Kaiuttimet uuden vahvarin (rx-v667) kaveriksi

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana miklos, 21.12.2010.

 1. miklos

  miklos Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.09.2010
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tähän asti kotiteatterin virkaa on mulla hoitanut tuollainen philipsin valmis 'marketti-kotiteatteri'. Nyt tuli kuitenkin hyödynnettyä gigantin tarjous jammun rx-v667 av-vahvarista, minkä vuoksi myös kunnon kaiuttimet menee hankintaan. Tarkoituksena olisi ostaa aluksi lattia- tai jalustakaiuttimet eteen ja myöhemmin sitten laajentaa settiä lisäkaiuttimilla ja ehkä subilla. Käyttö on suurin piirtein 50% musiikkia ja saman verran elokuvia. Budjettisyistä haluaisin ensin hommata laadukkaat etukaiuttimet, joita ei tarvitsisi olla ihan hetkeen päivittämässä, vaan rahaa voisi sitten mahdollisuuksien mukaan laittaa jatkossa setin laajentamiseen.

  Kysymys siis kuuluu, mitä kaiuttimia voisitte suositella, kun käyttö on edellämainittua ja budjetti on luokkaa max 1000€, mutta mieluusti vaikka puoletkin tuosta.Tilana on suurehko yksiö. Olen foorumilta lukenut ristiriitaisia tietoja valinnasta lattia- ja jalustamallien välillä. Omaa silmää miellyttää enemmän lattia-malli, mutta olisiko tällaiseen pienempään tilaan järkevää hommata jalusta-malli? Toisaalta tarkoituksena olisi löytää setti, jota käyttää myös tulevaisuudessa isommassa kämpässä eli lievä ylikapasiteetti ei todellakaan haittaa.

  Onko jotain, mitä tulisi ottaa huomioon tuon kyseisen av-vahvarin takia kaiuttimia valittaessa? Eikö ole kuitenkin aika yleispätevä malli, pre-outitkin löytyy? Tiedän, että näillä spekseillä vaihtoehtoja löytyy todella paljon, mutta ohessa joitain harkitsemiani malleja.

  ELAC FS 137 JET
  Q Acoustics 2050
  Epos M12i
  System Audio 1530
  Simex SA4Ti
  Dynaudio Excite X12
  Cambridge Audio SL 70
  Dali Concept 6


  Mielipiteitä? Muita ehdotuksia? Jotain oleellista, mitä tulisi ottaa huomioon tapauksessani? Pahoittelut, jos jotain oleellista jäi sanomatta, mutta suokaa anteeksi, olen vasta alkutaipaleella tässä harrastuksessa :confused:
   
 2. joose

  joose Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.04.2005
  Viestejä:
  310
  Saadut tykkäykset:
  0
  Maverick tulee tänne huutelemaan Geneleccien ylivertaisuudesta, joten kannattaa huomioida myös ne yhtenä vaihtoehtona (ei ainoana kuitenkaan :D). Ja tämä on kiva harrastus ja luultavasti tulet jonain päivänä huomaamaan, että nyt hankkimasi laitteet "eivät riitä". Mutta hyt ainoa muistettava asia on se, että hankit systeemiä omille korvillesi, joten näitä meidän vinkkejä kannattaa pohtia ja kannattaa itse käydä niiden pohjalta vertailemassa laitteita.

  Ja kannattaa harkita laitteiden käytettynä ostoa, jos "värit" ja muut täsmää. Joku voi varmaan postata tännekin sen hifikauppalinkin käytetyille (nyt en just löydä).

  Mut nopea analyysi "tilanteestasi". Yamaha tarjoaa sellaista kohtuullista ääntä stereotilassa (itsellä mahdollisuus nyt kuunella rinnakkain creekin evo2:sta ja jammua, ja jammu "jää" aika kauas), mutta voit siis todellakin ostaa ns. paremmat kajarit ja sitten joskus voit miettiä vahvarin parantelua jos tarvetta tulee. Mun mielestä hifiharrastus on juuri parhaimmillaan sitä että kun saa uudet kajarit tai vahvarin tai soittimen ja löytyy niitä uusia juttuja. Tosin jotkut haluaa heti kaiken täydellisenä ja tyytyy sitten esim. tylsiin Genelec-ratkaisuihin. Mutta kannattaa sunkin miettiä niitä. Voit olla G-mies. :)

  p.s. Itse kävisin kuuntelemassa Mr. Hifillä noita MA:n GS-10:jä (käytettynä).
   
 3. Remus

  Remus Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.09.2006
  Viestejä:
  417
  Saadut tykkäykset:
  3
  Nuo dali concept 6set soi ainakin kovaa jo heikkotehoisemmallaki vahvistimella.Ei varmasti oo liian pienet yksiöön.Hintaisekseen varmasti ihan hyvät kaiuttimet.Daleista lähtee mukavasti jo basso puoltakin.Ei tietenkään mitään viimesen päälle hifi ääntä saa tuolla hinnalla ,mutta hyvä kompromissi:hinta,laatu ja ääni.
   
 4. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
 5. joose

  joose Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.04.2005
  Viestejä:
  310
  Saadut tykkäykset:
  0
  ^

  Joo, itse en ajatellut asiaa oikein (tai sitten huono luetunymmärtäminen), mutta siis kannattaa tosiaan tuollaisella jakaumalla jo tehdä leffasetti. Itsellä varmaan 90/10 musiikin eduksi jakauma, niin se värittää vinkkejä.

  Tuolla Mr.Hifillä ( http://www.mrhifi.fi/iwc/index.php4?page=productlist&pgroup_id=201&menu=secondhand ) on tuollainen MA:n setti, jonka ainoaksi miinukseksi lasken subin, mut kyllä tuolla hyvään alkuun pääsee.
   
 6. miklos

  miklos Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.09.2010
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitokset vastauksista!

  Vaikkakin käyttöpaino onkin 50/50, minulle olisi hyvin tärkeää stereo-toiston äänenlaatu ja siksi halu panostaa aluksi enemmän vain pelkkiin etukaiuttimiin. Ei haittaa, vaikka tämä tarkoittaisi sitä, että surround-järjestelmää joutuisin odottamaan vielä tovin. Näin pohjana olisi hyvän musiikkikuuntelun mahdollistava setti, josta voisi rakentaa hyvän surround-järjestelmän. Vaikka nälkä kasvaa syödessä, tarkoituksena ei ole sitten uusia järjestelmän pääkomponentteja (vahvistinta ja etukaiuttimia) ihan hetkeen. Ovatko ehdottamasi MA BX2- kaiuttimet miten hyvät verrattaessa aloitusviestissäni mainitsemiini kalliimman hintaluokan etukaiuttimiin?
   
 7. kahvis

  kahvis Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.11.2005
  Viestejä:
  870
  Saadut tykkäykset:
  0
  Dynaudio Excite X12 on hyvä kaiutin, myös hifilehdestä löytyy testi...
   
 8. Remus

  Remus Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.09.2006
  Viestejä:
  417
  Saadut tykkäykset:
  3
  Varmasti hyvä kaiutin . Mutta bassopuoli jää ohueksi eli vaatii subin. Dali taas ei välttämättä tarvi subia musiikin kuuntelussa ,bassoa lähtee tosi hyvin.
   
 9. Baroni

  Baroni Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.03.2007
  Viestejä:
  134
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aurelia Magenta on tässä hintaluokassa omasta mielestäni paras vaihtoehto. Tiukka, avoin ja eloisa.
   
 10. Tokido

  Tokido Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.10.2007
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samaa mieltä. Todella yleispätevä tuossa hintaluokassa.
  Noiden kanssa kyllä ostaisin myös subbarin. Käytettynä, ihan hyviä 10" suppareita löytyy aika edullisesti.
   
  Viimeksi muokattu: 22.12.2010
 11. k4mmo

  k4mmo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.08.2009
  Viestejä:
  197
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei välttämättä, rippuu hyvin paljon kuunneltavasta musiikista. X12:t eivät, mielestäni sekä oman kokemuksen mukaan, rock-musiikilla tai rauhallisemmalla jaskalla hyödy subbarista, slämmiä tulee noinkin pienestä boksista suht koht mukavasti. Konemusiikilla sekä raskaammalla klasarilla paukut loppuvat kesken.

  Tietty monitoriin tulee muita kustannuksia lisäksi, kuten jalustat.

  Ja luonnollisesti aloittajan tulisi itse käydä kuuntelemassa mieluisat vaihtoehdot.
   
 12. miklos

  miklos Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.09.2010
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juupajuu, vaihtoehtoja/mielipiteitä yhtä paljon kuin vastaajiakin :) Kuuntelemaan täytyy ehdottomasti mennä, viestin tarkoituksena oli ehkä lähinnä varmistaa, jos jokin harkitsemistani vaihtoehdoista on täyttä kuraa ja, että olenko huomioinut kaiken oleellisen lähinnä jo valmiina olevan vahvarin suhteen.