Kapeahkot seinäkaiuttimet?

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana TonyA, 15.02.2014.

 1. TonyA

  TonyA Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.01.2005
  Viestejä:
  307
  Saadut tykkäykset:
  3
  Perheemme nuorin, puolivuotias Aino-tyttö, alkaa pian kontata, nousta seisomaan ja lopulta käppäilemään. Ja silloin tietysti on parasta, jos kaikkea kaatuilevaa ja teräväkulmaista on mahdollisimman vähän tiellä. Sitä silmällä pitäen olemme aikeissa luopua vanhoista jalustakaiuttimista ja siirtyä seinäkaiuttimiin. Kotiteatterimme rakentuu kiinteästi seinälle asennetun valkokankaan ympärille, joten seinäkaiuttimille jää rajoitettu tila ovenkarmien takia. Ja koska haluamme päästä vähän helpommalla, emme edes harkitse seinään UPOTETTAVIA kaiuttimia. Haussa ovat siis kaiuttimet, joiden maksimileveys on 22 cm ja maksimikorkeus 69 cm. Kaiuttimien paksuudella ei ole hirveästi väliä, mutta ainakin ensihätään etsin hieman litteämpiä. Eli Geneleccejä katson vasta kaikki muuta vaihtoehdot nähtyäni.

  Tähän alkuun en edes välttämättä kaipaa ehdotuksia tietyistä malleista, vaikka nekin ovat tervetulleita, vaan sen sijaan haluaisin tietää, miten ihmiset ovat itse löytäneet oikeasti laadukkaita seinäkaiuttimia. Minulla on nimittäin edelleen se kuva, että ne ovat ääneltään ohuita ja laadultaan markettikamaa. Vaikka olen ahkerasti lukenut hifi-lehteni, en oikein tiedä seinäkaiuttimista mitään. Mikä merkki pärjää testeissä yms.? Mietityttää myös sekin, pitäisikö myös keskikaiutin vaihtaa samalla. Puristien mukaan kyllä, mutta tietysti kokeilemallakin voi löytää kovin samanlaista soundia tarjoavan kajarin. Takakaiuttimet löytyy myöskin, mutta niitä en tähän hätään vaihda.

  Niin, ja nykyiset kaiuttimet ovat Magnat 503:t. Ihan mukavaääniset, mutta eivät erityisesti säväytä. Saatan olla vähän leipääntynytkin.
   
 2. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 450
  Saadut tykkäykset:
  222
 3. TonyA

  TonyA Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.01.2005
  Viestejä:
  307
  Saadut tykkäykset:
  3
 4. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Tuolla eräässä ketjussa oli joku pintapuolinen kommentti DLS Flateista.

  Huomaa kuitenkin, että mikään kaiutin maailmassa ei tykkää olla välittömästi kiinni sivuseinässä. Tuo aiheuttaa pahaa heijastumaa ääneen, etenkin jos sivuseiniä ollut tarkoitus 'pehmentää' lainkaan.
   
 5. TonyA

  TonyA Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.01.2005
  Viestejä:
  307
  Saadut tykkäykset:
  3
  Yhteen sivuseinään on etäisyyttä puolisen metriä, toiseen 1,5 metriä. Nuo aiemmin antamani mitat johtuvat ovenkarmien läheisyydestä valkokankaaseen. Korkeutta taas rajoittaa huonosti sijoittunut valokatkaisija. Saas nähdä saako noita DLS:n kajareita jonkinlaiseen kotitestiin.
   
 6. Hans Herbert

  Hans Herbert Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.02.2014
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oikea hetki panostaa kotiteatteriin on juuri silloin kun lapset ovat pieniä ja kotona oleilun määrä kasvaa kolmanteen potenssiin. Vaikka moni tekee juuri päinvastoin..

  Eli ostaisin paremmat jalustakaiuttimet ihan yleisen viihtyvuuden takia. Mitään älyttömiä downgreidauksia en lähtisi tekemään tämän tilanteen takia, tai ainakin lähtisin katsomaan mihin suuntaan homma lähtee etenemään natiaisen kävelyyn oppimisessa. Äkkiä tuo vaihe on ohi ja yllättävän moni oppii muutamasta kiellosta. Tai sitten avokki/vaimo on huomannut iskun paikan sisustukseen sopimattomien kaiuttimien eroon pääsemiseksi.
   
 7. TonyA

  TonyA Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.01.2005
  Viestejä:
  307
  Saadut tykkäykset:
  3
  Downgreidauksesta ei ole missään nimessä kyse! Jo ennen lapsen tuloa, saatikka tämän kävelyvaiheen lähestymistä, olin harkinnut seinäkaiuttimia ihan vaan sen takia, että lattiapintaa vapautuisi ja olkkarin yleisilme selkenisi. Selväähän on, ettei parhaimmistakaan seinäkaiuttimista (siis sellaisista, jotka ovat seinän päällä, ei seinän sisällä) saa yhtä hyvää ääntä kuin parhaista lattialla seisovista kaiuttimista. Mutta uskoa löytyy siihen, että aidosti hyvistä seinäkajareista saa kuitenkin parempaa ääntä kuin heikoista jalustakaiuttimista. Ja heikompaan kastiin luen nämä nykyiset Magnatit, vaikka ovatkin ihan hyvin palvelleet. Oli muuten tälläkin palstalla uskomaton hehkutus noiden kaiuttimien kohdalla joskus vuoden 2005 paikkeilla! Ja silloin nämä omatkin tuli hankittua.

  Vaimolla ei aiemmin ollut mitään ongelmaa kaiuttimien kanssa. Yhdessä kuitenkin huomasimme, että itse tekemissäni jalustoissa on niin paljon teräviä kulmia, etteivät ne yksinkertaisesti toimi yhteen vauvan kanssa. Ja kun kyseessä on ensimmäinen jälkikasvu, niin huolen määrä lienee helppo ymmärtää; ylilyöntejä saattaa tulla.

  Tällaiset tuli nyt tilattua: http://dls.se/en/home/prod.html?produkt=en_863 Myönnetään, tuli ostettua sika säkissä eli kaiuttimia kuuntelematta. Saattoi olla paha virhe, mutta siinä tapauksessa täytyy vaan aloittaa neuvottelut kauppiaan kanssa uudestaan. Varmasti päädymme molempia tyydyttävään ratkaisuun.
   
 8. mhelin

  mhelin Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.11.2002
  Viestejä:
  917
  Saadut tykkäykset:
  1
  Sonolux Bebop olisi äänenlaadullisesti bassotoistoa lukuunottamatta hyvä seinäkaiutin mutta olisi ollut ko. tapauksessa liian leveä. Uskoisin kyllä että firma voisi kehittää kapeammankin mallin jos kysyntää riittää.

  http://audiovideo.fi/testi/sonolux-bebop-seinakaiuttimet-testissa
  http://shop.sonolux.fi/

  Noissa DLS:ssä käytetään myös suuntaimellista diskanttia, ilmeisesti suunnitteluun on käytetty jonkin verran resursseja. Seinäkaiuttimien saundin suurin pilaaja on etukangas.
   
 9. jonsey

  jonsey Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.11.2009
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo KEF T-sarja kuulosti pikaisen kuuntelun perusteella olevan ihan ok. Subbari luonnollisesti pitää kyllä olla kaverina.
   
 10. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 543
  Saadut tykkäykset:
  478
  Onhan niitä akustisesti läpinäkyviä rättejä?
   
 11. avisti

  avisti Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.10.2004
  Viestejä:
  396
  Saadut tykkäykset:
  3
  Kokemuksia? Onko subbari kehissä myös? Miten vertaisit Magnatien ääneen? Kuuluuko mainittu diskantin suuntaavuus jos katselee vähän sivummalta?
   
 12. Nemppa

  Nemppa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.01.2007
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0

  Olisin myös kiinnostunut kuulemaan kokemuksia DLS:n Flatboxeista. Ne ovat tällä hetkellä meidänkin talouteen vahvin vaihtoehto seuraaviksi kaiuttimiksi musiikkia ja elokuvia varten, subin tukemana.