Kauhea kankkunen (The Hangover) (2009)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 11.05.2009.

 1. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 652
  Saadut tykkäykset:
  173
  The Hangover yllätti minut täysin. Vaikka olin lukenut elokuvan hypetykset, niin jotenkin oli vaikea uskoa (etenkin nykypäivänä), että peruskomedia voisi olla NIIN hyvä. Pienin odotuksin menin viikonloppuiltana tätä katsomaan, ja elokuvan jälkeen oli kyllä todella hyvä fiilis. :thumbsup: The Hangover onkin sellainen elokuva, joka osuu (etenkin ensikertaa nähtynä) kuin nappi silmään viikonloppuiltoihin yksin tai viihteellelähtöporukan kera.

  Elokuvan näyttelijäkaarti oli suurimmaksi osaksi minulle tuntematonta, ja epäilinkin hetken miten tällainen ryhmä voi saada aikaan unohtumattomia komediallisia kohtauksia. Kuitenkin pian kävi selväksi, että ehkä tätä sulhasta lukuun ottamatta näillä näyttelijöillä on todella hyvä yhteiskemia ja yksittäisinä henkilöinä he ovat kaikki juuri tällaiseen elokuvaan sopivia. Cameot ja sivuhahmojen hieman tunnetummat näyttelijät olivat tietenkin kivoja lisiä, mutta Bradley Cooper, Ed Helms ja Zach Galifianakis antoivat kyllä lähes "Jim Carrey/Jeff Daniels" -tyyppisen tiimisuorituksen. Cooperin reaktiot, Helmsin sekoilukuviot ja Galifianakisin "viaton ja lämmin friikkeys" olivat todella viihdyttävää katsottavaa!

  The Hangover on mielestäni yksi parhaista komediaelokuvista koskaan ja ehkä paras elokuva ikinä, jos haluaa viikonloppuiltana ennen baariin lähtöä kaveriporukan kanssa nauraa. Se on myös piristävä poikkeus Apatow/Rogen -komedia-aikakaudella, jolle en ole lämmennyt sitten 40v ja Neitsyt -leffan. Ehkä jotain viilattavaa elokuvassa voisi olla, joten tyydyn antamaan vaatimattomat

  4.5/5 :naminami::naminami::naminami::naminami::thumbsup:

  Kirsikkana kakun päällä oli se lopun diaesitys, jossa tietenkin Galifianakisin "suikkari hississä" sai suurimmat naurut. :D:D:D:D:D
   
 2. itnortti

  itnortti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.04.2006
  Viestejä:
  582
  Saadut tykkäykset:
  0
  Surkea kopio siitä toisesta polttarit-vegasissa -leffasta jossa listivät sen stripparin. Leffa ei onnistunut naurattamaan lainkaan vaikka ilmeisesti jonkinlaiseksi komediaksi tämä oli tarkoitettu. Katsojan osaksi jäi vain katsoa kun kaverit menevät paikasta toiseen.

  Hyvänä esimerkkinä toimimattomasta huumorista oli esim. kohtaus jossa alaston kaveri pomppaa sieltä tavaratilasta. Sinänsä ihan hauska idea mutta kohtaus ei onnistunut naurattamaan ollenkaan. Koko leffa meni samalla tavalla. Sen sijaan että olisi rakennettu jotain naurettavaa niin kaikki kohtaukset koostuivat siitä että kaverit ihmettelivät "mitenkäs me tuo kyttäauto on saatu" ja kohta riennettiin jo seuraavaan kohtaukseen ihmettelemään seuraavaa asiaa.

  1/5.
   
 3. Rokkari

  Rokkari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hienoiseksi pettymykseksihän tämä osoittautui. Näyttelijät olivat ihan siedettäviä, vaikka Bradley Cooper tuntui olevan vähän "autopilotti päällä" ja hauskimmaksi miesporukasta nousi Ed Helms.

  Käsis oli ihan jees, mutta ei ehkä ihan niin nokkela kuin luuli olevansa. Kaiken kaikkiaan ihan viihdyttävä komedia, mutta ei ehkä hehkutuksensa arvoinen.

  3-/5
   
 4. Resurssi

  Resurssi Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.07.2004
  Viestejä:
  665
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muuten ihan hauska elokuva (varsinkin Ed Helmsin hahmo), mutta Zach Galifianakisin partainen hahmo pilasi pahasti elokuvaa epähauskuudellaan/epähauskalla olemuksellaan.
   
 5. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 652
  Saadut tykkäykset:
  173
  Jaa-a... Muistelen ainakin itse nauraneeni elokuvan aikana eniten elokuvan lopun aikana, jossa näytettiin still-kuvina mitä olikaan vauhdikkaan illan aikana tapahtunut. Viittaan etenkin siihen, mitä Galifianakisin hahmo oli puuhannut hississä. :D
   
 6. laksu1

  laksu1 It´s all crap. Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.07.2007
  Viestejä:
  525
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli myös itse tsekattua.

  3/5

  Zach Galifianakis oli mielestäni onnistunut hahmossaan. Ja tosiaan itsellenikin tuli hyvin nopeasti sellainen olo että: "jaahas, muistuttaapa kovasti Very Bad Thingsiä leikattuna versiona..."

  Ihan ok, mutta ei todellakaan kaiken sen hypen arvoinen, mutta ihan ok...
   
 7. scorps

  scorps Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.07.2001
  Viestejä:
  506
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kauhea pettymys täältä luetun hypetyksen jälkeen. En nauranut kertaakaan. Samaa amerikkalaishöttöö mitä kaikki komediat tuntuvat nykyään olevan.
  Olisivat laittaneet Vince Vaughanin pääosaan, niin olisin jättänyt vuokraamatta. Samaa aihetta liippaava kunnon elokuvakin tehty: http://www.imdb.com/title/tt0124198/ (Very Bad Things)

  ½ / 5
   
 8. PeeVee79

  PeeVee79 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.10.2005
  Viestejä:
  1 035
  Saadut tykkäykset:
  16
  Viikonloppuna tuli katteltua, tykkäsin. Keskivertoa parempi komedia.
  Roolihahmot oli hauskoja, tapahtumia paljasteltiin sopivaan tahtiin, näyttelijät hoiti hommansa kunnialla.
  Heather Graham on edelleen hemmetin upea ilmestys.

  Ei toki mikään unohtumaton tekele, mutta toimii ihan hyvin.
  Neutraali ***/*****
   
 9. Tema

  Tema Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.06.2003
  Viestejä:
  696
  Saadut tykkäykset:
  5
  Olihan tässä muutama hauska kohta, mutta odotin enemmän, kun leffaa on kehuttu. Meno oli turhan kesyä.

  Täytynee kaivaa Very Bad Things hyllystä. :thumbsup:
   
 10. Wick

  Wick Say it in slugs Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.11.2002
  Viestejä:
  2 150
  Saadut tykkäykset:
  1
  Katottiin tää illalla naisen kanssa, tukevassa humalassa vielä (eli hyvin sopiva tila katsoa komedioita), imdb:n 8/10 ja monien arvostelujen hehkutukset antoivat odottaa paljon mutta loppujen lopuksi elokuva ei omaan mieleen kyllä aivan täysillä iskenyt. Olihan se omalla tavallaan hyvä, tapahtumien selvittelyt ja takaumat olivat ihan hassuja ja silleen, mutta nauruja elokuva ei pahemmin kotisohvalle toimittanut muutamaa "no heh"-kohtaa lukuunottamatta. En kuitenkaan osaa sanoa mikä tässä tökki, mutta jotain kuitenkin jäi puuttumaan. 3/5 tälle silti voinee antaa.
   
 11. Vekka

  Vekka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.02.2004
  Viestejä:
  1 022
  Saadut tykkäykset:
  8
  "Vuoden hauskimmaksi komediaksi" tämä oli kyllä yllättävän epähauska. Väkinäinen huumori ja isot miehet vääntämässä totally-cool-awesome -teinixnördixiä vaivaannutti enemmän kuin nauratti. Jos tätä vertaa siihen toiseen polttarit Vegasissa pätkään, niin aika kauaksi jäätiin (eipä sillä, ei sekään mikään all time top10 komediahelmi ollut) Keskinkertaisen elokuvavuoden keskinkertainen tusinakomedia.

  2½/5
   
 12. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 959
  Saadut tykkäykset:
  115
  Olihan ylihypetetty leffa. Ihan hauska tämä oli, sillä taisin muutaman kerran jopa nauraa ääneen. Hyvin tehty ja kiva "juoni" lyhyen keston kanssa takasivat, että jaksoi katsoa loppuun ilman tuskaisaa vääntelemistä penkissä. Mutta ei todellakaan tullut leffan lopuksi tarvetta nousta seisomaan ja taputtamaan, kuten täällä on kerrottu. 3/5.
   
 13. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 926
  Saadut tykkäykset:
  77
  Ihan hyvä pätkä oli, ei ollut se vuoden hauskin tapaus, mutta minun vuoden 2009 top4 leffoihin pääsee. Siihen ei kyllä paljoa vaadita, kun viime vuoden anti oli suht surkeaa.

  3/5 sanoisin, että tässä on ainesta Vegas -elokuvien klassikoksi.
   
 14. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 977
  Saadut tykkäykset:
  425
  Ehdottomasti vuosituhannen parhaita komedioita. Nauraa saa ja paljon. Juonikin toimii hyvin loppuun asti. Pitänee ehdottomasti hankkia Unrated versio hyllyyn.

  ****
   
 15. Peg0

  Peg0 Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.06.2008
  Viestejä:
  112
  Saadut tykkäykset:
  0
  No laitetaan sitten omiakin mielipiteitä, vaikka leffan katsomisesta onkin vierähtänyt jo tovi.

  Leffa oli tosiaan yllättävän hauska ja huumorikin oli melko laadukasta. Paljonhan porukka on tätä hypennyt, eikä itselle tämä nyt niin hieno kokemus ollut, mutta olihan tämä komedian saralla ihan onnnistunut leffa.

  Muutamat hahmovalinnat olivat onnistuneita, muuten eivät oikeastaan vakuuttaneet. Ihan jees leffa siis komediaksi, ja kaveriporukalla oli ihan onnistunut valinta.

  ***½/*****
   
  Viimeksi muokattu: 09.10.2010
 16. jmo

  jmo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  1 037
  Saadut tykkäykset:
  95
  Itse lähinnä ihmettelen katsomisen jälkeen, että missä meni pieleen.
  Ei naurattaunut juurikaan.
  Olisiko vika näyttelijävalinnoissa, mutta John Belushin-oloista roolia vetänyt näyttelijä ei saanut mitään otetta rooliinsa.
  Puhumattakaan muista.
  En ymmärrä. Idea oli hyvä, mutta toteutus jotain aivan perusamerikkalaista komediaa joka ei kertakaikkiaan uponnut.
  Siis ajatus hyvä, mutta toteutus näyttelijöineen ei.
  Tapahtumien kertaaminen ei tässä elokuvassa vain toimi, koska jotain mättää.

  Toisaalta taas satatuhattamiljoonaa katsojaa ovat oikeammassa kuin minä.
   
 17. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 470
  Saadut tykkäykset:
  75
  Ketjun enemmistö ei tätä niin ihmeellisenä ole tainnut pitää, ja samalle kannalle kallistun minäkin. Ihan hauska elokuva, joka muutaman kerran jopa nauratti (se on jo ihan hyvin) ja muutenkin piti huvittuneena suurimman osan ajasta. Kovimpien hehkutuksien arvoinen ei ollut, mutta tarpeeksi hyvä kuitenkin ja saattaa halvalla päätyä omaan hyllyynkin. Mahdollisesti toisella katselulla parantaa, tai sitten ei. 3½/5 sopii arvosanaksi ihan kivasti.
   
 18. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 926
  Saadut tykkäykset:
  77
  Katselin tällä viikolla tämän puoliksi (loppupuolisko) ja eipä tämä liiemmin naurattanut. Tuntuu, että suurinosa huumorista tulee, kun jotakuta sattuu. Totta kai juoni on omaperäinen ja sinänsä hauska, mutta kun on nämä kommellukset vielä aika hyvin muistissa niin ei se tuntunut kovin ihmeelliseltä. Zack Galifianakis (kirjoitin nimen ekalla oikein) on todella vastenmieleinen ja on ollut sitä jokaisessa roolissaan, mitä olen häneltä nähnyt. En lämpene alkuunkaan. Bradley Cooperia pidin aluksi vain uutena Matthew McConnaugheyna, mutta hän on sittemmin onnistunut aika hyvin joissain rooleissaan (lisäksi Matthewlläkin on pari ihan hyvää roolia myönnetään). Zackin ja Bradleyn lisäksi myös Ken Jeoung taisi nousta kuuluisuuteen tämän leffan myötä.
   
 19. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 470
  Saadut tykkäykset:
  75
  Jeoung on muuten ollut oikein mainio laadukkaassa Communityssä eli Paluu pulpettiin -sarjassa, jota voin suositella. Ja onhan se muutenkin niin, että paras (sellainen, joka naurattaa) komedia on jo vuosikausia löytynyt joitakin harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta tv-sarjoista.

  Vaikka tästä saikin vain muutaman naurun, niin sekin on jo elokuvien puolella nykyään hyvin.
   
 20. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 470
  Saadut tykkäykset:
  75
  Ai, tämän näkemisestä olikin jo noin kauan! Kokeilin uudestaan, kun tätä on täälläkin niin paljon ylistetty, että lähtisikö nyt paremmin. Mutta paskat. Viimeksi kai naurattikin muutamaan otteeseen, nyt tasan nolla kertaa. Ei voi kuin ihmetellä, miten erilaisia huumorintajuja voikin ihmisillä olla. Kun täälläkin tälle on naurettu hulluna ja annettu viittä tähteä.

  Elokuva ei silti missään nimessä huonosti tehty ole. Pisti ihan turhauttamaan, kun mietin, mikä mättää. Olisiko samalla käsikirjoituksella saatu niitä nauruja, jos repliikkejä olisi esitetty eri tavalla? Eivätkö näyttelijät olleet tarpeeksi osaavia koomikkoja? Oliko rytmityksessä jotain vikaa? Taustamusiikissa tai sen puutteessa?

  Katsoin ennen tätä Farrellyjen Sekaisin Marista, ja se taas oli edelleen sikahauska ja nauratti niin pirusti! Että ei oma huumorintaju kuollutkaan vielä ole.

  Jatko-osiin ei kannattane minun koskea. Arvosana tippuu puolikkaalla, eli jäljelle jää 3/5. Mike Tyson vetää yllättävän luontevasti tässä.