Kannatatko Marinin (aiemmin Rinteen) hallituksen politiikkaa?

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana TheRealThing, 15.06.2019.

?

Kannatatko Rinteen hallituksen politiikkaa pääpiirteissään?

 1. Olen kannattanut alusta asti

  11 ääntä
  19,3%
 2. En kannattanut aiemmin, kannatan nyt

  2 ääntä
  3,5%
 3. Kannatin aiemmin, en kannata enää

  0 ääntä
  0,0%
 4. En kannattanut aiemmin, enkä kannata nytkään

  40 ääntä
  70,2%
 5. En osaa sanoa

  4 ääntä
  7,0%
 1. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 242
  Saadut tykkäykset:
  384
  Hallitsematon hirviö tästä ketjusta on ehkä tullutkin, mutta älä itseäsi liikaa syyttele. Nykymaailman kuplaantuminen ei ole sinun vikasi. Huomaan tässä itsekin, että aika turhaan tuli postattua muutama viesti täältä omasta vihervasemmistokuplasta. Hirviö ei kesyynny.
   
 2. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 295
  Saadut tykkäykset:
  162

  https://www.is.fi/politiikka/art-2000006328005.html
  Huomaa viimeinen lause. Haavisto ei antanut toimeksiantoa. Eli kyse ei ollut siitä ettei virkamies totellut esimiestään. Vaan siitä että Havisto yritti painostaa virkamiestä itsenäisesti ja omalla päätöksellään, toimimaan Haaviston tahdon mukaisesti. Ja kun ei suostunut yksin vastuuta kantamaan mahdollisesta laittomasta operaatiosta, niin syrjäytettiin.
   
  h3mb3 ja Snäckby tykkäävät tästä.
 3. ProPatria

  ProPatria Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  734
  Saadut tykkäykset:
  139
  Kulmunilla ja muilla eronneilla ministereillä oli sentään selkärankaa kantaa vastuu töppäilyistään. Pekalla ei näytä olevan vaan tuollainen lapamato tuntus olevan. Toivottavasti vätys edes ymmärtää olla osallistumatta pressanvaaleihin.
   
  Snäckby ja makemich tykkäävät tästä.
 4. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 242
  Saadut tykkäykset:
  384
  Sauli Niinistön JÄRJETÖN kansansuosio piti huolta viime kerralla, ettei oikeiston tarvinnut pelätä Vihreää presidenttiä. Ensi vaaleissa Sauli ei ole mukana, joten oikeiston pitää tuhota Pekan suostio ja kyllä siinä näköjään onnistuvatkin. Pekan mahdollisuudet ovat nyt paljon pienemmät. Minua vituttaa, mutta minkäs teet. Kaikka vituttaa nykyään. Taas poistettiin viestejäni täällä 4 kpl ihan vaan siksi että joka mulkku raportoi ne. Enää ei saa netissä näköjään edes puolustaa kannattamiaan poliitikkoja. Ihan paskaa kaikki!
   
  Recce tykkää tästä.
 5. elmac0

  elmac0 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.06.2007
  Viestejä:
  696
  Saadut tykkäykset:
  124
  Se ei tietenkään lohduta, mutta tilanne voisi olla huonompikin.

  Voisi olla esimerkiksi niin, että kirjaimellisesti kaikki, mitä Pekka tekee ja sanoo esitettäisiin julkisuudessa kyynisimmän ja pahantahtoisimman tulkinnan kautta. Uutisissa voitaisiin valehdella Pekan asioista jatkuvasti ja tehdä älyttömiä ekstrapolaatioita perustuen lähinnä hallusinaatioihin, joiden kehittymistä on tarkoituksellisesti ruokittu vuosien ajan. Pekan väitetysti inhottavien luonteenpiirteiden analysoiminen voisi olla kaiken kansan huvia, johon osallistuisivat erityisesti ne, jotka eivät lainkaan miestä tunne. Paljastuskirjojen, televisiodokumenttien, ym tuottaminen voisi olla rahakasta bisnestä, joissa nimettömänä esiintyvät henkilöt panettelisivat häntä sen minkä kehtaavat. Julkisuudessa voitaisiin pyöritellä perättömiä salaliittoteorioita esimerkiksi Venäläisten kanssa vehkeilystä. Kaikki mahdollinen, mitä Pekan työskentelyn hankaloittamiseksi voitaisiin tehdä myös tehtäisiin. Voisi olla jopa niin, että suurimpien mediatalojen toimituksia olisi vaikea erottaa Pekan poliittisen päävastustajan vaalikoneistosta.

  Onneksi sentään näin ei Pekan kohdalla ole.
   
  Viimeksi muokattu: 14.12.2020
  ProPatria tykkää tästä.
 6. ProPatria

  ProPatria Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  734
  Saadut tykkäykset:
  139
  Kun viestejä näkyy poistuvan niin kirjoitan uudelleen. Eli Pekka hoitaa oman suosionsa laskun ihan itse. Siinä ei oikeistolla ole mitään tekemistä. Lisäksi tänään on otettu uusi askel oikeusvaltiossa eli virallistettu se, että ministeri voi valehdella ja rikkoa lakia muun hallituksen tukiessa. Ei tullut yllätyksenä minkä laidan porukkaa tähänkin tarvittiin että ideologia voi ajaa lakien ohi Suomessa.
   
  Snäckby tykkää tästä.
 7. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 295
  Saadut tykkäykset:
  162
  Joo kyllä nyt saavat löytää jonkun muun ehdokkaan seuraaviin pressanvaaleihin kuin Pekan. Viimeksi hän oli kohtalaisen hyvämaineisen kaverin maineessa. Nyt kun tuli ilmi nuo härskit laittomuudet, ja sen lisäksi vielä räyhääminen ja maltin menettäminen (mitä hän ei tietenkään huonomuistisena itse muista) ja suoranainen pelolla johtaminen, niin se maine on nyt kyllä mennyttä. Ja todellakaan ei siitä voi ketään muuta syyttää kuin ihmistä itseään.

  Ja oikeaoppisesti, kun tällaista tulee ilmi, olisi parasta myöntää, pahoitella ja pyytää anteeksi, niin tästä päästäisiin eteenpäin. Jos jää vänkäämään ja selittelemään (vaikkakin nyt sitä tekee puolue hänen puolestaan), niin se vaan heittää lisää vettä myllyyn ja pitää asiaa esillä. Ei oikein ole presidenttiainesta.
   
  Snäckby tykkää tästä.
 8. ProPatria

  ProPatria Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  734
  Saadut tykkäykset:
  139
  Mietin että mitähän vihreät kuvittelee saavuttavansa tuolla että jatketaan valehtelua ettei mitään laitonta olisi tapahtunut. Todennäköisesti vihreät pitää omaa äänestäjäkuntaansa riittävän tyhmänä että tuo menee läpi, ja mitä keskusteluja lukenut niin todellakin, vihreiden kannattajat ovat sitä mieltä että mitään väärää ei ole tapahtunut. Lisäksi kun miettii tuota valiokuntaan vaikuttamisyritystä vihreiden taholta niin sanonpahan vain että on ne kieroa porukkaa vailla mitään moraalia. Tosin koko hallitus voi lopettaa oikeusvaltiosta puhumisen ja muiden sormella osoittelun tämän keissin jälkeen. Ministerien rehellisyysvaatimusta ei ole enää olemassa.
   
 9. Riker

  Riker Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2017
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  5
  Onkohan Trump piilovihreä?
   
  Akseli70 tykkää tästä.
 10. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 513
  Saadut tykkäykset:
  37
  Poliittinen keskustelu on muuttunut paljon takavuosia lapsellisemmaksi ja ilkeilevämmäksi kautta linjan. Tai sitten aina läsnä ollut lapsellisuus ja ilkeys on vain tullut näkyvämmäksi nyt somen aikakaudella. On aika hämmentävä nähdä, että esim. keskustan edustajat äänestävät luottamuksen puolesta, mutta puolueen puheenjohtaja jatkaa samasta asiasta vänkäämistä hetipian sen jälkeen (ja tämä esimerkki nyt on kevyimmästä päästä koko jupakassa). Melkein toivoisi, että koko juttu laitettaisiin jonkin puolueettoman tahon tarkasteltavaksi ja kaikille suomalaisille poliitikoille ja virkamiehille puoluekannasta riippumatta tutti suuhun siksi aikaa.
   
 11. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 350
  Saadut tykkäykset:
  626
  Hyvä jumala, enpä ollut tullut ajatelleeksi, että Marin on seuraava presidentti.
  Siihen hommaan hän sopii täydellisesti. Hyvä puhumaan vakuuttavasti sanomatta mitään ja näyttää nätiltä kuin nukke. Ja ei sillä presidentillä ole onneksi paljon valtaa, vaan on enemmän ulkopolitiikan edustaja. Ei pääse enää sotkemaan Suomen asioita. Tällä päästään myös siitä karmeasta mahdollisuudesta, että Haavistolla olisi ollut mahdollisuus presidenttiyteen.
   
  Kaitzu tykkää tästä.
 12. jmo

  jmo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  843
  Saadut tykkäykset:
  31
  On kyllä mielenkiintoista tämä Marinin suosio.
  Pääministerinä hoitanut hommansa kuten pitää ja kuten joku muukin ehkä olisi hoitanut.
  Mutta ei nyt tuossa vaiheessa poliitikon uraa alle nelikymppisenä vielä päätetä pressana.
  Kansa on jälleen puhunut n. 1500-2000 äänestäjän katselmuksessa.
  Ongelmahan on, ettei ketään uskottavaa ehdokasta Haaviston törttöilyn jälkeen ole.

  Todennäköisin vaihtoehto on joku jossain sopivassa vaiheessa julkisuuteen ponnistava aivan muu kyky.
  Ei kyllä tunnu miltään Haaviston, Olli Rehnin tai ainakaan Vanhasen hommalta.
  Ollaan mitä mieltä vain Niinistöstä, niin omassa ajattelussa työnsä hoitanut hyvin ja palauttanut Halosen pressanajan alasajon taas takaisin siihen, mitä sen pitääkin olla.
  Ties mikä hörhö seuraavaksi tällä kertaa löytää itsensä tuosta. Mitään Putinia tai Trumppia ei tänne kaivata.
  Mutta siis mielenkiintoista seurattavaa.
   
 13. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 295
  Saadut tykkäykset:
  162
  Ei huono idea loppujen lopuksi. Pressa on kuitenkin keulakuva maailmalla, ja jo pääministerinä on saanut hyvin huomiota maailmalla. Muuta ei oikeastaan tarvitse enää tehdä kuin edustaa. Alkaa tuntua jopa parhaalta vaihtoehdolta tällä hetkellä Urpilaisten ja Väyrysten joukossa. :D
   
  Kaitzu, h3mb3 ja KILLPATRICK tykkäävät tästä.
 14. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 056
  Saadut tykkäykset:
  231
  Minua ihmetyttää hallituksen toimimattomuus pakkotestauksessa maamme rajoilla. Oikeusministeri sanoo, että pitää selvittää pakkotestauksen perustuslaillisuus. Lakiesitys on valmistelussa, mutta oikeusministerillä ei ole tietoa asiasta.
  Tässä olisi ollut kuukausia aikaa toimia, mutta kun ei pysty eikä kykene.
  Proaktiivinen toiminta on edellytys yksityisellä puolella. Muuten tulee noutaja jossakin välissä.
   
  Viimeksi muokattu: 30.01.2021
 15. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 242
  Saadut tykkäykset:
  384
  Tietääkseni kukaan ei ole ilmoittautunut presidenttikilpaan tällä hetkellä. Jättäisin gallupit omaan arvoonsa. Vasta sitten kun ehdokkaat ovat tiedossa, alkaa gallupeilla olemaan merkitystä.
   
 16. scented

  scented Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 476
  Saadut tykkäykset:
  75
  https://areena.yle.fi/1-50733289 Tentissä (11min kohdalla) Marin väittää, että tätä olisi ehdotettu aiemmin, mutta asia olisi torpattu eduskunnassa. Mihin puolueisiin Marin viittaa tässä, vai liekö tätä voi kovin tarkkaan kohdentaa mihinkään puolueisiin?
   
 17. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 056
  Saadut tykkäykset:
  231
  Tätä samaa ihmettelin, kun katsoin tentttiä televisiosta. Hallituspuolueilla on kuitenkin enemmistö eduskunnassa. Taisi olla jotakin vaalipuhetta.
   
 18. scented

  scented Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 476
  Saadut tykkäykset:
  75
  Tosiaan keskustelun edetessä tähän vain Orpo otti kantaa ja oli valmis hyväksymään pakkorokotuksen rajalla vaikka heti. Tosin perussuomalaisten mukaan pakkorokotus rajalla järkevästi on lähes mahdotonta, ainakin Kaisa Juuson mukaan. Syy pakkorokotuksen mahdottomuuteen on volyymi, jolla rajaa ylitetään. Tosin Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri näkemys on se, että esim. Tornion rajalla olisi järkevintä rokottaa porukkaa kummallakin puolen ehkäisemaan koronan leviäminen (tai ainakin vaikutusten estäminen tjms.). Ehkäpä tuo pakkorokotus rajalla ei ole siis kovin monen puolueen mukaan kovin hyödyllistä koronan leviämisen estämisessä , että sitä kukaan oikeasti ajaisi läpi...
   
 19. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 350
  Saadut tykkäykset:
  626
  Tähän mennessä vasemmisto ja SDP ovat kyllä olleet ihmisoikeuksien suurimpia puolesta puhujia. Vaikea nähdä heidän kannattavan natsi Saksaan viittaavia toimia rajalle.
   
 20. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 056
  Saadut tykkäykset:
  231
  Tuossa laissa ja A-Talk-tentissä oli kyse pakkotestauksesta. Kyse ei siis ollut rokotuksista.