Katselutuoli

Keskustelu osiossa 'Yleistä' , aloittajana vps358, 28.12.2021.

 1. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 544
  Saadut tykkäykset:
  664
  Ikean sohvat on varmasti ihan hyvä ratkaisu eläin- ja lapsikoteihin, joissa kaikki tuhoutuu joka tapauksessa. Sitten mahdollisesti jotain arvokkaampaa, kun lapset kasvaa tai kotieläimiä ei enää ole. Pestävät / vaihdettavat päälliset on hyödyllinen välttämättömyys joka tapauksessa. Jos siis kangaspäällinen.

  Itse olen miettinyt Ikean moduulisohvasarjaa, sitten kun toivottavasti pääsee jonkun ajan kuluessa rakentamaan dedikoidumpaa kotiteatteritilaa. Se ei kyllä ole erityisen edullinen, mutta sohvathan onkin noin ylipäänsä ihan järkyttävissä hinnoissa.
   
  Kusni tykkää tästä.
 2. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 381
  Saadut tykkäykset:
  71
  Ei ole järkevää tuollainen.
  Ammattilaisten hinnat ovat pilvissä, kauheat hinnat, olen joskus tsekannut:
  1. sohvan vienti verhoilijalle.(100E)
  2.sohvan purkaminen.(100€)
  3.päällysteen irroitus.(100€)
  4.kankaan hinta.(200€)
  5. uuden päällysteen teko.(200€)
  6.sohvan vienti taas asiakkaalle.(100€)
  Ei paljon kannata. Samalla hinnalla saa uuden ja lisäpäällisen ja vielä sohvansuojankin. Luultavasti kestää uusi kauemmin siistinä.
  Tekeeköhän verhoilija homman tuolla 600€:lla, enpä usko...
   
 3. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 381
  Saadut tykkäykset:
  71
  Se, jolla on kotieläimiä pitää niistä,eikä luovu niistä, elleivät ne kuole.
  Kun kotieläin kuolee, niin usemmiten hankitaan uusi. Yksi kaveri hiljattain menetti koiransa ja sanoi, että ei hanki uutta.
  Nyt suunnitelmissa on kuitenkin koiran hankinta. Koiran kuolemasta ei taida olla kuin 2 vuotta...
  Meilläkin on hankittu uusi kissa aina menetetyn tilalle.:)
  Aina vähintään kaksi kattia jo monen vuoden ajan.
   
 4. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 544
  Saadut tykkäykset:
  664
  Niin, tämä on sitä valintojen maailmaa. Sama kuin tietty se, että tekeekö ja kuinka monta lasta. Toki niin lapset kuin eläimetkin ovat mitä suurimmassa määrin yksilöitä ja siten kalusteille aiheutuva tuhokin vaihtelee suuresti. :)
   
 5. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 381
  Saadut tykkäykset:
  71
  Totta. Me haimme navettakissan, joka repii kaiken ympärillään. Toinen vanhempi kissa antaa sohvien olla rauhassa...
   
 6. bluesmood

  bluesmood Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2013
  Viestejä:
  170
  Saadut tykkäykset:
  11
  Tuollainen katselutuoli olohuoneessa voisi olla paikallaan, tai sitten investoin uuteen sohvaan.

  Onkohan minkään kotimaisen kalusteliikkeen valikoimassa jotain olohuoneen televisiokatselutuolia, jossa olisi jotain sähkötekniikkaa ohjelmoituna esim. käsinojan ohjauspaneelista voisi portaattomalla säädöllä kalibroida tuolin oikeaan katselukulma-asentoon. Onhan niitä sähköpöytiäkin ollut ihan tavallisten kuluttajien saatavilla jo pitkään, ja sitten jos ihminen ei kykene liikkumaan omin jaloin, tällä on mahdollisuus hankkia sähköpyörätuoli, joka on erittäin loistava keksintö, jos vammainen ihminen ei omaa lähipiirissä ketään luotettavaa avustajaa, joka olisi työntämässä liikkeeseen ja liikettä ylläpitämään kulkuneuvoa, ja sitten ihmisen asianomistajana ei tarvitse kuluttaa lihasvoiman käytöstä kuluvaa energiaa. niin resursseja vapautuu muihin toimintoihin.
   
 7. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 966
  Saadut tykkäykset:
  293
 8. bluesmood

  bluesmood Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2013
  Viestejä:
  170
  Saadut tykkäykset:
  11
  Kyllähän melkein tuoliin liitetty sähkötekniikka olisi ihme, jos ei jo 2021 luvulla olisi ollut jo pitkään saatavilla, kun kaikilla aloilla sähköistyy kovaa vauhtia kaikenlaiset tuotannontekovälineet. Eihän se autokaan kulje ilman sähköä, ja tämän päivän lauantain Turun Sanomien viikonloppu-lauantain Extra-liitteessä oli koko aukeaman sivu, että sähkörekat ovat varmaan jonain päivänä pohjoismaissakin ihan arkipäivää, kun niitä on jo kokeiluasteella Kiinassa.

  Sähköistyminen on edellytyksenä digitaalisaatiokehityksessä ja IoT-casen osalta, kun anturit, jotka keräävät esineestä dataa ja sen käytöstä, ja sitten objekti on 24/7 -verkossa, 5G-yhteydet ovat kohta koko maan laajuisesti käytössä, niin laitevalmistajat keräävät kaiken mahdollisen datan, mitä irti saa älylaitteen käyttäytymisestä pilvialustoille, niin siinähän on aivan huikea potentiaali uusille liiketoimintamahdolluuksille, mitä se avaa.

  Kaikilla toimialoilla ennen pitkää alkaa olemaan kovat investointipaineet tuohon kehityskulkuun, nyt vasta on julkisuudessa ollut maatalousyrittäjien ahdinkoon joutuminen digitaalisaatiokehityksen edessä, kun monella maatalousyrittäjällä ei ole resursseja investoida maaseudun tulevaisuuden arjen pyorittämisen laite/ohjelmisto -ratkaisuihin.

  Onhan asunto-osakeyhtiotkin ainakin oma vuokratoimistoni lähetti tiedotteen, että jotkut sähkömiehet tulevat ensi viikon alussa asentamaan jonkin anturin huoneistoon, jolla tallenetaan dataa huoneen sisälämpötilasta, ja sen datan kautta siten, kun sitä saadaan tarpeeksi paljon, puhutaan Big Datasta, niin data-analyytikon koulutuksen omaavia ihmisiä tarvitaan jatkossa varmasti, kun tietoa pitää louhia, jotta saadaan liiketoiminnan kehittämiseen tyokaluja päätoksentekoon.

  Varmaan ennen pitkää älytuolitkin on ihan arkipäivää, vaikea uskoa, että huonekaluvalmistajat eivät tarttuisi uusiin digitaalisaation kehityksen tuomiin IoT-liiketoimintamahdollisuuksiin.

  Teollisuusyritysten ja tehtaiden osalta puhutaan teollisesta Internetistä noin yleisesti ottaen, jolloin IT-ammattilaisia tarvitaan erittäin paljon, kun kaikki tehtaan tuotantokoneet ja homma toimii 24/7 verkossa ja koko tehdas automaattina.
   
 9. bluesmood

  bluesmood Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2013
  Viestejä:
  170
  Saadut tykkäykset:
  11