Kaiuttimet mökille

Keskustelu osiossa 'Yleistä kaksikanava-äänentoistosta' , aloittajana kasettisoitin, 28.04.2013.

 1. kasettisoitin

  kasettisoitin New Member

  Liittynyt:
  19.11.2012
  Viestejä:
  32
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mökillä tulossa aurinkopaneelijärjestelmä. Tähän asti ollut käytössä Creative Gigaworks T20 series II kaiuttimet akun ja invertterin kanssa ja musiikki on toistettu ipadilta. Äänenlatu on välttävä mökin ja saunan terassilla. Sähköjen myötä akusta pääsee luopumaan, mutta invertteri pitää olla yhä käytössä. Kaiuttimien siirteleminen on vähän hankalaa kun pitää kannella kajarit ja invertteri sylissä jne. Ajattelin että tekisi noille jonkun telineen missä kaiuttimet ja invertteri on kiinteästi kiinni niin siirtely kävisi paljon helpommin. Olisiko parempi idea rakentaa esim auton poppivehkeistä "mankka"? Silloin ei tarvitsisi invertteriä käyttää kun auton vehkeet toimii 12V.

  Toinen vaihtoehto olisi laittaa jotkut pienehköt kiinteät kaiuttimet mökin kuistin kumpaankin yläkulmaan ja jollain tapaa sitten ipadilta tai tietokoneelta toistaisin musiikin. Nuo vanhat kaiuttimet voisi viedä sitten saunalle niin ei tarvitsisi enää siirrellä niitäkään paikasta toiseen.
   
 2. säätäjä

  säätäjä Member

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  5
  Asia hieman eritavalla ajateltuna:

  Akullinen kannettava soitin? Latauksen takia viikonloppureisulla ei edes kuluta sähköä ja esim autolla käydessä voi ladata autossa. Muutenkin kulkee sisältä ulos ja saunalla ilman ongelmia. Bluetooth mallin jos ostaa niin toisto onnistuu suoraan ipadista ja tietokoneelta langattomasti. Tarpeeksi laadukas malli niin saat toistoakin alemmaksi.

  Poistin itse sonyn sa-ns510:n briteistä, tuli hintaa n. 200e. Tässä mallissa ei bluetoothia ole, mutta airplay ja dlna löytyy. Ne tosin vaativat sitten verkon... tietysti onnistuu myös 3.5mm plugin kautta. Ääneen olen tyytyväinen - ei toki hifiä, mutta bassoa sen verran että kyllä tuo ainoana toistimena menee. 360 asetellut elementit parantaa käyttöä nimenomaan ulkotiloissa
   
 3. kasettisoitin

  kasettisoitin New Member

  Liittynyt:
  19.11.2012
  Viestejä:
  32
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihan mielenkiintoinen vempele (vaikkei 5 tunnin akkukesto itselleni riittäisikään), mutta tarkoitus hommata akuton systeemi mitä ei tarvitse ladata. Ei sitä aurinkopaneelijärjestelmää turhaan sinne rakenneta :)
   
 4. vps358

  vps358 Well-Known Member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 089
  Saadut tykkäykset:
  92
  Soon kiva kun mökillä paistaa aina aurinko ja paneelit antaa sähköä kelillä kun kelillä....
  Taitaa jossain olla akku poikineen kuitenkin....

  T: Vesku
   
 5. kasettisoitin

  kasettisoitin New Member

  Liittynyt:
  19.11.2012
  Viestejä:
  32
  Saadut tykkäykset:
  0
  Paneeli ei anna sähköä. Akku antaa sähköä. Auringon ei tarvitse paistaa ollenkaan ja silti 245Ah akussa riittää virtaa moneksi päiväksi vaikka pitäisi valoja, TV:tä ja musiikkia päällä suurimman osan ajasta.