Karpo - dokumenttielokuva

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana bluesmood, 14.08.2021.

 1. bluesmood

  bluesmood Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2013
  Viestejä:
  171
  Saadut tykkäykset:
  11
  Katsoin edellisviikolla tämän Karpo - televisiodokumentin Yle Areenasta eräs myohaisilta, ja heräsin siihen, että kuinka Hannu Karpo oli edelläkävijä siinä mitä teki: Kansanmiehen tasolla tehtyä tutkivaa journalismia, jossa nostetaan esille suomalaisen yhteiskunnan epäkohtia, tämän kaltaista ei enää tehdä ja Karpo teki sen hyvällä tavalla joskin ohjelman maikkarin hyllytettyä sen sen uudestaan tulemisen jälkeen 2000-luvulla kun se ei oikein pysynyt enää ajan hengessä oikein mukana, niin varmaan osittain suuri kansan parissa aiheutunut menestys alkuperäisessä Karpolla on asiaa ohjelmassa oli myos osittain syynä se, että ohjelma osui passiivisen television jonkinlaiseen kultakauteen, mitä sitä silloin ennen nettiaikaa esitettiin televisiosta.

  Varmaankaan mikään televisiokanava ei enää ostaisi ohjelmistoonsa esitettäväksi, eikä ohjelmaa siis esitettäisi siitä syystä, jos joku tarjoaisi vastaavankaltaista kansanmiehen tasolla tehtyä tutkivan journalismin reportaasiohjelmaa, jossa nostetaan esiin maamme epäkohtia, joissa tavallinen kansalainen on syrjäytettynä byrokratian rattaissa. On Suomessa vielä nykypäivänäkin 2021 paljon epäkohtia,joiden seurauksesta tavallinen kansalainen taistelee byrokratian kanssa jostain asiasta, joka byrokratian rattaissa on päätokset ilmentäneet vastoin yleistä kansalaisen oikeustajua.

  Noissa karpon ohjelmissa on nykyään kun niitä reportaaseja katsoo, niin vahva sosiaalipornoaspekti, mutta vastapuolena tälle Karpon tutkivan journalismin ohjelmaformaatin esittämiselle varmaan Hannu Karpolla paljon vihamiehiäkin on tullut elämän aikana johtuen tuosta ohjelmasta.
   
 2. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 961
  Saadut tykkäykset:
  115
  Karpolle tai hänen kopioilleen on yhä edelleen tarvetta. Nyt kanava tälle tutkivalle journalismille vaan on netti. Nykyään aiheet, joita Karpo aikoinaan nosti, pääsevät paljon nopeammin esiin, sillä niistä tehdään videoita ja juttuja, joita sitten jaetaan. Katsojamäärät toki ovat aivan eri luokkaa ja juttujen journalistinen taso vaan on paljon kehnompi, sillä tiedottajina ovat kiiluvasilmäiset, asiaansa untohimoisesti suhtautuvat amatöörit, joille on elämäntehtävä näyttää miten hallitus, virkakoneisto, Persut, poliisi, soisaalitantat, lastensuojelu, mamut, Venäjä, nadzzit, viherpipertäjät jne. ovat kaiken pahan takana.

  Ja sitten itse Karpo-elokuva. Sepä oli oikein hyvin tehty ja informatiivinen pläjäys. Paljon tuossa oli vanhalle miehelle ennestään tuttua, mutta kyllä elokuvaan oli saatu oikein hieno tarina ja hienoa että aihe itse kertoi näkemyksiään. Tykkäsin kovasti ja jos oikein muistan, niin 4/5 -tasoiseksi elokuvan rankkasin. Kannattaa katsoa, onhan Karpo osa suomalaista historiaa yhä voimissaan olevan Kansanradion kanssa.
   
  ISPF3.4 ja Recce tykkäävät tästä.
 3. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 945
  Saadut tykkäykset:
  234
  Karpo oli kyllä kova sarja! Siinä virkamiehet joutuivat korruptiostaan tulilinjalle ja kotomaan epäkohtia tuotiin rehellisesti esille.
   
 4. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 945
  Saadut tykkäykset:
  234
  Kyllähän Karpo sanoi haastattelussa että ihan useampiakin tappouhkausia tuli, sitä en tiedä oliko kirjallisia vai sanallisia.