Kannatatko Sipilän hallituksen politiikkaa?

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana vemkki, 17.09.2015.

?

Kannatatko Sipilän hallituksen politiikkaa pääpiirteissään?

 1. Olen kannattanut alusta asti

  15 ääntä
  17,9%
 2. En kannattanut aiemmin, kannatan nyt

  3 ääntä
  3,6%
 3. Kannatin aiemmin, en kannata enää

  9 ääntä
  10,7%
 4. En kannattanut aiemmin, enkä kannata nytkään

  53 ääntä
  63,1%
 5. En osaa sanoa

  4 ääntä
  4,8%
 1. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 939
  Saadut tykkäykset:
  462
  Niin oli siskon miehellekin, joka on ollut OK -autossa liki 20-vuotta töissä. Ja toki minullekin.
   
 2. Wile E Coyote

  Wile E Coyote Suurmufti Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  2 345
  Saadut tykkäykset:
  8
  Siksi koska nykyautoissa on enemmän kaikenlaista elektroniikkaa kun vanhoissa. Ja nyt se sukupolvi joka on osannut aikanaan laittaa disketin asemaan ja nykyisin lukea netistä perusohjeet ovat 40-60 vuotiaita ja yhä enenevissä määrin kykeneviä mm. laittamaan sen lukijan kiinni auton dataporttiin. 99% vikakoodeista tulee hetkellisestä virheellisestä anturidatasta. Autoa ei voi vaan rebootata, vaan usein se virhemerkintä jää näkyviin vaikka ongelmaa ei enää ole. Siksi noita myydään. Ja siksi joku Motonet tosiaan voi tarjota parilla kympillä koodiprintin sekä nollauksen.
   
 3. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 716
  Saadut tykkäykset:
  263
  No tarkoitin nyt niitä melko uusia autoja. Jos ajelee jollain 10-15 vuotta vanhalla kärryllä, niin kyllähän niitä kaikenlaisia vikoja voi alkaa ilmetä, ja sitten voi alkaa puuhastella vikakoodin lukijoiden kanssa.
   
 4. kmruuska

  kmruuska Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  27.10.2009
  Viestejä:
  1 094
  Saadut tykkäykset:
  347
  Uutta mulle on taas tämmönen jatkuva vikakoodien luvun tarve. Olen omistanut viimeisten kymmenen vuoden aikana yhden Audin, yhden Saabin ja kaksi Bemaria jotka kaikki olen ostanut käytettyinä. Joitain vikoja on kaikissa ollut mutta mitään koodienlukua ei ole tarvittu minun puoleltani. Saabista hajosi manuaalilaatikko ja sen kyllä huomasi ilman tietokonettakin. Samoin vitosfarmarin takailmajousituksen kompuran hajoaminen kävi aika äkkiä selväksi kuten myös kolmosbemarin bensakutosen suutinvika. Semmoiset viat jotka näkyy vaan jollain lukulaitteella ei kyllä haittaa mua ollenkaan.
   
 5. Snäckby

  Snäckby Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  68
 6. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 673
  Saadut tykkäykset:
  295
  Kyllä ne viat näkyy aina jotenkin muutenkin, ei niitä vikakoodeja muuten luettaisi, jos ei kerran tarvetta ole. Koodien luvun tarve ei tietenkään ole jatkuvaa, kun vika saadaan paikannettua ja korjattua niin siihenhän se loppuu. Monissa autoissa koodinlukijaa tarvitaan myös vikakoodien nollaamiseen korjauksen jälkeen kun koodit eivät muuten sieltä muistista poistu ja viimeistään katsastuksessa niistä tulee taas sanomista.
  Tietenkin jos autoa ei itse korjaa vaan vie aina korjaamolle muiden hoidettavaksi niin asialla on aika vähän merkitystä.
   
 7. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 672
  Saadut tykkäykset:
  720
  Koskeeko tämä vikakoodirumba minkä ikäistä autokantaa yleisen näppituntuman mukaan? Mennäänkö silloin jo yli 10-vuotiaisiin vai minkä ikäistä kalustoa kyseessä?

  Sähkövikaa tyypillisesti iän myötä muutenkin tuppaa tulemaan. Ei ne 90-luvun autotkaan sähkölaitteettomia ole, ainakaan ne missä edes vähän varusteita on.
   
 8. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 672
  Saadut tykkäykset:
  720
  "Vuonna 2016 Suomen nettomaksu EU:n kirstuun oli 54 euroa asukasta kohden. Tämä tarkoittaa yhteensä 294 miljoonaa euroa.

  Maakohtaisella nettomaksulla tarkoitetaan summaa, joka jää jäljelle kun Suomen EU:lta saamista tuloista vähennetään maksetut maksut.

  Vauraana EU-maana Suomi tuppaa jäämään maksumieheksi - olemme olleet EU-rahoissa saamapuolella ainoastaan kolmena vuonna: 1996, 1997 ja 2000. Toissavuonna Suomi tosin putosi pienimpien nettomaksajien joukkoon: pienemmällä potilla EU:lle rahaa syyti ainoastaan Italia.

  Viime vuosina Suomen nettomaksupotti on vähentynyt. Vuonna 2014 Suomen nettomaksusummaksi tuli vielä 809 miljoonaa euroa, kun seuraavaksi vuodeksi se putosi 488 miljoonaan euroon. Vuodeksi 2016 summa putosi edelleen 194 miljoonalla eurolla."


  http://www.iltalehti.fi/talous/201805092200934220_ta.shtml

  Aika pieni on summa, ehkä sen takia Fixit-puhekin laantunut. Mihinköhän Fixit-kannattajat summan käyttäisivät ja miltä näyttää kokonaislaskelmat EU-eron kannattavuudesta? Samalla Juha Sipilä säästää sote-uudistuksella 3 miljardia euroa, niin ei oikein mene läpi Brexitin perusargumentti rahan terveydenhuoltoon laittamisestakaan.
   
 9. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 528
  Saadut tykkäykset:
  257
  Tehdään niin kuin Brexit-kampanjassa, eli kauhistellaan vaan summaa jonka Suomi maksaa, eikä oteta ollenkaan huomioon sitä summaa mikä saadaan takaisin. Tietty britit eivät ole maksaneet täyttä jäsenmaksua koskaan, mutta sitäkään ei kannatanut mainita Brexit-leirissä. Suomi maksaa kiltisti kaiken.
   
 10. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 673
  Saadut tykkäykset:
  295
  Tässä taas mielenkiintoinen kertomus siitä miten hallitus/kepu yrittää puskea sote-uudistusta eteenpäin:
  https://www.hs.fi/junkkari/art-2000005686013.html

  Siis valiokunnassa käsitellään sote-lausuntoa, opposition edustajat haluavat lisää miettimisaikaa ja kepulaiset haluaisivat kuitenkin päättää asiasta nyt heti joten oppositiolaisia pyydetään poistumaan hetkeksi vaikka kahville ja soitetaan sitten paniikissa valiokunnan kepulaiset varajäsenet tilalle... Tosi reilua... paljon parjattu Susanna Koski ilmeisesti kuitenkin pelasti päivän sillä kertaa asettumalla opposition puolelle.
   
 11. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 128
  Saadut tykkäykset:
  191
  Nyt alkaa vaikuttaa jo todennäköiseltä, että kokoomuksen haluama valinnanvapaus ei toteudu, minkä seurauksena myöskään maakuntahallinto ei toteudu, joten hallitus varmaankin kaatuu.

  Alusta asti tilanne oli, että Suomesta ei löytynyt toimijaa jonka mielestä tuo maakuntahallinto & valinnanvapaus -kokonaisuus on järkevä. Melkein kaikkien mielestä kummatkin ovat huonoja uudistuksia, mutta kokoomuksen mielestä valinnanvapaus-puoli on fantsu mutta maakuntahallinto ihan kakka, kepun mielestä maakuntahallinto fantsu mutta valinnanvapaus huono. Kertoo jotain surullista Suomesta, että tällainen lehmänkauppa-viritelmä on ollut elossa jo 2,5 vuotta vaikka Pihtiputaan mummo ja sokea Reettakin ovat ymmärtäneet mistä tässä on ollut kyse.

  Kiva lisäbonus hallituksen kaatumisessa olisi, että siniset pääsisivät vähän nopeutetulla aikataululla mittauttamaan kannatuksena eduskuntavaaleissa. Veikkaan että Kummelin Lada-miesten kokoontumisajoissa on riehakkaampi tunnelma kuin niissä vaalivalvojaisissa tulee olemaan. Ja tuon lisäksi toivoisin näkeväni Martti Hetemäen kokoomuksen ehdokkaana, koska ihan kuten Juhana Vartiaisen kohdalla, en vaan oikein jaksaisi katsella puolueellisuutta tuollaisessa virassa missä hän nyt on.
   
 12. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 716
  Saadut tykkäykset:
  263
  Mistä tällainen päätelmä? Itse olen vain lukenut kokoomuksen uudesta viivyttelytaktiikasta, jolla tavoitellaan maakuntavaalien saamista samaan ajankohtaan kuin eduskuntavaalit.
   
 13. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 128
  Saadut tykkäykset:
  191
  Kun lokakuu todettiin jo mahdottomaksi, niin ilman mitään taktiikkaakaan tuskin niitä voitaisiin ennen eduskuntavaaleja järjestää?

  Omaan näkemykseeni vaikuttaa osittain politiikan toimittajien kommentit, mutta eniten ehdottomasti Orpon lausunto: ”Jos meidän eduskuntaryhmä tulee siihen tulokseen, että tämä ei vastaa tavoitteita, joita olemme asettaneet sote-uudistukselle, eli sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistaminen, siitä seuraava säästöpotentiaali, paremmat palvelut, valinnanvapaus, jos tämä yhtälö ei toimi, silloin meillä ei ole syytä tätä tukea.”

  Tuollaista ei ole aiemmin kuultu Orpolta. Orpo on ollut optimistinen, kun samaan aikaan Vapaavuori, Harkimo ja monet muut ovat lytänneet uudistuksen täysin. Ja muutenkin tulee fiilis, että mitä ihmettä tuolla kokoomuksessa on tapahtunut koko kevään ajan? Orpo kyllä väittää haluavansa uudistuksen läpi, mutta toimissa se ei ole näkynyt. Yllättäen fiksujen ihmisten puolueesta, joka osaa varjella mainettaan paremmin kuin yksikään muu puolue, on tullut lastentarha, missä riidellään julkisesti. En muista tämän mittakaavan kapinaliikettä olleen edes muissa puolueissa.

  Vaikuttaa myös siltä, että asioiden ytimessä oleva Sampo Terho on aidosti huolissaan että kokoomus haluaa kaataa hallituksen. Jo presidentinvaalien aikaan puhuttiin, että heti Saulin valinnan jälkeen kokoomus tulee kaatamaan hallituksen. No, eipä kaatanut, mutta eihän kokoomus noin läpinäkyvä olisi edes voinut olla. Kenties aika on nyt kypsä. Itse olen vähintään 70-30 sen puolesta, että tämä hallitus ei syyskuussa enää istu. Kokoomuksella ei vain löydy sellaista palavaa halua tuohon valinnanvapauteen kuin keskustalla löytyy maakuntahallintoon. Lehmänkauppa oli jo alun perin keskustalle parempi, mutta kun nimenomaan kokoomuksen osa on huvennut entistään, niin onko järkeä jatkaa?
   
 14. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 716
  Saadut tykkäykset:
  263
  Pitää muistaa, että on yksi asia se, mitä tapahtuu julkisuudessa ja toinen se, että mitä tapahtuu puolueen sisäisissä keskusteluissa. Orpon mielestä ei ilmeisestikään kannata ruveta riitelemään julkisuudessa. Vapaavuori on ensisijaisesti Helsingin pormestari ja toimii Helsingin etujen mukaisesti, ja toisaalta hänet on aina tunnettu suorapuheisuudestaan. Hän tuntuu kovasti nauttivan asemastaan pormestarina. :) Harkimo rupesi puhumaan avoimemmin sen jälkeen kun hän varmaankin oli jo itse melko varma siitä, että siirtyy uuteen poliittiseen liikkeeseen. Harkimo ei ole ollut muutenkaan tunnettu siitä, että olisi mikään tiimipeluri. Aika monia tiimipelureita kyllä löytyy. Minusta oli aika koomista kyllä, kun jotkut kokoomuksen poliitikot Helsingissä puhuivat, että on ihan ok äänestää kaupunginvaltuustossa uudistusta vastaan, ja eduskunnassa sitten puolesta.

  Itse näkisin asian niin, että kokoomuksella nimenomaan löytyy halua valinnanvapauden viemiseen eteenpäin, mutta riskinä on, että se ei siltikään toteudu, ja siitä aiheutuu epävarmuutta.
   
 15. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 672
  Saadut tykkäykset:
  720
  Ei liity suoraan Sipilän politiikkaan, mutta Briteistä kuuluu sellaista että Brexit-ministerit eroavat peräjälkeen. Nyt lähtee Boris Johnsonkin, kolmantena vuorokauden sisään.

  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005749500.html

  "Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk oli nopeasti äänessä:

  – Poliitikot tulevat ja menevät, mutta heidän luomansa ongelmat jäävät ihmisten vaivoiksi. Olen pahoillani siitä, että ajatus Brexitistä ei lähtenyt yhdessä Davisin ja Johnsonin kanssa. Tai...kuka tietää? mies twiittasi."
   
 16. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 128
  Saadut tykkäykset:
  191
  Syyskuu on käynnissä ja hallitus pystyssä, joten ei mennyt ihan niin kuin ennustin...

  Hallitus kahlitsi itsensä Timo Soinin turvaksi – selitämme 6 sanaa luottamusäänestyksen salakielestä

  Nyt todellakin on tosi kyseessä, koska koko sininen tulevaisuus syntyi vain ja ainoastaan siksi, että Soini voisi jatkaa ulkoministerinä kevääseen 2019. Hallishan uhkasi puheenjohtajakampanjansa aikana, että voittonsa jälkeen pistäisi narsistin kiertoon.

  On muuten ollut yksi vuosisadan suurimmista yllätyksistä, että puolueen, jonka päätarkoitus on pitää yhden jampan kohtuuttoman leveä perse ministeriauton takapenkillä hinnalla millä hyvänsä, on vaikea saavuttaa edes 2 % gallup-kannatusta. Tuskin maailmasta löytyy niin fiksua ihmistä, että olisi voinut etukäteen arvata tässä käyvän näin.

  Silti harmittaa tuo SDP:n toiminta. Nyt Soini pääsee kävelemään tästä voittajana, koska hallitus käytännön syistä johtuen joutuu äänestämään hänelle luottamusta, mikä tavallaan legitimoi sen ikävän toiminnan, jota hän on harjoittanut maailmaa kiertäessään. Keskusta ja kokoomus joutuvat toki häpeämään asettuessaan tukemaan Soinia, mikä lieneekin demarien järjestämän näytöksen todellinen tarkoitus. Pääsee vaalikeskusteluissa muistuttamaan, että ne "kannattivat" Soinin aborttilinjaa.
   
 17. Snäckby

  Snäckby Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  68
  Soini on sentään kutsuttu USA:n vierailulle. Erkki Tuomiojaa ei koskaan. Haloskaa eivät sinne kanssa halunneet.
  Sauli taas ravaa siellä jatkuvaan kun F-35 pitää meidän kohta ostaa.
  Nimimerkillä: Miksi sun pitää olla St.Louisissa tolloin?
  No katsomassa kun lähtevien taululla lukee:

  F-18 Hornet Non Stop to Helsinki. Että tuntuikin hyvältä kun USAF tankaa meidän Hornettia kahdesti ilmassa.
  Tuli otettua pari Coorsia sen kunniaksi.
   
  Viimeksi muokattu: 21.09.2018
 18. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 672
  Saadut tykkäykset:
  720
  Sipilältä pääsi harmillinen sammakko suusta?

  "Medvedev haukkui ensin suomalaiset vainoharhaisiksi ja Sipilä kehaisi sitten hänelle olevan ”helppo yhtyä näihin kollegan kommentteihin”"

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005842932.html
   
 19. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  5 194
  Saadut tykkäykset:
  800
  No, ehkä helikopteri kysymys oli vähän tyhmä. Kai ne pystyy jokaiselle aukealle paikalle laskeutumaan ilman kenttääkin.
   
 20. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 672
  Saadut tykkäykset:
  720
  Terveisiä vanhoilla autoilla ajaville. ;) 25 vuotta on yllättävän lyhyt aika ja äkkiseltään tuntuu aika mahdottomalle suunnitelmalle, jos halutaan pitää koko maa asumiskelpoisena. En tiedä onko raportissa pohdittu liikenteen automatisointia, mutta se on ihan mielenkiintoinen näkökulma myös päästöjen vähentämiseen. Suomessa kannattaisi voimallisesti pyrkiä edistämään automatisointia, kun meillä on ihan kiinnostavat ( = erilaiset suhteessa Kaliforniaan ) mahdollisuudet kehitysympäristönä myös ilmaston näkökulmasta.

  Työryhmä tekisi autoilusta niin kallista, että kaikki vaihtaisivat menopeliä

  Työryhmä esittää merkittäviä hinnankorotuksia nykyautoiluun, jotta Suomi voisi poistaa liikenteen ilmastopäästöt vuoteen 2045 mennessä. Fossiilisten polttoaineiden myynti halutaan kieltää kokonaan vuonna 2045.

  Bensa- ja dieselkäyttöisten henkilöautojen myynnin päättyminen viimeistään vuonna 2035 eli kuudentoista vuoden kuluessa. Fossiilisten liikennepolttoaineiden verotuksen kiristäminen asteittain jo vuoden kuluttua ja myynnin kieltäminen kokonaan vuonna 2045.

  Julkisen liikenteen käyttöä edistettäisiin kaupunkiseutujen tiemaksuilla ja pysäköinnin hinnoittelulla.

  Tavoitteeksi asetetaan henkilöautojen ajokilometrien kasvun taittuminen jo vuonna 2025. Tämä puolestaan merkitsisi sitä, että raideliikenteen ja linja-autoliikenteen sekä kävelyn ja pyöräilyn määrä tuplaantuu vuoteen 2045 mennessä.


  https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005929745.html