Kehitysvinkkejä kotiteatteriin

Keskustelu osiossa 'HTPC eli Home Theater PC' , aloittajana miklos, 27.03.2011.

 1. miklos

  miklos Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.09.2010
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eli seuraavaan settiin otetaan vastaan mahdollisia kehitysehdotuksia. Lähinnä kiinnostaa, miten kokonaisuuden saisi toimimaan mahdollisimman saumattomasti ja helposti.

  Mac mini 2010 + PLEX
  Iphone 3G
  LG 42LD450N
  Yamaha rxv-667
  Aurelia magenta x2 (tällä hetkellä ei tarvetta lisäkaiuttimille/subbarille)
  Vanha työ-pc + 24" näyttö
  Kaapeli netti (modeemi + buffalo wzr-agl300nh)

  Tilana on 38 neliön yksiö. Ongelmana on lähinnä se, että haluaisin käyttää miniä myös työkoneena, koska vanha työ-pc alkaa olla kierrätyskamaa. Ongelmana on kuitenkin se, että minin käyttö sohvalta tv:n kautta muuhun kuin median toistamiseen vaikuttaa hieman hankalalta. Olisiko helposti mahdollista käyttää miniä kahdelta näytöltä siten, että leffat katsotaan tv:stä ja työt sitten tuon 24" näytön kautta työpöydän äärellä? Tällä hetkellä mini on television vieressä tv-tasolla ja matkaa siitä työpöydälle kertyy useita metrejä, jos liitännät haluaa vetää huomaamattomasti.

  Lisäksi, mitä suosittelisitte minin hallintaan mediakäytössä? Iphonelta löytyy plex-ohjelma. Mitä muuta? Mahdollisesti applen langaton, magic trackpad vai jokin yleiskaukosäädin?

  Entäpä median säilytys? Tällä hetkellä media on minin kovalevyllä + tavallisella ulkoisella kovalevyllä. Mitään kehitysehdotuksia tähän?

  Lopuksi: tällä hetkellä käytössä on television oma viritin ja vanhaa tallentavaa digiboksia en millään haluaisi ottaa enää käyttöön. Miten tuo tv-ohjelmien tallennus kannattaisi hoitaa minillä? Vai olisiko jokin palvelu esim. elisa viihde jo nykyaikaisempi ratkaisu?

  Pahoittelut jo valmiiksi romaanista! Kiitos :)
   
 2. jiira

  jiira Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.03.2011
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tottakai, onhan siinä HDMI & mini-DP. Piuhojen veto sun pitää vaan suunnitella.

  Vaikkapa tällainen.

  Verkkolevy?

  Elgato EyeTV
   
 3. miklos

  miklos Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.09.2010
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia!

  Eli hommaan mini displayport-dvi-adapterin ja sitten vain riittävän pitkän dvi-kaapelin, jolla yhdistän minin näyttöön? Pitääkö ministä käyttää jotain näytön jakamista vai? Voiko näyttöä pitää kummassakin samaan aikaan näkyvissä?

  Tuo langattoman näppäimistön ja trackpadin yhdistelmä vaikuttaa mielenkiintoiselta!

  Kysytään tässä samalla nyt nykyisistä liitännöistäni. Eli olenko liittänyt laitteet järkevimmällä tavalla?

  Tv:n hdmi in-liitännästä vahvistimen hdmi out-liitäntään. Mac minin hdmi portista vahvistimen hdmi porttiin. Lisäksi optinen kaapeli television audio outista vahvistimen optiseen porttiin.