Keittiöremontti

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana Sly, 05.12.2005.

 1. aleksiet

  aleksiet Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.08.2006
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä tän oman modernisoinnin tulos. Ennen (edellisen omistajan kuva) ja jälkeen:

  [​IMG]


  [​IMG]


  [​IMG]
   
 2. sakali

  sakali Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  26.10.2004
  Viestejä:
  1 212
  Saadut tykkäykset:
  1
  Muuten ihan ok:n näköistä, mutta toi liesi ottaa kyllä pahasti silmään.
   
 3. aleksiet

  aleksiet Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.08.2006
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  0

  Oot oikeassa, mutta mitään koneita ei toistaiseksi haluttu uusia koska mentiin pienellä budjetilla.

  Mietin kaikkien koneiden uusimista rosterisiksi mutta mikron piilotin kaappiin ja valkoinen jääkaappi ja pienkoneet sopii ihan hyvin. Voishan ton pelkän lieden toki uusia, se ei niin kallis ole. Tässä kuitenkin haettiin lähinnä vähän siistimpää ilmettä asunnon myyntiä varten pienellä rahalla.
   
 4. prkl

  prkl Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.06.2006
  Viestejä:
  2 029
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aivan liian vaalea kyllä minun makuuni. Sisustuskivistä pisteet mutta muuten ei kolahda.
   
 5. JMal

  JMal Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.02.2006
  Viestejä:
  792
  Saadut tykkäykset:
  0
  olen vähän samoilla linjoilla. Sisustuskivet on makeet, mutta käytännön ihmisenä rupesin miettimään niiden käytännöllisyyttä. Itse uusin keittiökaapit jokunen kuukausi sitten ja on vielä vähän kesken. Puuttuu tuo taustalevy, tai mitä useimmat ihmiset käyttävät eli kaakelit. Omaksi taustalevyksi valitsin alumiinilaminaatin, joka sopii sitten rosterikodinkoneiden kanssa ja se on helppo siivota.

  Itsellä ainakin pastaa ja kinkkiä kokatessa välillä roiskuu sen verran, että joutuu taustoja siivoilemaan ja tuollainen huokoinen kivi ei välttämättä ole niitä helpoimpia siivottavia. Toisaalta pinta on sen verran elävä, että eipä siinä pikkupaskat näy, mutta silti...

  muita asioita mitä tehtiin käytännöllisyyden takia
  - pähkinäpuulaminaatti taso aidon puun sijaan
  - induktiotaso -> ei pala ruoka kiinni kuumaan levyyn, jos roiskahtaa
  - Siemens:in pyrolyysi-toiminnolla varustettu uuni, joka siis polttaa liat sisällä pois
  - Kunnon jenkkikaappi jääpalakoneella (aah)

  nämä siis sen takia, että mahdollisimman vähän on siivottavaa tai ylläpidettävää, poikamies kun olen...:p
   
 6. Jamma

  Jamma Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.11.2005
  Viestejä:
  143
  Saadut tykkäykset:
  0
  Natsaa mainiosti omaan makuuni. Juurikin tuollaiset kuultopintaiset valkoiset kaapistot löytyy omastakin keittiöstä. Vielä kun tosiaan sipaiset sen induktio-lieden tuohon, nii avot!!
  Itse asiassa pirullisen paljon muistuttaa tuo sun uusi lattiapintakin siltä, mitä iteltä himasta löytyy. Itsellä on Pergo-merkkinen laminaatti ajamassa tuota asiaa.
  Mutta valtavan muutoksen saa kyllä tuollaiselle rempalla aikaiseksi...!:thumbsup:
   
 7. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Näitä ei kertakaikkiaan voi ymmärtää. Muovi näyttää muovilta ja siitä tulee imo vain tyhmemmän näköinen jos muovista yrittää tehdä puuta.

  Jos puutasoa ei halua vaivan takia ja kivi / kvartsitasoon ei halua panostaa, niin sitten mielummin valitsee sen muovin niin, että se sopii muuten keittiöön.
   
 8. Altair76

  Altair76 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2007
  Viestejä:
  293
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen aivan eri mieltä. Puutasoa en itsekkään halunnut käytännöllisyys syistä, mutta silti sen ulkonäkö miellyttää enemmän kuin jonkun muovimaton ulkonäkö. Kivitaso oli aivan liian kallis eikä myöskään sopinut omaan makuun. Tällöin puujäljitelmälaminaatti oli oiva ratkaisu johon olen edelleen oikein tyytyväinen. Lisäksi se on investointina sen verran edullinen, että jos mieli muuttuu niin voi sen vaihtaa toisenlaiseen tasomateriaaliin ilman suurta taloudellista tappiota.

  Ei kukaan oletakaan tason olevan puuta, mutta kyllä se silti paremmalle näyttää kuin se, että taso näyttäisi jonkun julkisentilan lattiamatolta. Nuo laminaatin "muovilook" vaihtoehdot kun eivät olleet kovin kummoisia.
   
 9. Pyöveli

  Pyöveli Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.11.2004
  Viestejä:
  140
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minäkin pistän poikkiteloisen sanan tähän. Juuri kävimme tuossa katselemassa omaan keittiöömme pöytäpintoja ja itse ainakin aiomme ottaa tuollaisen puujäljitelmälaminaatin. Ja syinä ovat juuri nuo mainitsemasi syyt.

  Mutta mielestäni laminaatti on ihan hyvä keittiön pöytäpinta, eikä sen muovisempi kuin kiillotettu puukaan. Lisäksi se on helppohoitoinen ja hyvännäköinen. Lisäksi sen voi halutessaan vaihtaa huomattavasti pienemmin kustannuksin kuin puisen tai kivisen.
   
 10. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Muovilla ja puulla on kyllä imo harvinaisen vähän yhteistä....

  Mä vaan itse kallistuisin sille kannalle, et jos haluaa keittiöön puuta, niin sitten ottaa sitä tasoon tai kaappiin. Jos taso tuntuu hankalalta (tätäkin voi helpottaa esim suurella tiskipöydällä ja laadukkalla osmolattiavahalla) niin sitten taso vaikka joku erikoiskäsitelty laminaatti ja puuta kaappiin.

  Kivi & puutasot ovat kuitenkin oikein hoidettuna käytännössä ikuisia ja todella kestäviä. Ei niitä tarvitse koskaan vaihtaa, kunhan vaan muistaa pari kertaa vuodessa suojata tasot. Samaa pitäisi tehdä myös laminaatille, kyllä sekin paskan sisäänsä imee, jos sitä ei muista suojata joskus.

  Makuasioitahan nämä.... mä vaan olen sitä tyyppiä, joka mielummin korostaa sitä alkuperäistä materiaalia, eikä yritä siitä toisen materaalin näköistä :)
   
 11. JMal

  JMal Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.02.2006
  Viestejä:
  792
  Saadut tykkäykset:
  0
  samaa mieltä olin alunperin, mutta kun näin lopputuloksen, niin olen tyytyväinen... helppohoitoinen ja sopii tyyliin paremminkin kuin mikään tavislaminaattitaso.
   
 12. Teukka76

  Teukka76 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  2 376
  Saadut tykkäykset:
  2
  pari kuvaa omasta, kyseessä uudiskohde ei remppa. Kuvien ottohetkellä puuttui vielä liesituulettimen putken suojapelti ja pari listaa.

  [​IMG]
  [​IMG]

  Ite ei liian valkeaa halunnut niin kontrastiksi laitettiin tuommoiset teräksenharmaat levyt kiertämään yläkaappeja ja sokkelit samaa tavaraa.
   
 13. Hudrod

  Hudrod Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.03.2007
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja täältä vähän toisenlaisia keittiön jakkaroita ja pöytiä www.supreme.fi
   
 14. visionary

  visionary Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.07.2007
  Viestejä:
  207
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitääpä hieman kehua täällä keittiöremonttiin liittyen omaa tavarantoimittajaa.
  Halusimme keittiöömme 90cm korkuisen baari/aamiaispöydän baarijakkaroilla.
  Eipä tahtonut löytyä mistään oikean korkuista "trumpettijalkaa" ja siihen sopivia 60cm tuoleja,
  joten tilasimme sitten mittatilaustyönä Metallituote Summaselta.
  2 tuolia ja pöydänjalka tuli sovitussa 2 viikossa ja työnjälki on laadukasta.


  EDIT-
  Tältä ne nyt näyttää
   
 15. opelman

  opelman Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 589
  Saadut tykkäykset:
  55
  Hyvät muutokset pienellä vaivalla ;)
   
 16. Nietze

  Nietze Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  1 060
  Saadut tykkäykset:
  0
  Edellisten ovien kuntoa ei osaa pienestä kuvasta arvioida mutta jos olivat hyvässä kunnossa olisin korkeintaan vaihtanut pintaheloja yms. Ei uudet rumempia ole, ei vain mielestäni vaivan arvoisia. Tämä siis vanhojen ovien kuntoa tuntematta ja vain oman makuni perusteella. Itse olisin vain ostanut mikron reikään rosterimikron sillä rahalla. ;)
   
 17. jhu

  jhu Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.12.2002
  Viestejä:
  490
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vähän on OT, mutta asunnon myyntiä varten ei tosiaan kannata juurikaan tehdä remppaa, ja jos tekee niin mahdollisimman vähän. Todennäköisyys sille, että uuden omistajan maku on yhtään lähelläkään omaanne on todella pieni. Voi hyvinkin olla, että vaivalla miettimänne keittiökalusteet ovat alle kuukauden sisään myynnissä huuto.netissä.
   
 18. Duh

  Duh Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.12.2006
  Viestejä:
  166
  Saadut tykkäykset:
  1
  Aamen. Täyskiiltävä muovilaminaatti, erityisesti puu- tai kivijäljitelmänä tuhoaa helposti hyvänkin näköisen keittiön. Muutenkin laminaatin vaivattomuus verrattuna massiivipuutasoon on vähän kysymysmerkki; laadukas puutaso ei vaadi kuin ~kerran vuodessa vähän öljyä pintaan ja varovaisuutta myrkkyjen kanssa (uuninpuhdistusaine ei sovi yhteen puutason kanssa...).

  aleksiet: hyvän näköistä jälkeä. Kalvopintaiset ovet, ilmeisesti? Mitkä nuo kattovalaisimet on, sopivat hyvin kokonaisuuteen?
   
 19. aleksiet

  aleksiet Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.08.2006
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ikeasta saa pelkkiä ovia ja niissä on saranoiden paikat valmiina. Mitoituksesta ei tietysti voi sanoa mitään mutta hyvinkin voi sopia, kyllähän nämä keittiön kaappien mitat on aika standardeja tasakymmeniä senttejä.  Kalvopintaiset joo.

  Kattovalaisimet on vaijerisarja Paulmannilta (http://www.topvalo.fi/). Niinkuin ennen-kuvasta huomaa, oli keittiöstä poistettu seinät jo aiemmin ja siitä näkyi jäljet katossa. En lähtenyt niitä sen kummemmin siistimään vaan käytin hyväkseni ja maalasin katon keittiön tummemmalla seinän värillä ja toi vaijerivalaisin kulkee entisen seinän linjaa.
   
 20. Nietze

  Nietze Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  1 060
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitä materiaalia täällä hetkellä kannattaa laittaa keittiön lattiaan? Laatta on aika kova (rikkoo kaiken mikä tippuu) ja työläyden kautta kallis. Kylmäkin on ilman lattialämpöä. Oikeastaan kaiken muun osaisi itse asentaa, kai laatankin jos harjoittelisi. Hyvä parkettikin on kallis, ja ei jotenkin tunnu keittiöön toimivalta. Korkki ei miellytä siippaa ulkonäöltään mutta miten hyviä ovat niiden nykyiset pinnoitukset puhdistuksen yms. kannalta? Kallishan se olisi mutta aika vähän neliöitä sitten kuitenkin. Ja pehmeä ja lämmin.

  Ja sitten laminaatti ja muovimatto. Nämä kai kehittyvät koko ajan. miten hyvä uusimpia ja parhaimpia on puhdistaa yms?

  Muita suosituksia?