Kannatatko Sipilän hallituksen politiikkaa?

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana vemkki, 17.09.2015.

?

Kannatatko Sipilän hallituksen politiikkaa pääpiirteissään?

 1. Olen kannattanut alusta asti

  15 ääntä
  17,9%
 2. En kannattanut aiemmin, kannatan nyt

  3 ääntä
  3,6%
 3. Kannatin aiemmin, en kannata enää

  9 ääntä
  10,7%
 4. En kannattanut aiemmin, enkä kannata nytkään

  53 ääntä
  63,1%
 5. En osaa sanoa

  4 ääntä
  4,8%
 1. Snäckby

  Snäckby Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  1 244
  Saadut tykkäykset:
  59
  Miksi omakoti ja paritaloissa Espoossa ja Kauniaisissa on isot pihat?
  No jotta sopii autoja omaan pihaan. Julkiset on perseestä nyt ja aina.
  Kyllä täällä tulee aina riittämään autoja.

  Tähän vielä lisäyksena se että osasta Kaliforniaa on tulossa sosialistinen tasavalta ja se potkitaan veks liittovaltiosta.
  Trump esim. ei viitsinyt enää kampanjoida ollenkaan Kaliforniassa.
   
  Viimeksi muokattu: 12.12.2018
 2. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 398
  Saadut tykkäykset:
  197
  Tässä voisi lainata erään parempituloisen sanoja, että ihan hyvä vaan, tulee teille tilaa ja tulee vain tuttuja vastaan. Köyhät kyykkyyn siis.
   
 3. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 802
  Saadut tykkäykset:
  376
  Kiva oiskin roudaa kampetta julkisissa :)
   
 4. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 618
  Saadut tykkäykset:
  688
  Mutta miksi sitten äänestitte Sipilää?

  No, tietysti tuosta ääni jakaumasta näkee taas kuin tyhmiä ihmiset ovat. Sipilä on ehkä parasta mitä Suomessa on ollut tai tullaan näkemään. Kerrankin riipumaton ihminen (on jo miljonääri) sillä kaikki poliitikot on vain oman edun tavoittelijoita, joita ei oikeasti kiinnosta Suomen tulevaisuus, vaan seuraavat vaalit ja niissä mahdollisimman suuri kakku/valta/raha itselle. Kukaan työssä käyvä ei voi kuin toivoa Sipilän jatkamista. Mutta, kohta on Rinteen hallistus, joka ei tee mitään meidän tulevan muutoksen eteen. Rinne vaan lupaa seitsemän lihaa lehmää, vaikka ei ole mitään tapaa niitä maksaa. Ja Rinteen eläke on jo nyt varmaan jossain viiden kilon luokassa. Jotain, mitä joka viikko viittä päivää työssä käyvät, harvoin ansaitsevat. Ja tuo tursake saa sen vaan sohvallaan maaten. Kun tehdään Suomesta yrityksille vielä vihamielisempi ympäristö, niin ne harvat loputkin siirtyvät vielä halpa maihin. Niin se vaan menee. Täällä voidaan Jeesustella, mutta työ siirtyy sinne, missä se on halvempaa.
   
 5. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Ensi vuonna valtion velkaa vähennetään noin miljardi, pitkästä aikaa Linkki
   
 6. elmac0

  elmac0 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.06.2007
  Viestejä:
  701
  Saadut tykkäykset:
  130
  Tämä jos mikä on kyllä masentava lausahdus. Itsellä ei kompetenssi riitä laittamaan aikaisempien hallitusten saavutuksia todelliseen kontekstiinsa, mutta voisi kuvitella, että parempaakin on nähty. Etenkin toivon, että tulevaisuudessa tullaan näkemään. Juuri tällä hetkellä poliittiset näkymät ovat kyllä kieltämättä varsin synkeät.

  Sipilän hallitus tultaneen muistamaan sekasotkuksi muodostuneesta Sote-uudistuksesta, työmarkkinoiden aktiivimallista ja monista oikeansuuntaisista hankkeista jotka juuttuivat parlamentarismin jäykkien rattaiden väliin. Viimeistään tällä hallituskaudella on käynyt selväksi, että työmarkkinalainsäädäntö ei ole eduskunnan päätäntävaltaan kuuluva asia. Ymmärtääkseni läpensä politisoitunut perustuslakivaliokunta torppaa uudistuksia vasemmalta ja (varsinkin) oikealta. Ylipäänsä mitään muutosta, jossa joku voisi menettää osan saavutetuista eduista ei saa vietyä läpi. Kaikki varmaan muistavat mitä tapahtui yritystukia karsimaan asetetun työryhmän saavutuksille! Veronmaksajien rahoja lapioidaan tietääkseni edelleen energiaturpeen kaltaiselle ympäristöä saastuttavalle toiminnalle sekä esimerkiksi turkistarhaukselle.

  Oppositio on pitänyt meteliä koulutukseen suuntautuvista leikkauksista, mutta tietääkseni Suomi keikkuu edelleen kärkisijoilla koulutukseen kulutetuissa resursseissa henkeä kohti mitattuna. Mitään merkittävää vähentämistä ei ole valtionhallintoon tai kunnallishallintoon kai tehty eikä budjettiin ole mitään ihmeempiä säästöjä onnistuttu luomaan. Se, että tänä vuonna valtionvelkaa päästään vuosikymmenen tauon jälkeen historiallisesti lyhentämään johtuu kuulemma kerta-eristä, jotka tekevät tästä vuodesta erityisen. Hyvä joululahja kyllä hallituspuolueille tuo. Varmasti tästä kuullaan vielä jatkossa jos/kun Rinteen muodostama hallitus pääsee puikkoihin kiinni laskusuhdanteen kolkutellessa jo ovelle.

  Noin ylipäänsä Suomi lienee kuitenkin selvinnyt tämän pahan porvarihallituksen kaudesta vähintään kohtuullisesti. Köyhyys on vähentynyt, työllisyys lisääntynyt (asiantuntijoiden mukaan muistaakseni 50.000 uutta työpaikkaa voidaan yhdistää hallituksen toimista johtuvaksi), tuloerot ovat polkeneet paikallaan ja tietyiltä vähäisiltä osin vapaudet ovat kasvaneet. Kauppojen aukiolon vapauttaminen on lisännyt kilpailua ja varmasti laskenut hintoja. Rautatientorilta tuntuisi saavan nykyisin taksin pe/la yönä ilman yli tunnin kestävää jonotusta! Nelosoluen myynnin vapauttamista nyt ei voi suurena voittona pitää, mutta jotain kuitenkin.
   
  Viimeksi muokattu: 16.12.2018
 7. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 618
  Saadut tykkäykset:
  688
  Juu ei riitä minullakaan ja ainakaan seuraava ei tule olemaan parempi. Tulee tuhlaamaan kaikki ne loputkin mitä vain uskaltavat lainata ja todennäköisesti tulee huomattavasti yritys vihamielisempi hallitus. Mutta, kun ne yritykset maksavat työläisten palkat. Kun ei kaikki ihmiset voi olla töissä puoluetoimistolla, valtiolla, kunnilla ja kun yritykset eivät enää palkkaa, ei ole enää veronmaksajia, joiden rahoja voisi tuhlata ympäri Suomea. Kyllä se Rinne jo ehdotteli, mitä jos maksettais suurempia eläkkeitä ja saataisiin siitä vielä suurempi vaje, mutta ei se Rinnettä kiinnosta. Se on elossa ehkä seuraavat kymmenen vuotta ja toivoo pankkitililleen vain mahdollisimman suurta ministerineläkettä.

  "pahan porvarihallituksen kaudesta"
  Just tällaiset yleistykset/ne on meitä vastaan, on tämän historiallisen mahdollisuuden vesittäneet. Olemme 100 miljardia velkaa ja minkäänlaista lyhennys suunnitelmaa ei ole. Nyt jostain kumman syystä velkaakin vähennetään tänä vuonna. Yleensä tässä vaiheessa kautta rahaa roiskitaan joka suuntaan, että olisi paremmat mahdollisuudet seuraavissa vaaleissa.
  Aktiivimalli jäi vitsiksi, kun olisi pitänyt ottaa mallia Tanskasta, missä se on huomattavasti kovempi ja on tuottanut hyviä tuloksia. Ihmisillä on töitä, kun niitä on pakko hakea ja ottaa vastaan. Mutta mainitsemasi AY-liike ja Rinne etunenässä torppasivat kaiken mahdollisuuden parannuksiin.
  Ehkä kauhein vitsi ikinä oli tuo lakkopäivä. Työssä käyvät ihmiset menevät lakkoon, jotta työttömän ei tarvitsisi nähdä vaivaa korvauksensa eteen? Siis kaikki lakkoilijat kannattivat korkeita veroja itselleen, jotta suuri joukko velttoilijoita, voisi jatkaa verovaroilla elämistä ilman että se on liian hankalaa? Ei mene ymmärrykseen. Mutta kuten olen usein sanonut, suurin osa ihmisistä on järkyttävän tyhmiä.

  Tässä vaiheessa kaikille pitäisi olla selvää muutama tosi asia.
  Väestö vanhenee. Veronmaksajien määrä vähenee. Työ on Suomessa liian kallista. Pienille yrityksille etenkin työntekijän oikeudet ovat liian kovat. Ilmastokin muuttuu, mutta ehkä Suomessa vain parempaan?
  Ei näistä pääse mihinkään, vaikka katselisi kuinka värillisten lasien läpi. Joten kaikki "pahan porvarihallituksen" toimet jäivät riittämättömiksi ja tuskin vasemmistohallitus pystyy tekemään mitään muuta kuin puhumaan pehmoisia, kuinka pidämme kaikista huolta, samalla kun kuristavat Suomea hengiltä.
   
  Viimeksi muokattu: 17.12.2018
 8. elmac0

  elmac0 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.06.2007
  Viestejä:
  701
  Saadut tykkäykset:
  130
  Olisi varmaan pitänyt laittaa "paha" lainausmerkkeihin. Ajatus oli, että tekstikappaleen sisällön perusteella sanan sarkastinen merkitys kävisi ilmeiseksi. Nykyinen hallitushan on kuitenkin saanut positiivisiakin asioita aikaiseksi. Köyhien aseman parantuminen on aina ehdottoman tervetullutta.
  Minustakin on kohtuullisen "mielenkiintoinen" ilmiö, että raivokkaasti vastustetaan maltillisia parannuksia, joiden tarkoitus on helpottaa työpaikkojen syntymistä.
   
 9. Fopa

  Fopa Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  28
  Ja entäpä, jos niitä töitä ei ole? Ei kaikille niitä töitä riittäisi edes kehä kolmosen sisäpuolelta.
  Sinusta olisi siis oikeus ja kohtuu, että ihmisen olisi jätettävä kaikki sukulaiset ja ystävät, sekä myytävä koko omaisuus, että voisi muuttaa töiden perässä sinne, missä niitä tällä (huiom. tällä) hetkellä on?
  Sitten kun sinne muuttaa se 200 000 henkeä, niin ei olekaan enää sielläkään töitä. Mikä hemmetti siinä on, ettei jotku tajua sitä tosi asiaa, ettei kaikille halukkaillekaan töitä löydy.

  Siinä olet oikeassa, aktiivimalli on pelkkä vitsi, sehän on vain väärin nimetty leikkuri. Sen tarkoitus ei ole ollutkaan mikään muu, kuin pienentää työttömyysturvaa.
   
 10. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 618
  Saadut tykkäykset:
  688
  Töitä on vaikka kuin paljon, mutta ei tekijöitä. Monet alat kärsivät työvoimapulasta, kun matala palkkainen työ ei kelpaa. Harvoin haetaan naapurin Jaskaa Perähikiältä toimitusjohtajaksi Koneelle. Mutta jokainen ihminen Suomessa on itse tehnyt kaikki päätökset, jotka ovat johtaneet hänen nykyiseen tilanteeseen. Missään muualla maailmassa itsensä kouluttaminen mihin tahansa akateemiseen ammattiin tai mihin tahansa hyvä palkkaiseen duuniin, ei ole niin helppoa ja halpaa kuin Suomessa. Sen eteen vaan pitää nähdä vaivaa.

  Sitten, jos lukeminen ei ole sinua varten, niin pitää myös pystyä tekemään ruumiillista työtä. Pidä huolta itsestäsi. Sinun pitää myös pystyä tekemään työtä. Monesti televisiossa joku valittaa, kun ei 100 hakemuksesta/haastattelusta huolimatta ole saanut töitä. Minä katsomalla 10 sekunttia olisin myös tehnyt "en palkkaa" päätöksen, kun valittaja näyttää siltä, että pelkkä seisominen saa hänet jo puuskuttamaan.

  Koti on siellä missä työt on. Kautta maailman historian on menty sinne missä on töitä/leipää. Niin joskus on nähty nälkääkin. Aika erikoinen on käsitys, että nyt olisi joku oikeus, että tässä minä asun, järjestäkää minulle töitä tai nostan vain tukia ja syytän Sipilää, kun se on vastuussa minun kurjuudesta. Joo, kyllä sinun on mentävä sen työn perässä sinne missä sitä on. Ja sinne ajan kuluessa muodostuu uusi koti. Tämäkin on varmaan käynyt joskus ennenkin?
  Ja jos 200 000 muuttaa jonnekin tekemään töitä, niin he tarvitsevat palveluita, käyttävät rahaa ja vastaavasti taas synnyttävät lisää työtä, valtion veropohja laajenee ja hyvinvointi lisääntyy.

  He eivät nosta tukia ja mahdollisesti joku, joka ei oikeasti edes pysty tekemään töitä, saa enemmän tukea.

  Miten saisi ihmiset tajuamaan, että työ itsessään olisi jo hyve. Minulla on töitä. Olen siis yhteiskunnan täysivaltainen jäsen.
   
  TheRealThing tykkää tästä.
 11. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 541
  Saadut tykkäykset:
  189
  Toisaalta on paljon avoimia myyntihommia, joissa on surkea peruspalkkaus ja provisiopalkoille pääseminen edellyttää käytännössä lahjakkuutta alalla. En erityisesti haukkuisi työttömiä siitä, että nämä paikat jäävät täyttämättä.
   
 12. jodorowsky

  jodorowsky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  82
  Onkohan tässä keskustelussa unohdettu kokonaan sipilän aiheuttaman suuret ongelmat jotka ketjun alussa tulivat ilmi? Kun tässä saa lukea että sipilä on parasta mitä pitkään aikaan on tapahtunut. Ihmiset unohtavat hyvin nopeasti että sipilä tarjosi sviittiään mamuille ja alkoi välittömästi tornion rajan yli ennennäkemätön ihmistulva. Nyt on naisia ja lapsia raiskattu ja tapettu ja loisivat verorahoillamme. Mieluummin olisin antanut verorahoja vaikka kantasuomalaisille loisille se ei ole minua koskaan haitannut.
   
  iluvai tykkää tästä.
 13. Snäckby

  Snäckby Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  1 244
  Saadut tykkäykset:
  59
  Australiassa ei mamuilla ole mitään asiaa esim. Melbournen tai Sydneyn seuduille monee vuoteen turvapaikan saatuaan.
  Eikös täälläkin käynyt niin että Sipilän talo ei kelvannut kun oli korvessa?
  Täälläkin pitäisi PK-seutu, Tampere, Oulu ainakin kieltää.
  Ruotsissa muuten saavat kaupungit ja kunnat nyt kieltää kerjäämisen. Romaniasta on tänne tulossa keväällä kansanvaellus.
   
 14. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 802
  Saadut tykkäykset:
  376
  Siitä hitsarista kun ei perkele lääkäriä tai puhelinmyyntineuvottelijaa kovin helposti käännetä. Saatikka että vielä joutui... Eikuin saisi kunnian muuttaa työn perässä vaikkapa 800km..

  Jos esim. Lionel Messi lähettää työhakemuksen HJK:lle, koska haluaa saada lapsensa suomalaiseen peruskouluun, niin löytyisköhän Messille työpaikka, vaikka HJK:n edustusjoukkue teoriassa onkin täysi? Ja vaikka siellä olisikin hyökkääjän paikka vapaana, niin miksei sitä vaan anneta ensimmäiselle työhakemuksen lähettävälle puujalkafutaajalle, vaan odotellaan sitä Messiä?

  Voisiko olla, että työntekijän ominaisuuksilla on jotain vaikutusta siihen, että muodostuuko työpaikka vaiko ei?

  Samaten, kun pari tutkijaa julkaisi AlexNet neuroverkon vuonna 2012, google osti noiden tutkijoiden perustaman yrityksen ja loi työntekijöille välittömästi työpaikat tyhjästä. Googlella ei ollut ennen AlexNetin julkaisua pienintäkään käryä siitä, että he haluaisivat neuroverkkotutkijoita töihin, mutta kun paperi tuli julki ja tulokset olivat nähtävillä, google päätti välittömästi luoda työpaikkoja ja täyttää ne alan parhailla osaajilla, sekä kouluttaa omista työntekijöistään uusia osaajia.

  On aivan yhdentekevää, että montako pekka perusmaukkaa on työttömyyskortistossa noiden työpaikkojen syntymisen kannalta.

  Työtä on maailmassa loputtomasti. Työpaikka kannattaa luoda vain, jos löytyy tekijä joka sen työn suostuu tekemään niillä ehdoilla joilla se työn tuottama arvo kattaa / ylittää riskikorjatut työllistämiskustannukset.

  Suomessa on monessa duunissa ongelmana se, että 3000e / liksalla voisi kyllä ottaa vaikka kuinka paljon kokeneita osaajia, mutta kokemattomia ei kannata ottaa edes 2000e liksalla, koska kokemattomasta on lähinnä enemmän haittaa kuin hyötyä. Todellisuudessa markkinatilanne voi olla se, että kokenut jannu irtoaa markkinoilta vasta 4500e liksalla, koska kaikki kokeneet ovat jo töissä. Sen takia Suomeen tuodaan itä-euroopasta duunareita noilla 3000e liksoilla, koska kotimaisia ei ole.
   
 15. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 376
  Saadut tykkäykset:
  620
  Näin se sähköautoilu lisääntyy Suomessa?

  "Jos allasi on täyssähköauto tai niin sanottu plug-in- eli töpselihybridi ja lataat autoasi työnantajan tarjoamalla sähköllä, verotetaan sinua ensi vuoden alusta alkaen lähtökohtaisesti tasasummalla eli 30 eurolla kuukaudessa."

  https://www.is.fi/autot/art-2000005941684.html
   
 16. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 398
  Saadut tykkäykset:
  197
  No, työnantajan tarjoamat edut ovat verotettavia kokonaisuuksia. Tuo helpottaa asiaa kun voi maksaa kiinteän verotusarvon, eikä tarvitse seurata kuka lataa ja kuinka paljon, jotta palkkis osaa laittaa verotusarvon oikein.
   
 17. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 267
  Saadut tykkäykset:
  283
  Tässäkin ketjussa on keskusteltu perustulosta. Jotkut uskoo ja jotkut eivät.
  Nyt on ensimmäinen kokeilu Suomessa loppu ja alustavat tulokset olemassa.
  HS kirjoitti joitakin yhteenvetoja. Työllistymistä kokeilu ei tukenut:

   
 18. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 466
  Saadut tykkäykset:
  249
  Otsikon mukaista asiaa sen verran että Sipilä itsekään ei taida sitä enää kannattaa... Lopultakin Sipilä hajotti hallituksen, asia jolla hän on uhkaillut jo monta vuotta, hyvä kun yleensä ehti uhkausta toteuttaa. Eihän tässä ollut enää kuin muutama viikko aikaa ennen kuin seuraavaa hallitusta aletaan joka tapauksessa muodostamaan.
   
 19. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 376
  Saadut tykkäykset:
  620
  Onnittelut teille, jotka löitte vetoa sen puolesta ettei hallitus kestä täyttä aikaa. ;)

  Tosin vaalitemppuhan tämä jo tässä vaiheessa ja nyt jää moni sellainenkin laki viemättä eteenpäin, mitkä olisi voitu vielä hoitaa (mm. tiedustelulaki).

  Näkeehän sen kyllä naamoista, että hallitusvastuullisiakin helpotti, kun homma raukesi. Yllättävän vähän ilkkujia ollut ottaen huomioon mitä naamanrepimistä twitterissä hallituksen alkukausi oli.
   
 20. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 267
  Saadut tykkäykset:
  283
  "Risikon mukaan tiedustelulakien käsittelykin siis jatkuu."
  On suoraselkäistä toimintaa pääministeriltä, kun on sanonut tulos tai ulos.