kannettavat mp3 soittimet

Keskustelu osiossa 'Kuulokkeet sekä muut audiolaitteet' , aloittajana Lare, 03.07.2002.

 1. Ted

  Ted Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.07.2005
  Viestejä:
  188
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muutamia päiviä sitten istuin lentokoneessa 12+ tuntia putkeen ja kuuntelin koneen äänentoistosysteemeistä jotain hirveetä musiikkia. Silloin päätin, että ei perkele kyllä se on pakko hommata joku mp3-soitin, ei näistä muuten selviä hengissä. Katselinkin sitten paikallisessa Hönttilässä, että iPod Nano 8 GB irtoaisi noin 200 eurolla. Onko tuo kohtuullinen hinta vai vedätetäänkö taas tietämätöntä? Vinkkejä kaivataan. :confused:

  Sinänsä harmi, että en tiennyt laitteista tai niiden hintatasosta mitään, koska olin tulossa Singaporesta ja siellä näytti olevan iPod Classic lentokentälläkin noin 200 eur. Eli hintataso olisi ilmeisesti jonkin verran alhaisempi.
   
 2. CeeLo

  CeeLo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.06.2006
  Viestejä:
  1 123
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu harmi, nimittäin ihan yleisen elämänkokemuksen perusteellakin vois sanoa, että elektroniikka _saattaa_olla_vähän_halvempaa Singaporessa kuin esimerkiksi Suomessa:hitme:
   
 3. Laffer

  Laffer Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.09.2001
  Viestejä:
  2 308
  Saadut tykkäykset:
  2
  Creative Zen 4GB 120€ jossa on myös SD-korttipaikka joten saa halvalla lisättyä tallennus kapasiteettia tarvittaessa. Isompiakin malleja toki löytyy mutta silloin joutuu maksamaan sisäisestä muistista enemmän "extraa".
   
 4. deadstar

  deadstar Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.02.2004
  Viestejä:
  585
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samaa tiedustelisin kuin Ted että onko varteenotettavia vaihtoehtoja ipodin 8gb:n mallille? classic olisi ~250e ja nano ~200e. Onko creativellä esim. 8gb malleja?
   
 5. Yen

  Yen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  14.01.2005
  Viestejä:
  1 412
  Saadut tykkäykset:
  0
  Creative Zen 8gb. Laadusta en tiedä, luultavasti hintaan ihan ok normikäyttäjälle.
   
 6. elmac0

  elmac0 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.06.2007
  Viestejä:
  701
  Saadut tykkäykset:
  130
  Cowon D2. Kosketusnäyttö, SD-korttipaikka, mainio äänen/kuvanlaatu, yli 50 tuntia akunkestoa (ainakin valmistajan mukaan), pätevä formaattituki, muokattavissa oleva EQ äänelle, jne. Paras soitin jota itse olen kokeillut.
   
 7. pinkviini

  pinkviini Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.12.2007
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen harkinnut kiintolevyllisen mp3-soittimen ostamista. Osaisiko joku suositella hyvää soitinta?

  Tallennuskapasiteettia pitäisi olla vähintään 80 gt, mieluiten kuitenkin yli 100 gt.
  Tuossa kokoluokassa en ole löytänyt juurikaan vaihtoehtoja nopealla etsimisellä.
  Ainoastaan Applen iPod Classic 80 gt ja 160 gt mallit osuivat silmään.

  Periaatteesta en kuitenkaan haluaisi iPodia ostaa (jos en täältä foorumilta sitten erittäin hyviä perusteita siihen saa :rolleyes:)
  Olen kuullut iPodeista huonoa niin äänenlaadusta kuin erityisesti akusta ja sen vaihtamisesta. Onko akkuongelmissa ja heikossa äänen laadussa perää, vai ovatko ne jo menneen talven lumia?

  Tällä hetkellä käytän iRiverin ifp-895 -soitinta. Kyseinen soitin on 1 gt:n flash-muistilla toteutettu soitin. Siihen olen ollut erittäin tyytyväinen. Mutta nyt tarvitsisin suuremman kapasiteetin soitinta pidemmille matkoille ja siirtäisin tuon ifp-895:n lenkkisoittimeksi.

  Tärkeää olisi siis juurikin tuo suuri tallennuskapasiteetti ja äänenlaatu. Isoa näyttöä en tarvitse, koska soitin ei ole tulossa mihinkään elokuvakäyttöön.
   
 8. Yen

  Yen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  14.01.2005
  Viestejä:
  1 412
  Saadut tykkäykset:
  0
  Err... akkuongelmat ovat kivikauden juttuja ja äänenlaatu on ipodeissa ollut luokkaansa kärkeä lähes testissä kuin testissä. Applessa on kritisoitavaa ainoastaan iTunes-pakollisuus, mutta siihenkin on vaihtoehtoja.
   
 9. klmake

  klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.01.2003
  Viestejä:
  1 466
  Saadut tykkäykset:
  72
  Onko niissä vieläkään tukea ogg-formaatille? Ennen ei ainakaan ollut ja se on paha puute. Erittäin paha.
   
 10. elmac0

  elmac0 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.06.2007
  Viestejä:
  701
  Saadut tykkäykset:
  130
  Viitsitkö laittaa jotain konkreettista viitettä tähän väitteeseen? Ainakin oman kokemuksen mukaan äänenlaatu iPodissa on kovin keskinkertaista jos edes sitäkään. Paljon parempaakin saa samaan hintaan (Meizu M6 esimerkiksi).
   
 11. Yen

  Yen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  14.01.2005
  Viestejä:
  1 412
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aamen. No jos kerrot vaikka sinun kokemuksesi, mitä ne ovat? Kyse ei ole siitä, että ipodit olisivat ylivertaisia muihin nähden, vaan ne ovat hintalaatusuhteelta varmasti kärjessä (ei välttämättä yksin) ja niiden ostaminen on kyllä varma veto.

  Jos haluat mustaa valkoisella, lue -06 hifi-lehtiä. Testeissä ei ollut ulkomaanihmeitä, mutta aika paljon. Toki on ollut jo uusi tai kaksi sukupolvea edennyt soittimet, mutta ei ne laadut siitä huonone. Kannattaa myös vaikka tutustua head-fi:n-alueeseen. Yllättävän suosittuja Ipodit ovat. Ehkä miljoonat kärpäset ovat väärässä.

  Lisäksi OP haluaa yli 80g soitinta. Meizu M6 kun ei mahdu siihen kategoriaan sitten millään. Ja kyllä, M6 on hyvä soitin.

  Jos minun subjektiivisillä mielipiteillä on mitään väliä, ipodin hankinnassa ei oikein voi mikään mennä vikaan. Jos haluaa absoluuttisen hyvää kannettavaa ääntä, lineout ja vahvistin pärjää varmasti helvetin hyvin kaikille kannettaville soittimille. Jos haluaa über tuunia, iMod on vastaus. Sitten ei äänelliset ominaisuudet, tuki ja takuu pelaa varmasti, käytettävyys on valovuosia muiden edellä, nätti kuin sika pienenä (makuasia), ja fittan vaikka statussymboliksi sitten.
   
 12. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Nyt on hieman pidempään tullut testattua tuota ipod touchia, muutama juttu:

  Plussaa
  - Vastaa painalluksiin nopeammin kuin mikään vastaava laite aiemmin ml www
  - Piirtää kuvat uskomattoman nopeasti esim selailukäytössä
  - Näyttö on laadukas
  - Äänenlaatu hyvä
  - Kosketusnäyttö toimii about kuten pitää ja on tosi herkkä
  - Käyttöliittymään pääsee aika helpisti sisälle eli tosi helppo oppia
  - Nettisurffailun zoom toimii todella loistavasti


  Miinusta
  - näytön kääntäminen automattisesti toimii vain jos laite pystyasennossa. Esim jos tota käyttää niin laite on sun edessä vaakatasossa, sun pitää ensin kääntää se pystyasentoon sitten flippaa, sitten laittaa takaisin vaakatasoon
  - kirjoittaminen fiksulla nopeudella ilman typoja liki mahdotonta
  - tarkkuus esim äänenvoimakkuudessa ja kappaleensiirrossa kosketusnäytön takia aika surkea
  - jos sulla soi mp3 ja soitin on "siinä kätevässä selausmoodissa" sun pitää aina mennä päävalikon kautta, jotta pääset säätämään äänenvoimakkuutta (ts poista näppäinlukko, mene päävalikkoon, valitse music, muuta äänenvoimakkuutta)
  - vaatii itunesin, jotta laitteseen saa siirrettyä mitään
  - itunes ei osaa konvertoida videoita mitenkään. Jos mulla on koneella esim avi, pitäisi ensin selvittää mitä ipod tukee, sitten löytää softa joka osaa muuttaa sen videon ja sitten vasta siirtää video ipodiin
  - suuri ja aika painava
  - ei vielä mitään kivoja ja tarpeellisia sovelluksia

  Summa summarum: Laite on päheän tuntuinen ja soittaa hyvin musiikkia. WLANin kautta on mukava surffailla hyvän käyttöliittymän takia. Monessa mielessä ainutlaatuinen laite, jolle ei juuri ole kilpailijoita.

  Mutta:

  Laitteessa on ihmeellisiä ekan sukupolven kämmejä kuten äänenvoimakkuuden säätö ja yksinkertaisten kelausnappien puute, jolla voi tehdä hommat tarkasti. 100% sidonnaisuus itunesiin on rasittavaa ja esim videoiden osalta tekee hommasta lähinnä naurettavaa.

  Jos kaipaa pelkästään mp3 soitinta jossa hyvä kapasiteetti ja kohtalainen näyttö satunnaiseen videokäyttöön, suosittelen mielummin creativen zeniä (löytyy myös kotoa). Jos haluaa vaan pientä kokoa ja videot on turhia, varmaan joku creativen stone / tmv / pieni ipod on ihan jees. Jos haluaa suuren näytön ja surffata netissä, ei paljoa ole vaihtoehtoja.
   
 13. Prot

  Prot Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.11.2004
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  0
  Menee pahasti OT:ksi, mutta piti tarttua tuohon "Jos haluaa suuren näytön ja surffata netissä, ei paljoa ole vaihtoehtoja." -lauseeseen ;) Kannattaa tsekata esim. Archos 605 ja Nokian N810. Noi kolme kun saisi yhdistettyä, niin :naminami:
   
 14. Juhe

  Juhe Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.07.2003
  Viestejä:
  891
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kukaan ostanut tätä? Itse en ole suomessa kaupassa tuota edes missään nähnyt, eli mistäköhän tätä saisi? Kiinnostaisi kuulla kokemuksia. Youtubesta kattelin arvostelun tuosta ja vaikutti kyllä sen perusteella hyvältä. Mitenköhän on, kuinka ison SD-muistikortin tuo soitin ymmärtää? 8 giganen taitaa tällä hetkellä olla isoin mitä saatavilla. Jos ostaa 4 gigan version soittimesta, saisi siis n. 12 gigaa tilaa musiikille.

  Tähän asti ollut käytössä iPod video 30gt. Sen myin siskolle ja nyt olisi uuden soittimen hankinta edessä. Mielenkiinnosta katselin mitä muita mahdollisuuksia iPodin sijaan olisi. Creativen Zen soittimet ei taas innosta muotoilun puolesta yhtään. Tuo Cowon näytti ihan pätevältä, yksinkertainen on kaunista.

  EDIT: CDON.com tarjoaa näköjään kyseistä Cowonin soitinta, iAudio D2 8gigan mallia saisi varattua 217,95€ hintaan. 5. päivä ensikuuta pitäisi olla varastossa. Ei mielestäni ollenkaan paha hinta laitteelle. Täällä oli ihan hyvä arvostelu laitteesta. Huhuilua on ollut myös D3 mallista, joka olisi vielä pienempi ja ohuempi. Saattaa kuitenkin mennä jopa puolisen vuotta tai enemmänkin ennenkö tulossa.
   
 15. elmac0

  elmac0 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.06.2007
  Viestejä:
  701
  Saadut tykkäykset:
  130
  Esim täältä löytyy listaa hyväksi havaituista SD-kortesta. 16 gigan korttejakin siihen siis saa.

  Eihän tuo nyt kovin kaunis ole, mutta onneksi toiminnallisuus paikkaa ulkonäön puutteet :) Tilasin omani muuten Pixmaniasta, CDON oli silloinkin halvin, mutta siellä tuntui tilaus kestävän epämääräisen ajan joten kärsimättömänä ihmisenä vaihdoin toimittajaa...
   
 16. Juhe

  Juhe Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.07.2003
  Viestejä:
  891
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jep, odottelua näyttäisi olevan luvassa jos cdonista tilaa. Mitenköhän nämä ovat Amazon.comissa niin halpoja? Esmes tämä 4 gigan malli $129.99 eli n. 88€ :eek:

  Kumpikohan ratkaisu olisi parempi, 8 gigan cowon D2 + 8 gigan sd-kortti vai 2gigan cowon D2 + 16 gigan sd-kortti. En ole vielä itse nähnyt missään suomenmaalla 16 sd-kortteja enkä niiden hintatasosta tiedä.
   
 17. Jiizu

  Jiizu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.07.2007
  Viestejä:
  120
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, tosiaankin jenkkien hinnat ovat vähän eri luokkaa. Tiedä sitten olisiko siellä kauppaa mitä Suomeen asti lähettäisi, myös myyjä saisi laittaa pienemmän hinnan pakettiin ja vaikka poistaa koko myyntipakkauksen kokonaan.
  Silloin ei välttämättä tulliin jäisi...

  Cowon D2 4gb $145.55

  Cowon D2 8gb $179.99

  Cowon iAudio 7 8gb $149.12

  Cowon iAudio 7 16gb $189.99

  Cowon A3 30gb $299.99

  Cowon A3 60gb $349.99

  Cowon Q5W 60gb $509.99

  Cowon U5 8gb $119.99
   
 18. Juhe

  Juhe Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.07.2003
  Viestejä:
  891
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jep, just selailin Amazonin sivuja.

  Löytyis sivujen mukaan varastosta:
  Cowon D2 4GB Portable Media Player (White) $129.99
  Transcend 8GB SDHC CARD $30.30

  Soitin 12 gigan muistilla siis yhteensä: $160,29 eli n. 108€ + toimituskulut

  Lueskelin Amazonin sivuilta, että jotain elektroniikkaa lähettävät Suomeen, mitenköhän on Cowonin laita?

  Kimppaa pystyyn, alkaa olemaan nimittäin sen verran halpaa tavaraa. Mitäköhän tuommoiseen vaan tulee tullimaksuja päälle jos sinne jää?
   
 19. Jiizu

  Jiizu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.07.2007
  Viestejä:
  120
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuota toimivittavat ainakin USA:n ulkopuolella, lukee product infossa.
  Ja jos tulliin jää, niin joutuu maksamaan Suomen alv:n soittimen ostohinnasta ja pienen tullimaksun. Alle 45e ostokset eivät pitäisi tulliin jäädä, joten paketin mukana ei saisi tulla mitään mikä viittaisi oikeaan hintaa. Varmasti siellä tullissa osaavat etsiä netistä hinnan esim. myyntipakkauksen perusteella, siksi sekin olisi hyvä olla poissa. Pelkästä soittimesta ja tarvikkeista on vaikea arvioida onko tuote tilattu omaksi vai "lahja" Amerikan serkulta. :p
  Tullin välttämiseksi on melkein parempi ostaa käytettynä ebaysta kuin tilata isommista firmoista.
   
 20. Juhe

  Juhe Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.07.2003
  Viestejä:
  891
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jep, lueskelin tätä ketjua asiaan liittyen.

  Tuota Cowonia näköjään tosiaan saisi Suomeen astikin, tuota Transcendin SD-korttia ei. Jos nyt ajattelisi että tilaisi tuon Cowon D2 4GB Portable Media Player (White) eli $129.99 + toimituskulut suomeen luokkaa $9.90, yhteensä $139.89 eli n. 94€.

  Tuon ketjun esimerkki jenkeistä tilatessa:
  Levyt tilataan USA:sta.
  Suomessa niistä kannetaan tullia ja arvonlisäveroa. Tullia, arvonlisäveroa tai valmisteveroa ei kanneta, jos kyseisen verolajin laskettu määrä on alle 10 euroa. Minimin alle jäävää tullin tai valmisteveron määrää ei lisätä maahantuonnin arvonlisäveron perusteeseen.
  – tulli on 3,5 % = 1,75 euroa. Tullia ei kanneta eikä lisätä arvonlisäveron perusteeseen.
  – arvonlisävero on 22 % tullausarvosta eli hinnasta, johon on lisätty lähetyskulut (50 euroa) = 11 euroa


  Eli ymmärsinkö nyt oikein.
  Tulli tuosta Cowonista on 94€x0,035=3.29€ (eli alle 10€ jolloin tullia ei mene)
  Arvonlisäveroineen Cowonin hinta olisi siis 94€x1,22=114,68€

  Jää tulliin tai ei, niin minusta on kyllä erittäin halpa jos cdon.com kauppaa samaa laitetta 189.95€ ja pixmania 219€.