Kaiutinkaapelit

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana ElvisThePelvis, 10.11.2004.

 1. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 540
  Saadut tykkäykset:
  154
  Jaa, tätäkin keskustelua vielä jatketaa.

  Nyt kun olen päätynyt Cyruksen laitteisiin (cd-soitin+integ. vahvistin) niin olen päättänyt ostaa myös Cyruksen välijohdon ja kaiutinkaapelit (bi-wirenä). Uskoisin, että näin saisin parhaan lopputuloksen. Pitäisihän laitteiden valmistajan valmistamat kaapelit olla optimaalisia niille laitteille.

  Tosin en tiedä, ovatko Cyruksen kaapelit ideaalisia tuleville kaiuttimilleni (tod. näk. Dali Royal Scepter), mutta tuskin löytäisin parempia kaapeleita. Se Cyruksen välijohto maksaa jotain 140 euroa ja bi-wire-kaiutinkaapeli maksaa jotain 40 euroa/metri (en ole varma kaiutinkaapeleiden hinnasta, briteissä ne ainakin maksoivat 25 puntaa metriltä).
   
 2. Blizzard2

  Blizzard2 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2003
  Viestejä:
  756
  Saadut tykkäykset:
  1
  Valon- ja äänennopeuden ero on niin suuri, että noin karkeasti laskettuna millimetrin ero kaiuttimien etäisyyksissä aiheuttaa suuremman eron äänen saapumishetkessä kuin kilometrin ero kaapelien pituudessa, ei se siitä. Ainoa on se että jos piuha muokkaa ääntä, niin pidempi piuha tietysti muokkaa sitä enemmän. Mutta kunhan kaapeli on tarpeeksi paksua niin tuon tasoisessa setissä saa olla kyllä aika tarkka korva että mitään eroa huomaa. Ja nyt tarkoitan sitä että vertailee kahta eripituista kaapelia, niin että molemmissa kaiuttimissa on samanpituinen kaapeli.

  Puhumattakaan siitä että erottaisi sen että toinen kaiutin soi toisella tavalla kuin toinen koska niissä on eri pituiset piuhat. Ja että se vieläpä häiritsisi on turha pelko.
   
 3. Zipman

  Zipman Genelec Tukijoukot

  Liittynyt:
  07.02.2002
  Viestejä:
  7 044
  Saadut tykkäykset:
  166
  Kyllähän sitä aina suositellaan laitettavaksi samanpituiset piuhat molempiin kanaviin. Huomaako sitten esim. resistanssin tuplaantumista, se on eri juttu. Tosin eri kaiutinkaapeleiden välillä erot ovat usein pienempiä... (Hifi 6-7/04 testi)
   
 4. Marski79

  Marski79 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.06.2003
  Viestejä:
  536
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meinasit että Cyruksen kaapeli esim. korostaa jotai taajuusaluetta juuri Cyruksen laitteille sopivaksi. Tai että Cyruksen kaapeli antaa maagisen signaalin Cyruksen CD-soittimelle, että nyt on saman valmistajankaapeli kiinni, joten voit antaa parempaa äänenlaatua kuin muille kaapeleille. Tai Cyruksen kaapeli on tehty antamaan sopivan verran häiriöitä juuri Cyruksen laitteille.

   
 5. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 540
  Saadut tykkäykset:
  154
  No eipäs nyt aleta liian nokkeliksi tai monimutkaisiksi...

  Olemme kai samaa mieltä siitä, että jotkut kaapelit ovat "neutraaleja" kun taas jotkut kaapelit ovat "aggressiivisia". No niin, voihan olla, että Cyrus on valmistanut kaapelinsa silmällä pitäen laitteistoaan ja sitä soundia, mitä tämä laite tuottaa. Toisin sanoen, jos laitteisto ei ole kovin "aggressiivinen" niin tuskinpa Cyrus on valmistanut tosi "aggressiiviset" kaapelit.

  Uskaltaisin väittää, että Cyruksen kaapelit toimisivat aika hyvin Cyruksen omissa laitteissa (nimittäin ne on niitä laitteita varten valmistettu). Toisaalta, en kiellä sitä, että jonkun korvaan esim. tämä todella suosittu rautakaupan kaapeli voisi kuulostaa samalta tai paremmalta.
   
 6. Hirudroid

  Hirudroid Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.01.2003
  Viestejä:
  1 245
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kertokaas onko tällaisesta mihinkään? Katoaisi värinsä puolesta hyvin puulattiaan. 100 metriä irtoaisi 25e:llä, joten tuosta riittäisi useampaakin vaihtoon.. :)

  Vaihtoehtona tällainen, laatu on varmaan parempi, mutta väri on musta.. :(
   
 7. cityjeesus

  cityjeesus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.02.2004
  Viestejä:
  2 314
  Saadut tykkäykset:
  4
  Ota huomioon, että YE:n nettihinnat eivät sisällä lainkaan arvonlisäveroa, joten ihan noin halvalla et pääse.
   
 8. Hirudroid

  Hirudroid Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.01.2003
  Viestejä:
  1 245
  Saadut tykkäykset:
  2
  Hyvä huomio. Hinta nousee todellakin, muttei onneksi euromääräisesti paljon.
   
 9. MacZon

  MacZon Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.02.2004
  Viestejä:
  842
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ensimmäinen kaapeli näyttää aivan Bilteman vastaavalta kaapelilta. Eli eiköhän tuollainen toimi aivan loistavasti.
   
 10. Alex2k

  Alex2k Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.12.2003
  Viestejä:
  150
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse ostin aikoinaan 100 metrin kelan tätä 2x4 mm2 kaapelia:

  http://www.yeinternational.fi/index.php?main=64&productCat=824&productID=8738

  En halunnut tinkiä neliömilleistä vaikka halusin selvitä kohtuullisella investoinnilla. Bilteman samanpaksuinen olisi silloin tullut vähän kalliimmaksi jo pienemmällä metrimäärällä. Muistaakseni silloinen tarve oli jotain 50 m. Tuosta kelasta on mukavasti riittänyt kaapelia muihinkin asennuksiin.

  Ostokseni jälkeen Hifi-lehti testasi sattumalta k.o. kaapelin jossain vertailussa, jossa vertailtiin muutamaa merkkikaapelia. Referensseinä olivat tämä 2x4 mm2 halpiskaapeli ja joku tavallinen ohut sähköjohto (kalustekaapeli). Ainoa mikä todettiin mittausten mukaan vähän huonommaksi kuin muut oli tuo sähköjohto. Kuunteluarviot olivat mielestäni ristiriitaisia ja taas ainoa johdonmukaisesti vähän tai aavistuksen huonompi oli tuo sähköjohto. Jollain ilveellä lehti kuitenkin sai pisteytettyä kaapelit ja joku merkkikaapeleista nousi siten "testivoittajaksi" pienellä piste-erolla.
   
 11. MacZon

  MacZon Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.02.2004
  Viestejä:
  842
  Saadut tykkäykset:
  0
  Se on sitä huuhaata. :)
  Tuossa jokin aika sitten rippasin musaa koneelle ämpäreinä ~192-320 vbr sekä ihan wavina ja tein testiä tuolla Foobarin ABX extensionilla ja en kyllä saanut mitään eroja aikaiseksi. Noh offtopikkia mutta mielestäni menee vähän samaan kastiin noiden kaapeleiden kanssa, toiset huomaa eron ja toiset ei. Ja kaapeleilla ero on kyllä pienempi.
   
 12. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Onko vertailumateriaali enää tallella? Olisi hyvä jos useat tyypit tekisivät täsmälleen saman testin. FuuPaarikin on (minulla ainakin) asennettuna, joten testaamaan pääsisi vaivattomasti.

  Jos kukaan testaajista ei kuule eroja, se on kauhiaa se. Jos eroja kuuluu, sitten korvissa vain on eroja, eli saamme edelleen jatkaa pakatun äänen haukkumista kuten ennenkin.
   
 13. MacZon

  MacZon Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.02.2004
  Viestejä:
  842
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eipä ole tallella. Testasin Nighwishin Once sekä Timo Rautiainen & kummanit Rajaportti levyillä.

  Rippasin CDex:llä, codekkina näyttää olevan Lame V1.30 engine 3.92.
   
 14. Alex2k

  Alex2k Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.12.2003
  Viestejä:
  150
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvillä moderneilla kodekeilla ja oikeilla säädöillä tehdyissä hävikillisesti pakatuissa äänitiedostoissa ei ole enää nykyään samantyyppisiä jatkuvasti kuuluvia virheitä kuin huonoissa audiolaitteissa. Virheet kuuluvat ajoittain vain kaikkein ongelmallisimmissa paikoissa. Ainoa tapa kaivaa niitä esiin jostain 250 kbps LAME Preset Extreme VBR fileestä on tosiaan vertailla jotain muutaman sekunnin mittaista ongelmakohtaa ABX komparaattorilla alkuperäiseen. Tällöinkin on syytä tehdä testi hyvillä kuulokkeilla. Kaiuttimien kautta erojen havaitseminen on yleensä vielä vaikeampaa.

  Jos taas kaiutinkaapeli on oikeasti liian "narua" signaalin kunnolliseen kuljetukseen ja aiheuttaa kuultavaa eroa niin tämä virhe kuuluu jatkuvasti.
   
 15. Alex2k

  Alex2k Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.12.2003
  Viestejä:
  150
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä Hydrogen Audion threadissä on ääninäyte joka on ongelmallinen nimenomaan LAME kodekin VBR-pakkaukselle. (Tätä ei pidä yleistää - tälläiset näytteet ovat harvinaisia ja jokaiselle kodekille löytynee omat killerinsä.)

  ABX testasin ko. näytteen usealla eri kodekilla pakattuna ja postasin testitulokset: http://www.hydrogenaudio.org/forums/index.php?showtopic=37003&view=findpost&p=327571. Valmiiksi koodatut tiedostot ovat edelleen saatavilla postissa olevassa linkissä.

  Mikäli asia kiinnostaa niin sille kannattaa avata oma threadi.


  EDIT: Uusi viestiketju pakkauskodekeille on nyt avattu tänne: https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=43368
   
 16. Harry

  Harry Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.09.2004
  Viestejä:
  1 903
  Saadut tykkäykset:
  7
  Minkä ihmeen takia nuo hinnat piti laittaa tuohon näkyviin? Eivätkö ihmiset muuten olisi huomanneet sinun kalliita laitteita? Kysymyksesi on kuitenkin pelkistä kaiutin kaapeleista...

  p.s En jaksanut lukea koko ketjua, mutta onhan se hirveetä jos kaiutinkaapelit ovat liian halvat laitteestoon verrattuna, vaikka niitä liikkeestä suositellaan...Elvis ei pahalla...mutta pisti silmään.
   
 17. cityjeesus

  cityjeesus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.02.2004
  Viestejä:
  2 314
  Saadut tykkäykset:
  4
  Et ilmeisesti ole perehtynyt muihin Elviksen aloittamiin ketjuihin? Muutamia legendaarisia aloituksia löytyy jo aikaisemmaltakin ajalta. Esim :

  Huomioi, että ElvisThePelvis EI ole varakas, kuten hän itse useasti toteaakin. Kertomansa mukaan hän on opiskelija, jolla ei ole varaa käyttää suuria summia kerralla, joten hänen täytyy säästää hankintojaan varten. Aikamoisen lahjakas saakin olla, mikäli säästelee opintotuistaan tai opiskeluaikaisista töistään näihin kaikkiin hankintoihin, joita Elvis on foorumilla väläytellyt. Jos taas mällätään lainarahalla, niin ei kovin pienistä kulutusluotoista ole kyse. Elvishän asuu vielä perinteiseen opiskelijatyyliin omakotitalossa. Opiskelijabudjetilla Elvari on ostellut tai suunnitellut ostavansa reilun vuoden aikana muistaakseni ainakin seuraavaa:

  Stereosetti ~5000€
  Kotiteatterisetti ~?€ (ja Elviksellähän on kuulemma 2 kotiteatteria)
  Kuulokevahvistin ~1000€
  Sat. viritin kovalevyllä ~?€
  Kauko-ohjain USB:llä ~500€
  Tulostin/skanneri/faksi-yhdistelmä ~500€
  Bluetooth-headset ~?€
  iPod + kuulokkeet ~?€
  7.1MP Digikamera ~?€
  Kannettava tietokone+äänikortti+hiiri ~2200€
  Kaiutinkaapelit+muut välijohdot ~?€
  Plasma ~?€


  Että sillä lailla. Kohtuullisen varakas opiskelija. Turhahan tässä on ketään kusettaa; säästämällä ei opiskelija tällaisiin hankintoihin rahaa saa kasaan. Jos ei isin rahapussi ole auennut aina tarvittaessa, tai Elvari ei ole perinyt riittävästi rahaa, niin sitten nämä laitteet ovat joko varastettuja tai mielikuvituksen tuotetta.
   
 18. Harry

  Harry Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.09.2004
  Viestejä:
  1 903
  Saadut tykkäykset:
  7

  Aivan...no sitten ymmärrän hyvin :rolleyes:

  Pahoittelut OT:sta
   
 19. Dr. G.

  Dr. G. Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.08.2003
  Viestejä:
  1 025
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen pahoillani, että edes tein tämän ja kirjoitin piuhasäikeeseen yhtään mitään (näköjään silti on pakottava tarve :rolleyes: ), mutta näitä kannattaa varmaan jatkossa jatkaa mieluummin tuonne haiend-puolen kaapelijorinoihin. Täällä on liikaa ihmisiä, jotka elävät reaalimaailmassa... tulee turhaan sanomista.

  Anteeksi vain.
   
 20. Hirudroid

  Hirudroid Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.01.2003
  Viestejä:
  1 245
  Saadut tykkäykset:
  2
  YEOY:n nettihinnat koskevat sitten vain ja ainoastaan keloja eli metrihinta on sitten aivan toinen...