Kannatatko Marinin (aiemmin Rinteen) hallituksen politiikkaa?

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana TheRealThing, 15.06.2019.

?

Kannatatko Rinteen hallituksen politiikkaa pääpiirteissään?

 1. Olen kannattanut alusta asti

  10 ääntä
  20,8%
 2. En kannattanut aiemmin, kannatan nyt

  1 ääntä
  2,1%
 3. Kannatin aiemmin, en kannata enää

  0 ääntä
  0,0%
 4. En kannattanut aiemmin, enkä kannata nytkään

  33 ääntä
  68,8%
 5. En osaa sanoa

  4 ääntä
  8,3%
 1. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 360
  Saadut tykkäykset:
  335
  Et ehkä omana väitteenäsi, mutta silti tuot painokkaasti esiin muiden väitteet asiaan liittyen:

  Esko Valtaoja sanoi:
  ”En voi koskaan antaa vihreille anteeksi sitä, että he ovat tuoneet maailmaan niin paljon tuhoa ydinvoiman ja geeniteknologian vastustamisella”.


  Jos vihreät kerran eivät mielestäsi ole olleet minkään maan hallituksen määrävä voima ja ajaneen täten ydinvoiman alas, niin millä tavalla perustelet itsellesi nämä Esko Valtaojan sanat? Mitä kautta vihreät sitten ovat tuoneet niin paljon tuhoa maailmaan, jos kerran eivät hallitusten määräävänä voimana? Eli mitä Esko Valtaoja tässä oikein tarkoittaa? Ihan vain olemassaolollaanko ne vihreät ovat tuhoa aiheuttaneet vai mitä?

  En ole näihin Valtaojan purkauksiin liittyen vihreisiin tututstunut. Mitä lie julkisuudenkipeyttä tämäkin on, mutta tuossakin lainauksessa paistaa läpi katkeruus (ei voi antaa anteeksi). Ilmeisesti Valtaojalla on ollut halua olla osa vihreää liikettä ja sen ideologiaa, mutta on sitten pettynyt aatteen suuntauksiin ja painotuksiin, jotka eivät ole kaikkinensa (ydinvoima, geeniteknologia) menneet yksiin hänen henkilökohtaisten käsitystensä kanssa. On siellä vihreissä muitakin, joiden mielestä suhtautuminen ydinvoimaan voisi olla suopeampi, mutta vihreätkään eivät ole 100 % homogeeninen ryhmä ja siellä on omat kuppikuntansa.
   
 2. vemkki

  vemkki Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 420
  Saadut tykkäykset:
  152
  Kyllähän puolue sinänsä voi vaikuttaa asioihin myös hallituksen ulkopuolella. Jos oppositiossa oleva puolue alkaa jollain kannalla kerätä kannatusta, niin jotkin hallituspuolueet saattavat muuttaa omaa kantaansa siihen suuntaan kannatuksen menetyksen pelossa. Saksassa vihreät ovat kyllä olleet hallituksessa kun joidenkin ydinvoimaloiden alasajosta päätettiin, mutta edelleen se ei liity tähän ketjuun pätkän vertaa (mutta Valtaojan mielipiteeseen kylläkin, koska hän tarkoitti todennäköisesti vihreitä globaalisti). Se ei tietysti jatkossakaan vähennä asiasta kirjoittamista tässä ketjussa mitenkään.

  Kyllä fakta lienee se, että vihreät Suomessa edelleen on melko ydinvoimavastainen puolue, vaikka jäsenistössä on myös ydinvoimaa kannattavaa väkeä. Eduskunnassa on tällä hetkellä vissiin vain yksi ydinvoimaa selkeästi kannattava vihreiden kansanedustaja.
   
 3. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 360
  Saadut tykkäykset:
  335
  Jos poliitikot muuttavat politiikkaansa kannatussyistä, niin sillloin ei ole kyse poliitikkojen "omista" mielipiteistä vaan äänestäjien mielipiteistä. Jos Suomesta siis halutaan ydinvoimamyönteinen maa, niin osa kansasta pitää kuskata Siperiaan ja rahdata jostain muualta ydinvoimaa kannattavia ihmisiä tilalle. Jos koko kansa on ydinvoimamyönteinen niin poliitikkojen on varmaan helppo jakaa uusia lupia ydinvoimaloille, tosin sitten odotellaan 20 vuotta että nuo voimalat lopulta käynnistyvät kun ydinvoimaloiden toimittajat eivät osaa hommiaan ja tuossa vaiheessa vuonna 2040 muu maailma rakentaa varmaan fuusioreaktoreja ja nauraa Suomen lyhytnäköiselle tyhmyydelle...
   
 4. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  3 610
  Saadut tykkäykset:
  459
  Mukava laittaa näitä omia ennustuksia 20 vuoden päähän, niin ei joudu ainakaan heti häpeämään.
  Muutenkin taas kerran vähän höpsö kirjoitus. Ei taida kovin moni uskaltaa edes arvata, miten tuotetaan perusvoimaa 2040 jos ei nykyiset ole edelleen käytössä. Ja miksi kukaan nauraisi? Ei kai pari uutta voimalaa Suomessa jotenkin hetkuata, kun niitä on satoja käytössä maailmassa?
  Ja eihän sitä täydy kuin sanoa, että ilmastonmuutosta ei pysty ilman ydinvoimaa estämään, niin suurin osa entisistä vastustajista on vaatimassa sen lisärakentamista.
   
 5. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 360
  Saadut tykkäykset:
  335
  No, 2040 sitten hävettääkin kunnolla, mutta se on sen ajan murhe…

  Ydinvoima on erittäin pitkän ajan projekti. Vähintään 10 rakennuspäätöksestä sähköntuotannon alkuun ja siihen vuosikymmenten käyttöikä, jotta investointi kannattaa (Olkiluoto 3:n tullee maksamaan lopulta ~10 miljardia, joka pitäisi sähköä myymällä saada korkoineen maksettua). Ennustaminen sinne 20 vuoden päähän on vaikeaa 50 vuodesta (ydinvoimalan käyttökaari) puhumattakaan. Tuulivoimaa aurinkoenergiasta nyt puhumattakaan ottaa nopeasti käyttöön ja investoinnin takaisinmaksu alkaa ilman vuosien odotusta.

  Ei kai, mutta kuinka kallista sähköä haluamme? Ydinvoima alkaa olla sitä kalleinta samalla kun uusiutuva "vihreä" sähkö halpenee.

  Miten niin ei pysty? Saksa tuottaa 40 % sähköstään uusiutuvilla. Heidän tarvitsee vain 2,5-kertaistaa uusiutuvan sähkön tuotantonsa ja ovat 100 % uusiutuvissa. Tulevaisuudessa älykkäät sähköverkot ja sähkön varastointitekniikan "räjähdys" auttaa kovasti ja sillä ei ole juuri mitään vaikutusta, että suuri osa sähköntuotannosta perustuu "olosuhdevoimaan".
   
 6. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 833
  Saadut tykkäykset:
  432
  Sähkön tuottaminen ei itse asiassa ole kovinkaan kiinnostava kysymys. Sen sijaan en ole täälläkään kenenkään kuullut esittävän ratkaisua esim. Helsingin kivihiilivoimaisen kaukolämmityksen korvaamiseksi.
   
 7. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 360
  Saadut tykkäykset:
  335
  https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006302675.html

  Eli "Pauligin kahveilla" lämpiää Helsinki tulevaisuudessa.
   
 8. ISPF3.4

  ISPF3.4 Well-Known Member

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  1 817
  Saadut tykkäykset:
  168
  Olen kmruuskalle perustellut mielipiteeni vihreiden yleiseurooppalaisesta vahingollisesta vaikutuksesta. Olen tehnyt tämän kahdesti. Lue ne keskustelut. En rupea samaa asiaa käymään läpi kolmatta kertaa.

  Tätä sinun pitää mennä kysymään Valtaojalta itseltään. Voit tietysti ihan itse lukea lisää Valtaojaa.
  Valtaoja on siitä hieno tiedemies, että on positiivinen ja myös perustelee mielipiteensä. Valtaoja on useasti todennut, että pitkällä aikavälillä kaikki on paremmin kuin ennen. Kaikki menee parempaan suuntaan. Eletään pidempään ja terveemmin kuin ennen, absoluuttinen köyhyys on vähentynyt dramaattisesti. Vähemmän väkivaltaa ja rikoksia jne. Kaikki on todistettavissa tilastoista.

  Itse arvaan Valtaojan ajatuksia näin: vihreiden tiedevastaisuus on aivan kamala asia. Se on varmaan tiedemiehelle vieläkin pahempaa kuin minulle tavan tallaajalle.
  Vihreän langan päätoimittaja Riikka Suominen dissaa Roslingia ja Valtaojaa:
  https://www.vihrealanka.fi/juttu/fanitettujen-tutkijoiden-positiivisuus-on-riski-ilmastolle
  Tällä on varmaan ollut iso vaikutus.

  Laitetaan tähän vielä pari esimerkkiä vihreiden ideoista:
  Pitkän linjan vihreä vaikuttaja Heidi Hautala puolustaa homepatiaa:
  https://www.mv.helsinki.fi/home/tammisol/HautalaHomeop.pdf
  Entinen stalinisti ja pitkän linjan vihreä vaikuttaja Satu Hassi puolustaa homeopatiaa:
  https://www.mv.helsinki.fi/home/tammisol/HassiHomeop.pdf
  Hassi kehuu, että Saksassa loppuu ydinvoiman käyttö vuonna 2022:
  https://www.vihreat.fi/blogit/satu-hassi/2011/05/saksa-nopeuttaa-ydinvoiman-alasajoa-enta-suomi
  (ja tahallaan unohtaa kivihiilen polttamisen kaikki ongelmat)


  On varmaan. Esittele ne parhaimmat ja heidän ideansa.
   
  Viimeksi muokattu: 02.01.2020
 9. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 833
  Saadut tykkäykset:
  432
 10. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 360
  Saadut tykkäykset:
  335
  Vihreiden kansanedustaja Atte Harjanne kirjoitti viime viikolla (HS 23.8), että ilmastokriisin edessä ei ole varaa nirsoilla. Harjanne haluaisi Suomen olevan esimerkki maasta, joka hyödyntää ydinvoimaa uusiutuvan energian rinnalla.

  ”Pyrittäessä hiilidioksidipäästöjen nopeaan vähentämiseen on yksinkertaisesti vastuutonta sulkea ydinenergian kaltainen toimiva teknologia ulkopuolelle”, kirjoittivat Atte Harjanne ja VTT:n tutkimuspäällikkö Ville Tulkki Helsingin Sanomissa.


  https://www.talouselama.fi/uutiset/...-turhaan/e826f07d-bec1-4501-8f3e-23f3bde54d87
   
 11. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 360
  Saadut tykkäykset:
  335
  Helsingissä on muitakin hukkalämpöä synnyttäviä kuin Paulig.
   
 12. ISPF3.4

  ISPF3.4 Well-Known Member

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  1 817
  Saadut tykkäykset:
  168
  Kommunistien ja vihreiden äänestäjät ovat vihdoin ja viimein ymmärtäneet tieteen ja kannattavat ydinvoimaa. Jopa kommunistien pää-äänenkannattaja sanoo sen ääneen:
  https://www.kansanuutiset.fi/artikk...ustuksen-myos-vihreissa-ja-vasemmistoliitossa
  "Ydinvoiman kannatus ylittää ensimmäistä kertaa vastustuksen kaikkien eduskuntapuolueiden kannattajien keskuudessa, kertoo Energiateollisuuden keskiviikkona julkistama kysely. Kantar TNS:n tekemän ydinvoima-asenteita mittaavan kyselyn mukaan myönteisesti ydinvoimaan suhtautuu nyt 49 prosenttia vastaajista ja kielteisesti 15 prosenttia. Viime vuonna vastaavassa kyselyssä ydinvoimaan myönteisesti suhtautuvia oli 41 prosenttia ja kielteisesti 22 prosenttia.
  ...
  Puolueiden sisällä on tapahtunut isoja muutoksia. Ensimmäistä kertaa kaikissa eduskuntapuolueissa ydinvoiman kannatus on korkeampaa kuin vastustus."

  Onko tämä sinusta paha asia? Pelkäätkö Siperian matkaa?
  Ihan mielenkiinnosta: miksi ihmeessä pelkäät ydinvoimaloita niin paljon, että hylkäät tieteen? Etkös sinä ole DI?
   
  Viimeksi muokattu: 02.01.2020
 13. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 360
  Saadut tykkäykset:
  335
  Täh? Olen muutaman kerran kertonut mitä ydinvoimasta tuumaan, mutta liian kauan sitten? en vastusta, en kiihkoile. ydinvoimalla on roolinsa, mutta ei se tarkoita, että pelkällä ydinvoimalla edetään. DI olen ja suhtaudun mielestäni ydinvoimaan sen mukaisesti.
   
  Viimeksi muokattu: 02.01.2020
 14. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  3 610
  Saadut tykkäykset:
  459
  Taas kerran kaikki vastauksesi ovat suorastaan luokattomia.
  - ei hävetä, koska sitten varmaan taas keuhkoat jotain muita juttuja.
  - kaikki rakennusprojektit ovat pitkän ajan vaativia. Ehkä siltaa ei kannata rakentaa sittenkään, kun on vaikea ennustaa käytetäänkö sitä 50 vuoden päästä?
  - Ydinsähkö on halvinta ja sinä toivot, että joskus "vihreä" sähkö halpenee? Mitä helvettiä on edes vihreä sähkö? Jääkö punainen sähkö kayttämättä?
  - sitten nämä älykkäät sähköverkot ja varastointitekniikat. Kuis höpsö DI sinä oikein olet? Mitään näistä ei ole keksitty, mutta "vihreät" niistä toitottovat yhtä paljon kuin yritystuista ja harmaasta taloudesta, kun se vaan kuulostaa hyvältä.
   
 15. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 360
  Saadut tykkäykset:
  335
  1 - Joo, varmaan sitä jostain aiheesta silloinkin keuhkoaa, tosin vaikea mennä ennustamaan mistä…
  2 - Tiedätkö montakin 10 miljardia maksanutta siltaa? Sillalle on joitakin vaihtoehtoja, esim. lautat ja niitä käytetäänkin siellä täällä. Eivät kaikki rakennusprojektit 10-20 vuotta vie.
  3 - Ydinvoima on joskus ollutkin edullista, mutta maailma muuttuu.
  4 - Sähkön varastointi keksittiin jo 1800-luvulla, mutta se miten se tehdään kustannustehokkaasti onkin sitten toinen juttu.
   
 16. vemkki

  vemkki Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 420
  Saadut tykkäykset:
  152
  Millä logiikalla ydinsähkö on halvinta? Olemassaolevia voimaloita on halpa käyttää, mutta uusien voimaloiden turvallisuusvaatimukset ovat niin tiukat, että rahaa palaa ja kustannuksia kertyy. Asiaa ei yhtään helpota se, että voimalarakentamisen tietotaito on länsimaissa vähän hukassa, koska uusia voimalaprojekteja ei ole Tshernobylin ja Fukushiman takia viime vuosikymmeninä kovin paljon lähtenyt käyntiin. Jos nyt tekee päätöksen ydinvoimalan rakentamisesta, sen pitäisi olla kilpailukykyinen vuonna 2050, jos elättelee toiveita, että saa voimalasijoituksesta rahat takaisin.
   
  Recce tykkää tästä.
 17. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 833
  Saadut tykkäykset:
  432
  Ihanko oikeasti pidät tätä vaadittavassa mittakaavassa realistisena haaveena vuoteen -29 mennessä?

  Itsestäni tuntuu, että ainut realistinen vaihtoehto olisi tuoda Loviisan lauhdevesi putkessa ja lämmittää sillä. Jostain syystä siitä vaihtoehdosta ei saa enää puhua, ehkä siksi ettei sovi vihreiden ideologiaan?
   
 18. Snäckby

  Snäckby Well-Known Member

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  1 133
  Saadut tykkäykset:
  45
  Viimeksi muokattu: 03.01.2020
 19. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 360
  Saadut tykkäykset:
  335
  Täytyy sanoa, etten tiedä kuinka realistista tämä on kun en ole problematiikkaan juurikaan perehtynyt. Antaa niiden ihmisten löytää ratkaisut, joilla maksetaan palkkaa ratkaisujen löytymisestä.
   
 20. Snäckby

  Snäckby Well-Known Member

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  1 133
  Saadut tykkäykset:
  45
  Tunnustat nyt korporaatioiden kykenevän päättämään tämänkin asian. Yritykset tosiaan tätä maailmaa kehittää.
  Ivanka Trump on näköjään päässyt avaamaan ja pitämään puheen maailman tärkeimmän teknologiaan liittyvän messuun eli CES Vegas tapahtumaan.
  Hänellä on muutakin näyttöä osaamisesta kuin apulaisena kaupan kassalla.
  Eikä tarvitse satuilla kuten Marinin pitää.
  Jos dB pyrit Ukrainaan duuniin niin saat suositukset.