Kannatatko Marinin (aiemmin Rinteen) hallituksen politiikkaa?

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana TheRealThing, 15.06.2019.

?

Kannatatko Rinteen hallituksen politiikkaa pääpiirteissään?

 1. Olen kannattanut alusta asti

  11 ääntä
  19,3%
 2. En kannattanut aiemmin, kannatan nyt

  2 ääntä
  3,5%
 3. Kannatin aiemmin, en kannata enää

  0 ääntä
  0,0%
 4. En kannattanut aiemmin, enkä kannata nytkään

  40 ääntä
  70,2%
 5. En osaa sanoa

  4 ääntä
  7,0%
 1. ProPatria

  ProPatria Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  734
  Saadut tykkäykset:
  139
  Mikähän sinua mahtaa ahdistaa siinä ettei kaikki oopperasta välitä eikä halua tuollaista rahoittaa? Koeta kestää että kaikki eivät ole kanssasi samaa mieltä asioista. Vai etkö ymmärtänyt ensin miten marginaalista touhua tuetaan valtavalla summalla rahaa? Onneksi täällä on viisaampia neuvomassa ja opastamassa aina. Lobbauksen tulosta tuonkin rahoitus on niin kuin moni muukin joutava asia mihin rahaa tuhlataan. Taloudesta sinä et ainakaan mitään ymmärrä, sen olet osoittanut ainakin maahanmuuttoketjussa joten siinä mielessä ymmärrän tuon näkökulman, että valtion kassa on pohjaton, ja sieltä voidaan jakaa rahaa mihin tahansa ilman että se on keneltäkään tai mistään pois.

  Edit. Olkoon tämä oopperakeskustelu tässä. Eihän se oikeastaan kuulu edes tähän ketjuun.
   
  Viimeksi muokattu: 26.09.2020
 2. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 056
  Saadut tykkäykset:
  231
  Minun puolestani jokainen saa katsoa ja kuunnella aivan mitä vaan. En ole keskustellut oopperan taiteellisesta hyvyydestä tai huonoudesta. Ajatus siitä, että joku musiikkigenre on parempaa, hienompaa tai tärkeämpää kuin joku toinen, on minulle täysin vieras.

  Olen käyttänyt Suomen kansallisoopperaa vain ja ainoastaan esimerkkinä yhteisten rahojen tuhlauksesta. Minulla ei ole mitään ooppera- tai muutakaan musiikkia vastaan. Verorahojen tuhlausta en voi suvaita. Voimme jatkaa tuolla Marin-ketjussa tätä keskustelua.
   
  Viimeksi muokattu: 26.09.2020
 3. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 242
  Saadut tykkäykset:
  384
  Miten määrittelet tuhlauksen? Mikä on turhaa? Eikö tuo ole mielipidekysymys? Oopperan ystävän mielestä oopperan tukeminen tuskin on turhaa. Jos oopperaa ei tueta, niin paljon porukkaa menee kortistoon (ja sekin maksaa veronmaksajilla maltaita) ja tuhansilta ihmisiltä viedään kulttuurielämykset. Miten sinä käyttäisit rahat, niin että tuo tappio korvautuu?

  Taloustietämykseni on tällä foorumilla hyvää tasoa, joskaan mikään talousproffa en ole. En vain ole täyden riistokapitalismin kannattaja, koska se ei parasta lopputulosta tuota.
   
 4. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 056
  Saadut tykkäykset:
  231
  ^Tuottavuus (versus tuhlaus). Mitä se sanoo sinulle?
  Luulen, että sinä olet tämän keskustelun paras matemaattisesti ymmärtämään, miksi oopperaan panostaminen on erittäin huono sijoitus. Ikävä kyllä olen aika varma, että tässä tapauksessa et halua käyttää tiedettä vaan tunnetta.
   
 5. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 242
  Saadut tykkäykset:
  384
  Ei oopperan idea ole tuottaa rahaa, vaan henkistä pääomaa, kulttuurielämyksiä. Ethän sinäkään osta leffoja hyllyyn sen takia, että niihin käytetyt rahat moninkertaistuisivat, vaan siksi, että tykkäät katsella leffoja. Muutat rahaa elämyksiksi. On se ihme, että joilekin vain raha merkitsee.
   
 6. ProPatria

  ProPatria Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  734
  Saadut tykkäykset:
  139
  Määrittelen tuhlauksen vaikkapa silleen että 40 miljoonaa tukea muutaman kymmenentuhannen ihmisen harrastukseen on liikaa. Eihän tukea kokonaan tarvitse lopettaa vaan kohtuullistaa. Miljoonaa €/vuosi nyt vaikka alkuun kun rahalle on tarvetta muuallakin. Vapautuuhan sieltä sitä kaivattua työvoimaakin markkinoille sitten. Vasemmistohan on valmis raahaamaan vaikka koko Lähi-idän tänne reserviksi niin eikö suomalaiset sitten kelpaa? Ainakaan lukutaidosta lähtien ei ihan kaikkea tarvitsisi opetella.
   
 7. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 056
  Saadut tykkäykset:
  231
  Sinä väitit, että mielenterveys on tärkeä asia kulttuurin tukemisessa. On ole vieläkään nähnyt tästä todisteita, että ooppera olisi erityisen hyvä tässä. Siis oikeita todisteita. Sinun mielipiteesi ei ole todiste.

  Olen hankkinut kulttuurielämyksiä vuosikymmenien ajan. Yksikään niistä elämyksistä ei ole maksanut yhtä paljon veronmaksajille kuin kansallisoopperan yksi katsoja maksaa. Itse asiassa olen tukenut paikallisia yrittäjiä. Nämä yrittäjät toimivat ilman tukia ja maksavat veroja. No okei, rakennukset joissa osa esityksistä on ollut, saavat mahdollisesti kaupungin tukea jollakin tavalla
   
  Viimeksi muokattu: 27.09.2020
 8. ProPatria

  ProPatria Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  734
  Saadut tykkäykset:
  139
  Pistetään nyt vertailun vuoksi jotain mikä osoittaa tuhlauksen oopperan suhteen. Jääkiekko. Harrastajia n. 75000 ja tuki 2016 1,4 miljoonaa/v. Miettikääpä sitä.
   
 9. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 056
  Saadut tykkäykset:
  231
  Tuolta voi katsoa millaiset järjestöt hakevat veikkaushäviörahoja omaan toimintaansa:
  https://avustukset.stea.fi/

  "STEA on sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä toimiva itsenäinen valtionapuviranomainen. STEA aloitti toimintansa 1.1.2017 kun RAY:n avustustoiminta siirtyi sosiaali- ja terveysministeriön yhteyteen Veikkauksen, RAY:n ja Fintoton yhdistyessä.
  STEA vastaa Veikkaus Oy:n pelituotoista sosiaali- ja terveysjärjestöille myönnettävien harkinnanvaraisten avustusten valmistelusta, maksamisesta, käytön valvonnasta sekä vaikutusten arvioinnista.
  Avustuksia voidaan myöntää oikeuskelpoisille yleishyödyllisille yhteisöille (järjestöille) ja säätiöille terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen."

  Esimerkki:
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Lomaliitto

  https://www.libera.fi/2018/11/21/ve...taan-puolueiden-ja-ay-liikkeen-lomatoimintaa/

  "Maaseudun terveys- ja lomahuolto on perustettu aikanaan Maalaisliiton naiset ry:n aloitteesta. Sen jäseniä ovat mm. Suomen Keskusta ry, Suomen Keskustanaiset ry Suomen Keskustanuoret ry ja Vesaisten Keskusliitto. Hallituksen puheenjohtaja on keskustalainen. Kysymyksessä on siis käytännössä keskustan harjoittamaa lomatoimintaa. Järjestö järjestää lomia erityisryhmille, mutta myös sellaisille varsin erikoisille lomantarvitsijoille kuin journalisteille, yrittäjille, toimiupseerien perheille ja maataloustuottajille. On jokseenkin käsittämätöntä tukea tällaista lomatoimintaa julkisista varoista."
   
  Viimeksi muokattu: 26.09.2020
 10. ProPatria

  ProPatria Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  734
  Saadut tykkäykset:
  139
  Niin tuohan on neljässä vuodessa.
   
 11. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 056
  Saadut tykkäykset:
  231
  Hyvä huomio. Olin väärässä.
  Ainoastaan viisi mijoonaa euroa per vuosi.
   
  Viimeksi muokattu: 27.09.2020
 12. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 056
  Saadut tykkäykset:
  231
  Tytti Tuppurainen (SDP) haluaa korottaa Nesteen ja Fortumin hallitusten jäsenien palkkiota. Peruste on se, että saadaan parhaat voimat käyttöön. SDP siis myöntää, että isot palkkiot ja tuloerot ovat sittenkin tarpeellisia.

  Heidi Schauman (pääekonomisti, Swedbank) esittää pelottavan kuvan Suomen velan kehityksestä.

  [​IMG]

  Kuvasta näkyy, että Sipilän hallitus teki asialle jotakin.
  Rinteen-Marinin hallitus ei näytä edes myöntävän ongelman olemassaoloa. Ehkä Paavo Arhinmäki pitäisi lähettää muihin pohjoismaihin levittämään velkaantumisen ilosanomaa.
   
  Viimeksi muokattu: 06.11.2020
 13. elmac0

  elmac0 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.06.2007
  Viestejä:
  696
  Saadut tykkäykset:
  124
  Siirto Trump-ketjusta.
  ISPF3.4 jo vastasikin mutta kerrataan vielä: On totta, että finanssikriisinä tunnettu lama alkoi yhdysvalloista ja säteili muualle maailmaan, mutta se lama oli ja meni. Suomen ongelmat sen sijaan pysyvät. Kestävyysvaje ei ole mikään yleismaailmallinen tai edes yleiseurooppalainen ilmiö, joihinkin maihin (esim Japani) se on iskenyt jo, joihinkin se on vasta iskemässä, mutta moniin ei välttämättä iske ollenkaan. Suomeen se tulee iskemään voimalla, koska olemme hoitaneet asiamme niin huonosti.

  Kestävyysvaje on kaikessa yksinkertaisuudessaan sitä, että valtion verotulot pienenevät tulevaisuudessa rakenteellisista syistä johtuen samalla kun menot kasvavat. Emme ole pystyneet rahoittamaan nykyisen kokoista "hyvinvointivaltiota" verotuloilla enää vuosikausiin, ja alijäämä tulee ainoastaan repeämään lisää kun suuret ikäluokat poistuvat työelämästä ja siirtyvät hoivapalvelujen asiakkaiksi.

  Jotain täytyy muuttua, mutta Marinin hallitus ainoastaan pahentaa ongelmaa ratkaisemisen sijaan. Marin kasvattaa valtion menoja selvästikin ideologian sokaisemana, tähtäimessä ilmeisesti maailman kallein ja tehottomin hallinto. Kukaan ei enää edes kehtaa valehdella Sote-uudistuksen tuottavan tehokkuushyötyjä tai säästöjä. Sen sijaan luodaan uusi byrokraattinen ja kallis maakuntahallintokoneisto jonka kädet ilmeisesti aiotaan sitoa kieltämällä säästöjen hakeminen terveyspalveluja ulkoistamalla. Mikä voisi mennä pieleen?
  Eivät ne "nukkehallitsijat" ihmisiä lähetä Eurooppaan, ihmiset maksavat rikollisliigoille matkasta Eurooppalaisen sosiaaliturvan äärelle ihan itse koska se on heille kannattavaa. Asiasta ei oikein pysty keskustelemaan, koska pakolaisjärjestelmän kriittinen tarkastelu tulkitaan helposti kylmäksi sydämettömäksi persuiluksi. Siispä riittänee todeta, että minusta hädänalaisten auttaminen on tärkeää, mutta en oikein näe syitä uskoa että tämä nykyinen järjestelmä kohdentaisi avun sinne missä sitä eniten tarvittaisiin.
   
  Viimeksi muokattu: 08.11.2020
 14. scented

  scented Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 476
  Saadut tykkäykset:
  75
  Joko se Haaviston rikosepäilykeissitaijokumuusellainen on ohi, vai mitä sille kuuluu?
   
 15. bluesmood

  bluesmood Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2013
  Viestejä:
  85
  Saadut tykkäykset:
  5
  Mielestäni tuosta Haaviston rikosepäily-casesta tuli päätös ja uutisissakin se oli, että syytteet menivät nurin.

  Haavisto, vaikka hoitaakin tällä hetkellä Suomen ulkopolitiikkaa ulkoministerin pestinsä avulla, moni kansalainen ei tykkää siitä, että Haavisto laahasi oman pään mukaan toimien Al-Holin leiriltä niitä suomalaisia perheitä tänne. Vaikka on Vihreiden kärkiehdokas seuraavaksi presidentiksi, sekin laskee Haaviston kannatusta, kun hän on avoimesti tunnustautunut homo-seksuaaliksi ja sillähän on se nuorempi parturi-kampaaja miesystävä, joka on myös ollut julkisuudessa mm. Tanssii Tähtien kanssa -ohjelmassa osallistujana. Suomen yleinen ilmapiiri on hyvin vanhoillinen yhä vieläkin, vaikka monen asian suhteen tämä suloinen Suomemme maa on mennyt avoimempaan ja hyväksyttämpään suuntaan monessa asiassa.

  Sauli Niinistö on kyllä hyvin hoitanut istuvana presidenttinä nyt kohta kaksi kautta Suomea työpestiänsä, ja edustanut Suomea ulkomailla ihan hyvin, vaikka Salellakin on kokoomustausta. Nythän valta vaihtuu seuraavissa vaaleissa, kun maksimi on Suomen lain mukaan, että Tasavallan Presidentin töitä voi hoitaa ainoastaan kaksi virkakautta peräkkäin.

  Voi olla, että Halla-aho tai kuka Persujen ehdokas siellä sitten on, varmaan Halla-Aho, joka nostanut kannatusta viime aikoina tavallisen kansan parissa, voi olla vahvoilla, ja voi saada kansaan uppoavan asian puhumisen lisäksi myös protestiääniä, joita niitäkin tavitaan. Toinen on Timo Soini, jos pyrkii presidentiksi, jonka elämäntyönä voi pitää Perussuomalaisia pienestä puolueesta jytkyyn.

  Väyrynen on ikiyrittäjä, ja siellähän on jo Paavo ilmottautunut pressakisaan, menneisyyden haamut ja ikee väittämästään Ikuisesta Neuvostoliitosta (Åbo Akademi, 1988 Väyrysen opinnäytetyön julkinen tarkistustilaisuus mm.) on monelle liian kova kynnys antaa ääni Väyryselle. Kansakunnalla on pitkä muisti, erityisesti kun verkko on suuri arkisto, josta moni vanhan polven ja koulukunnan politiikko löytää artikkeleita itsestään, ja asioita, jotka olisi ehkä halunnut jo unohdettavan suuren kansan keskuudessa.
   
 16. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 056
  Saadut tykkäykset:
  231
  ^Ei ole Haaviston tapaus taputeltu.
  https://yle.fi/uutiset/3-11679857
  Ei ole kuitenkaan jättäytynyt pois ulkoministerin toimistaan. Miksi? Hyvä kysymys.

  Tänään tuli ilmi, että sisäministeri Ohisalo haluaa helpottaa laittomasti Suomessa asuvien asemaa.
  Hän kirjoittaa palomuurista. Palomuurilla IT-alalla yleensä torjutaan ulkoista uhkaa. Ohisalon palomuuri on toisin päin:
   
  scented tykkää tästä.
 17. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 056
  Saadut tykkäykset:
  231
  Pääministeri Marin on ollut sitä mieltä, että sikainfluenssarokotus oli turhaa Suomessa, koska samalla rahalla olisi tehty parempaa jossakin muualla kuin Suomessa:

  "Samalla kun rikkaita länsimaita suitsutetaan erektio- ja elintapatautilääkkeillä, ei kehitysmaihin tahdo riittää edes historiallisen kehityksen näkökulmasta yksinkertaisimpia lääkkeitä ja rokotteita. Suomenkin 100 miljoonan possurokoterahalla olisi ollut mahdollista estää lukematon määrä lapsikuolemia kehitysmaissa."

  Että tällainen pääministeri meillä on nyt.
  Tulisi pian uudet vaalit.
   
  Recce tykkää tästä.
 18. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 822
  Saadut tykkäykset:
  183
 19. ProPatria

  ProPatria Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  734
  Saadut tykkäykset:
  139
  Recce tykkää tästä.
 20. ProPatria

  ProPatria Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  734
  Saadut tykkäykset:
  139
  Niinhän se Haavisto moitteilla selvisi kuten arvelinkin. No tahra jäi ja saa nähdä jatkaako ministerinä. Ei toki täytä enää ministerin vaatimuksia joten syytä olisi erota. Lisäksi tuli tuo vihreiden vaikutusyritys valiokuntaan ilmi. Taitaa olla Suomen korruptoitunein puolue kyseessä kun miettii niitä Ohisalon virkanimityksiäkin.