Kannabiksen laillistaminen, puolesta vai vastaan?

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana kurdt, 16.04.2004.

?

Kannabis lailliseksi?

 1. Kyllä

  253 ääntä
  37,2%
 2. Ei

  349 ääntä
  51,3%
 3. Eos

  78 ääntä
  11,5%
 1. SkidistiHifisti

  SkidistiHifisti Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.09.2009
  Viestejä:
  61
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oi oi täällä on oikeaa keskustelua mielenkiintoisesta aiheesta. Tulen myöhemmin takaisin lukemaan tämän ketjun paremmalla ajalla läpi, on muuten matskua:thumbsup:

  Kannabis täysin lailliseksi ja kuppiloihin suomeen....nnnooo ei. (Turha muuten edes elätellä moisia toiveita tämän hetkisessä maailmassa.)
  Kannabiksen esim 5g hallussapidon, käytön ja vaikka kahden kasvin kasvattaminen kotona salliminen...nnoooo kyllä.

  Nekin 70€ sakot jota jaellaan käytöstä edeltää ties kuinka monta todella kallista miestyötuntia. Nämä poliisien työtunnit sinne kovien huumeiden ennaltaehkäisyyn/valvomiseen.
  YK:n päätelauselma vuodelta 2007 toteaa että kannabiksen suhteen olisi edettävä pois täydellisestä kieltolaista, ihan järkisyistä. Tätäpä ei vain uutisoida, ja arvatkaapa miksi?

  Kysy poliisilta että kumpaa tapausta haluaa käsitellä maijjassa 03:00 launtaina:
  Kolmen promillen humalaista vai paljon pilveä polttanutta. Jos skoude on objektiivinen eikä hitleri, se vastaa kyllä varsinkin varmasti että viinasta ne viikonlopun työt niille tulee. Juttuhan on vaan niin että monasti pilveä polttaa monien päihteiden sekoittelijat: Samasta taskusta piriä ja pilveä, joilla ei ole muuta yhteistä kuin että ovat lainsäädännössä laittomia päihteitä. Tämäpä se ongelma tällä hetkellä. Mielestäni HUUMETTA on esimerkiksi herska ja piri. Kanna on mieto päihde. Alkomaholi on vahvempi päihde. Näitä ei oikein vertailla kannata niinkuin tuli ilmi. Molempiin kyllä kehittää, joskin eri asteisen, riippuvuuden.

  Ja, öh, noin 10v sitten poltin ekan kerran, viimeksi joskus tossa viime kuussa. Hitaudesta ei ole syytetty koskaan, ehkä toisin päin. En ole hamppuaktivisti, koska en koe valtiovallan paljoa minun päätöksiini vaikuttavan. Keskustelujen aktiivisen seurannan ja niihin osallistumisen kanssa olen lopettanut, koska niistä ei kostu kukaan nykyisellä ilmapiirillä midist. Mielestäni tosin maailman vahvin luonnonkuitu, josta voidaan valmistaa naurettavan halvalla ja helposti matskua kankaasta komposiittimuoveihin tulisi nyt vaan ottaa Suomessa käyttöön ihan paikallisen huippuosaamisen vuoksi. Kehittelyllä ja toimeen laittamalla ei Venäjän puutullitkaan sitten metsäteollisuutta pelottaisi.
  Ja se kuituhamppu käy muuten päähän vasta kun kuolet happivajareihin.:p

  (ps. "Nappi otsaan/ladon taakse" ja "Hamppu pelastaa maailman" kometit ovat tässä keskustelussa sama asia kuin natsikortti http://fi.wikipedia.org/wiki/Natsikortti)
   
  Viimeksi muokattu: 02.10.2009
 2. hasseli

  hasseli Scarlett Fan Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.02.2003
  Viestejä:
  1 167
  Saadut tykkäykset:
  0
 3. McFly

  McFly Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.12.2006
  Viestejä:
  199
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ehdottomasti pitää kieltää kaikki tällaiset terveydelle vaaralliset aineet. Myös tupakka, alkoholi, kahvi, roskaruoka sekä laskettelu, laskuvarjohyppy, jääkiekko, jalkapallo ja muut vaaralliset lajit tulee kieltää. Kun nyt "hyvinvointivaltiossa" eletään, en todellakaan halua maksaa toisten huvitteluista aiheutuneita vammoja ja sairauksia.

  Vai olisko vain helpompi luopua koko hyvinvointivaltiosta? Silloin en vastustaisi huumeiden laillistamista.
   
 4. Ykskytä

  Ykskytä Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.07.2001
  Viestejä:
  2 609
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen nähnyt tuon niin harmittomaksi mainostetun kannabiksen käytön vaikutukset nuoressa ihmisessä. En toivo sellaista kenellekkään. Vaikka tietyillä sallituilla aineilla on myös suuria haittavaikutuksia, niin ei tällaisia aineita ainakaan lisää tarvita. Pidetään kannabis kiellettynä.

  Jos välttämättä pitää jotain huumetta käyttää niin suosittelen seksiä ja urheilua :thumbsup:. Niillä on oikein käytettynä verrattain pienet haittavaikutukset.
   
 5. peruskansalaine

  peruskansalaine Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.12.2009
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  1. Kannabis ei ole vaarallista, ei tuhoa aivosoluja, EI tee kenestäkään tyhmää (tyhmiä ollaan kyllä ihan jo ennestään sitten) Johan tämän todistaa ameriikan kovin laillisen kannabiksen käyttäjä Irv Rosenfeld (googlettakaa), joka polttaa 10-12 jointtia päivässä.

  1.2. Kannabis imeytyy poltettuna keuhkojen kautta verenkiertoon ja kulkeutuu sitä mukaan aivoihin ja kiinnittyy ns. THC-reseptoreihin. THC myös kiinnittyy hieman erillään olevien hermopäiden väliin, niinsanotusti yhdistää radat. Tässä yksinkertainen kuva havainnollistamaan asiaa:

  hermorata normaalisti: --- --- ja hermorata med THC: ---||---

  2. Porttiteoria on pelkkää huuhaata, ihmisen omaluomaa harhaa. Kannabiksessa ei vaan yksinkertaisesti ole mitään substanssia mikä pistäisi kenetkään haluamaan kokeilla mitään "kovempaa". Se on taas sitä omaa tyhmyyttä ja mielenheikkoutta jos tekee mieli käyttää typeriä huumeita (alkoholi, heroiini, kokaiini)

  3. Kannabis tulisi dekriminalisoida ja pistää verotuksen alaiseksi jo senkin takia että ne katudiilerit, jotka hyvin useasti myös diilaavat oikeitakin huumeita (eikä tosiaan kysele ostajan ikää kunhan vaan massia löytyy) saataisiin pois bisneksestä.

  4. Omien kokemuksieni perusteella pidän kannabista huomattavasti parempana (ja helpompi käyttöisenä) vaihtoehtona alkoholille. Useat kyseisen huumausaineen (kyllä, kannabiskin on huumausaine) käyttäjät käyttävät kannabista esim. rankan koulu- tai työpäivän jälkeisenä rentouttajana. Mikäs sen parempaa kuin tulla 8 tunnin iltavuoron jälkeen kotiin ja heittää jointti huuleen, kuunnella ehkä musiikkia ja antaa ajatusten vaeltaa vapaana. En tunne yhtään väkivaltaista, skitsofrenista, kannabiksen vuoksi tyhmää tai mitenkään vaan "normaalista" ihmisestä poikkeavaa henkilöä joka käyttää kannabista. Hitto, aivan täysin valehetelematta voin sanoa, että fiksuimmat tuntemani ihmiset polttelevat säännöllisesti, tosin, kyllä kannabinismin lahkoon kuuluu myös niitä lahopäitäkin mutta kuten todettu, kannabis on vain substanssi eikä muuta ihmisen perusluonnetta. Jos joku on mulkku niin se on mulkku, pitkäaikaisella kannabiksen käytöllä tosin saattaa olla persoonallisuutta kohentavia vaikutuksia, ajatustoiminta kun lisääntyy niin näinhän siinä väistämättäkin käy.

  5. Katsokaa sellainen dokumentti kuin -> The Union: business behind getting high, siinä teille mietittävää, että miten se kieltolaki vaikuttaa ja minkälaisia rahasummia pilvibisneksessä liikkuu.

  6. En väitä, saatikka sitten luule, tietäväni kyseisestä asiasta kaikkea, tässä nyt vain on joitakin minulle tärkeitä pointteja ja sekalaisia juttuja.

  ps. Olen vahvasti sitä mieltä, että kannabiksen kieltolaki on minun oikeuksieni loukkaamista ja on mitä suuremmissa määrin vain väärin, että alkoholi joka on niiiiiiiiiin vaarallista (johan se darrakin kertoo sen että ei se nyt ihan hyvää kamaa ole) on täysin laillista ja sitten kannabis joka ei ole tehnyt kenellekkään ikinä mitään pahaa, on kielletty. Kukaan ei ole muuten koskaan kuollut kannabikseen.
   
 6. Jazo

  Jazo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2004
  Viestejä:
  4 416
  Saadut tykkäykset:
  3
  Kuuluuko marisätkään sisään kääriä myös filtteri?

  [​IMG]
   
 7. JTX

  JTX Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 796
  Saadut tykkäykset:
  14
 8. -Futuh-

  -Futuh- Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.12.2008
  Viestejä:
  62
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitääks tätä kannabispaskaa tulla joka tuutista :D Tarvii muuttaa luolaan asumaan että pääsee näistä typeristä gallupeista joilla ei oo vaikutusta yhtään mihinkään.
   
 9. Freekster

  Freekster Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.05.2005
  Viestejä:
  1 345
  Saadut tykkäykset:
  2
 10. Ykskytä

  Ykskytä Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.07.2001
  Viestejä:
  2 609
  Saadut tykkäykset:
  0
 11. JTX

  JTX Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 796
  Saadut tykkäykset:
  14
  Miksi haluat sensuroida negatiiviset huumeisiin liittyvät uutiset?
   
 12. Jarkko G.

  Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  12 991
  Saadut tykkäykset:
  34
  Tyypillinen hupikäyttäjä poistui maailmasta.
  Sytytän kynttilän.
   
 13. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 957
  Saadut tykkäykset:
  115
  No kun kannabis on paaaaaaaaaaaaaaaaaaljon vaarattomampi kuin alkoholi. Ja kannabiksesta ei saa sanoa pahaa sanaa.

   
 14. peruskansalaine

  peruskansalaine Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.12.2009
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Postailkaa vaan niitä iltalehden ja muiden roskalehtien uutisia siitä kannabiksen aiheuttamasta skitsofreniasta jotka on varmaankin muokattu toimittajan mielipiteiden ja ennakkoluulojen mukaan. Ehkä niitä oikeita tutkimuksia kannattaisi ennemmin linkitellä, ai niin, ei löydy yhtään pitävää. oh snap
   
 15. JTX

  JTX Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 796
  Saadut tykkäykset:
  14
  Mikä comeback! Kaikkea sitä keksiikin jointtia rullaillessaan.
   
 16. peruskansalaine

  peruskansalaine Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.12.2009
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihmiset joilla ei ole asioista mitään tietoa ja haluavat vain päteä ja saada oman (surullisen usein faktoihin perustamattoman) mielipiteensä kuuluviin ovat tämän kansakunnan syöpä, reality sarjojen ohella.
  edit: lapsellisilla kommenteilla ei ole mitään vaikutusta meikäläiseen
  edit2: http://www.sciencedaily.com/releases/2009/10/091022101538.htm <- lukee nettilehessä, pakko olla totta!
   
  Viimeksi muokattu: 09.12.2009
 17. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Tässä olisi linkki:

  http://bjp.rcpsych.org/cgi/content/abstract/187/6/510

  Lyhyesti sanottuna kannabis on haitallista. Se nostaa keskimäärin mielenterveysriskejä suuresti/väärinkäytettynä (kannabispsykoosi), on keskimäärin haitallista sosiaaliselle elämälle (paljon käytettynä passivoiva päihde) ja suositumpana nautintatapana keuhkojen toimintaa haittavaa.

  Jos et näitä tosiasioita tunnista, olet joko missanut suht paljon oleellista tietoa tai sitten olet muuten vaan fanaatikko, joka on päässyt pössytelyn makuun ja omat "vähänx on kivaa polttaa, kun en oo katuojassa kuten ne ala-asteella sanoi" ajatukset jyräävät kaikki muut kommentit alleen.


  Oleellinen kysymys ei imo ole, onko kannabis vaarallisempaa kuin alkoholi tai heroiini vaan olleellista on hahmottaa aineen lallistamisvaikutukset yhteiskuntaan laajemmassa skaalassa: miten käy valtiotulojen, miten käy muiden (laittomien) huumeiden käytön ja kuinka paljon aineen lallistaminen aiheuttaisi välillisten kulujen kasvua (poissa töistä, mielenterveysongelmat jne). Sitten tarkastellaan plussia ja miinuksia ja tehdään sen mukaan päätös mihin suuntaan lakia kehitetään.

  Sellainen huomio tähän loppuun, että hollanti on kiristämässä omaa politiikkaansa suht reilusti. Alkoholia ja kannabista ei saa tarjoilla samassa tilassa ja tupakointikin kielletään. Kannabiskahviloiden lupia myös perutaan, sillä kahvilat ovat keskimäärin aika suuressa osassa kun puhutaan harmaasta taloudesta ja rikollisuudesta. Tämä on imo aika merkittävä huomio: vaikka aine onkin laillista, sen ympärillä pyörivä laitoin bisnes ei ole kadonnut, päin vastoin, se on äärimmäisen suurta. Siten jos seuraa hollantia, ajatusmaailma: "laitetaan kannabis lailliseksi, jolloin siitä saadaan tuloja, sitä on helppo valvoa ja rikollisuus vähänee" ei ainkaan kovin helpolla näytä pitävän paikkaansa.
   
 18. Olet tehnyt missiosi selväksi. Suosittelen että keskityt hoitamaan pahaa oloasi ja todellisia ongelmiasi etkä yritä aiheuttaa niitä muille. Lapsellisuudesta sinun ei kannattaisi puhua. Tässä ketjussa on ollut jo vaikka kuinka paljon juttua kaikesta kirjoittamastasi joten kannattaa lukea koska asia tuntuu kiinnostavan.

  Ainoa asia jota todella kadun elämässäni on tupakoinnin aloittaminen. Se kyllä loppui jo aikoja sitten mutta vieläkin harmittaa. Onneksi omat jälkeläiset ovat viisaampia eivätkä myöskään voi ymmärtää miten joku nuori voi alkaa käyttämään nykyään mitään huumeita.
   
 19. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Yhtä syöpä ovat myös ne, jotka ajavat vain yhtä asiaa, ummistamalla silmänsä niiltä faktoilta, jotka ovat oman ideologian vastaisia.
   
 20. Ykskytä

  Ykskytä Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.07.2001
  Viestejä:
  2 609
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näissäkin on varmaan jotain vikaa :rolleyes::

  Oulun Yliopiston lehdistötiedote: Kannabiksen käyttö yhteydessä nuorten psykoosin kaltaisiin oireisiin

  BJP: Cannabis-induced psychosis and subsequent schizophrenia-spectrum disorders: follow-up study of 535 incident cases

  BJP: High-potency cannabis and the risk of psychosis