Kansalaisboksi Kombotallennin

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Temppu84, 12.05.2008.

 1. fyndi

  fyndi Member

  Liittynyt:
  19.09.2005
  Viestejä:
  56
  Saadut tykkäykset:
  0
  Löysin poistolaarista ko. Kansalaisboksin edullisesti ja tarvitsin nimenomaan edullista HDMI-lähdöllä varustettua digiboxia videotykkiä varten, joten sain sitä mitä halusinkin. Boxi toimii ihan OK normaalilla katselulla, mutta USB-tikun kanssa sen saa kaatumaan melko helposti. Tosin käyttämäni USB-tikku on hieman sökö muutenkin (kontaktihäiriöinen). Kesken katselun sain boxin jumiin ja ainoastaan virrat päälle/pois temppu auttoi. Kokeilin myös pikakelausta katselun aikana ja taas jäi jumiin koko boxi, noh virrat päälle/pois taikatemppu auttoi taas. Nämä viat olisin vielä valmis laittamaan USB-tikun piikkiin, joka ei toimi oikein PC:n kanssakaan.

  Mutta se mikä ihemetyttää on se että, jos katselen tallennettua ohjelmaa ja pysäytän sen, niin boxi ei jatkakaan sen toistoa PLAY-näppäintä painamalla? Eli onko nyt kyse laitteen ominaisuudesta? Inhottavaa jos ei voi keskeyttää ohjelman katsomista ja jatkaa siitä mihin tuli jäätyä. Pikakelaus kaataa laitteen, joten siitäkään ei ole iloa tässä tapauksessa. Mutta voi olla että pikakelauksen kaatuminen johtuu kehnosta 32Gb USB-tikustani (ainakin toivon niin).

  Ihan normaalissa TV:n katselussa tykin kautta boxi toimii ihan niinkuin pitääkin, eli siinä mielessä olen tyytyväinen 60 euron sijoitukseeni poistolaarista. Mutta nuo USB-tallennuksen oireilut ihmetyttää? Onko laitteessa tuollaiset omituisuudet vakiona, vai onko mun 32Gb USB-tikussa vika?
   
 2. Charlie

  Charlie Member

  Liittynyt:
  18.12.2003
  Viestejä:
  863
  Saadut tykkäykset:
  1
  Päivitinpä nyt itsekin viimein softan versioon 1.20.09. Kumma kun siihen tiedostonimeen ei ole voinut laittaa oikeaa numeroa.

  Aiemmallakaan softalla ei ollut erityisiä ongelmia kun en ole juuri tallennellut, mutta tulipahan nyt päivitettyä huvikseen. Muutaman kosmeettisen korjauksen olisivat myös saaneet tuohon mukaan laittaa, mutta ei ole näköjään typoja aikaa korjata.
   
 3. tpi

  tpi Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 336
  Saadut tykkäykset:
  14
  Tämä kun osaa tallentaa ulkopuolisella tikulle tai levylle, niin osaakos tämä sitten myös toistaa ko. levylle muuten talletetut .ts formaatin tiedostot. Vaikkapa tvkaistalta imuroidut?
   
 4. Backbone

  Backbone Member

  Liittynyt:
  23.05.2006
  Viestejä:
  367
  Saadut tykkäykset:
  0
  Selailin juuri ketjun läpi ja tälläinen pari vuotta vanha viesti löytyi:

  Kehtaisiko joku varmistaa että tämä pitää paikkansa? Voin siis siirtää vaikkapa Urholta nauhoittamani lätkämatsin tai Viasatilta nauhoittamani leffan koneelle ja katsoa sen Media Player Classicilla ilman sen kummempia kikkailuja?

  Kiitoksia!

  Edit: Kiitoksia alla olevalle viestille. Toivottavasti tämä nyt sitten pätee myös maksukanavien salattuihin nauhoituksiin. Lähtee boxi tilaukseen :).
   
  Viimeksi muokattu: 04.09.2010
 5. hhelminen

  hhelminen Member

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  837
  Saadut tykkäykset:
  9
  No aiemmin kirjoitinkin aiheesta, eli että jos kansalaisboxiin pätee sama kuin La Digitalin vastaavaan boxiin niin asennat windows koneelle k-lite mega codec pack paketin ja nautit leffoista Media Player Classicilla.
   
 6. Backbone

  Backbone Member

  Liittynyt:
  23.05.2006
  Viestejä:
  367
  Saadut tykkäykset:
  0
  FAT32 -muistitikun/kovalevyn 4 gigan kokorajoituksen tullessa vastaan LA Digitalin versio osaa kuulemma jatkaa nauhoitusta tehden automaattisesti toisen .ts tiedoston. Tässä verkkokaupan boxissa ilmeisesti nauhoitus vain stoppaa kun 4 gigaa tulee täyteen?

  Eikö tähän ole mitään keinoa? Ei ole mitään toivoa saada kokonaan lätkämatsia tai jotain vähän pidempää leffaa nauhalle, kun nauhoitus stoppaa noin 1 tunnin 40 minuutin jälkeen.
   
  Viimeksi muokattu: 14.10.2010
 7. JC1954

  JC1954 Member

  Liittynyt:
  18.10.2009
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  1
  On näemmä ilmestynyt uusi firmware:
  KOMBOTALLENNIN v.1.20.13 FAC 20110215
  Verkkokaupan sivuilta löytää.

  Varoituksen sana ennenkuin asennatte.
  Kanavia ei voi järjestää uuden firmwaren asennuksen jälkeen.
  "Siirrä" kanava vaihtoehto on hävinnyt uuden firmiksen myötä. :OI

  Itsellä piti asentaa vanha firmis takaisin, etsiä kanavat uudestaan ja sitten vasta päivittää. Suoralla päivtyksellä uudempaan meni kanavapaikat sekaisin, koska niitä oli muokattu.

  Muuten uusi firmis toimii ihan mukavasti, hieman nopeampi ja vähän karkkia lisätty pintaan (esim info ruutu toimii paremmin ja näyttää palkistolla paljon ohjelmaa on jäljellä). Kuvan laatu on ilmeisesti parantunut, koska pikselit näyttävät pienemmältä kuin ennen, tai sitten kuvittelen koko asian. :hitme:
  Voisiko joku muukin sanoa mielipiteensä kuvanlaadusta uudella firmiksellä?
   
 8. Salarakas

  Salarakas Member

  Liittynyt:
  15.12.2006
  Viestejä:
  279
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voiko joku boksin omistaja vahvistaa tämän? Tarvetta olisi usein tallentaa yli 4GB vieviä tallenteita, joten ei kai tuo noin pönttö vehje voi olla?
   
 9. JC1954

  JC1954 Member

  Liittynyt:
  18.10.2009
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  1
  Pisin yhtäjatkoinen tallennus taitaa olla siinä viiden tunnin kieppeillä ja ei mitään ongelmia.

  Vanhempi malli tuosta kansalaisboksista käytössä...eli ei päde ainakaan tähän boksiin tuo 4GB raja.

   
 10. Dr. Eever

  Dr. Eever Active Member

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 763
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiva. Ostin juuri tälläisen boksin ja olinkin tulossa kyseleen, että kuinka kanavia voi järjestellä.... Pitäiskö / pystynkö lataan uuteen koneeseen vanhan firmwaren, järjestellä kanavat ja sitten palauttaa uusin versio? Vai annanko olla, maksaako vaivaa?
   
 11. JC1954

  JC1954 Member

  Liittynyt:
  18.10.2009
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ei kannata ruveta asentamaan vanhaa firmistä -> järjestää kanavat > yrittää päivittää uudempaan. Tulee varmasti ongelmia.

  Itse olen vain poistanut turhat kanavat kokonaan ja se on helpottanut tilannetta. Toki voihan sitä suosikki toimintoakin kokeilla hyödyntää.


   
 12. Dr. Eever

  Dr. Eever Active Member

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 763
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jees tänks, näin arvelinkin ja yritin tuossa jo vähä sooloilla "Suosikit" -kansion kanssa.
  Äiten boksissa on sama ärsyttävä piirre, merkkiä en muista, mutta ei se Kansalaisboksi ole.
   
 13. Falcon

  Falcon Member

  Liittynyt:
  06.01.2010
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  0
  http://www.verkkokauppa.com/fi/product/6238/ccgjc

  Tuttu haluaisi tällaisen koneen hankkia. Pari kysymystä teksti-tv:stä:
  1) Saako tekstitv:n "puolen kuvan tilaan" niin että toisella reunalla näkyy telkkari ja toisella teksti-tv?
  2) Monisivuinen muisti teksti-tv:ssä on?
   
 14. Mr.Wizard

  Mr.Wizard Member

  Liittynyt:
  28.07.2007
  Viestejä:
  100
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkos tämä boksi edelleen edullisin tapa hommata tallentava digiboksi? Näyttäisi ettei oikein ole kilpailua hintaluokassa 150-250e. Näyttäisi tallentavat sisäisillä kovoilla alkavan sieltä 250e ja kaikki myynnissä olevat on nykyään HD bokseja. Antennitaloudessa ei oikein tuolla HD boksilla tee hevon helvettiäkään kun normaali kavana tarjontaki on kaapeliin verrattuna vähintäänkin suppeaa.

  Miten teillä on toiminut tuo boksi toimiiko tallennukset ok? Kaatuileeko boksi vielä tallentaessa, alkuperäisellä firmiksellä näytti olevan ko ongelmia nettiforumeiden mukaan?
  Pystyykö ajastamaan tietyn ohjelman tallenettavaksi aina, siten että epg arpoo aloitus ajan itsekseen jos se muuttuu?
  Antaako usb tarpeeksi virtaa usbi kovolle jonka pitäisi ottaa virtansa usbista?
  Samsung telkkuunhan tuota ei HDMIllä saa kiinni mutta onnistuuko scart -> komponentti kytkennällä?

  Boksi olisi tulossa satunaisen epäsäännöllisen säännölliseen käyttöön, mutta tallennusten pitäisi toimia ok. Mistäs olette kovoja hommanneet tuohon verkkokauppa näyttäisi myyvän tällä hetkellä ei oota 500gigan luokassa koska tekijän oikeus maksut meni kovoihin. Gigantilla pyörii 100e pinnassa 500gigaset.
   
 15. JC1954

  JC1954 Member

  Liittynyt:
  18.10.2009
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mielestäni hyvä hintalaatu suhde hankkia tallentava boksi antenni ja kaapeli tuella. Ja kun boksille ei ole enää käyttöä, niin jääpähän ulkoinen kiintolevy...

  Tallennukset on toimineet hyvin uusimmalla firmiksellä. Ei kaatuile boksi tallentaessa.
  Muistaakseni ei pystynyt ohjelmoimaan ohjelmaa tallennettavaksi aina. EPG:hen en itse luottaisi jos lähetysaika sattuu muuttumaan. (Korjatkaa joku jos muistan väärin)
  2.5" ulkoinen kovo pelaa hyvin, eli virtaa riittää siihen. (Boksissa normi usb liitin. Itsellä WD passport 250gb)
  Itsellä Chimein 42" telkku ja kyllä kuva näkyy HDMI:n kautta. Myös fujitsin 3230T monitori näyttää kuvan HDMI:n kautta. Kait tuo Scart -> Komponenetti toimii.
   
 16. Mr.Wizard

  Mr.Wizard Member

  Liittynyt:
  28.07.2007
  Viestejä:
  100
  Saadut tykkäykset:
  0
  Testattu ei toimi scart -> komponentti piuhalla ainakaa samsungin töllöillä. Tuli mode not supported teksti. tosin saman tekstinhän sais sampan telkuissa hdmillä joka puskee sitä 576i:tä.
  Eilen tuli boksi ja normisti tallenus toimii ok, mut yöks ku laitto pari tulee nii boksi ei ollu osannu käynnistää kovoa näin ollen tallennukset jäi tallentamatta. Tosin tämä saattaa olla vika buffalon usb paikan suunnitelussa, on sellases paikas et kovon sijottelun kans saa olla tarkkana.