Katuhaukka ja MacGyver uusintana SubTV:llä !

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana cityjeesus, 24.06.2005.

 1. pundewhee

  pundewhee Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.03.2008
  Viestejä:
  872
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muistan jakson erittäin hyvin lapsuudesta, oli aivan pirunmoisen jännä ja jopa pelottava. Mitähän miulla olis ikää ollut, varmaan ala-asteen ekoilla luokilla tai jotain. Allekirjoitan myös ton metikköseikkailun, erityisesti muistuu mieleen kotkajakso ja joku toinen, missä metsäretkiseurueessa joku on paha murhaaja eikä kukaan tiedä kuka se on. Sit kovasti VHS:ltä katsottu oli mm. jakso missä oli Ritari-Ässän pomo rahakassin kanssa cadillacissa ja pahat sedät jahtaili. Uuh.

  Sarja ei tosin toimi enää muuta kuin puhtaasti nostalgiamielessä itelle, mut siinä roolissa ajaa kyllä asiansa erinomaisesti.
   
 2. lepreconn

  lepreconn Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.11.2006
  Viestejä:
  3 369
  Saadut tykkäykset:
  39
  Tuosta metikköjaksosta, että kuka se lopulta on... en edes monen katselukerran jälkeen muistanut. Enkä muuten muista nytkään.

  Saatana tuo gyver-boksi on melkein hommattava.

  Macgyver-land. Legendaarista. Nekkerijaksot ja melkein muutkin nöösiautoon (jeepin jälkeen) siirryttyä jaksot kuraa.

  Jostain luin että, timanttikeikka olisi heikko. Ei todellakaan ole. Ja varmaan kaikkein kovin "lahkeessa vipinää aiheuttava" neitonen gyver-kaverina.
   
  Viimeksi muokattu: 05.05.2012
 3. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Sarjassa on tietysti heikkoutensa, kuten toistuvat pahviroistot jotka liikkuivat mainitussa toisessa jaksossa oikein porukoissa, tietty asetelmallisuus selkeine rooleineen ja loppukausilla vaivannut löystyminen. Mutta tosiaan eri aikaa elettiin ja kyllähän nuo tähän kuitenkin sopivat eikä tuo moraalinen selkeys nyt niin väärin ole, ja monesti niillä villaineillakin ilmenee syynsä pahuudelleen (esim. joko Mac, Pete, Jack tai jonkun edellämainitun sukulainen teki niille väärin, tai sitten ne on ilkeitä mastermindeja, piittaamattomia yrityspomoja, asehulluja murhamiehiä jne. Noistahan bondismeistahan nyt lukee jatkuvasti uutisistakin. :p).

  Mitä taas tasonlaskuun - joka ei muuten ole suora alamäki sillä loppukausillakin on ikimuistoisia jaksoja - tulee niin se selittyy imo aika pitkälti ihan vain tekijätiimin energian ehtymisellä. Niin ovat tekijätkin todenneet eikä ihme, sillä onhan noita jaksoja todellakin suunniteltu ja usein toteutettu viimeisen päälle. Pelkästään kirjoitustyö, hurjan moneen eri miljööseen ja vuodenaikaan sijoittunut tuotanto ja jaksoissa esiintyvä yksityiskohtaisten "way-outtien" määrä ovat asioita joita ei voi nykyään kuvitellakaan tehtävän. Tähän päälle vielä hieno ohjaustyyli joka peittoaa suuren määrän elokuviakin, niin ei ihme että MacGyverissa on sitä jotain.

  Parhaiten tuo tulee esille niissä huippujaksoissa, joita on monia jo lueteltukin. Murdoc on omaperäinen lukunsa jota voisi analysoida enemmänkin (Macille selvästi tarvittiin ja haettiin vastakohta), mutta noita erilaisia teemajaksojahan riittää. Vankilapakoa, ryöstöhuijauskeikkaa, viidakko/erämaaseikkailua, agenttikamaa jne. jne. Mikä merkittävää, nuo teemat on toteutettu usein niin hyvin että vastaava-aiheisista leffoistakin saa etsiä parempia! :king: Tähän liittyen monet elokuvat ovatkin toisaalta selvästi toimineet esikuvina sarjalle, joten tässä populaarimielessäkin tämä on aina ollut hauskaa katseltavaa, ja sen arvon on ymmärtänyt myöhemmin vain paremmin. Imo MacGyver onnistui koskettamaan länsimaisen viihdemielen ytimiä ja toisaalta kuvaamaan monin eri tavoin saman mielen ja koko maailman hienouksia, kauneuksia ja hirvityksiä. Eräänlainen metaluontodokkari siis. :naminami:


  Omia ehdottomia suosikkijaksoja mainittujenkin ohella:

  Trumbo´s World: Termiitit haettiin jo kuudennessa episodissa vihuiksi kuin ei ihmisistä ollut vastusta. Tunnelma tihenee hienosti loppuun asti. Ahdistavimpia lapsuusmuistoja.

  The Assassin: MacGyver haetaan apuun kun ammattitappajan suunnitelmia ei pysäytä mikään eikä kukaan. Monesti ei Mac olekaan sanonut "I give up." Lopun vaivainen vanhus vs. hymyilevä nunna -kohtauksessa on sitä jotakin.

  Silent World: MacGyver kohtaa unien tulkinnan armeijatunnelmissa, ja painajainenhan villaintiimi ryöstämässä amerikkalaisuuden ydintä onkin. Nerokasta.

  Family Matter: Amerikkalaiset perhearvot pahasti uhattuina ja Mac pelastaa tilanteen maastopyöräilemällä ja bambuilla. Huom. kalamieskin voi olla paha.

  Halloween Knights: Voiko Hyvä ja Paha toimia yhdessä? Voiko Pahalla olla hyviä aikomuksia? Voiko Paha muuttua? Talk about depth! Hieno idea tekijöiltä.

  Lesson in Evil: Dr. Zito muistuttaa kovasti erästä pahaa leffaikonia tosin etuajassa. :thumbsup: Sankari tarvitseekin Pahuuden voittaakseen kaikki keinonsa salakirjoitusten tulkinnasta lähtien, jotta prinsessa voi pelastua.
   
 4. pundewhee

  pundewhee Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.03.2008
  Viestejä:
  872
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tää on tää mysteeri missä on järvi, jugurttimies hevosella, luuranko kuopassa, vesikello? Yks näitä ikimuistoisia jaksoja kyllä.

  edit: nii ja se murkkujakso, hrrrr. Kun siitä yhestä ukosta jää vaa rillit jäljelle ja mäkki hazmatpuvussa pelastaa maailman. Vieläki muistan miten kauhuissaan penskana katoin jaksoa enkä enää ikinä tökkiny murkkupesiä tikuilla!
   
  Viimeksi muokattu: 06.05.2012
 5. Caporegime

  Caporegime Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.04.2004
  Viestejä:
  1 587
  Saadut tykkäykset:
  3
  Hyvä tiivistys.

  Nyt en alkanut alusta seuraamaan, koska juuri se edellinen uusintakierros tuli seurattua (ei ole kyllä mitään hajua mihin asti tuli nähtyä, joten pitää seurata tallennuksia). Vähän samoin kuitenkin yllätti, että miten hyvin jaksot edelleen piti jännityksen ja useimmiten sinänsä yksinkertaisen pahisaseteleman takana oli jotain muutakin. Muistot lapsuudesta kun kuitenkin muodostuivat lähinnä jostain yksittäisistä jänskäkohtauksista ja linkkariveitsestä. Nämä aivan alkupään jaksot ovat mielestäni vähän heikkoja, koska pyörivät liikaa MacGyverin ylivertaisen kekseliäisyyden ympärillä... tai no, eikös kaikki jaksot sitä tee, mutta näissä koko kässäri tuntuu perustuvan MacGyverin kikkakolmosten esittelemiseen muun toiminnallisen ja jännityksellisen annin jäädessä latteammaksi.

  Tunnari on joka kerta aina yhtä tunnelmaa nostettava.

  http://www.youtube.com/watch?v=N8pkrN1o6GM
  http://www.youtube.com/watch?v=C54yPPiQMfw

  :D
   
  Viimeksi muokattu: 06.05.2012
 6. Burana

  Burana Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.10.2001
  Viestejä:
  1 036
  Saadut tykkäykset:
  10
  Nyt kun ketjussa on asiantuntijoita, kysäisenpä että mitkä ovat seuraavat jaksot ja millä kaudella?

  - MacGyver näkee ilmeisesti enneunta, jossa mm salama iskee häntä. Oikeasti sitten meinaa jäädä pakettiauton alle jossa salamateippaus kyljessä tjsp.
  - MacGyver pysähtyy huoltoasemalle juomaan kahvia ja kupin sisällä on sitten avunpyyntöteksti.
  - Laivassa on pommi lasikaapissa joka MacGyverin pitää purkaa.

  Nämä jaksot ja kohtaukset ovat jääneet lapsuudesta mieleen ja olisi kivaa katsoa nuo pitkästä aikaa uudestaan.
   
 7. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Eka on tuo Silent World, S2E9.
  Tokasta en ole varma mutta voisi täsmätä Birth Day:n kanssa S2E14, aputeema on ja crediiteistäkin löytyy Gas Station Cashier. ;)
  Kolmas on Countdown S1E14.
   
 8. lepreconn

  lepreconn Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.11.2006
  Viestejä:
  3 369
  Saadut tykkäykset:
  39
  http://www.imdb.com/title/tt0638732/

  Tuo toinen on ekalta kaudelta. Huikea jakso onkin. (Last Stand)
  Enpä tiedä miten on DVD:llä suomennettu, mutta telkkarissa oli haudankaivuun aikana hulvaton: Lapiot heilumaan! :D

  Junajaksossa muuten on myös särmää, ekalta kaudelta sekin. (Slow Death)
   
  Viimeksi muokattu: 06.05.2012
 9. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Pitääkin tsekata. Jaksosta kun näkyy löytyvän vielä Jackie Earle Haleykin. :D

  Junajakso on toki myös näitä jotka jäi hyvin lapsena mieleen, omatekoisine valehtelutesteineen.
   
 10. BillyBob

  BillyBob Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.08.2006
  Viestejä:
  352
  Saadut tykkäykset:
  9
  Ekalta kaudelta jakso Countdown.
   
 11. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 996
  Saadut tykkäykset:
  432
  Sanokaas hep, aina kun tulee hyvä jakso... :thumbsup:

  Jaksa/ehdi kaikkia jaksoja katsella.
   
 12. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  TV5 pyörittää tätä jälleen uusinnoissa, ja pitihän se tsekata iskeekö tämä kuten lapsuudessa 80 -luvulla. Tällä hetkellä näyttää olevan menossa 5. kausi ja alla oleva Mookidin teksti kiteyttää hyvin omat ajatukseni.

  Kymmenen jaksoa takana, eikä yhtään macgyverismia en ole vielä näkynyt. Noh, oli siellä veden alta laskettu puhdas happi valopistooliin, mutta siinä se. En ole koskaan katsonut kaikkia jaksoja, mutta en muista, että sarjassa olisi ollut näin tylsiä ja muiden sarjojen kaltaisia jaksoja. Oikeussali draamaa, metsänsuojelua ja mitä lie teinien paapomista. Vaikka nuo macgyverismit olivat usein älyttömiä, olivat ne itselleni sarjan ehdoton suola. Ainoa nyt näkemistäni jaksoista, minkä muistin, oli "Inkojen maissi aarre" jakso. Se olisi voinut olla minkä hyvänsä muunkin sarjan jakso, kuin Mäkkärin. Aina samalta ovat tuntuneet muutkin nyt näkemäni 5. kauden jaksot.

  Missä vaiheessa sarja vesitettiin? 3. kauden jälkeen?
   
  Viimeksi muokattu: 13.08.2014
 13. Caporegime

  Caporegime Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.04.2004
  Viestejä:
  1 587
  Saadut tykkäykset:
  3
  Itse asiassa juuri tällä hetkellä on mensosa 7. kausi: http://www.ampparit.com/haku?q=macgyver&t=tv

  Se taisi olla se viikonlopun ohjelma-aika, jossa tuli 5. kautta.

  En tiedä onko se nyt "vesittämistä" - kai ne hyvät ideat nyt vaan väistämättä loppuu ja sopivat fiktiiviset diktaattorimaat on käyty läpi. Kenties sarja olisi pitänyt lopettaa aiemmin vielä kun ideioita oli jäljellä, mutta suosion vuoksi ei voitu. Aikansa katsojaluvuista per kaudet en tiedä mitään enkä viiden sekunnin googletuksella löytänyt, mutta tuosta ehkä kertoisi se, että ne kaksi tv-leffaa piti vielä vääntää kaksi vuotta sarjan lopettamisenkin jälkeen.
   
  Viimeksi muokattu: 14.08.2014
 14. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 940
  Saadut tykkäykset:
  778
  Joskus taisi täällä juttua ollakin siitä, miten Ritari Ässän jaksojen juonet ovat aikuisen silmin parempia kuin MacGyverin.

  MacGyverin jaksot ovat sellaisia "MacGyver auttaa kumminsa tyttären tytärtä, jolla on vaikeuksia paikallisen nuorisokerhon kanssa". Lapsuudesta on jäänyt mieleen ne hienot MacGyverismit, mutta todella harvassa näyttävät olevan.

  Semmoinen pitää vielä todeta, että Vancouverissa kuvatut jaksot ovat huomattavasti parempia kuin Jenkeissä kuvatut. Ihan vain metsäinen ympäristökin tuo mukavaa extraa. Sama homma oli muuten X-filesissä.