Kansalaisboksi Kombotallennin

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Temppu84, 12.05.2008.

 1. janne.karhunen

  janne.karhunen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.09.2005
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei tuolle mitään voi. LG:n näyttö näyttää tuon 576i kuvan justiin sellaisena kuin se on, ja se on kyllä ruma noin isolla ruudulla. Pare katsella tuota vaan scartin kautta..
   
 2. jussit

  jussit Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.03.2006
  Viestejä:
  119
  Saadut tykkäykset:
  0
  Veikkaanpa, että jos tiedostonimessä vaihtaa 08 -> 09, ja koettaa päivittää uudelleen, niin se toteaa että sama versio on jo asennettuna. Ts. boksin päivityslogiikka 'päivitänkö vaiko en' perustuu tiedostonimeen, eikä sen sisältämään dataan. Mutta en ole testannut. Pojalla on tuo boksi ja huomattiin kyllä tuo ihmeellinen ilmoitus, kun tämän uusimman päivityksen ja bootin perään tikku oli vielä boksissa kiinni.
   
 3. kajac

  kajac Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2008
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Osaako kukaan vastata pystyskö kuvaa katsoon jos ostasin kyseisen boxin ja kierrättäisin kuvan onkyo 806 vahvistimen kautta optoma hd 80:selle hdmi:tä käyttäen?Itseäni vähän arveluttaa.Vai pitäskö varrota teräväpiirron tuloa?
   
 4. JorsePower

  JorsePower Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.04.2009
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Älkää missään nimessä ostako tätä boksia ikinä, ellette halua lisätä elämänne ongelmia. :) Minulla ensimmäinen kärähti n. 1 kk:ssa. Siinä ilmeni varmasti kaikki mahdolliset viat mitä digiboksissa voi olla. Sain huollosta uuden ja se on lähes yhtä huono kuin edellinen, tosin se ei ole vielä onnistunut tuhoamaan itse itseään. Sitä odotellessa olen päivitellyt boksin tuohon uusimpaan versioon. Uusin versio toi ainakin itselleni enemmän pahaa kuin hyvää. Eli en saa enää joihinkin kanaviin kanavatietoja millään ilmeellä näkymään. En ymmärrä kuinka joku insinööri on onnistunut kehittämään tällaisen helvetinkojeen suuressa viisaudessa ja me ihmiset vielä maksamme siitä. Eivätkö ne edes jaksa testata omia laitteittaan?!? Tässä laitteessa on todella jotain vielä pahasti kesken ja se on täysin lapsen asteella.

  Mainitsen tässä vain muutaman vian mikä boksissani on ollut:
  - Ei näytä kanavatietoja oikein ja hävittää ne juuri silloin kun niitä tarvitsisit, silloin pitää siis käynnistää kone uudelleen, jotta saisi kanavat näkyviin, ellei boksi ole jo siinä ajassa kerennyt jo kärähtämään.
  - Kun käynnistää boksi uudelleen niin kuva suhteet palaa oletusasentoon eli perseelleen. (tosin tähän uusi versio on tuonut kuulemma korjauksen.)
  - boksi hävittää aika ajoin näytöltä tiedot.

  + ei ole

  Siispä ostakaa viisaammin ja nopeammin tämä kaiken kansan kansalaisboksi ja pilatkaa elämänne! :)
   
 5. Muccuja

  Muccuja Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.04.2008
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos aiemmin mainittu valkoisen pään tukkeentuminen vielä haittaa, niin kokeilkaapa pienentää asetuksista kontrastia alkuperäisestä 50:stä jonnekin 40-42:een. Tuntuu kuin bloom-efekti olisi otettu pois käytöstä :)
   
 6. japi83

  japi83 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.10.2008
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse kanssa hommasin kyseisen boksin eilen tykin kaveriksi ja ainakaan vielä ei ole mitään moitittavaa kyseisestä laitteesta.
   
 7. palok74

  palok74 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.04.2006
  Viestejä:
  44
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkos tullu tykin ja kansalaisboxin käytöstä lisäkokemuksia? Itellä kanssa harkinnassa tykin kaveriks.
   
 8. japi83

  japi83 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.10.2008
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  On sen verran, että lätkän mm- kisoja tullut seurattua. Eikä kyllä oo minkäänlaisia bugeja tai muita ongelmia tullut.
  Tallennusta en ole vielä tarvinnut, kun niin harvoin sieltä mitään tulee, että tarviis nauhotella. Edelleen tyytyväinen boksiin.
   
 9. yahmmu

  yahmmu Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.07.2006
  Viestejä:
  60
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kansalaisboksi Riihimäellä Elisan kaapelissa ja Ylen kanavat näkyivät pari viikkoa niin huonosti ettei niitä viitsinyt enää katsoa. Kuvassa ka äänessä ikäviä räpsähdyksiä ja pikselipalkkeja. En heti regoinut asiaan, kun kuvittelin että johtuu Digitan töppäyksistä kun niistä on ollut puhe.

  Sitten tuli mitta täyteen ja vaihdoin tilalle kokeeksi Siemensin halpisboxin ja yllätyin kun kaikki kanavat toimi ok. Ajattelin että kansalaisboxi on sökö ja pitää viedä takuuseen, mutta halusin vielä varmistaa ja kokeilla että ongelmat ovat jäljellä. Boxia vaihtaessa huomasin että sain pieniä sähköiskuja kansalaisboxin kotelosta kun toisessa kädessä oli antennipiuha ja tv:stä tuleva scart-piuha. Vaihdoin tuon takia kansalaisboxin töpselin toisinpäin ennenkuin laitain boxin takaisin kiinni piuhoihin.

  Nyt on mennyt jo n. viikko ja kaikki kanavat on näkyneet ongelmitta. Arvoitukseksi jäi riittikö pelkkä virtapiuhan irroitus seinästä vai oliko tuo piuhan kääntö se ratkaisu ongelmiin. Piuhan kääntöä kannattanee kuitenkin kokeilla, jos on kansalaisboksin kanssa ongelmia.
   
 10. lahkonen

  lahkonen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.06.2005
  Viestejä:
  624
  Saadut tykkäykset:
  25
  Itsellä nyt noin kolmen viikon käyttökokemus kyseisestä laitteesta kaapeliverkossa Treella ja laite toiminut lähes moitteetta. Vehkeessä kiinni 8Gt USB-tikku, johon mahtuu muutama ohjelma ja toistaiseksi on hyvin riittänyt. Kerran olen joutunut katkaisemaan laitteesta virran jumittamisen takia ja pari kertaa on käynyt niin, ettei tallennuksiin ole päässyt käsiksi ennen kuin laitteen on kaukosäätimestä sulkenut ja käynnistänyt uudelleen.
   
 11. Netmonkey

  Netmonkey Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.06.2009
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oli ihan pakko rekisteröityä tänne, jotta saa omatkin kokemukset kerrottua tästä laitteesta :) ja voihan tuota toki muutakin hyötyä tästä foorumista jatkossa olla kun ottaa osaa keskusteluun.

  Mutta siis joo, itse hain kyseisen laitteen viime vuoden marraskuussa, kun verkkokauppa avasi myymälän Oulussa, kaveriksi hain Kärkkäiseltä Buffalon 1tb drivestationin. EPG:n sekoilua lukuun ottamatta hankinta tuntui hinta-laatu-suhteeltaan alkuun todella hyvältä. Ehkä noin kuukauden käytön jälkeen USB-levy lakkasi kuitenkin toimimasta. En tajunnut ajatellakaan formatointia tai uudelleen alustamista boksilla, vaan vein levyn takuuvaihtoon. Sama tapahtui kuitenkin kohta uudestaan ja kuulin kaveriltani, että hänellä on kansalaisboksinsa kanssa samoja ongelmia ja että boksi sotkee levyn tiedostojärjestelmää jostain syystä. Pienemmän levyn (esim. 16gb tikun) kanssa tuo tiedostojen aika ajoin menettäminen ei toki haittaa, koska levyllä nyt tuskin on mitään backuppeja lisäksi tai kovin montaa katsomatonta tallennusta. Etsiskelin nettifoorumeilta, mutta en löytänyt keneltäkään muulta samaa ongelmaa enkä ratkaisua tilanteeseen, joten parin formatoinnin ja säätämisen jälkeen vein laitteen verkkokaupan huoltoon, jossa he sanottiin että kaupan purkaminen pitää tehdä reklamaation kautta, mutta uuden boksin antoivat testattavaksi, josko vika olisi kuitenkin ollut siinä. Firmiksen päivitin tosiaan aina uusimpaan, kun sellainen oli saatavilla. Hain varmuuden vuoksi mukaan 4gb kingstonin tikun (joka on muuten auttamatta liian pieni oikein mihinkään muuhun kuin ajansiirron käyttöön), että voisin testata mahdollista yhteensopivuusongelmaa. Tikku sekosi parin päivän jälkeen, jonka jälkeen testasin vielä kuitenkin drivestationia alustaen sen varmuuden vuoksi boksin omalla alustustoiminnolla ja määrittäen automaattisen tunnistuksen sijaan, kummassa portissa levy on. Yllättäen laite pelasi taas useamman viikon, vaikka tallentelin sitä sun tätä ja käyttelin ajansiirtoakin aika ajoin. Sama kuitenkin toistui, joten tympäännyin ja laitoin reklamaation menemään ja yllättäen verkkokauppa suostuikin hyvittämään laitteen :O

  Eipä siinä, otin mukaan procasterin 6102C:n, kun siitä tuntui olevan vähiten negatiivista sanottavaa googlessa noista omaan hintahaarukkaan sopivista tallentavista bokseista. Saas nähdä miten tämän kanssa sitten... Sääli kyllä muuten, koska kansalaisboksi oli kyllä monella tapaa muuten ainakin käytettävyytensä puolesta ihan käypä vehje, mutta eipä sitä tallentavalla boksilla mitään tee, jos tallennukset eivät säily. Ihmettelenkin, liekkö kenelläkään muulla ollut vastaavia kokemuksia? Oman empiirisen testauksen perusteella tiedostojärjestelmän sekoaminen liittyi jotenkin ajansiirtoon, tai homma tuntui ainakin pari kertaa tapahtuvan silloin, kun pidin jotain ohjelmaa ajansiirrossa pausella.
   
 12. Midnight Walker

  Midnight Walker Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.02.2009
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  En nyt muista olenko tähän aiheeseen jo jotain kirjoittanut, mutta pistetään nyt viimeiset kokemukset ainakin tuosta laatikosta. Mulle tuo tuli joskus vuosi sitten jos oikein muistan. Tarkoituksena oli saada se malli mistä tallennusta ei ole, mutta verkkokauppa mokasi ja lähetti tuon tallentavan version, jonka myös sain pitää sen jälkeen itselläni.

  Kohtuu vähän on tullut tuota ajansiirtoa ja tallennusta käytettyä, otin jossain vaiheessa tavaksi formatoida aina tikun jos tarvitsin nauhottaa jonkun ohjelman. Kuitenkin nauhotukset on laskettavissa kahden käden sormilla, joten kauheasti siitä ei ole edes kokemusta. Ensimmäisellä kerralla kun sotki tikun niin kokeilin heti formatointia ja sain sen jälkeen pelittämään normaalisti.

  Nyt tämän vuoden talvella ja keväällä on ollut ongelmia ylen kanavissa, eli lähetys pätkii ja joutuu sammuttamaan koko laatikon, jotta alkaa taas toimimaan. Tiedä sitten mistä johtuu kun en ole firmistä alkanut päivittelemään. Tällä hetkellä kuitenkin käyttämättömänä tuo kansalaisboksi, koska ostin uuden telkkarin jossa virittimet itsessänsä, ja todellakaan tallennuksella en niin paljon tee tai kaipaa, että olisin tuota nyt telkkuun edes kytkenyt.
   
 13. yahmmu

  yahmmu Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.07.2006
  Viestejä:
  60
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei ollut töpselin käännöistä pitkäaikaista apua, n. kuukauden päästä boksi taas tiputti kanavia ja pätki minkä kerkesi.
  Perjantaina vein postiin asiakaspalautuksena ja jo tiistaina posti toi uuden boksin tilalle. Tämä on uudempaa mallia jossa kotelo on pienempi, mutta kaipa sen sisuskalut on samat.
  Ensimmäisen viikon on boksi toiminut muuten loistavasti, mutta tämän virtapuoli vaikuttaisi vielä huonommin tehdyltä kuin alkuperäisen. Samassa huoneessa olevan ilmankostuttimen päälle meno näkyy pikselivanana kuvassa ja yhden kerran yösähkön kytkeytymisen yhteydessä boksi kadotti kanavan kokonaan ja hyytyi.
  Täytynee muutaman viikon tuota vielä ihmetellä ja löhettää sitten taas takaisin. Ei nyt ihan mee jakeluun että töllön katselemiseen tarvittaisiin upsia tahi muuta virtafiltteriä kehiin.
   
 14. quenthal

  quenthal Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.12.2006
  Viestejä:
  107
  Saadut tykkäykset:
  0
  Topicin yleinen sisältö huomioiden yllättävän luotettavasti boksini (LA digital C2001) on toiminut.

  Suurin harmituksen aihe on ollut tuo valkoisen puhkipalaminen ja hieman pienemmmissä määrin tukkoinen musta. Kalibroin parhaan mukaan tuota laitetta, ja kontrasti on todellakin pudotettava tuonne 40:n tienoille. Jos tämän alle alkaa mennä, menettää myös kirkkain valkoinen osan kirkkaudestaan ja silti osa vaaleista sävyistä jää erottumatta.

  Sama ongelma on mustan kanssa. Mustan pään erottelu paranee arvoilla 60-63, ja hieman tuon ylikin, mutta tummin musta alkaa vaalenemaan arvolla 62->. Ts. arvoilla color hieman alle 50, contrast 38-40 ja brightness 58-62 saanee lähimmäksi "neutraalia" kuvaa, mutta paljon jää vielä puuttumaan. Auttoiko Kansalaisboksissa tämän vuoden päivitykset tähän lainkaan (toivoen, että LA Digital saisi saman..;-). Jos ei toivoa tuolla suunnalla, mikähän on tällä piirisarjalla myydyimmät boksit ulkomailla - voisiko niiden firmwareissa piillä parannusta?
   
 15. muku

  muku Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.09.2009
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yritän tässä kytkeä äsken ostettua Kansalaisboksi Kombotallenninta Samsung SyncMaster 2493HM -monitoriini HDMI:n kautta. Samsung kuitenkin ei näytä mitään kuvaa vaan pelkkää "Not Optimum Mode / Recommended Mode: 1920 x 1200 60 Hz" -varoitusta.

  Onko kyseessä joku skaalausongelma vai pitäisikö Kansalaisboksista kytkeä erikseen HDMI päälle?

  Nimim. pitääkö kaivaa jostain Scart-telkkari?
   
 16. yahmmu

  yahmmu Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.07.2006
  Viestejä:
  60
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla on Samsungin T260HD ja siinä ainakin toimi sama kansalaisboksi hdmi-piuhalla. Oletko varma että tuo 2493HM-malli tukee 576i tavaraa hdmi:n kautta? Kansalaisboksi ei nimittäin skaalaa tuota sd-televisiokuvaa joten töllön täytyy osata ottaa sitä itse vastaan.

  Mutta ainakin tuolla mun Samsungilla digiboksin kuva näkyy paljon parempana scartin kautta (rgb) kuin hdmi:llä. FullHD-tarkkuudella kun tuota 576i kuvaa katsoo niin tulee vaan äiteetä ikävä:)
   
 17. tsuba

  tsuba Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.11.2009
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moi,

  Juuri törmäsin tähän ongelmaan ensimmäisen kerran. Kansalaisboksi sekoitti WD 500 USB-kiintolevyni kirjanpidon. Kaikki tallennetut leffat tiessään...kun boksin kytkee windows XP mikroon, se ilmoittaa levyn olevan alustamaton.

  Jos tämä on siis yleinenkin ilmiö, niin laite lähtee takaisin melko vauhdikkaasti. Onko muita saman kokeneita? Mahdollisesti itsellänikin tämä liittyy ajansiirtoon.
   
 18. Charlie

  Charlie Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.12.2003
  Viestejä:
  863
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ostinpa itsekin tämän boksin lähinnä sen takia että piti saada joku perusboksi kaapeliverkkoon jossa on Conax, ja tässä vaikutti olevan eniten vastinetta rahalle kun ominaisuuksia katsoi.

  Softa boksissa on 1.20.04 ja yhden illan perusteella keräsin seuraavat havainnot:

  -HDMI:stä ei ole mitään hyötyä verrattuna scartiin (ruutuna diVisionin 19" joka näyttää 576i:n sellaisenaan), ei vaikka scart-piuhanakin on vain se surkea boksin mukana tullut

  -kuvasuhdeautomatiikka ei pelaa automaattisesti omalla boksi/TV-yhdistelmällä, pitää asettaa boksista 16:9 ja pillar box niin toimii varmasti (pitää kokeilla Sonyn TV:llä myöhemmin uudestaan jotta näen missä vika)

  -boksi ei tunnista tuplamonoääniraitoja (esim. Welhon Eurosport)

  -etupaneelin näyttö on kerran sammunut omia aikojaan

  -formatointi ja kokeilutallennus USB-tikulle onnistui hyvin

  Kannattaako päivittää softa uudempaan versioon, tuleeko enemmän hyötyjä kuin haittoja? Päätarkoituksena on käyttää boksia Welhon maksukanavien katseluun (kunhan kortti tulee postissa) ja tallentaa kenties jotain hyvin satunnaisesti. Tallennusmediana siis USB-tikku, levyä en ole hankkimassa.
   
 19. Charlie

  Charlie Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.12.2003
  Viestejä:
  863
  Saadut tykkäykset:
  1
  Nyt kun sain ohjelmakortin ja siirsin boksin vanhan kunnon Sonyn kuvaputken kylkeen, niin voisi jo tässä vaiheessa sanoa että kyseessähän on varsin hyvä boksi. Kuvasuhdeautomatiikka pelaa ja keksin miten ääniraidoistakin saa vain toisen kanavan esiin. Boksi vieläpä muistaa valinnan kanavakohtaisesti. Myös RGB-kuva on scartilla hyvä.
   
  Viimeksi muokattu: 03.03.2010
 20. Make

  Make Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.05.2000
  Viestejä:
  131
  Saadut tykkäykset:
  1
  ja taas ilta kun boksi jumittaa...aina sama juttu kesä/talviaikaan siirryttäessä...:hitme: