Kannatatko Marinin (aiemmin Rinteen) hallituksen politiikkaa?

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana TheRealThing, 15.06.2019.

?

Kannatatko Rinteen hallituksen politiikkaa pääpiirteissään?

 1. Olen kannattanut alusta asti

  11 ääntä
  19,3%
 2. En kannattanut aiemmin, kannatan nyt

  2 ääntä
  3,5%
 3. Kannatin aiemmin, en kannata enää

  0 ääntä
  0,0%
 4. En kannattanut aiemmin, enkä kannata nytkään

  40 ääntä
  70,2%
 5. En osaa sanoa

  4 ääntä
  7,0%
 1. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 279
  Saadut tykkäykset:
  398
  NEOT on polttoaineiden toimittaja! Heillä on oma lehmä ojassa! Tottakai heidän kirjoituksensa on puolueellista! Herranjumala sentään, että et tätä tajua. Tottakai he ovat asiantuntijoita, mutta heidän juttunsa on taloudellisten intressien vääristämää. Enkä minä ketään koulutyttöjä* kuuntele ja tuskin kuuntelee hallituskaan.

  * Greta antoi lähinnä "kasvot" sanomalle, jota ilmastotieteilijät ovat hokeneet puoli vuosisataa.
   
  Viimeksi muokattu: 02.03.2021
 2. ProPatria

  ProPatria Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  734
  Saadut tykkäykset:
  139
  Se kai se onkin se ongelma kun Suomessa ilmastohörhöilijät ajavat agendaansa kiilusilmäisesti eteen päin välittämättä talouden realiteeteista ja kansalaisten hyvinvoinnista. Se kun on pienen porukan toimesta päätetty pelastaa tämä pallo veronmaksajien rahoilla niin siitä on arkijärki kaukana.
   
 3. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 279
  Saadut tykkäykset:
  398
  Voi, kun mitään ilmastotoimia ei tarvitsisi tehdä eikä tarvitsisi "hörhöillä". Tiedemaailma vaan on kovasti sitä mieltä, että tarvitsee. Kyllä mullekin tulee välillä mieleen, että minähän olen jo 50 vuotias ja kovin montaa vuosikymmentä en enää elä. Lapsia ei ole, joten paskaako välittämään, jos 50 vuoden kuluttua on vesisodat käynnissä Mad Max tyyliin. Mutta sitten taas tulee fiiliksiä, että moraalin mukaan pitäisi välittää tulevistakin sukupolvista...
   
 4. ProPatria

  ProPatria Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  734
  Saadut tykkäykset:
  139
  Tiedemaailma ei ole sanonut että Suomen tarvitsee ottaa vahva etukeno ja näyttää kaikille esimerkkiä. Tuo on hallituksen tyttöjen keksintöä. Niin ja vieläkään et ymmärrä että se ei ole maailmalle mikään esimerkki että Pertti maksaa bensalitrasta siellä Juuan ABC:llä vajaa 70c enemmän mitä nyt. Päästöt on edelleen samat kun se pakollinen liikkuminen ei ole vähentynyt mihinkään. Sitä kun vihreää teknologiaa voidaan edistää muutenkin kuin syrjäseutujen asukkaita kurittamalla. Tsadilaisille kyllä varmaan vaikeaa tämä asia ymmärtää ja siksi kai siellä vihreän vasemmiston kannatuskin on niin suurta. Jalat ihanasti ilmassa kaiken sen unelmahötön keskellä.
   
  Viimeksi muokattu: 02.03.2021
 5. jussi28

  jussi28 Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.07.2002
  Viestejä:
  919
  Saadut tykkäykset:
  19
  Jos autosta ei lähde ääntä niin se ei ole auto.
   
  Snäckby tykkää tästä.
 6. jussi28

  jussi28 Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.07.2002
  Viestejä:
  919
  Saadut tykkäykset:
  19
  Ja vaikka olisi latausverkostoakin niin todistettavastihan nuo eivät pakkaseen sovellu.
   
  Snäckby tykkää tästä.
 7. makemich

  makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2002
  Viestejä:
  1 383
  Saadut tykkäykset:
  80
  Kuten TM:n testeistäkin ollaan saatu lukea tosiaan rangesta katoaa helposti 50%. Mutta tällä tai sillä että toisilla perheillä ei ole sitä ensimmäistäkään varsinaista autopaikkaa, puhumattakaan että että saisi sähköä molempiin tai edes toiseen kulkupeliin, tai ettei ole kuuna päivänä varaa yhteenkään sähköautoon, ole mitään merkitystä kun ilmasto, ilmasto ilmasto ilmasto. Ei minkäänlaista maalaisjärkeä.

  Kaikillahan tälläisiä esteitä ei ole ja jos matkat lyhyitä niin sähköautolla kyllä pärjää ympäri vuoden, ja onhan niissä kiistattomat etunsa jonka takia niitä kannattaa kehittää. Heti kun napsahtaa lottopotti tilille niin Plaid+ lähtee tilaukseen täällläkin.
   
  Viimeksi muokattu: 02.03.2021
  jussi28 tykkää tästä.
 8. kmruuska

  kmruuska Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  27.10.2009
  Viestejä:
  997
  Saadut tykkäykset:
  281
  Ok. Itse luulin myös kaipaavani moottorin murinaa mutta hiljaisuus toimii kyllä mainiosti. Varsinkin kun suorituskyky riittää peittoamaan useimmat polttikset hintaluokasta riippumatta ja samaan aikaan kulutus vastaa n. 1,5-2 l bensaa per 100 km.

  Ohitus maantiellä tehokkaalla sähköautolla on aika maagista kun hiljaisuuden vallitessa auto vain siirtyy silmänräpäyksessä ohi kuin Jumalan käden työntämänä.
   
  h3mb3, Hippo ja Akseli70 tykkäävät tästä.
 9. kmruuska

  kmruuska Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  27.10.2009
  Viestejä:
  997
  Saadut tykkäykset:
  281
  Puolta ei kyllä kadonnut edes Suomessa joulun aikaan mutta jonkin verran kyllä. Suomessa sähköauto toimii mainiosti jos kotona pystyy lataamaan edes sukosta. Silloin akun voi kylmillä keleillä ennen pitempää matkaa esilämmittää seinästä eikä akusta ja range putoaa jotain 15-20%.

  Täällä etelämpänä teen näin korona-aikana koko ajan 800-1000 kilsan päähän työmatkoja omalla autolla lentämisen sijaan ja hyvin toimii. Itse asiassa erittäinkin hyvin. Perjantaina ajoin 780km Etelä-Ranskasta kotiin bruttoajassa 9:06 ja polttoainekustannus oli n. €100 koko 1700 km matkalle.
   
  Akseli70 tykkää tästä.
 10. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 279
  Saadut tykkäykset:
  398
  Tiedemaailman tehtävä on tuottaa tieteellistä tietoa eikä määräillä mitä etu- tai takakenoja valtiot ottavat. Poliitikkojen tehtävä on kuunnella tiedemaailman tarjoamaa tietoa ja sen pohjalta päättää politiikan linjoista. Tiedemaailma on siis sanonut, että jotain tarttis tehdä ja vikkelään ja Suomen poliitikot ovat tästä ottaneet kopin ja ajatelleet, että etukenossa Suomi voi hyötyä vihreän teknologian kasvavista markkinoista.

  Nämä jutut on "keksitty" hallitusohjelman muodostamisen yhteydessä. Hallituksen muodostaja oli Antti Rinne. Oli siellä toki naisiakin "keksimässä".

  No, on sitä muunlaisiakin autonkäyttäjiä Suomessa kuin "Pertti", eikä kaikkea lainsäädäntöä voi juuri hänen mukaansa optimoida. Hän on varmaan sitten harmittavasti väliinputoaja tässä, mutta sinusta ilmeisesti hän edustaa hyvin tyypillistä autonkäyttäjää. Maailmalla ei tietenkään olla kiinnostuttu pätkän vertaa siitä, mitä Pertti maksaa Bensiinistä Juuan ABC:llä. Esimerkki tulee siitä, että maailmalla huomataan, että jotkut kuten Suomi ovat etukenossa tässä asiassa. Tämä alentaa kynnystä muuallakin. Jos kerran pitkien etäisyyksien Suomessa pystytään tähän, niin miksi ei sitten myös lyhyiden etäisyyksien Belgiassa?

  Syrjäseutujen asukkaita ollaan kompensoimassa, joten ennenkuin tuomitaan, pitäisi tietää kuinka paljon autokansaa kuritetaan. Ilmastonmuutos aiheuttaa enemmän sään ääri-ilmiöitä, jotka myös "kurittavat" kansaa, mutta ilmeisesti tämä on (sinulle) ok, koska sää ei kanna vihreiden puoluekirjaa? Kyllä täällä Tsadissa ymmärretään syrjäseutujen problematiikka tässä, eikä täällä tietääkseni ole mitään suurta vastustusta noiden kompensaatioiden suhteen.
   
 11. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 400
  Saadut tykkäykset:
  633
  No, minä en kannata mitään kompensaatiota. Muuttakoot keskuksiin ja tehkööt osansa talkoissa.
  Jos haluat asua skutassa, maksa myös siihen liittyvät kulut.
  Ja lopuksi tähän, että eläkepäivät tulen ehdottomasti viettämässä skutassa, enkä valita mistään, kun vaan tulen nautimaan järjettömän halvoista elinolosuhteista.
   
  Hippo tykkää tästä.
 12. ProPatria

  ProPatria Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  734
  Saadut tykkäykset:
  139
  Maalaiset tekevät jo osansa. Kaupungit ja kaupunkilaiset se ongelma on päästöjen suhteen, joten sinne vaan niitä raippaveroja niin menee oikeaan osoitteeseen.
   
 13. ProPatria

  ProPatria Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  734
  Saadut tykkäykset:
  139
  Koko mielipiteesi perustuu oletukseen että muita kiinnostaa mitä Suomi tekee sekä siihen että hinnan nousu kompensoidaan. Voisin lyödä vetoa ettei kiinnosta muuta kuin juhlapuheissa ja historia osoittaa että mitään kompensaatiota ei tulossa. Kukaan ei nopeuta omaa, jo päätettyä aikatauluaan, sen takia mitä täällä tehdään. Muualla kun tajutaan että ihan kaikkia kansalaisten rahoja ei voi ulosmitata ilmastonmuutoksen varjolla.

  Suomessa verotetaan jo valmiiksi autoja ja autojen omistajia päästöjen mukaan, ja kallis polttoaineen verotus rankaisee jo niitä ketkä ajavat paljon. Montakohan päällekkäistä veroa ja maksua täällä voidaan autoilijalle määrätä samasta asiasta mielestäsi? Samoin nuo jatkuvat polttoaineiden korotukset aiheuttaisivat melkoisia mielenosoituksia muualla Euroopassa. Tämäkin on nähty.

  Vihreille on tietysti helpointa rankaista maaseudun asukkaita koska kannatus siellä on olematonta. Olisihan se outoa jos maksajaksi laitettaisiin ne ne ketkä omalla autolla liikkuvat vaikka ratikka menee ulko-oven edestä. Sattuisi ikävästi omaan kannattajakuntaan ja seuraavissa vaaleissa olisikin kannatus jotain 5% luokkaa.

  Näitä kaikkia syrjäseutujen asukkaita kurittavia toimia on tuskin hallitusneuvotteluissa puheeksi otettu koska keskusta olisi melko varmasti jättäytynyt silloin pois eikä tätä hallitusta olisi ikinä syntynyt. Tästäkin voisin lyödä vetoa. https://www.talouselama.fi/uutiset/...-kattoon/a5a802d1-3e1a-4023-a3e5-12931bb2f1a2
   
  Viimeksi muokattu: 03.03.2021
 14. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 725
  Saadut tykkäykset:
  337
  JJjust.. Esim kilometrikorvaukset

  Polttoaine muodostaa vain osan kilometrikorvauksista. Nykyisestä 45 sentistä sen osuus on 10,85 senttiä, eikä esimerkiksi bensan hinnan muutoksilla siksi ole isoa muutosta korvaukseen.(vuosi 2010)

  Kilometrikorvaukset 2021 – auto ja muut kulkuneuvot
  Kulkuneuvo Enimmäiskorvaus per kilometri
  Auto
  // 0,44€ (vuosi 2021)

  Eli vuonna 2010 km korvaus oli 45c /km ... Vuonna 2021 km korvaus on 44c/km. Hienosti kompensoidaan esim. km -korvauksien osalta.
   
 15. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 299
  Saadut tykkäykset:
  162
  Muistelen että noin vuonna 2012 bensan hinta (95) oli yli 1,70€ litralta. Nyt se on luokkaa 1,50€ litralta. Bensiini on siis noin 12% halvempaa kuin 2012. Jos sen osuus korvauksesta on reilu 10 senttiä, niin yhden sentin poistaminen korvauksesta vaikuttaa hintaan suhteutettuna oikean suuntaiselta.
   
 16. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 279
  Saadut tykkäykset:
  398
  Hallituksessa on muitakin puolueita kuin Vihreät. Näemmä jopa Keskustalle on ok rankaista, kun ovat tämän hallitusohjelman hyväksyneet. Pitää olla kyllä harvinaisen vainoharhainen, jos luulee, että Suomessa voi olla enemmistöhallitus, joka korottaa syrjäseutujen asukkaiden polttoainelaskua 68 senttiä litralta seuraavan 9 vuoden aikana. Sitä ei tiedä kukaan, mitä bensa maksaa 2030, koska maailmassa voi tapahtua mitä vaan (esim. syttyä Iranin ja USA:n välinen valtava sota), mutta hallituksella ei tällaisia pyrkimyksiä kyllä ole.

  En minä oleta muuta, kuin että tulevien sukupolvien elämä on karua, jos ei jotain tehdä (tieteen näkemys asioista). Voi ollakin, että Suomen tekemiset eivät muita kiinnosta, mutta voi myös olla että kiinnostaa. Nuori sukupolvi on ympäristötietoista. Belgiassa nuoret voivat siis painostaa poliitikkoja vedoten siihen, että Suomessa tehdään jotain. Sitten Ranskassa vaaditaan samoja toimia kuin Belgiassa ja lumipalloefekti on valmis. Jos kukaan ei missään tee mitään vedoten siihen, että kukaan muukaan ei mitään tee, niin aika paska tilanne planeetan kannalta. Kyse on myös prioriteeteista. Jos vaikka Suomeen hyökättäisiin sotillaallisesti, niin eikö olisi helpointa vain antautua ja antaa hyökkääjien vallata maa haltuunsa? Ei mitään sotimisia. No, ei taida sinulle tai minulle kelvata, koska itsenäisyydellä on niin suuri ARVO. Samalla tavalla koko tämän planeetan suojeleminen voi olla arvo. Ainakin se on meille Vihreille.
   
 17. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 725
  Saadut tykkäykset:
  337
  Jos tulevaisuudessa bensiinin hinta nousee ja senttejä voidaan ottaa korvauksista pois niin minusta ei vaikuta oikean suuntaiselta.


  Vihreät ja maanpuolustus..:D Siinä ei paljon [​IMG]

  rajalla auta...
   
  Viimeksi muokattu: 03.03.2021
 18. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 279
  Saadut tykkäykset:
  398
  Kai sitä nyt voi kompensoida muutenkin, kuin kilometrikorvauksilla.

  Päätän osallistumisen aiheesta tähän. Kaiken sanottavani olen sanonut ja keskustulu on muuttumassa vittuiluksi = ajanhukkaa.
   
  Viimeksi muokattu: 03.03.2021
 19. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 725
  Saadut tykkäykset:
  337
  Voi toki. Tuo nyt vaan olisi aika helppo tapa esim. syrjäseutulaisille. Saksassahan tultiin (/tullaan vieläkin?) isosti vastaan jos haluaa vaihtaa esim. sähköautoon.. Yllättäen täällä ei moista tapahdu.

  Saksassa autoalan ja maan hallituksen tekemän sopimuksen mukaan hinnaltaan alle 40 000 maksavien sähköautojen kuluttajatuet nousevat 6 000 euroon 4 000 eurosta. Tämän hintaluokan plug-in-hybridien ostajille annetaan 4 500 euron tuki 3 000 euron sijasta.

  Saa nähdä koska Suomi seuraa Saksan etukenoa tässä aiheessa. Oma veikkaus on ei koskaan.
   
  Viimeksi muokattu: 03.03.2021
 20. Hippo

  Hippo Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  1 963
  Saadut tykkäykset:
  120
  ^Jonkun pussista nuokin rahat otetaan, Suomen tapauksessa velkana.

  Kaikenlainen tukeminen vain vääristää asioita. Mieluummin alennetaan verotusta kautta linjan, oma asia sitten mihin haluaa rahansa käyttää. Korvessa asumiseen ja autoon tai kalliiseen betonikuutioon ja sähköpyörään.