Kaiuttimet TV:n kaveriksi

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana Daedro, 05.11.2012.

 1. juka39

  juka39 Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.02.2007
  Viestejä:
  305
  Saadut tykkäykset:
  0
  Asiassa on nyt tapahtunut seuraavaa:
  Hankin sovittimen, jolla sain vahvistimelle menevän rca johdon kytkettyä tv:n kuulokelähtöön. Toimi, mutta kuulokelähdön "teho" oli niin pieni, että vahvistimen volyymi piti säätää melkein täysille, jotta kaiuttimista kuuli jotain. Kun vahvistimesta siirtyi virittimen puolelle, eikä huomannut ensin pienentää vahvistimen volyymia, niin ääntä tuli niin, että talo tärisi. Tämä ei siis ollut kelvollinen ratkaisu.

  TV:ssä on myös optinen äänen lähtö, joten hankin halvan (DAC+metrin optinen kaapeli kuljetuksineen Thomannin verkkokaupasta n. 60 €) Lindy DAC:in, jolla sain optisen lähdön ja vahvistimelle menevän rca kaapelin yhdistettyä. Tulos oli ensimmäsistä kokeilua huomattavasti parempi ja saa ainakin toistaiseksi kelvata.

  Käyttö ei ole mukavinta mahdollista, mutta menettelee. Ennen tv:n avaamista avaan vahvistimen sen kaukosäätimellä ja sitten tv:n sen kaukosäätimellä. Vahvistimen kaukosäätimellä säätelen tv:n ääntä. Onneksi kaikki kaukosäätimet toimivat samoilta katselupaikoilta. Tallenteidsen katselua varten tarvitsen vielä digiboksin kaukosäätimen. Olenko ymmärtänyt oikein, että kaikki nämä voitaisiin tehdä yhdellä yleiskaukosäätimellä?

  Nyt on siis tv:n ääni sellainen, että erillisiä aktiivikaiuttimia en ainakaan toistaiseksi aio hankkia.

  Televisiolähetysten äänissä on kuitenkin "vika", joka nyt, kun äänen laatu on hyvä, tulee kiusallisen selvästi esiin. Esimerkiksi YLE 1 uutislähetyksen alussa on typerä tunnussävel, jonka äänitaso on huomattavasti kovempi kuin sitä seuraavan puheen. Tämä koskee yleensä kaikkea ohjelman sisään tuotua musiikkia. Ymmärrän, että tämä on tahallinen lähetykseen ympätty tehokeino, joka on mielestäni haitallinen. Ymmärrän kyllä, että ei tässä yhden vanhemman kuuntelijan valitukset auta. Niinpä olen miettinyt, voisiko vahvistimeen liittää jonkilaisen suodattimen, joka tasaisi musiikin ja puheäänen samalle voimakkuudelle? Teknisesti tämä lienee mahdollista, koska televisioni (LG) omien kaiuttimien äänisäädöissä on valinta, joka tämän tekee.
   
  Viimeksi muokattu: 29.11.2012
 2. juka39

  juka39 Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.02.2007
  Viestejä:
  305
  Saadut tykkäykset:
  0
  Päivitän tilanteen:

  Pari viikkoa sitten hommasin Creative Gigaworks T20 kaiuttimet. Toimivat kuulokelähdöstä ja ääni oli parempi kuin tv:n oma ääni, ei kuitenkaan mielestäni riittävän hyvä. Niinpä hankin Audio Pro addon five kaiuttimet ja liitin ne kuulokelähtöön. Nyt ääni on sellainen varsinkin puheohjelmissa (minulle tärkein kriteeri), että sitä voi kuunnella.

  Kiitos kaikille asiassa auttaneille.