kannettavat mp3 soittimet

Keskustelu osiossa 'Kuulokkeet sekä muut audiolaitteet' , aloittajana Lare, 03.07.2002.

 1. THL

  THL Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.03.2006
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  meitsi osti hongkongin reissulla kiinalaismerkkisen meizu m6 8gb. sen lisäksi mukaan tarttui C&C Box+ -kuulokevahvistin ja sellaset kuulokkeet kuin altec lansing im716 ja yuin PK2. koko setti maksoi n. 300€ eli ei paljon. kuulokevahvistimen ostin ihan testiksi kun se maksoi n. 70€. nyt ainakin löytyy cmoylle kilpailijan.

  mitä nyt on tullut luettua head-fistä, meizun äänenlaatu pitäisi olla kohillaan mutta taustakohina saattaa häiritä joillakin kuulokkeilla. mun onnekseni mun uusilla kuulokkeilla ei kohise. nyt kun on tarpeeksi tilaa, voin vihdoinkin heittää flacit soittimeen vaikkei niitäkään ihan tuhottomasti mahdu(n. 20 albumia). olen ihan tyytyväinen hankintoihin, enkä usko saavani samalla summalla vastaavaa kokoonpanoa suomesta. onneksi tuli tehtyä tarpeeksi hyvin taustatutkimusta ennen matkaa :D
   
 2. ana198

  ana198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kertokaas ny meikälle minkä soittimen hommaan ku toi edellinen creativen giganen peruspaska pöllittiin? Tommoset alta 100€ laitan siihen ja applea en tue:thumbsup: Aatelin että 2Giganen sais olla ja ois kiva jos vois vähä laajemmin bassoa säätää ku vain jollain boost-napilla, pistäkäähän ehdottaen jos viitsitte:cool:
   
 3. Yen

  Yen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  14.01.2005
  Viestejä:
  1 412
  Saadut tykkäykset:
  0
  Zen Stone Plus 2gb.
   
 4. kurdt

  kurdt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  7 255
  Saadut tykkäykset:
  25
  Itse asiassa Apple Store ei vaadi mitään todistusta siitä, että olet opiskelija. Usko pois, olen tilannut yli 2ke koneen sieltä opiskelija-alennuksella eikä mitään kyselyä tullut tai mitään tarvinnut minnekkään lähettää. Siellähän lukee, että TARVITTAESSA kysäistään.
   
 5. ana198

  ana198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kävin sitten kampin kauppakeskuksen mustassa pörssissä kattelemassa tuota creativen zen v plussaa(katoin että oli tarjous esitteessä 99€), ja sellainenhan löytyi hyllystä, oli kylläkin ruman valkoinen joten kysyin että saako mustana, myyjä siihen että toki mutta se on sitten 135€. Voitte arvata ostinko, aika mulkkua laittaa tarjous lehteen jossa ei sanota että tarjous koskee vaan ruminta mahdollista väriä. Pitää tilata tuo zen stone plus mitä yen jo ehdottikin. Ensin kyllä pitää laittaa asiakaspalautetta mustalle pörssille harhaanjohtavasta mainoksesta.
   
 6. elmac0

  elmac0 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.06.2007
  Viestejä:
  701
  Saadut tykkäykset:
  130
  Ehdottomasti Meizu M6. Saksasta tilaamalla saa satasen pintaan, tuolta elektronista menee vähän yli. Soittimessa on 10-kaistainen taajuuskorjain ja (peräti hyödyllisiä) DSP-efektejä äänen parannukseen. Hakkaa omenafirman tuotokset kaikessa muussa paitsi ehkä käytettävyydessä. Bassoa oli omaan makuun jopa liikaakin, jouduin ottamaan kaikki bass-boosterit pois ja vielä säätämään vaimennusta bassopäähän EQ:sta.
   
 7. ana198

  ana198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kerrotko kokemuksia tuosta soittimesta, melkein hotsittais ostaa tosta 4giganen. Kai siitä näytöltä pystyy kattelee jotai simpsonit jaksoja bussimatkoilla tai vastaavaa? Siis että on siedettävä kuva? Äänenhän sitten vissiin pitäisi olla aika kilpailukykyinen.
   
 8. elmac0

  elmac0 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.06.2007
  Viestejä:
  701
  Saadut tykkäykset:
  130
  Jos tarkoitit Meizua, niin: soittimen näyttö itsessään on tarkka ja hyvälaatuinen. Itse olen käyttänyt vain musiikkisoittimena joten en osaa sanoa miten hyvin videoiden katsominen käytännössä onnistuu. Ainakin siihen kannattaa varautua, että videot joutuu konvertoimaan sopivaan resoluutioon mukana tulevalla ohjelmistolla. Foorumeilla jotkut valittelevat matalaa frameratea (taisi olla 20 fps) mutta luultavasti satunnainen videopätkien katselu sujuu aivan hyvin.

  Äänen laatu on kohdallaan, aivan eri luokkaa kuin esim iPod Nanossa johon sitä vertasin. Tosin jonkun verran taustakohinaa on havaittavissa hiljaisissa kohdissa, riippuu varmasti käytetyistä kuulokkeista ja omista preferensseistä miten paljon (jos lainkaan) se häiritsee.

  Taustakuvia ja valikoita pystyy muokkaamaan haluamakseen ja muutenkin soittimen käyttäminen on kohtuullisen miellyttävää. Hipaisunauhan kanssa valikoiden selailu voisi toimia paremminkin joten ihan applen tasolla käytettävyys ei ole. Musat saa ladattua usb-liitännällä suoraan ilman mitään ohjelmistoja joka on minusta ainakin oleellinen ominaisuus. Mainittakoon vielä, että eurooppaversiosta on radio karsittu pois ohjelmallisesti, mutta sen saa takaisin firmwaren päivittämällä.
   
 9. ana198

  ana198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
 10. CeeLo

  CeeLo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.06.2006
  Viestejä:
  1 123
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kun tuossa video-ominaisuuksista keskusteltiin, niin uusi nano 3.generation vaikuttaa aeka pätevältä. Kävin eilen tyyppaamassa, ja näyttö oli kyllä tosi hyvä eli Simpsoneita esmes tölläilin ja kyllä tosta tollasia puolen tunnin pätkiä vois junassa/bussissa katella. Teksteistäkin sai hyvin selvää, eikä mun puusilmät ainakaan kuvanlaatua muutenkaan protestoineet. Neljä giganen, jota on vaan harmaana, oli Humacissa muist. 159,- taitaa olla applestoressa öbaut sama, no saa ilmasen näiverryksen....

  Mites ETP, ketuttaako ku menit ostaan edellisen generaation näin lähellä uutta ja hintakin oli aika paljon kovempi:confused:

  Mutta tällasta se on, jos liian kauan empii, voi käydä :hitme:

  Jaa niin, ei täällä haluta tukea omenavirmaa, noi jeesjenkkakoneet summuut meizzelit ei oikein vakuuta... Tuleekohan tuo halvemmaks ostaa näitä rimpuloita ns. halvalla ja uusia sitten vuoden parin välein. No, toinen tykkää jne.
   
 11. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Ei ketuta, koska omaan käyttööni ed. sukupolven nano on sopivan kokoinen (käsittääkseni uusin sukupolvi on paksumpi) enkä tarvitse esim. mitään videokuva-ominaisuuksia. No totta kai nyt sitä haluaisi enemmän gigoja halvemmalla, mutta kuten sanottu: nanossani koko on se mistä pidän eniten.

  Käytän tämän tilaisuuden kertoakseni aika ikävästä ilmiöstä nanoon liittyen (ei edelleenkään siis ketuta :D ). Minun yksilössäni (2nd generation aluminum iPod Nano Red 4 Gt) on tämä ilmeisesti aika laajalle levinnyt vika, että iTunes Storesta ostettuja albumeja/biisejä se ei välillä suostu soittamaan ollenkaan -- cd:ltä ripatut biisit/mp3:set se kyllä toistaa.

  Kyseinen vika esiintyy tarkemmin näin. Kun olen ostanut albumin/biisin ja siirtänyt sen iTunesilla Nanooni, kaikki sujuu jonkin aikaa (0-2 päivää) hyvin. Sen jälkeen kun yritän toistaa vaikka albumia, niin Nano hyppää joka biisin yli yksitellen käyden läpi koko albumin tällä tavoin. Mitään musiikkia ei siis kuulu.

  Olen toki nollannut asetukset (millä ei ole mitään vaikutusta) sekä palauttanut iTunesilla ohjelmiston, mikä taas saa ostetun musiikin taas toimimaan jonkun aikaa. Jos en tässä saa ongelmaa poistumaan, niin ei auta muuta kuin palauttaa koko Nano.
   
 12. CeeLo

  CeeLo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.06.2006
  Viestejä:
  1 123
  Saadut tykkäykset:
  0
  No enpä sanoisi tuota 3gen mallia käytännössä paksummaksi. Leveämpi eli neliskulmaisempi se tietenkin on, kun on mahdutettu suurempi näyttö. Ostin minäkin 2genin, mutta joskus vuosi sitten, tosin tyttärelleni lahjaksi, joten nyt vois ostaa uudemman itselle:D

  Mut en mä nyt ETP.n tuskaa haluu lisätä, diggaan itekin 2 genin designista...

  Itse käyttelen kylläkin Sonyn tikkumallista soitinta (jossa myös radio), joka taas meikäläisen makuun ergonomialtaan ja toisaalta käyttöliittymä ja esmes cd:n kopiointi sujuu HUOMATTAVASTI iTunesia kätevämmin, nopeammin ja havainnollisemmin. iTunes on selkeästi suunniteltu heiltä ostamista varten, ei omien levyjen siirtämiseen. Ja minähän en moista ylihintaa suostu musasta maksamaan, teinit eli vanhemmat vissii maksaa... Toisekseen, esim. akun lataaminen (vaikka kesto onkin törkeen hyvä) on tollasessa tikkumallisessa helppoa missä vaan, tökäsee vaan soittimen perseestään usbiin, ei tarvi leikkiä piuhojen kanssa.
   
 13. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Tuohon iPod Nano 2G -ongelmaan, josta mainitsin ja joka btw kuulemma esiintyy myös 3G-mallissakin, löytyi toimiva ratkaisu (ei tosin tässä vaiheessa pysyvä). Riittää kun painaa muutaman sekunnin ajan yhtäaikaa Menua ja OK:ta, jolloin Nano (ilmeisesti) boottaa itsensä. Tämän jälkeen taas nämä iTunes-ostokset toistuvat (jonkin aikaa) mukisematta.

  Tässä asiasta onkin epäilty ongelmaa ohjelmistoversiossa, ja toivon mukaan tulevaisuuden päivitykset poistavat tämän ongelman. Jos eivät, niin onpahan tällä laitteella takuuta vielä paljon, ja sen aikana ehtii sen vaikka palauttaa ja vaihtaa.
   
 14. Il Capitano

  Il Capitano Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.05.2004
  Viestejä:
  78
  Saadut tykkäykset:
  0
  En löydä tietoa tai vertailua Suuresta Interwebistä siitä, että kummassa on parempi äänenlaatu - iPod Nano vai iPod Classic (uusimmat genit)?

  Soitinta olisi tarkoitus kuunnella AKG K81DJ -kuulokkeilla. Halpa Cmoy-kuulokevahvistin isketään vielä väliin (jossa ei ole volumesäätöä), tämä on ehkä tilapäisratkaisu jos oikein innostun... :)
   
 15. Il Capitano

  Il Capitano Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.05.2004
  Viestejä:
  78
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itseltä itselle. iLounge.comin Nano/Classic-arvosteluiden perusteella Classic lienee äänenlaadultaan parempi, mutta Nanoa kehuttiin kokonaisuutena. Ankaran pohdiskelun jälkeen päädyin sittenkin 8GB Nanoon. Eiköhän silläkin pärjää.
   
 16. nady

  nady Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.11.2007
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  joo elikkä mp3 soitin ois hakusessa ja vähän suosittelui kaipaisin eli haluisin ison näytön et voi jotai esim leffoi edes jotenki kattoo ja paljon tilaa pitäs kans olla kiitos vinkeistä jo etukätee
   
 17. mantis

  mantis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.06.2004
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Creativen zen vois olla hyvä - 16gb löytyy sisäistä muistia ja lisäksi on korttipaikka. Tuolta löytyy roppakaupalla lisää tietoa www.anythingbutipod.com
  Toinen hyvä vaihtoehto on iAudion D2 - muistia 8gb + kortti. Tuolta lisää tietoa www.iaudiophile.net -maailmalla ollaan näissäkin asioissa aika paljon edellä.

  Edit:
  Eipä noita creativen soittimia uskalla sittenkään suositella. Juttelin erään elektroniikkaliikkeen pitäjän kanssa joka totesi että heillä tulee n.70% creativen tietyistä malleista takaisin hajoamisen tai jähmettymisen vuoksi.
   
 18. mantis

  mantis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.06.2004
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noin yleisesti ottaen muilla kuin ipod-foorumeilla on todettu ipodien äänenlaadun olevan varsin keskinkertainen. Itse yhdyn myös tähän leiriin suorittamieni kuunteluiden perusteella. Harmi sikäli että käytettävyys on noissa kohdallaan.
   
 19. JTX

  JTX Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 796
  Saadut tykkäykset:
  14
  Tässä yksi syy siihen että ryhdyin tutkimaan muita vaihtoehtoja. Tilaukseen lähti lopulta Cowon iAudio 7, 8 gigan muistilla. Tärkeimmät featuret: Laaja formaattituki, tukee mm. Ogg ja FLAC, jopa 60 tuntia käyttöä yhdellä latauksella, yleisesti kehuttu äänenlaadusta. Hintakin oli itselleni halvempi :) kun tilasin kuriirin välityksellä USA:sta. No, olisi tuo tulleineen päivineenkin halvempi kuin Euroopasta ostettu, tai Nano. Kannettavaksi musiikkisoittimeksi mielestäni markkinoiden paras vaihtoehto (omaa saa kehua).
   
 20. mantis

  mantis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.06.2004
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itte oon kuolannu tuommosen iaudio 7 16gb perään. En oo kuitenkaan raaskinu vielä ostaa kun on sen verran tyyris - jos vaikka joulun jälkeen hinta laskis. Kävin tosin käpistelemässä tota 8gb i7:aa verkosta.fi liikkeessä ja oikein hyvältä vaikutti. Käyttöliittymä oli tuttua cowonia ja äänenlaatu oikein hyvä. Harmi että suomessa ei ole kunnon edustusta noille. Lisäksi hintaero jenkkilään on kaamea!