Kannatatko Sipilän hallituksen politiikkaa?

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana vemkki, 17.09.2015.

?

Kannatatko Sipilän hallituksen politiikkaa pääpiirteissään?

 1. Olen kannattanut alusta asti

  15 ääntä
  17,9%
 2. En kannattanut aiemmin, kannatan nyt

  3 ääntä
  3,6%
 3. Kannatin aiemmin, en kannata enää

  9 ääntä
  10,7%
 4. En kannattanut aiemmin, enkä kannata nytkään

  53 ääntä
  63,1%
 5. En osaa sanoa

  4 ääntä
  4,8%
 1. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 535
  Saadut tykkäykset:
  661
  Kieltämättä olisi ollut mielenkiintoisempi keskustelu kolmikolla. Omituinen valinta toimitukselta, mutta ehkä oli tullut toive joltain taholta tälle menettelylle. Tilanne olisi ollut epätasainen lähtökohtaisesti, kun olisi ollut Sipilä ja Orpo toistamassa samaa viestiä ja vastapuolen näkemystä edustamassa vain Huhtasaari.

  Politiikka on yhteisten asioiden hoitamista yhteistyössä ja se ei näytä tällä hetkellä olevan persujen valtti. Kyllähän tässä yksinkertaisesti vain kävi niin, että Mestari Jussin kanssa ei kukaan halua leikkiä.
   
 2. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 124
  Saadut tykkäykset:
  187
  Tuo hiekkalaatikko on hyviä kuvaus Sipilän hallituksesta. Ei suostuta leikkimään joidenkin kaa kun ne on ihan tyhmii.

  Mitä oikein odotat persuilta? Millä tavalla Huhtasaari oli ylimielinen ja miten persut on nyt polttaneet siltoja? Minä en ole huomannut mitään tuollaista. Persut viskattiin hallituksesta mitättömien syiden vuoksi. Toivottavasti Halla-ahon kynä on terävänä ja kello 14 kuullaan muutama fakta.

  Edit: Kuvittelin että tuossa A-studiossa kaikki nuo henkilöt olisivat keskustelleet toistensa kanssa. Olisi ollut villi keskustelu. Harmi ettei toteutettu näin.
   
 3. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 535
  Saadut tykkäykset:
  661
  Loogisin teko olisi jakautua kahdeksi puolueeksi - halla-aholainen suomidemokraatit ja maltilliset terholaiset, jonka tavoite on olla yleispuolue.

  Todennäköisesti pidit tarpeellisena sitä lopun epätoivoista piikkiä Vapaavuortakin kohtaan viittaamalla vanhoihin tuomioihin, teoista joita Vapaavuori on sanonut katuvansa (toisin kuin Halla-aho). Jotenkin tuntuisi, että persuilla ja kokoomuksella voisi olla aika paljonkin yhteisiä arvoja, mutta onko se sitten epäkypsä herraviha, joka ajaa yli kaiken rationaalisen ajattelun?

  Sinusta tuomio rasismista ja rasistisiiven värisuora puolueessa on mitätön syy olla olematta hallitusyhteistyössä. Minusta aivan ymmärrettävä. Halla-aho antaa itsestään kuvan ääri-ihmisenä, jolla tulee aina olemaan vaikeaa politiikassa. Lähimmät verrokit löytyy helpoiten ulkomailta, jopa aina sieltä N-kortin takaakin.

  Kokonaan toinen kysymys on, mikä Halla-aho on oikeasti miehiään. Sivari (ristiriitainen viesti isänmaallisuuden kanssa), 16000 euron palkka europarlamentissa (ihmekös kun ei kiinnostakaan tulla Suomeen), koulukiusattu (en haluaisi mainita tätä, mutta keittiöpsykologi epäilee yhteyttä nyt harjoittamaansa muiden kiusaamiseen), kynän takana piilottelija (ei uskaltanut eilen mennä haastatteluun). Onko lopulta vain älykäs, taitava manipuloija ja kansankiihottaja, joka on löytänyt elantonsa tästä. Vaikea sanoa.

  En tässä niin välitä ottaa kantaa asiaan, mielenkiintoisempaa on ymmärtää mitä taustalla on.
   
 4. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 848
  Saadut tykkäykset:
  402
  Sipilän arvot oli tarjota talonsa hyvää korvausta vastaan maahan tulijoille, Orpon arvot on rahan vetäminen pakolaisbisneksellä. Ei tähän silloin mitenkään sovi, että tulijoiden määrää aletaan vähentää kiristämällä vaatimuksia, bisneksien arvot kärsii heti. buahahah..

  Todennäköisesti lestalla ja jurpolla on ennäkkotietoa siitä että on tulossa uusi matuvyöry syksyllä ja muita toimia joilla syvennetään EU:n integraatiota. Tähän yhtälöön ei tietenkään JHA:n johtama persut sovi. Joka tapauksessa törkeää demokratian halveksuntaa ja Salen osakkeet tippui varmasti myös monella suomalaisella(500k) kun meni sotkeutumaan sisäpolitiikkaan.

  "Halla-aholaisen puolueen hyväksyminen hallitukseen olisi esimerkiksi lisännyt herkässä iässä olevien suomalaisten musliminuorten radikalisoitumisen riskiä." ei ristus mitä paskaa
   
 5. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 124
  Saadut tykkäykset:
  187
  Tarkoitin sitä, että ethän oikeasti voi odottaa persujen vain olevan hiljaa ja kiittävän kokoomusta ja keskustaa viimeisestä 2 vuodesta. Persuille tehtiin tässä aika ruma temppu ja sen jälkeen on sanomattakin selvää, että Huhtasaari ja kumppanit tulevat esittämään kritiikkiä siitä. Jokainen puolue toimisi vastaavasti.

  Tuo "terholaisuus" on mielestäni asia, joka syntyi vain pariksi kuukaudeksi tätä puheenjohtajakamppailua varten. Soini halusi Terhon ehdokkaaksi, koska uskoi hänen voivan voittaa Halla-ahon, koska miehet ovat aika samanlaisia. Vielä vuosi sitten ainakin itse laskin Terhon "nuivaksi", jota hän kai on vieläkin.

  Juuri tämä SMP:läinen herraviha-osastohan hävisi puoluekokouksessa selvästi. Esimerkiksi Oinonen ilmoitti, ettei lähde enää ehdolle.

  Viittaat siis siihen taas viime päivinä jälleen lehdissä reposteltuun KKO:n tuomioon, jota kuitenkaan yksikään lehti ei viitsi tarkemmin selittää. Älyllinen epärehellisyys on medialla huipussaan tässä. (Samoin kuin "Afrikan sarven ihmissaastassa", jossa Halla-aho viittasi raiskaajaan. Tätkään lehdet eivät jostain syystä mainitse, vaikka se rikkoo journalistin ohjeita.)

  Kyse KKO:n tuomiossa oli siis siitä, että Kaleva-lehdessä oli kirjoitettu, etä kännissä tappaminen on suomalaisten kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre. Halla-aho tyylilleen ominaisesti näki tässä kaksoisstandardin ja kokeili tehdä vastaavan vertauksen somaleista muuttamalla paria yksityiskohtaa. Hän nimesi tämän "täkyksi Mika Illmanille" (Illman oli valtionsyyttäjä). Mikahan täkäsi aika vimmalla ja voitettuuaan KKO:ssa totesi lopuksi, että nyt on asetettu rajat sille miten paljon valtaapitäviä saa kiusata. Kyse ei lopulta edes ollut mistään pirun somaleista, vaan Illmanin henkilökohtaisesta vendettasta.

  Halla-aho tosiaan on ollut koulukiusattu, pitkätukkainen muusikko ja sivari. Minun mielestäni nämä ovat ihan linjassa sen nykyisenkin omilla aivoillaan ajattelevan ja hieman joukkoon sopeutumattoman henkilön kanssa. Ruben Stiller ja kumppanithan ovatkin sivistyneesti kiusanneet Halla-ahoa siitä, että eduskunnassa tämä kävelee seinän vieriä pitkin toteemiolennon habituksella.
   
 6. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 848
  Saadut tykkäykset:
  402
  Thethingistä nämä ovat varmaan kunniakansalaisia.
   
 7. ProPatria

  ProPatria Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  734
  Saadut tykkäykset:
  139
  Halla-ahon sakkotuomio oli niin poliittinen kuin voi olla ja menee samaan kategoriaan esim. Helena Erosen hihamerkki-jutun kanssa. Jokainen aivot omaava kyllä noista ymmärsi mitä niissä ajettiin takaa mutta "laatumedia" tottakai ymmärsi niin väärin kuin vain voi. Valitettavasti jos tällekin foorumille kirjoittavista jotkut ei noita juttuja ymmärrä niin ette te kyllä penaalin terävimpiä ole.
   
 8. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 535
  Saadut tykkäykset:
  661
  Ongelma lausunnossa ei ollut raiskaajien kutsuminen ihmissaastaksi (sitähän ne ovat, puoluekannasta ja ihonväristä riippumatta), vaan tarve mainita Afrikan sarvesta yhteydessä.
   
 9. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 124
  Saadut tykkäykset:
  187
  [​IMG]
  Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo ja väistyvä puheenjohtaja Timo Soini seurasivat puheenjohtajavaalituloksen julkistamista Jyväskylässä lauantaina. (KUVA: Mikko Vähäniitty/ Lehtikuva)

  Tämä ehdolle vuoden lehtikuvaksi.
   
 10. bohol

  bohol Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  1 040
  Saadut tykkäykset:
  17
  Tossa kuvassa näkyi että sai mitä tilasi.
   
 11. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 535
  Saadut tykkäykset:
  661
 12. bohol

  bohol Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  1 040
  Saadut tykkäykset:
  17
  Kultarannassa nähtiin mitä eliitti haluaa ja ajattelee.
  Siellä se nobel pelle sanoi suoraan että ilmainen työ on hienoa. maahanmuuttajien pitäisi tehdä halvemmalla töitä, maahanmuuttajat voisivat tehdä kaikki sekkaiset työt joita me ei tehdä = ala-arvoinen palkka, Lisää maahan muuttajia, ammattiyhdistys estää alihintaisen työn teettämistä jne...
  Sama mies oli joskus todennut että Trump,brexit jne oli tulleet juuri noista syistä hänelle ja eliitille yllätyksenä.
  Ei oo mies oppinut mitään = täysi ääliö.
  Ei se pakolaisten vika ole ,vaan päättäjien ja eu:n
  Nyt ajetaan pienituloiset ja vähempiosaiset ahdinkoon mamujen avulla.
  Samalla yritetään lopullisesti murtaa ay liike ja suunnata vapaaseen ihmisen riistoon.
  Huutolaisiksi lienee tavoite.
  Työvoiman ja pakolaisten vapaa liikkuvuus laittaa vastakkain väkisinkin pienituloiset .
  Siitä ei hyvää seuraa kummallekkaan.
  Suomen syrjäytetyt alkaa reagoimaan ja mamut myös kun molemmat huomaavat että heitä potkitaan päähän.
  Tähän on pakko puuttua .
  Joko maahantuloa on rajoitettava ja hyväksikäyttö estettävä tai riittävä perustulo (n,1000e)
  Muuten ei Suomessa ja etenkään koko maailmassa saisi tulla nämä kansan protestit enää yllätyksenä . eikä terrorin ja radikalismin kasvu.
   
  Viimeksi muokattu: 13.06.2017
  Hippo tykkää tästä.
 13. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Persut hajosi kahteen osaan, 20 kansanedustajaa Soinin johdolla perustaa Uusi Vaihtoehto-ryhmän, ja nämä yrittävät jatkaa hallituksessa
   
 14. bohol

  bohol Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  1 040
  Saadut tykkäykset:
  17
  Perustulon myötä voisi ajatella eläkkeiden,työttömyysturva,lomarahojen jne, lopettamista ainakin pakollisina.
  Silloin ei olisi eläkeikää , ei kustannuksia tekemättömästä työstä jne.
  Toisaalta työntekijällä olisi aidompi oikeasti paikallisesti sopia asioista ja työpaikoille syntyisi silloin oikea hinta.
  sellaiset työt joita ei sitten saataisi sovittua , voi tehdä robotit.
  Lisäksi jatkuva opiskelu ja työpaikan vaihto, yrittäjyys jne. sujuisi ilman suurempia ongelmia.
  Luovuus ja työn tuottavuus mitä todennäköisimmin myös nousisivat ja kannustinloukut asumistukea lukuunottamatta käytännössä poistuisivat.
   
  mdk 5.1 tykkää tästä.
 15. bohol

  bohol Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  1 040
  Saadut tykkäykset:
  17
 16. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 535
  Saadut tykkäykset:
  661
  Iso peukku tälle! Hallituskriisi ohi.

  Käy vähän sääliksi Soinia. Juuri pääsi orientoitumaan siihen, että saa huokaista 20 vuoden puolueen vetämisen jälkeen ja nyt heti uusi puolue tulille. :)
   
 17. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 124
  Saadut tykkäykset:
  187
  Tämä asettaa uuteen valoon sen, miksi Halla-ahon johtama persut torpattiin hallituksesta. Käsittämättömältähän se tuntuikin. Timo oli selvästi tehnyt diilin Orpon ja Sipilän kanssa jo aiemmin ja siinä ohessa käytännössä myynyt puolueensa.

  Ne syvyydet... Ja kaikki tämä vain ulkoministerin paikan takia. Lopulta 1997-2017 perussuomalaisissa oli kyse vain Peruspomo Timo Juhani Soinista.
   
 18. bohol

  bohol Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  1 040
  Saadut tykkäykset:
  17
  VAi ei ollut eliittiä ?
  Juudas ihan omien sanojensa mukaankin.
  Valta turmelee (etenkin Audin takapenkillä).
  Hyi helvetti mikä mato.
   
 19. bohol

  bohol Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  1 040
  Saadut tykkäykset:
  17
  Timon itsensä sanoin .

  Ajatus siitä, että loikkaisin perustamastani puolueesta on mieletön. Se oli Juudas, en minä, joka meni ja hirtti itsensä. Kolmellakymmenellä hopearahalla, jotka kavaltaja sai, ostettiin savenvalajan pelto muukalaisten hautausmaaksi.
   
 20. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 535
  Saadut tykkäykset:
  661
  On tämä vaan hieno päivä ja tapahtumaketju. Politiikasta on taas tullut kiinnostavaa. Välissä olikin monta unettavaa hallitusta.