledge pro sarja on pannujen osalta jamie:ta vastaava, kahvoissa ja kansissa ei tosin ole samaa hohdokkuutta (vaikka käteen kyllä sopivat).

  Ja privilegde pro:n paistinpannuissa on uusi parempi (?) prometal pro pinnoite jota ei löydy vielä mistään jamie-sarjan astioista.

  Itsellä on induktion myötä 28cm priviledge pro pannu, iso priviledge kasari, jamie gold series pikkukasari ja hanckmannin valurautainen parila ja 24cm pannu yhden hengen munakkaille yms. Ja kattilat jotain halpaa terästä. Ihan toimiva setti.
   
  Viimeksi muokattu: 19.09.2008
 18. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Vaikka joskus aikanaan itsekin kirjoitin, että olisi samoja, niin ainakaan privilidge sarja ei ole tasoltaan samaa kuin jamie. Aiemmin oli molempia, mutta Privilidge sarjan pannu hajosi, joten nyt kaikki on Jamien sarjaa tai sitten valurautaa. Pro sarjaa en ole kokeillut.

  Eroja on:

  - Privilidge sarjassa telfalkerroksia vähemmän
  - Privilidge sarjan pohja on ohuempi.
  - Privilidge sarja ei johda lämpöä ihan yhtä hyviä, jamie antaa tasaisemman tuloksen (johtuu varmaan tosta paksuudesta)
  - Jamie sarjan materiaali on 8/10 terästä, molemmat privilidge sarjat taitaa olla alumiinia
  - Tefal privilidge kestää 175 uunia, Jamie 260

  Noin ylipäätään kaikki kolme sarjaa on tarpeeksi laadukkaita suht vaativaankin ruoanlaittoon ja siten kaikkiin voi varmasti olla tyytyväinen. Pitkässä juoksussa eroja voi kuitenkin tulla ja ainakin omassa käytössä privilidgesarjan tuote ei kovin montaa vuotta kestänyt. Tästä syystä me ei olla ostamassa nimenomaan tätä tuotesarjaan toista kertaa. Sen sijaan tuota privilidge pro sarjaa pitää käydä katsomassa, jos rakenne on hyvä, tuotteen kestävyys pitkällä aikavälillä varmaan olisi riittävä :)


  Osassa tuotteita tuo on, osassa ei. Riippuu varmaan siitä, milloin tuote on tehty. Meillä toisessa pannussa on pro, toisessa ei, mutta lopputuloksessa en ole huomannut eroa. Kestosta en osaa vielä sanoa.

  Hieman yllättäen teräskattiloissakin on eroja. Pienemmissä kattiloissa meillä oli aiemmin Ikean 365 (tjsp) sarjan 3l kattila ja sitten Iittalan All Steal sarjaa. Ero kiehumisnopeudessa oli ihan kohtuusuuri Iittalan hyväksi. Mitä suuremmaksi kattila meni, sitä suurempi oli ero. Suurissa malleissa meillä oli opan 5l halpis ja 6l all steal ja all steal kiehautti veden varmaan puolessa siitä mitä Opa.

  Sinänsä kattiloissa on lopulta aika sama kiehuuko vesi 90s vai 120s... lähinnä homma ärsyttää silloin, jos tekee tosi suurta määrää ruokaa kerralla ja haluaisi, että homma menee hyvin aikataulussa.
   
 19. aleksiet

  aleksiet Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.08.2006
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt en ihan ymmärtänyt.. Siis valaisimien runko on kaapin ja seinän välissä, putki alempana kuin kaapin alareuna eli siis näkyvissä kyllä.

  Ei sitä mikään lasi peitä. Välitilaan tulee kyllä lasi mutta eihän se sitä valaisimen putkea tule peittämään.
   
 20. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Hmm... en edelleenkään tajua.

  Siis sulla on valot alakaapin takana, vai puhutko sä yläkaapeista? aiemmin kirjoitit alakaapit, sen takia tässä kysellään. Ilmeisesti tarkoitit kuitenkin yläkaapit.