Kaiutinkaapelit

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana ElvisThePelvis, 10.11.2004.

 1. Ropeli

  Ropeli Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.09.2003
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  0
  :thumbsup: Juuri näin.

  Mutta kyllä siellä Hifi-lehden HE-osastollakin on yksi sitkeä foorumilainen joka ei usko muiden kirjoittamaan sanaan :OI

  Olin aiemmin itsekin erittäin skeptinen kaiutinkaapeleiden vaihdon ym. twiikkauksen suhteen. Tulipa täälläkin mollattua kavereita jotka kehuivat parantaneensa ääntä mitä ihmeellisimmillä keinoilla.
  Totuus on joskus tarua ihmeellisempää ja tuulimyllyjä vastaan taisteleminen loppuu osaltani täällä tähän.

  Toivotan alan harrastajille onnistuneita ja riemukkaita elämyksiä!
   
 2. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 540
  Saadut tykkäykset:
  154
  Mä en oikein nyt ymmärrä teitä. Siis pyydänkö mä teitä olemaan makutuomareita siinä, sopiiko jokin kaapeli sisustukseeni? En todellakaan.

  Mähän pyydän teitä vaan kertomaan kokemuksianne tai suosittelemaan kaapeleita mulle. Toki olen rajannut mahdollisten kaapeleiden määrää erinäisillä seikoilla, oli kyse sitten kaapeleiden muodosta/väristä tai jopa valmistusmaasta. Mutta se on mun asia, jos en halua jotain kaapelia, koska se on valmistettu Ruotsissa. Newsflash... en välttämättä ottaisi kaapelia, joka on valmistettu Suomessa.

  Sitä siis en ymmärrä, mitä se teitä liikuttaa jos pyydän teitä olemaan suosittelematta tai kommentoimatta muutamaan kaapeliin, joita en halua erinäisistä syistä, oli ne kuinka hulluja tahansa.

  Ymmärtääkseni tällä foorumilla voi kysyä muilta mielipidettä tai pyytää suosituksia. En tiennytkään, että sen jälkeen mulla ei ole sanomista siihen.

  Esimerkiksi jos minä haluisin katsoa jonkun hyvän leffan ja kysyisin teiltä mielipidettä/suositusta siitä, minkä leffan mun kannattaisi katsoa, niin enkö voi muka rajata joukkoa sanomalla vaikka, että kaikki leffat käy paitsi Tom Cruise-leffat.

  Honestly, just kun oltiin selvitetty näitä riitoja niin taas porukka alkaa sättimään mua, jostain mikä on mun oma asia. Miksi te ette hyvät ihmiset voi vain suositella tai kommentoida jotain kaapelia, mikä voisi käydä minulle. Kai se on helpompaa alkaa sättimään kuin vain kertoa mielipide. Kysyn vain, ovatko nämä teidän viestit rakentavia?
   
 3. Swingbream

  Swingbream Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  388
  Saadut tykkäykset:
  4
  Iso luku ja pieni luku... jos iso luku on pielessä, pienellä ei taida olla juuri merkitystä (ja osittain myös toisin päin). Näkisin, että tässä asiassa iso luku on laitteiston kuuntelu kotona tai edes liikkeessä, pieni luku on käytetyn kaapelin merkki tai valmistusmaa.
   
 4. R32 GT-R

  R32 GT-R Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.09.2004
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  Et kai ihan oikeasti ihmettele, jos se herättää reaktioita kun esmes just filtteröit kaapeleita pois pelkän valmistusmaan perusteella. Tottakai se on sun asias ostaa semmoset kaapelit kun haluat ja toivottavasti saat tältä tai muulta foorumilta apua valintaasi.
  Foorumit on vähän niinkun tori tai muu julkinen paikka, reaktioita voi tulla ja turhaan ei kannata varmaan mieltään pahoittaa.

  No, OT loppuu mun osalta nyt. Eikä niitä herneitä sitten.
   
 5. Blizzard2

  Blizzard2 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2003
  Viestejä:
  756
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ah tässä kiteytyy koko juttu. Jos nyt sanon että elokuva X on hyvä. Niin ostatko leffan vain siksi? Sehän on makuasia, eli jos minä pidän X:stä, ei se takaa sitä että sinä pidät siitä. Jos olisi selvää että pidämme molemmat leffoista A,B,C,D,E,F mutta emme elokuvista G,H,I,J,K,L niin voisi olla todennäköistä että meillä on sama maku ja pitäisit myös X:stä, mutta koska minä kuten muutkin täällä palstalla olemme satunnaisia henkilöitä, ei ole mitenkään oletettavissa että makumme kohtaavat. Voit ihan yhtä hyvin heittää noppaa.

  Sama pätee johdoissa. Jos sanon että Cardas on hyvä kaapeli, niin ei se takaa sitä että sinä siitä pidät. Kaapeleiden eroja kuulevien joukko on aika pieni. Ja nämäkin ovat sitä mieltä että erot ovat lähinnä hienosäätöä, jolla voidaan muokata ääntä pikkaisen haluttuun suuntaan. Joten mitään absoluuttisesti oikeata kaapelia tiettyyn settiin ei ole.

  Mutta ymmärrän kyllä miksi et voi tehdä vertailua ja että haluat mielenrauhan vuoksi hyvät johdot. Sanoisin että katso joko siistin ja mukavalta kuulostavat piuhat jotka tuntuvat hyvältä ostaa. Jos taas haluat jotain faktaa laadusta niin koita kysellä ja selvittää mitä muut saman setin omistavat käyttävät. Ehkä he ovat tehneet vertailua ja todenneet ne hyvin yhteen sopiviksi. Esim myyjältä voit kysyä mitä muut saman setin ostaneet ovat mahdollisesti valinneet tai mitä myyjä itse suosittelisi.

  Hifi-lehden High-end palsta on kyllä paljon parempi paikka kysyä apua kaapelivalintoihin kuin tämä kotiteatteri forumi. Sinne pääsee kylläkin vain tilaajat, mutta setin hinnan huomioon ottaen niin lehden vuositilaus 34,50e ei ole kovin iso tikki enään.
   
 6. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 540
  Saadut tykkäykset:
  154
  Joo, siis sori jos tuntuu, että vedin herneen nenään. Totta kai on OK, jos tulee vähän negatiivista palautetta, sehän on täysin ymmärrettävää. Mutta jos suurinpiirtein joka toisessa viestissä piikitellään mun valintakriteereistä niin silloin on joku pielessä. Laskekaapa kuinka monta prosenttia tämän ketjun viesteistä on ollut vastauksia mun pyyntöön. Aika pieneksi prosenttimäärä jää.

  Onhan täällä sitäpaitsi jotkut (mukaan lukien allekirjoittanut) haukkuneet niitä puutarhaletkukaapeleita. Eikö tämäkin perustu sisustukselliseen arvosteluun?

  Se mitä yritän sanoa on, että on ihan OK antaa negatiivista palautetta, mutta ei sitä tarvitse nyt joka viestiin laittaa.

  Tässä esimerkki, miten itse vastaisin omaan kysymykseeni:

  "ElvisThePelvis, on sangen outoa olla ottamatta jotain kaiutinkaapelia sen takia, missä maassa se on valmistettu tai minkä värinen se on, koska tärkeintä kaapelissa on se, että se sopii laitteistoosi ja kuulostaa hyvältä kuunteluhuoneessasi. Ei esimerkiksi ruotsalaiset kaapelit ole niin erilaisia kuin vaikka englantilaiset kaapelit. Samoista materiaaleistahan ne tehdään (riippuu tietenkin kaapelin tasosta).

  Sinun kannattaisi pyytää kaapeleita demoamiseen hifiliikkeestä, ja valita sitä kautta paras mahdollinen malli. Kovin paljon rahaa ei kaapeleihin kannata laittaa, sillä hinta/laatusuhde on kalleilla kaapeleilla huono. Lisäksi laitteisto ja kuunteluhuone voivat muodostaa pullonkaulan, jos ostat kalliit kaapelit. Voi käydä myös niin, että kaalliit kaapelit kuulostavatkin paljon huonommilta kuin halvemmat kaapelit.

  Mutta jos nyt haluat, että suosittelen sellaisia kaapeleita, jotka ovat yleispäteviä (eli yleensä käyvät laitteistoon kuin laitteistoon) ja sopisivat suurinpiirtein kriteereihisi, niin.... (suositus)."

  Call me crazy, mutta jos porukka "älyäisi" (ja tällä en yritä provosoida) antaa tällaisia vastauksia, niin munkaan aika ei kuluisi teille selitellessä, että mites ne asiat olikaan. Jos luette tämän esimerkkini, niin huomaatte, että siinä ei provosoida tai sätitä minua ja siinä varoitetaan kriteereistäni mutta samalla myös vastataan kysymykseeni, mikä on kaikista tärkeintä.
   
 7. JAM

  JAM Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2002
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täälläkin mainittu Chordin Carnival, tahi uudempi Carnival Silver jota myös kehuttu (valittiin muistaakseni vuoden k.kaapeliksi euroopassa jossain lehdessä). Mutta, Chordin kaapeleista ehkä kuitenkin Odyssey.

  Minäkin joskus pohdiskelin noita kaapelijuttuja - eihän niissä mitään eroja ole- tyyliin. Kokeilin sitten tuota Odysseytä, Rumouria (Chord) sekä muitakin merkkejä (olikohan yht. 5-6 eri lajiketta). Silloiset kaapelini olivat, kas kummaa, Supra Plyt jotka sain jostain halvalla, sen kummemmin kuuntelematta. Järkytys oli suuri kun eroja yht'äkkiä olikin... Ja nimenomaan Odyssey sen teki. Tuo kaapelihan on tava "lamppujohdon" näköistä (valkoinen pyöreä). Laitoin vahingon (Suprat) kiertämään ja annoin vanhat kaapelit pois. Saattaahan joku tykätä niistäkin, en välitä.

  Ja vaikka joku innostuukin, niin uhallakin; mitäkö eroja? Ensiksi huomioni kiinnittyi bassoihin. Jyrinät (se semmoinen korostuman kuuloinen -olisiko n. 50Hz kieppeillä) pieneni, rupesi tulemaan matalaakin bassoa, basso tuntui nopeammalta- siis tuli potkua. Diskantti selkeytyi; vokalistien ässät eivät enää 'rutisseet', heleys lisääntyi. Tuo diskantin selkeytyminen varmaankin paransi yleisesti keskialueen erottelevuutta. Näin lyhykäisyydessään.
  Settinä muuten oli silloin Arcamin Diva-sarjaa ja panelit.

  Jos kuuntelematta ostat, niin suosittelen Odysseytä, eikä ole järettömän hintainenkaan. Jos mahdollista kuunteluun, niin läjä eri kaapeleita ja aikaa.

  Chordilla on muuten sama maahantuoja kuin Arcamilla - HifiMesta (Turku), ja on Englantilainen. Käy kyyläämässä http://www.hifimesta.fi .

  Sitten vielä; ei siellä Arcamin sisällä mitään kaiutinjohtoja ole (kuten ei nykylaitteissa yleensäkään), terminaalit kytketty suoraan piirilevylle.

  OT: Ja jos käytetty kelpaa, niin minulla olisi jokunen metri ylimääräistä Odysseytä - edullisesti.
   
 8. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 540
  Saadut tykkäykset:
  154
  No niin. Kiitos JAM asiallisesta kommentista. Itse asiassa olen lukenut muutamia arvosteluja Chordin kaapeleista, mutta ne taisivat olla sitä Signature sarjaa (eli luxusluokkaa). Chord voisi olla yksi vaihtoehto, ja jos sillä on sama maahantuoja kuin Arcamilla, niin voisin ehkä käydä jossain liikkeessä katsomassa sitä. Kiitos vielä.

  Ykkösvaihtoehtoni ovat silti vielä Dalin Silver Wave Four -kaapelit. Ne eivät maksa kovin paljon ja ovat tod. näk. yhteensopivia Dalin kaiuttimien kanssa. Alanpa ottamaan vähän enemmän selvää Chrodin mallistosta.

  No mulle ei valitettavasti käytetty kelpaa. Vaikka itseäni tulee todennäköisesti harmittamaan, kun pitää laittaa niin iso kasa rahaa laitteistoon, niin onhan se silti mukavampi fiilis, jos on ihan ihka uudet vehkeet. Tässä suhteessa taidan olla turhamainen.
   
 9. DIAR

  DIAR Ugh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  2 206
  Saadut tykkäykset:
  9


  Edit: Sainkin tästä viestistä ensimmäisen punaisen reputaationi :thumbsup:
  Kommentissa luki, että Tämä on fiktiota, ei faktaa

  En tiedä viittasiko reputtaja tuohon oskillaattorin värähtelyasiaan. Otin tähän ensimmäisiä linkkejä, joita googlella löytyi asiasta. Eikä sitten ruikuteta asiasta ennen kuin on tutustunut asiaan edes perssilmällä. Vastaväitteitä haluan lukea, koska silloin voi oppia jotain uutta tai havaita käsittäneensä asioita väärin, mutta en ole kiinnostunut persreiällä tehdyistä omista päätelmistä. :sleep:

  Yksi pikainen ote yhden valmistajan sivuilta:
  Environmental factors that influence oscillator operation include electromagnetic interference (EMI), mechanical vibration and shock, humidity and temperature. These factors give rise to output frequency changes and increased jitter and can, in severe cases, cause the oscillator to stop functioning.

  http://www.eea.epson.com/go/Prod_Ad...illators/go/Resources/DESIGNNOTES/XTALDESNOTE
  http://www.ieee-uffc.org/freqcontrol/filler/filler_paper.html
  http://www.maxim-ic.com/appnotes.cfm/appnote_number/2154
  http://www.beckwithelectronics.com/abracon/quartzan.htm
  http://www.pericom.com/pdf/datasheets/223.pdf
  http://www.lecroy.com/tm/library/LABs/LAB1005/default.asp
  http://www.vectron.com/products/appnotes/lownoise.pdf
  http://www.zyfer.com/briefings/telecom/phase noise effects onradar.pdf
  http://jim.sagepub.com/cgi/content/abstract/13/11/705
  http://www.txc.com.tw/english/in03/in3_01.html
  http://www.electronics-tutorials.com/oscillators/oscillator-basics.htm
  http://www.wenzel.com/documents/vibration.html

  Ja näitä linkkejä kyllä riittää, mutta on parempaakin tekemistä kuin taistella tuulimyllyjä vastaan. Öitä... :sleep:
   
  seeker tykkää tästä.
 10. spl

  spl Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  263
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitää copypastettaa yks keskustelu samasta aiheesta: En ole ainut joka kuulee eron. Mutta kysehän olikin siitä, että eron kuulee silloin, kun vaihdetaan johdot eikä muuteta mitään muuta, ei esim. käytetä mitään tasonsäätöjä kaapeleiden erilaisen vastuksen tasoittamiseksi. Jos laitetaan puolen neliön paukkulangat joita tulee pakettistereoiden mukana ja sen jälkeen vaihtaa esim. jotkut ohutsäikeiset neljäneliöiset kaapelit, on kuuro jos ei sopivalla materiaalilla eroa havaitse. Erilaisten riittävän tukevien johtojen erottamiseen taas tarvitaan huomattavasti tarkempi korva. Erot, olivat ne sitten isoja tai pieniä, havaittavia tai ei, voidaan kaikki johtaa ja typistää yhteen suureeseen: vahvistimen näkemään kaapeli-kaiutinpaketin impedanssiin. Jos jonkin johdon impedanssi on esim. 200 Hz taajuudella kuvitteellinen arvo 0.15 ohmia, ja kaiutin on ns. vaikea kuorma tällä taajuudella, esim. 2 ohmia, ja toisen kaapelin impedanssi taas samalla taajuudella 0.05 ohmia, on tsydeemin kokonaisimpedanssissa tällä taajuudella jo lähes viiden prosentin ero, ja kun taas ensimmäisen johdon impedanssi on vaikkapa taajuudella 300 Hz 0.02 ohmia ja toisen taas 0.10, ja kaiuttimen impedanssi on vaikkapa 4 ohmia tällä taajuudella -> eroa pari prosenttia -> eroja taajuusvasteessa, jotka ovat ihmisen kuultavissa. Erot tulevat siis selvimmin esiin todella matalaimpedanssisilla kaiuttimilla. Joillain nimellisimpedanssiltaan kahdeksanohmisilla kaiuttimilla, joiden impedanssiminimi on vaikkapa kuudessa ohmissa, eroja on jo varmasti vaikeampi kuulla....................................................Ja seuraava, joka omasta mielestäni on ihan järki puhetta: Välikaapelien erot: paskapuhetta
  kaiutinkaapelien erot: käytännön kannalta paskapuhetta
  ahtautumisilmiö audiotaajuuksilla: merkityksetön

  Kuultavat erot ovat lähinnä psykologisia.
  10 log 1,02 = 0,08 dB, siitä vaan kuuntelemaan "eroja"

  Kotitehtävä: montako milliä päätä pitää siirtää, jotta *taajuusvasteeseen saadaan 0,08 dB:n ero ja 20 kHz aallonpituus on 17 mm.
   
 11. juhaa

  juhaa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2000
  Viestejä:
  5 971
  Saadut tykkäykset:
  7
  Tämä sopinee ainakin jollain tavalla tähän threadiin :)

  Mistä lähtien äänentoistolaitteet ovat olleet pääosin koteloltaan mustia ? Hifilaitteet ovat olleet mustia yleisesti 80-luvun puolesta välistä saakka. Tämä johtui USA:ssa MIT:n MediaLab'issa tehdystä kuuntelutestistä, joka EI ollut sokkotesti, mutta muuten tieteellisesti hyvin tehty. Yhteenveto: laitteiden värillä ja koolla on väliä. Kaikkein parhaiten soivat mustat laitteet, seuraavana metallinvärinen elektroniikka, ja puunväriset kaiuttimet. Selvästi värilliset (siniset, valkoiset jne.) vehkeet soivat huonosti, ja tässä ryhmässä punaiset soivat erityisen huonosti. Sanomattakin on selvää, mutta tulipahan tutkittua: isoissa kaiuttimissa on tukevampi basso ja ne soivat muutenkin lujempaa ja puhtaammin, varsinkin isot ja mustat. Tietenkään kokeessa ei muuttunut muu kuin soivaa laitetta indikoiva valo ja valon vaihtuessa kuultu napsahdus joka uskotteli, että ääntäkin todella kytkettiin. Koe toistettiin Tanskassa hiukan eri järjestelyillä, ja ammattilaisista koostuvalla raadilla. Tuloksena mm. että sokkotestissä kuultuun ääneen vaikuttaa mm. eteisessä olleet merkkilaitteiden pakkauslaatikot. Psykoakustiikka on kiehtovaa.
  http://www.hut.fi/Misc/Electronics/faq/sfnet.harrastus.audio+video/vahvistin.html
   
 12. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 540
  Saadut tykkäykset:
  154
  Tämä kaapeli-asia on varmaan niitä kiistellyimpiä hifimaailmassa. Onko eroja vai eikö ole? Monet täällä suosittelevat halvempia kaapeleita, koska heidän mielestään hinta/laatu-suhde kalleissa kaapeleissa on todella huono. Tässä asiassa voin heidän kanssaan olla aika lailla samaa mieltä, sillä eihän kaapeleiden soundia voi peruskaapelista kovin radikaalisti parantaa, sillä pullon kaulaksi muodostuvat silloin laitteisto, kuunteluympäristö ja lopulta ihmiskorvien erotuskyky.

  Itse aloitin täällä keskustelun pyytämällä suosituksia kaapeleista, ja olin asettanut ykkösvaihtoehdoksi Nordostin kaapelit, joita monet pitävät ylihinnoiteltuna. Tästä nousi kauhea haloo, ja mietittyäni asiaa, lupasin harkita halvempia vaihtoehtoja. Myös se fakta, että aion ostaa laitteet "sokkona" (kotikaupungissani on todella rajallinen määrä hifiliikkeitä, ja niissä valikoima on aika suppea, eli joutuvat tilaamaan) aiheutti paljon kritiikkiä. Ymmärrän tämän täysin.

  Totta kai tässä maailmassa, jossa rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät, me suomalaiset emme halua tuhlata ylettömiä määriä rahaa. En väitä täällä silti ketään köyhäksi. Kyllähän täällä kokemuksen äänikin puhuu. Ymmärrän kyllä, jos täällä jotkut ovat kalliita kaapeleita vastaan niiden törkeän korkean hinnan takia, sillä hinnastahan tässä nyt on kyse. Jos kaikki kalliit kaapelit laitettaisiin peruskaapeleiden hintaluokkaan, niin tätä keskustelua ei edes olisi, sillä epäilen suuresti, valitsisiko joku peruskaapelia siinä tapauksessa (tosin joissakin laitteistoissa peruskaapeli voi ehkä kuulostaa paremmalta).

  Nyt tulee se itse asia. Mielestäni tämä kaapeleista väittely voi olla aika kuluttavaa. Kuka tosissaan jaksaa tästä väitellä koko ajan, sillä tämäkin ketju on saanut aika monta viestiä, ja kysymykseen "ovatko kalliit kaapelit huijausta?" ei ole tullut selvää vastausta.

  Jos ajatellaan ihan maalaisjärjellä, niin jos ei halua alkaa tutkimaan eri kaapeleiden tietoja suurennuslasilla, niin eikö voisi väittää, että mahdollisuus saada hyvät kaapelit on suurempi, jos maksaa niistä paljon, kuin että maksaisi niistä vähän. Koska sitä asiaa kukaan ei voi kumota, että kalliimmat asiat ovat YLEENSÄ parempia kuin halvemmat asiat. Näin yksinkertaisesti on. Miksi? Koska kalliisiin tuotteisiin käytetään YLEENSÄ parempia materiaaleja, enemmän tarkkuutta, enemmän tutkimus- ja testaamistyötä sekä panostetaan ulkonäköön enemmän. Siis YLEENSÄ, EI AINA. Joten eikö voisi silloin ihan hyvillä mielin ostaa kalliit kaapelit tai kaapelit, jotka tuntuvat lompakossa? Eikö sillon voisi todennäköisemmin saada parempaa soundia, oli parannus sitten kuinka pieni tahansa. Sen myönnän heti kättelyssä, että on mahdollisuus, jopa aika suurikin, että kalliit kaapelit eivät sovi laitteistoon tai että siinä maksaa turhasta (peruskaapeli olisi saattanut kuulostaa samalta).

  Lopullinen kysymys: Kyllä vai ei, nouseeko tuotteen laatu hinnan noustessa, YLEENSÄ (ei siis aina)?
   
 13. Teme76

  Teme76 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.10.2004
  Viestejä:
  20
  Saadut tykkäykset:
  1
  KYLLÄ! Ok?
   
 14. JTX

  JTX Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 796
  Saadut tykkäykset:
  14
  ElvisThePelvis

  Postauksesi on täyttä asiaa alusta loppuun. Yritykset ylipuhua sinut jättämään kalliit kaapelit ostamatta eivät onnistu eikä niissä välttämättä ole järkeä. Osta kalliit kaapelit mutta älä osta liian kalliita. Osta kaapelit joiden mekaaninen laatu vakuuttaa. Fysikaaliset ominaisuudet seuraavat kyllä mukana.

  Pääasia lienee kuitenkin se että olet itse tyytyväinen, eikä mikään jää kaivelemaan. Ei meillä muilla pitäisi olla sanomista siihen. Onnea matkaan ja toivottavasti löydät etsimäsi.
   
 15. Wile E Coyote

  Wile E Coyote Suurmufti Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  2 345
  Saadut tykkäykset:
  8
  Missään mitä olen lukenut, ei ole tullut selvää vastausta siihen yksinkertaiseen kysymykseen, että jos kiloeuron kaapelit eivät ole huijausta, niin miksei tätä ole todistettu mittaamalla- tai miksi erot häviävät ABX- testeissä.

  Offtopicciahan tämä on. Itse asiasta; minun mielestäni, jos mielenrauhan haluat, niin sijoita vaikkapa Monster Cablen piuhoihin se n. 200€ mitä ne maksavat. Varmasti hyvin tehdyt, ja ääneltään neutraalit :king:
   
 16. RedStar

  RedStar Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.07.2004
  Viestejä:
  820
  Saadut tykkäykset:
  0
  Highendismiä ei voida karsinoida mihinkään tiettyyn laitetyyppiin tai -ryhmään - ei varsinkaan sen jälkeen kun digitaalitoistimiakin on alettu kelpuuttaa highend-laitteiksi. Kyseessä on paremminkin uskontofilosofiaan rinnastettava vakaumus siitä, että jotkut perusasiat ratkaisevat toistolaitteen tuottaman äänen teknisen laadun. Ajatellaan esimerkiksi, että kahden laitteen välisten johtojen ominaisuudet joko tekevät tai tappavat ketjun päästä toistuvan äänen luonnonmukaisuuden.

  Tyypillistä high-end-villitykselle on yhden "gurun" keskittyminen muutamaan systeemin yksityiskohtaan ja sen hurjaan optimointiin muutaman seikan osalta. Ei välitetä siitä, että äänisignaali joutuu myös aina kulkemaan kappaleen matkaa sangen tavallisissa johtimissa (laitteiden sisällä). Tai uskotaan, että CD-levyjen reunojen maalailu vaikuttaa äänentoistoon, koska "epämusikaaliseen" ääntä välittävään bittivirtaan ei voida juurikaan puuttua.

  Monessa tapauksessa highendin näkyvin ilmiasu on laitteen suhteeton 10...1000-kertainen hinta vastaavaan ei-highend laitteeseen tai komponenttiin verrattuna. Tyypillistä on myös se, että jonkin (yleensä pienen) valmistajan erikoisenmuotoiseen profiilipeltilaatikkoon kyhäämä laite on automaattisesti highendiä, vaikka tekniset suoritusarvot olisivat vähän mitä sattuu (kaikki high-endinä kaupattu ei ole sarjatuotantolaitteita mitenkään parempaa, osa jopa selvästi huonompaa). Mutta suuren valmistajan alusta loppuun hyvin tehty vahvistin, jota varten mainittu tehdas tuottaa omia erikoispuolijohteita, ei pidetä highendinä.

  Monelle High-endistille esteettinen tyyli on tärkeää, ja vaikuttaa omistajan kokonaistyytyväisyyteen laitteistostaan, jolloin musiikkikin tuntuu kuulostavan paremmalta. Monelle high-end nautinnon tärkeitä edellytyksiä (tiedostettuja tai tiedostamattomia) ovat laitteiston esteettinen olemus ja omistajan ylpeä varmuus, siitä että jokainen piuha ja mutteri on kalleinta high-end-laatua. Mutta valitettavasti pelkkä esteettisyys tai sen puute ei vaikuta varsinaiseen äänenlaatuun parantavasti eikä huonontavasti. Kuuntelunautintoon vehkeiden ulkonäkö saattaa vaikuttaa vaikka ei äänenlaatuun olleenkaan, koska kuuntelutilanteessa on kysymys myös visuaalisesta tunteesta kuuloaistimuksen lisäksi.


  http://www.hut.fi/Misc/Electronics/faq/sfnet.harrastus.audio+video/vahvistin.html
   
 17. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 540
  Saadut tykkäykset:
  154
  No itseasiassa en pidä Monster Cablea edes minään high-end kaapelina, enkä erityisesti musikaalisena kaapelina. Mulla on kahdessa kotiteatterissa Monsterin kaapelit, ja sen voin myöntää, että Monsterin tuotteessa se merkki maksaa, suorituskyky ei ole mikään huippu. Joten esimerkiksi Monster Cable painii ihan eri sarjassa sarjassa kuin vaikka Nordost. Monster Cablen tuotteita ainoastaan ostan kotiteatteriin, mutta 2-kanavalaitteistoon en niitä ostaisi.

  Ajatellaan (minun kohdallani) että kaiuttimet, cd-soitin ja vahvistin maksavat yhteensä 4500 euroa. Minusta pysytään kohtuuden rajoissa, jos käyttää välijohtoon ja bi-wire-kaiutinkaapeleihin rahaa yhteensä 300-500 euroa. Mielestäni se 10 prosentin sääntö on aika hyvä. Saatan käyttää vähemmänkin rahaa, mutta totuuden nimissä en saisi mielen rauhaa, jos käyttäisin alle sadan euron kaapeleita. Toki tiedostan sen, että kulutusyhteiskunta on tavallaan aivopessyt mut eli siis, että minua enemmän huolettaa hintalapussa olevan numeron pienuus kuin itse tuotteen suorituskyky. No toisaalta tämä on vain puolitotuus. Tuleehan sitä laatuakin vähän kun hinta kasvaa.

  Haluan vielä sanoa, että en moiti millään lailla täällä olevia ihmisiä. Tiedän, että joskus kirjoitukseni saattavat provosoida muita, koska käytän ääriesimerkkejä. En todellakaan ole halunnut loukata ketään, enkä ainakaan väittää, että ihmiset täällä narisivat sen takia, ettei heillä ole varaa ostaa kalliita kaapeleita. Halusin todeta vain tämän, koska ymmärrän (kun itse luen kirjoituksiani), että minut voidaan ymmärtää väärin.
   
 18. HesusNis

  HesusNis Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.09.2002
  Viestejä:
  1 766
  Saadut tykkäykset:
  2
  Jokainen ihminen saa tehdä omilla rahoillaan ihan mitä tahansa tyhmyyksiä itse haluaa! :king:
   
 19. jahman

  jahman Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  99
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kohta 1) - jos niillä kaapeleilla voi hiota sitä klangia, miksi ihmeessä ostaa ennen kuin tietää miltä se oma laitteisto kuulostaa...

  Kohta 2) Älä hyvä mies osta naruja uutena... Katso vaikka e-bay de/uk (ei mene tulleja) hakusanalla nordost/goertz/kimber/van den hul/audioquest jne. - niin tiedät miksi ei kannata :rolleyes:
   
 20. cinema

  cinema Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.08.2004
  Viestejä:
  101
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kenelläkään tietoa, saisiko jostain Suomessa edullisesti litteää kaapelia kotiteatterikäyttöön? Litteää kaapeliahan löytyy muutamilta valmistajilta, mm.Oehlbachilta ja Monsterilta, mutta löytyykö yhdeltäkään halpamerkiltä, elektroniikkaliikkeistä, tms.?

  Ideana on, että littana piuha on helpompi kuljettaa huomaamattomasti ympäri huonetta.

  http://www.hifi-regler.de/shop/oehlbach/oehlbach_magic_movie_weiss_2x1_5mm2.php

  http://www.hifi-regler.de/shop/oehlbach/oehlbach_silver_stream_2x1_5mm2.php

  http://www.hifi-regler.de/shop/monster/monster_sflm_superflat_mini_weiss.php