Kannabiksen laillistaminen, puolesta vai vastaan?

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana kurdt, 16.04.2004.

?

Kannabis lailliseksi?

 1. Kyllä

  253 ääntä
  37,2%
 2. Ei

  349 ääntä
  51,3%
 3. Eos

  78 ääntä
  11,5%
 1. pede

  pede Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  6 311
  Saadut tykkäykset:
  19
  eiköhän se kerro enemmän yhteiskunnan tilasta.

  http://www.fundforpeace.org/programs/fsi/fsindex2006.php

  failed state indeksissä meksiko on mukavasti gabonin ja ukrainan välissä sijalla 85.

  indeksin luku "I 7 - Criminalization or Delegitimization of the State" on mukavasti 1-10 asteikolla 6.

  eli aivan kuten kurdt kertoo on prioritisoinnista kyse. ei kuitenkaan aivan siitä ettei resursseja tuhlata, vaan kriisitilassa keskitytään isoimpiin tulipaloihin. jos tuo yhteiskunta pääsee kriisistään, tuokin asia vielä pohditaan uusiksi.
   
 2. tsinivuo

  tsinivuo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.03.2002
  Viestejä:
  3 907
  Saadut tykkäykset:
  1
  Eli New Yorkin kytät omaavat psi-kykyjä koska näkevät taskuista pienet määrät hasaa? Ja juuri nämä pienet määrät hasaa taskuissaan kuljettavat ovat aiheuttaneet New Yorkin vaarallisuuden. No, aina oppii uutta. :D
   
 3. kurdt

  kurdt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  7 255
  Saadut tykkäykset:
  25
  No totta kai omaa. Etkö ole katsonut CSI-sarjaa? Ja onhan toki satunnainen hasiksen polttelija nyt huomattavasti vaarallisempi kuin joku esimerkiksi heroniinia elääkseen kaupitteleva kaveri.

  Nietze,
  Olet oikeassa NY:sta osaksi, mutta suosittelen tutustumaan kaupungin historiaan tarkemmin. Nyy jorkissa ei ikinä ole ollut mikään kauhea huumeongelma. Suurempi ongelma oli esimerkiksi pahat väkivaltaisuudet Time Squarella ja lähialueilla.

  Meksikon tilannetta ei voi oikeastaan verrata mihinkään muuhun maahan. No ehkä joihinkin muihin etelä-amerikan maihin, mutta kuitenkin tilanne on aika uniikki. Sen sijaan, että ruettaisiin nollatoleranssilla härväämään valtiossa jossa suurin piirtein joka toinen poliisi on korruptoitunut, annetaan heille laki taakseen jolla voidaan keskittää resurssit suurempiin ongelmiin.

  Suomessakin tulee 10 vuoden kuluessa olemaan aika mielenkiintoiset ajat kun nykynuoriso kasvaa vanhemmaksi. Eihän siitä ole pitkä aika kun lehdissä märehdittiin sillä kun Helsingin yläasteilla on helpompi saada käsiinsä maria kuin alkoholia.
   
 4. Nietze

  Nietze Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  1 060
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kommenttinihan oli aiheen vierestä siinäkin suhteessa että en maininnut spesifisti huumeiden vaan kaiken rikollisuuden nollatoleranssia. Oli se sitten pikkudiileri, laukkuvaras tms. Eli ei varkauksissakaan lähdetä jahtaamaan vain sitä ylintä jälleenmyyntti tms. porrasta. Ja kun sanoin näitä asioita tapauskohtaisiksi, tarkoitin juuri sitä ettei nykiä ja Meksikoa voi verrata.
   
 5. winterland

  winterland Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kaikki 200 kansanedustajaa saivat eilen postissa kannabiskirjeet.

  Kannabiksen siemenet tulivat kansanedustajille valkoisissa kirjekuorissa aamupostin mukana. Kansanedustaja Ulla Anttila (vihr) avasi kuoren ennen puoltapäivää ja hämmästyi.

  Kannabiksen vapauttamista vaatineessa kirjeessä oli suojamuoviin pakattu yksi pieni siemen. Kirjeen mukaan siemen on Northern lights -lajiketta.

  - En tiedä, mihin pyrittiin. Onko kyse siitä, että kansanedustajilla olisi hallussaan laittomia paketteja?

  - En usko, että kirje vie huumekeskustelua yhtään eteenpäin, Anttila totesi.

  Hän otti heti yhteyttä eduskunnan turvallisuusosastoon, ja pian kansanedustajia pyydettiin palauttamaan kannabiskirjeensä.

  Iltapäivällä satakunta kansanedustajaa oli jo ehtinyt palauttaa sen.

  - Ei ole tarkoitus perustaa eduskunnan viljelmää. Kaikissa kirjeissä tuntuu olevan siemen tallessa, kirjepinoa tutkaillut eduskunnan turvallisuusjohtaja Jukka Savola vakuutti.

  Kirjeet toimitetaan poliisille. Se tutkii asiaa. Kirjeet oli postitettu Helsingistä.

  - En valitettavasti voi allekirjoittaa kirjettä, lähettäjä kirjoitti.

  - Iltasanomat
   
 6. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 961
  Saadut tykkäykset:
  115
  Olihan taas järkevä veto joltain pilviveikolta. No, siinä sitä tulee mahtavia ja avaramielisiä ajatuksia kun vaan eurooppalaisittain omaksi huvikseen polttelee.
   
 7. Dr. G.

  Dr. G. Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.08.2003
  Viestejä:
  1 025
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ovatko nuo siemenet nyt sitten laittomia? Tuskin nyt yksi siemen edes on? Onko muuten edes kasvi itse, jos sitä harrastusmielessä kasvattaa? En minä ole poltellut tuota palmuakaan, joka meillä on olohuoneessa.

  Minä olisin edustajana laittanut kukkapurkkiin työpöydälle, pitäähän nyt jotain huumorintajuakin olla ettei tämmöisestä suututa ja meuhota. Olisi saanut paljon hupaisaa julkisuuttakin kun iltalehden pösilöt olisivat päivittäin käyneet mittaamassa kasvin kasvua... Ja poliisi jossain vaiheessa sitten takavarikoinut, kai näille kansanedustajien harrastekasveille olisi sitten joku "45 asteen sääntö" elikä täsä tapauksessa ylimitta keksitty. Vaikka toisaalta eihän se olisi kasviraukka edes kunnolla kasvanut olosuhteiden takia.
   
 8. kurdt

  kurdt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  7 255
  Saadut tykkäykset:
  25
  Dr. G.
  Noiden kasvattamisessa ei ole mitään laitonta ellei sitä nimenomaan kasvateta huumausaine tarkoituksessa. Eli kansanedustajat olisivat voineet pistää tuon multiin, antaa kasvaa täyteen kukoistukseen ja kasvin kuollessa heittää sen roskiin. Siinä ei olisi ollut mitään laitonta.

  Jos sieltä olisi taas vähän nipsaistu lehteä tai kukkaa pois välissä niin sitten se olisi jo luultavasti tulkittu hieman eri tavalla ;)
   
 9. jopojopo

  jopojopo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.08.2005
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Katsoiko kukaan yleteemalta lääkärikilta ohjelmaa 16.11 aiheena huumeongelman jäljillä.
  Asiallista ja neutraalia keskustelua asiasta ilman neuroottista kouhkaamista.
  tässä torrentti ohjelmasta
  http://thepiratebay.org/tor/3559804
   
 10. anttipi

  anttipi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.10.2001
  Viestejä:
  146
  Saadut tykkäykset:
  0
  En kannata varsinaista laillistamista (ainakaan toistaiseksi, nykyisen suomalaisen päiteidenkäyttö"kulttuurin" tuntien), mutta harkinnan arvoista voisi olla Tanskassa ja Hollannissa voimassa oleva käytäntö, jossa pienen määrän hallussapitoa tai kotikasvatusta omaan käyttöön katsotaan läpi sormien (vaikka virallisesti laitonta onkin).

  Näin saataisiin virkavallan niukat voimavarat suunnattua tehokkaammin esim. kovien huumeiden vastaiseen työhön. Lisäksi linjaus toisi hieman enemmän logiikkaa ja uskottavuutta suomalaiseen päihdepolitiikkaan, jossa kannabista vaarallisemman huumausaineen (alkoholin) käyttöä on suorastaan tuettu veronalennuksin.
   
 11. ljpp

  ljpp Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.02.2005
  Viestejä:
  126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niinpä niin. Kun ei tule krapulaa, ei tule morkkistakaan ja sitten voikin pössäyttää toiset launtaina, vielä pienet sunnuntaina. Maanantai pännii, joten sillon kans hatsit. Samoin tiistai...keskiviikko nyt onkin vähän kuin lauantai.

  Paras "mainos" kannabikselle oli kannabisliiton tms. huuhaajärjestön puheenjohtaja joka oli päässyt A-studioon tai vastaavaan keskustelemaan (tästä on jo vuosikausia aikaa). Siinä se 70-luvulle jämähtänyt käkkäräpää istui silmät marmorikuulina väittäen että ei ole haittavaikutuksia :eek:.

  Jos kannabis laillistetaan niin mitä seuraavaksi? Kokkeli? Amfetamiini?

  Ehdottoman jyrkkä ei. Huumetestit joka työhaastatteluun ja kouluun. Kamapäät saunan taakse.

  Nuoriso ei tarvitse yhtään uutta lisämahdollisuutta sotkea päätään. Viinasta tulee huono olo seuraavalle aamulle ja se on hyvä se. :sick:
   
 12. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 961
  Saadut tykkäykset:
  115
 13. Mastema

  Mastema Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.11.2006
  Viestejä:
  1 230
  Saadut tykkäykset:
  21
  Tähän lisäksi vielä tämä kieltämättä jo vähän vanhempi uutinen. Jännäksi menee tämä elämä. Voisi alkaa panostamaan kokopäiväisesti humppaan ja iskelmään. Klasari sentään on jo plakkarissa joten ehkä vielä jotain mahdollisuuksia huumeriippuvuuden välttämiseen on.

  Tosiaan jos on vanha niin pahoittelen, pikaisella silmäilyllä ei vielä löytynyt.
   
  Viimeksi muokattu: 09.06.2008
 14. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 184
  Saadut tykkäykset:
  36
  "Käyttäjät olivat polttaneet vähintään viisi kannabissätkää päivittäin yli 10 vuoden ajan."

  Huhhuh. 5 kannabissätkää? Tiedän että tuo määrä on sairaan iso määrä päivälle ja vielä 10 vuoden ajalle (Tosin en omasta kokemuksesta, onneksi).

  Mietitääs mitä tapahtuu jos käyttää alkoholia päivittäin 10 vuoden ajan? Kummalla on enemmän haittavaikutuksia. Ja alkoholimääräksi ei riitä 1 - 6 kaljaa jos haluaa pään yhtä sekaisin kuin viidellä kannabissätkällä.

  Juu ja en tiedä tieteellisiä todisteita noista haittavaikutuksista, mutta uskaltaisin väittää että alkoholi tekee tuollaisella ajalla hieman enemmän hallaa elimistölle kuin kannabiksen käyttö.
   
 15. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Tuskin tätä kukaan on kieltämässä. Kannabis on psykoaktiivinen aine ja siten esimerkiksi epämiellyttävä käyttökerta johtaa helposti oireisiin, joita voi pitää lievinä psykoosin oireina. Näitä ovat juuri nämä "minua seurataan" ja "minulla tapahtuu jotain odottamatonta".

  Jos tätä verta alkoholiin, joka taas keskushermostoa lamaannuttava aine. Pieninä määrin tosin ei niinkään lamaannuta, vaan nostaa aggressiivuutta ja aktiivisuutta.

  Jos puhutaan kohtuukäytöstä, ei kumpikaan aine ei aiheuta merkittäviä haittoja. Lieviä satunnaisia oireita saattaa tulla, kuten huono "kannabistrippi" tai "en mä riehunut, mut oli vaan pakko löydä känni". Pidemmässä käytössä taas molemmat aiheuttaa vakavia fyysisiä ja psyykkisiä oireita ja on hyvin hankala sanoa, onko tässä suhteessa toinen aine toista pahempi.

  Noin ylipäätään kannabiksen laillistamisen perustelu alkoholilla on kyllä imo aika naurettavaa. Miksi toinen aine pitäisi sallia vain sen takia, että joku toinenkin on laillinen? Lopulta kyse on yhteiskunnan kannalta puhtaasti rahasta: laillistamispäätöksellä saadaan aine parempaa valvontaa ja verojen alle, mutta toisaalta samaan aikaan lisätään ongelmakäyttöä. Pitäisi tietää tarkemmat luvut, jotta voisi ottaa kantaa siihen, kannattaako aine laillistaa kokonaan vai ei.
   
 16. jryi

  jryi Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.07.2003
  Viestejä:
  456
  Saadut tykkäykset:
  0
  Öö, yhdenvertaisuusperiaate?

  Lisäksi pitäisi ottaa huomioon nyt jo Brasiliankin korkeimmassa oikeusasteessa ymmärretty pikkuseikka, että valtiolla ei ole puuttua yksilön henkilökohtaiseen autonomiaan. Jos joku haluaa vetää pään sekaisin, niin miksi valtion pitäisi voida kieltää moinen toiminta niin kauan kuin siitä ei ole haittaa sivullisille?
   
 17. Freekster

  Freekster Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.05.2005
  Viestejä:
  1 345
  Saadut tykkäykset:
  2
  Suomi vois vaikka kokeilla mitä tapahtuis jos viiden vuoden ajaksi laittettaisiiin Alkoholi kielletyksi ja sallittaisiin kannabis. Kuolemat ja väkivaltaisuudet vähenisi ja satunnaiset skitsofrenia tapaukset lisääntyisi. Ennemmän hommia mielenterveyshoitajille ja vähemmän poliiseille.
   
 18. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Jos lähdetään tolle yhdenvertaisuuslinjalle, tässä maailmassa ei olisi yhtään nautintoaineitta, joka ei olisi laillinen. Ja ei tarvita kummoista päättelykykyä, että voisi todeta tällaisen tilanteen aiheuttavan haittoja yhteiskunnalle.

  Tällä hetkellä Suomen valtion linja ei ole fiksu, mutta ei myöskään fiksua sallia kaikkia ihan vain sen takia, että yhdenvertaisuus toteutuisi. Se yhdenvertaisuus voi kuitenkin tulla aika kalliiksi :(

  Kaikki eivät osaa käyttää fiksuksti.

  Millä sä valvot, osaako joku käyttäytyä fiksusti? Meillä on kasa rattijouppoja, jotka rikkoo lakia jatkuvasti, joten jos tätä sun ideologiaa noudattaa, heiltä pitäisi kieltää myynti kokonaan.

  Lisäksi voisi ajatella, että valtio tarjoaa sinulle vaikka mitä: terveydenhuollon, infran, koulutuksen jne. Jos valtio tarjoaa jotain, eikö olisi fiksua, että ihmisten pitää jossakin määrin taipua valtion tahtoon.
   
  Viimeksi muokattu: 10.06.2008
 19. jryi

  jryi Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.07.2003
  Viestejä:
  456
  Saadut tykkäykset:
  0
  Rattijuoppous on kielletty eri säädöksillä, ei siihen tarvita viinanmyynnin kieltämistä. Lisäksi poliisi jaksaa välillä meuhkata siitäkin, miten huumepäissä autoilu on lisääntynyt huimasti sen jälkeen, kun poliisi alkoi valvoa tuotakin.

  Tässä kuitenkin tunnutaan lähtevän siitä väärästä olettamuksesta, että kieltämällä jonkin aineen käyttö siihen liittyvät ongelmat saadaan ratkaistua. Kannabiksenkäyttö on kielletty, kuitenkin sitä käytetään, ja käyttömäärät ovat aika lailla linjassa Sveitsin, Kanadan tai Hollannin kanssa, joissa käyttö on kiellettyä vain nimellisesti. Toisaalta amfetamiinia käytetään Suomessa enemmän kuin noissa sallivamman linjan maissa.

  Jokainen kielto pitäisi pystyä perustelemaan osoittamalla, että kiellosta on enemmän hyötyä kuin sen valvomisesta tulee kustannuksia. Nythän ainoa hyöty kieltolaista tuntuu olevan: "mutku muuten käytettäis vielä enemmän". Ja vaikka käyttö lisääntyisi, ei sitäkään ole osoitettu että lisääntynyt käyttö lisäisi ongelmia samassa suhteessa. Ongelmakäyttäjäthän vetävät jo nyt kaikkea mitä käsiinsä saavat, heidän käyttöään kiellot eivät estä, tuskin edes hidastavat.
   
 20. opelman

  opelman Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 593
  Saadut tykkäykset:
  56
  Juu ei mittään luin tuon topicin että kannibalismin laillistaminen. niin tökkäs silmään kun tuossa eukkoa lusikoin ;)