kannettavat mp3 soittimet

Keskustelu osiossa 'Kuulokkeet sekä muut audiolaitteet' , aloittajana Lare, 03.07.2002.

 1. TheJambo

  TheJambo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  08.06.2004
  Viestejä:
  2 272
  Saadut tykkäykset:
  2
  Moititaan myös tuota että äänenvoimakkuus meinaa loppua kesken. Itselläni on Creativen muvo N200 ja tässä on sama ongelma ja voin sanoa että se v**uttaa jos haluaisi kuunnella vähän epäherkemmillä kuulokkeilla kovaa ja laittaa äänen täysille mutta ei riitä. Eikä välttämättä edes kovin kovaa tarvitse soittaa, raja tulee aika nopeasti vastaan.
   
 2. Rumppisupi

  Rumppisupi Ei nimi miestä pahenna. Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2003
  Viestejä:
  686
  Saadut tykkäykset:
  1
  Niin, tiedä sitten millä impedanssilla on vielä kuunneltavissa. Se nyt riittäisi että Koss Porta Pro läpyskät kuuluisi, minkään Sennheiser HD 595 en odotakaan antavan tarpeeksi ääntä.

  Onhan se varmaan ongelma noissa pienitulojännitteisissä purkeissa varmaan saada tarpeeksi herkkyyttä sinne lähtöön. Itsellä jotain halpis MP3-soittimia ja kyllä ne tykittävät vielä ihan ok volalla, joskin äänenlaatu nyt on mitä on.
   
 3. koomikko

  koomikko Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2000
  Viestejä:
  481
  Saadut tykkäykset:
  2
  Heh. Totesin 2004, että kommentoin Nexin soittimen plussia ja miinuksia. Vettä vähän ehti virrata vantaan koskessa ja näemmä firmalla http://www.frontierlabs.com/ on vaihtunut soittimien sukupolvet jo kahdesti ainakin versionumeroinnin mukaan.

  Plussat pitää edelleen paikkansa. Tuo linjasisääntulo on hienoin ja käytetyin fiitseri. Saa vastaostetut vinyylit kätevästi povitaskuun.

  Miinuspuolelta löytyy mm.
  - patteriratkaisu proprietary akkujen sijaan. :) Pattereitahan saa mistä tahanasa ja ladattavien pattereiden kanssa pärjää pitkään, mutta silti ärsyttää kantaa varapattereita mukana. Niiden myötä laitteelle tulee painoakin turhaan.
  - törkyisen hidas käynnistymään varsinkin täyden microdriven kanssa. Softa ilmeisesti tekee jotain listaa biiseistä tms. ja se kestää puolen minuutin - minuutin verran, joka on iäisyys odotellessa.
  + äänenlaatu on varsin hyvä. Tosin eipä ole hirveästi verrokkeja, mutta ajaa kuitenkin asiansa.
  - fyysinen koko. Aika ajoin houkuttelee ipod sufflet ja muut pikkusoittimet.

  Kaiken kaikkiaan hyvin tuhlatut 50 euroa. Jo on laite hintaansa nähden palvellut tolkuttomasti.
   
 4. Scorpius

  Scorpius Surfing on Sinewaves

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  889
  Saadut tykkäykset:
  4
  Noniin, tulihan koko saamarin ketju luettua :)

  Eli minulla on semmonen ceissi että omistin Creative Zen Extra 30G soittimen kunnes se päätettiin pölliä multa joten uuden mp3 soittimen osto edessä. Tarvitsen kokoa ja äänenlaatua, joten näillä kriteereillä silmiin on pistänyt lähinnä ipod 60G ja Iriver H140 40G ja H340 40G.

  Sain tarpeekseni creativen ääliömäisestä ja bugisesta windows musasiirto ohjelmasta joten ominaisuus "kytke-winukka löytää heti-siirrä musaa exprolerilla" on poikaa. Tahtoisin kuulla kokemuksia iTunesista. Onko se rasittava ohjelma?

  Millainen on iPodin hakemistorakenne? onko se puurakenne niinku iRiverissä vai onko se semmoinen että pitää tehdä kaikelle soittolistat (että tavallaan hakemistorakennetta ei olekkaan). Creativesa kun oli semmonen ärsyttävä ominaisuus, että hakemistorakennetta ei ole vaan kaikki biisit on saman juuren alla ja sitten levyille on tehtävä soittolistat jota sitten kuunnellaan. eikä voi valita että kuuntele kaikki biisit tämän hakemiston alta vaan soittolistaan on joko lisättävä biisit ite tai sitten lisättävä soittolistoja. Helvetin ärsyttävää.

  Lisäksi tällainen tärkeä kysymys: onko olemassa soitinta jolla voi siirtää kamerasta dataa muistikortista suoraan? esim et tyrkkään joko kameran tai usb muistikortin lukijan suoraan mp3 soittimen usb plugiin ja imutan muistikortin tyhjäksi? EDIT: ZDnet.com: "latest firmware update along with optional Camera Connector will allow direct digital-camera transfers of photos, which will be viewable on iPod" muahahhaaa, aivan loistavaa.

  Ja vielä kysymys muista merkeistä. Mbnetin hintaseurannan mukaan on toki olemassa muitankin merkkejä joilla on on suuria malleja kuten Archos, iAudio, LaCie. Onko nämä roskaa vai onko niissä laatua?

  Tällä hetkellä houkuttelevin vaihtoehto on ostaa uutena vanha malli iRiver H140 40G ebaysta 219$ (173€) + postit + tullit

  Tuleeko muuten iRiveriltä ja iPodilta uudet mallit pian? kannattaako niitä odotella?
   
 5. TheJambo

  TheJambo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  08.06.2004
  Viestejä:
  2 272
  Saadut tykkäykset:
  2
  Minulla on vähän kokemuksia iPodista, Nanosta tosin. Itselläni oli myös aiemmin Creativen soitin ja kyllä iTunes Creativen mukana tulleen roskan voittaa kevyesti. Lisäksi suht kevyt ohjelma, ei ainakaan tätä konetta pahemmin rasita.

  Hakemistorakenteesta jonkin verran. Kun painaa musiikki --> siirtyy valikkoon jossa valittavana seuraavat toiminnot:

  Soittolistat
  Artistit
  Albumit
  Kappaleet
  Lajit
  Säveltäjät

  Näin siis Nanossa. Painamalla "Kappaleet" saa näkyville kaikki biisit joita soittimeen on tungettu.

  Muista merkeistä ei ole kokemusta. Archos tekee kaiketi ihan varteenotettavia joskin kalliita videosoittimia. Uusimmassa hifissä testi jostakin Archosin mallista. iAudiosta en ole koskaan kuullutkaan, Laciesta olen kuullut puhuttavan lähinnä liittyen ulkoisiin kovalevyihin.

  Creativen muovisten näppäimien jälkeen tämä "touch wheel" on kyllä loistava :king:
   
 6. Scorpius

  Scorpius Surfing on Sinewaves

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  889
  Saadut tykkäykset:
  4
  Jaahas, se siitä.. iPodissa näyttäisi olevan aivan yhtä ääliömäinen indexirakenne kuin Creativessakin. Varsin hyvästä arvostelusta otettua:

  "You can't maintain directories and subdirectories in this thing. FOr those of us who truly have a lot of music, this becomes almost unmanageable. It is all built around playlists. Let me get this straight, I download alot of legal stuff through Kazaa: old radio shows, out of print and obscure music, etc. So I have a legit set of music, all of which has inconsistent tags. This thing makes a mess of all that. So I get this great program called Anapod, which automatically takes my directories and makes playlists out of them. Wonderful program. It is what iTunes SHOULD be."

  Itselläni on 70gigaa musiikkia varsin tarkoin harkitussa hakemistorakenteessa ja sen raiskaaminen yhdeksi indeksihakemistoksi ja joka ikuselle levylle erikseen tehtävästä soittolistasta ei ajatus paljoa lämmitä. Mikä helvetti siinä on ettei winampin kaltaista nerokasta puuhakemistorakennetta voi iPod tai Creative käyttää?

  Mutta onko tuohon tosiaan ratkaisu tuo anapod? Onko käyttäjäkokemuksia?
   
 7. tosikko

  tosikko Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2005
  Viestejä:
  667
  Saadut tykkäykset:
  7
  Jep jep... :sleep:

  Joka ikuiselle levylle erikseen? Siis hä, koko musiikkikirjastoahan iTunesilla käsittellään, siihenhän koko softan idea (saumattoman iPod yhteensopivuuden kanssa) perustuu. Tuo winampin puuhakemisto - mitä nerokasta siinä muuten ylipäätään on? - alkaa vaikuttaa todella aneemiselta tavalta (yrittää) hallita musiikkia, kun iTuneksen käytön on sisäistänyt. Aluksi sitä tuli itsekin ihmeteltyä (winampista myöskin siirtyneenä), mutta nyt ei sitä todellakaan enää kaipaa - kun homman voi hoitaa niin paljon helpomminkin. ;) Että tulikin tapeltua tuonkin kanssa turhan pitkään. Kannattaa kokeilla ennakkoluulottomasti muitakin vaihtoehtoja. :thumbsup:
   
 8. kurdt

  kurdt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  7 255
  Saadut tykkäykset:
  25
  Siis voithan sä itse järjestellä ne ainakin kovolla kansioihin. iPodiin ne menee yhteen könttään, mutta mitä sitten? Minä en ainakaan jaksa mistään hakemistoista rueta pläräämään kun homma hoituu hienommin, nopeammin ja tyylikkäimmin nykyään.

  iTunesia muuten haukkuu kaikki ne ketkä eivät sitä edes ole ikinä vaivautuneet koittamaan tai opettelemaan. Kaikki jotka ovat opetelleet sitä yleensä huomaavat miten paljon helpompi ja parempi se on kuin Winamp.

  Säätäjille tosin se ei tarjoa kauheasti ominaisuuksia. Foobar ja Winamp on siihen parempia. Itselläni tosin ei ole tarve säätää.
   
 9. Väre

  Väre Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.11.2001
  Viestejä:
  284
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvä vaihto iTunesille on ohjelma nimeltään MediaMonkey. iPodin synkkauskin onnistuu, sekä yksittäisten kappaleiden/kansioiden siirtäminen käsin. Lisäksi on loistava ihan musiikkisoittimenakin. Ituneshan on ihan kauhea roska ainakin windows-ympäristössä, siinä on loistokkuus kaukana :).
   
 10. kurdt

  kurdt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  7 255
  Saadut tykkäykset:
  25
  No harva joka iPodia arvostaa käyttää jotain Windownsia..
   
 11. Jazo

  Jazo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2004
  Viestejä:
  4 416
  Saadut tykkäykset:
  3
  Eikai ne muuta osaa käyttääkkään. Sillä eikös tuo iPod ole jotenkin "muodikas" kapistus näin nykypäivänä? Ja sehän on selvää ettei muotia seuraavat "tyhjäpäät" osaa muuta kuin Windowssia (jos sitäkään) käyttää.
   
 12. grove

  grove Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.03.2002
  Viestejä:
  565
  Saadut tykkäykset:
  0
  Creativen tekniikka ei vaikuta kätevältä, mutta iPodissa indeksirakenne on kyllä ihan toimiva. Jos ämpäreissä on tägit edes osittain kunnossa, saa valikosta helposti poimittua haluamiaan vaihtoehtoja, kuten TheJambo jo mainitsi

  Voihan ne tägitkin korjata, vaikkapa GodFatherilla. Kansioita ja tiedostonimiä voi hyödyntää ja tietysti FreeDB:tä tai CDDB:tä. Ei ole kovin suuri vaiva ellei musiikki sitten ole niin paljon, että kone hyytyy. Eikä sitä silloin kyllä enää ehdi kuunnellakaan.

  Makuasia sitten haluaako koota jonkun oman kokoelman erikseen koneelle tiettyyn hakemistoon vai tehdä siihen tilanteeseen soittolistan. Itse päätyisin jälkimmäiseen, jottei turhaan tarvitse olla monta kopiota samasta biisistä, mutta tägejä muuttamalla kansiovaihtoehtokin toimii (vaikkapa albumiksi "oma kokoelma" tms...).

  Ja tosiaan tiedostojen ei tarvitse olla koneella yhdessä kasassa, vaikka iTunes ja iPod asian joka tapauksessa niin näyttävätkin.
   
 13. Väre

  Väre Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.11.2001
  Viestejä:
  284
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos esim. Q4/2005:llä Apple on myynyt reilu miljoona Macintoshia ja reilu 14 miljoonaa iPodia niin eiköhän noita Windows käyttäjiä ole aika reilusti. (lähde: http://sektori.com/uutiset/6898/ ).
  Onneksi olen tyhjäpäinen iPodin omistaja ja Windowssin käyttäjä. Taidan kyllä jättää väliin suunnittelemani MacBookin oston, mikäli se saa minut laukomaan yhtä idioottimaisia kommentteja.
   
 14. kurdt

  kurdt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  7 255
  Saadut tykkäykset:
  25
  On niitä Mäkkejä muuten ollut aikaisemminkin olemassa ;) Kaauuuaaaan ennen iPodeja...
   
 15. tosikko

  tosikko Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2005
  Viestejä:
  667
  Saadut tykkäykset:
  7
  Eikä ku meidänki perheessä on vaan yksi Mac, mutta neljä iPodia. :D

  No enivei, hyvä kun iTuneksellekin löytyy vaihtoehtoja, jos/kun kaikki ei siitä tykkää syystä tai toisesta. Esim. tuo mainittu MediaMonkey osaa siis iPodin synkkauksenkin, joka on yksi niistä jutuista jotka tekee iPodin käytöstä helppoa ja kätevää. :thumbsup:
   
 16. myrkkymancosa

  myrkkymancosa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Paljon on ollu puhetta ton Mpion äänen voimakkuudesta, mutta sehän on ihan jonkun pöljän EU-direktiivin syytä.

  Tehohan siis tossa euro-vehkeessä on 6mW per kanava, mutta Mpion kotisivuilta vaan Internationaali-firmware päivitys vehkeeseen, niin johan pompsahtaa 18mW per kanava.

  Toi äänenvoimakkuus pisti itellänikin mietityttämään koko vehkeen ostoa, mutta nyt kun tosta firmware-hommasta sain selkoa, niin ostan kyllä samantien.

  Tosiaan saatavuus huono täällä suomessa, eikä verkkokaupan toiminta näytä kulkevan suuntaan eikä toiseen, niin kai se on cdonista tilattava. Kaikilla kuitenkin on edes se YKSI kaveri/tuttava jolta se luottokortti löytyy... ;)
   
 17. jkalapet

  jkalapet Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  27.02.2003
  Viestejä:
  142
  Saadut tykkäykset:
  0
  MPIO SOLIDin (HD400) näytöstä (ja videopuolesta):

  Vertaan tätä SE K750i-puhelimen näyttöön, sillä resoluutio on sama (ja mahdollisesti tekniikkakin, ainakin katselukulmien samankaltaisuus viittaa tähän), mutta MPIO:ssa se on vain käännetty kyljelleen - ja tässä ongelma piileekin. Kun SE:ssä näyttö tummuu ja kirkastuu vertikaalisessa suunnassa, niin MPIO:ssa näin tapahtuu horisontaalisessa suunnassa. Mitä tästä seuraa? Luontevalta katseluetäisyydeltä oikea silmäni näkee suhtkoht normaalin kuvan, mutta vasen jo merkittävästi tummemman ruudun (ruudun oikea puoli pahasti tummunut). Riippuen hallitsevasta silmästä, saattaa tilanne jollain muulla katsojalla olla hieman toisin (?). Tätä ongelmaa voi hieman lieventää ottamalla etäisyyttä, mutta ei tällaista pientä ruutua viitsi kovin kaukaa tihrustella. Niin, ja ainahan voi katsella yhdellä silmällä :hitme:

  Kohtalaisen outoa oli esimerkiksi katsella käynnistysruudun MPIO-logoa ensin vasen silmä suljettuna, jolloin näin koko tekstin, ja sitten oikea silmä suljettuna, jolloin kirjaimet I ja O olivat lähes näkymättömissä tummuuden takia (etenkin O). Molemmilla silmillä katsottuna tuntuu lähinnä siltä kuin silmissä olisi jotain vialla :eek:

  Muutenkaan ei videopuoli tässä hirveästi vakuuta. Jopa K750i-kännykän videotuki on järkevämpi (tukee Nero Recode-koodattua MPEG4-tavaraa). Missään ei kerrota strategisia tietoja videopuolesta. Mikä on videon suurin tuettu bittivirta? Mikä on suurin tuettu audion ja videon yhdistetty bittivirta? Paljonko saa olla ruutuja sekunnissa? 15? 10? Millä helvetin codecilla video pitäisi koodata? Entä audio? Mikään näistä ei paljastu PMP Transcoderin tuotoksesta. Sitä kun ei näet voi toistaa PC:llä kuin PMP Playerillä :mad: (Media Player Classicilla testattu, jolla _kaikki_ muut videot ovat aina toistuneet ongelmitta). Siitä ei saa myöskään mitään tietoja irti MediaInfo-työkalulla. Ikään kuin tiedot olisivat jokin suuri salaisuus. PMP Transcoder taas on käytettävyydessään lähinnä :OI (softan ohjelmistovaatimus: K-Lite Codec Pack, johon en itse koske pitkällä tikullakaan).

  Onneksi äänipuoli on sentään kondiksessa :thumbsup: Ja se kai näissä loppujen lopuksi on se tärkeämpi osa-alue :D Taisi olla meikäläisellä liian kovat odotukset videopuolen suhteen. Hyvää videotukea haluavat valitsevat Video iPodin.

  [EDIT]: No, ReplayGain-tukea kyllä kaipaan. Tai jotain iPodin SoundCheckin kaltaista. Kappaleiden vaihdoissa aina oltava varuillaan volyymin kanssa... Alkuperäistä audiodataa ei tietenkään mennä sorkkimaan millään normalisaatioilla. Kyllä se pitää metadatana löytyä, jotta audiodata säilyy originaalina.
   
 18. MikkiHiiri

  MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  3 765
  Saadut tykkäykset:
  14
  Itsekin piti hommata joku mp3-soitin, mutta päädyinkin Sony Ericssonin K800i kännykkään, joka kyllä toimii loistavasti soittimena. Hankin tämän toki muista syistä, mutta tulipa soitin kaupanpäälle, jopa hyvä rds-radio ja videotoistin + erinomainen kamera. :)

  Eihän tämä varmaankaan ole yhtä kätevä soittimena kuin SE:n Walkman mallisto tai oikea mp3-soitin, mutta on tässäkin pikanappi kyljessä (play/stop) jolla saa soiton alkamaan heti, ilman valikoissa säätämistä. Huonoa tässä on oikeastaan vain kuulokkeet. Tai, ihan hyvä-ääniset ne on, mutta eivät tahdo pysyä kovin tiukasti mun korvissa. Uudet kuullokkeet ovat siis hankintalistalla.

  Lisäksi olisi pikapikaa tarvetta 1 gigan muistikortille (Memory Stick Micro), mutta niiden saatavuus menee ensi kuun puolelle, huvittavaa kun ovat joka paikassa loppu tai eivät ole vielä ollenkaan mallistossa. Tällä hetkellä 64 megaan ei paljoa musiikka sovi, mutta juuri riittävästi työmatkalle...


  No, niin. Sattui löytymään SE:n Walkman HPM-70 kuulokkeet edullisesti (11€), ja johan pysyy kivasti korvissa. Lisäksi se tärkein, eli soivat mielestäni yllättävän hyvin ja puhtaasti. Tuossahan tuli 3,5mm plugi sovitin, joten nyt saa mitkä kuulokkeet tahansa tuohon kiinni. :)

  Muistikortti... muistikortti... :(
   
 19. Mustikkakeitto

  Mustikkakeitto Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.07.2006
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla olis kanssa hakusessa tollanen "ämpäri". Rahaa saisi palaa sellanen 300e. Äänenlaatu olisi tärkein ja musiikin tulisi olla kuunneltavissa voimakkuuden puolesta myös Sennheiser Hd-25 Sp:llä. Olen tuota MPIO:a ajatellut mutta videotoisto pitäisi olla hyvä. Löytyykö mitään spekseihini sopivaa? Tuosta 300e voi mennä yli jos saa lisää tilaa huomattavasti.
   
 20. cityjeesus

  cityjeesus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.02.2004
  Viestejä:
  2 314
  Saadut tykkäykset:
  4
  Creative Zen Vision: M

  Creativen omat sivut: http://www.creative.com/products/product.asp?category=213&subcategory=214&product=14331

  Itse tuli tuollainen investoitua suitsutuksien perusteella, mutta vielä en ole ehtinyt virittelemään konetta toimintakuntoon. Ihan näppärän näköinen peli - ja ominaisuuksiakin piisaa. Hinta esim. Verkkokauppa.com:ssa ~320 €.