[Arkistoitu] Kaikkien aikojen paras konsoli

Keskustelu osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana Harry Lime, 15.02.2004.

?

Mikä on paras? (pyydän anteeksi jos jotain oleellista unohdin, en ole kova pelaaja)

 1. Amiga

  24 ääntä
  6,6%
 2. vanha Nintendo (8-bittinen)

  105 ääntä
  29,1%
 3. vanha Sega (Saturn, Megadrive)

  20 ääntä
  5,5%
 4. Nintendo 64

  9 ääntä
  2,5%
 5. Nintendo Gamecube

  7 ääntä
  1,9%
 6. Nintendo Gameboy (lasketaan nyt käsimasiinatkin)

  2 ääntä
  0,6%
 7. Supernintendo

  29 ääntä
  8,0%
 8. Sega Dreamcast

  17 ääntä
  4,7%
 9. Playstation

  20 ääntä
  5,5%
 10. Playstation 2

  38 ääntä
  10,5%
 11. Xbox

  54 ääntä
  15,0%
 12. joku ulkopuolelle jäänyt

  36 ääntä
  10,0%
Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.
 1. LOP

  LOP Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  3 986
  Saadut tykkäykset:
  23
  Olin realistininen ja parhaan konsolin valitsin juuri ominaisuuksien puolesta puhuvan Xboxin, koska juuri härvelillä voi tehdä myös kaikkea muuta. Sehän on todellakin kuin pc, mutta pelejä ei tarvitse(vielä ainakaan/harvoin) päivitellä.

  Mutta jos pelipuolta aatellaan, niin kyllä Nintendo 8 bittinen ja Sega Megadrive 16 bittinen ovat lähellä sydäntä tänäkin päivänä.

  Mutta kuten tässä aijemminkin todettiin, on poksillekkin hyviä pelejä riittävästi. Halo2:sta odotellessa.
   
 2. Ephram

  Ephram New Member

  Liittynyt:
  15.03.2004
  Viestejä:
  357
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nintendo on sitäpaitsi pelimaailman yksinäinen susi ja samalla se yrittäjä, joka tekee omanlaisiaan pelejä pelkäämättä massojen suhtautumista. Uskonpa vain, että esimerkiksi Pikminin tapainen peli olisi jäänyt monen julkaisijan hyllyyn roikkumaan pitkiksi ajoiksi, jos asialla ei olisi ollut Nintendo ja tuottajana Shigeru Miyamoto.

  Ja turha napista, ettei peleihin tehdä riittävästi muutoksia. Zeldankin uusi graafinen ulkoasu oli hyvin uskalias askel Nintendolta, sillä sitä parjattiin Japanilaisyhtiön kannalta tärkeimmässä kolkassa, eli Jenkkilässä, ennakolta hyvinkin paljon. Lopulta se kuitenkin sopi pelityyliin erittäin hyvin.

  Ei se rauta, vaan itse konsolin pelit. N64 edustaa sitäpaitsi "vähän, mutta hyvää" linjaa. :)
   
 3. JPH

  JPH Active Member

  Liittynyt:
  02.02.2003
  Viestejä:
  3 045
  Saadut tykkäykset:
  4
  :D En provosoidu, mutta kaipaisin hieman perusteluja... :)
  Xbox ei ole oikea konsoli,

  a) koska siinä on kovalevy?
  b) koska siinä on Intelin prossu ja nVidian näytönohjain...

  Gamecubessa on Atin näytönohjain ja IBM:n prossu eli ts. se on lounaslaatikkoon survottu PowerMac... :D (tämä on vain mielipide, mitä en oikeastaan edes allekirjoita... :) )

  Lapsuudessani pelasin C-64:llä, Amigalla ja PC:llä, joista yksikään ei luonnollisesti ole konsoli. Miten voisin äänestää sellaista konetta, jolla en ole pelannut? Ja onhan tämän seikan täällä jo useampikin, itseni mukaan lukien, todennut. Joten tulos kertoo vain siitä, että enemmistöllä on luultavasti samankaltainen pelaajan tausta kuin itsellänikin.
   
 4. gar

  gar New Member

  Liittynyt:
  18.07.2000
  Viestejä:
  140
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse olisin rastinut parasta pelikonetta kysyttäessä PC:n (ja sen pelit vuodesta 1991 - 2001), sitä ennen pelasin Amigalla ja vielä varhaisemmin C64:llä. Spectravideo MSX 728:a ei tässä kannata varmaan mainita... Mikään näistä ei konsoli tosin ole, ja parhaat konsolikiksit on tullut Xboxilla vaikka omistan myös DC:n ja PS2:n.
   
 5. phiit

  phiit New Member

  Liittynyt:
  28.10.2000
  Viestejä:
  427
  Saadut tykkäykset:
  1
   
 6. tsinivuo

  tsinivuo New Member

  Liittynyt:
  23.03.2002
  Viestejä:
  3 983
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kun tämä keskustelu on lähtenyt jo omille poluilleen aikoja sitten, niin sama kai se on mitä tässä jatkossa löpisee.

  Niin olen pannut merkille täältä ja muiltakin foorumeilta (myös ulkomaisilta), että mikä ihme Nintendo-kansalla on tarve hyökätä Xboxin ja M$:n kimppuun. Mitä pahaa ne on Nintendolle tehneet? Miksei ne käy Sonyn ja PS2 kimppuun, joka on muutamilla yksinoikeus-lisensseillä tehneet enemmän pahaa pelimaailmalle. (F1 ja WRC lisenssien yksinoikeus vi*uttaa minua ainakin suunnattomasti, koska nyt ei noista saada kuin suttuisia arcade kaahailuja, varsinkin F1 ansaitsisi taas uuden kunnollisen Simulaation isolla ässällä, ehostettuna viimeisimpien näytönohjainten tarjoamilla tempuilla. GP4 alkaa olla jo vanha.)

  Nintendo-kansaa voi tietysti korveta se, että M$ osti Raren. So? Ei sen tuotokset ainakaan ole vielä vakuuttaneet. Grabbed by ghoulies oli sellainen marginaali tasoloikka erikoisella idealla, ehkäpä se olisikin ollut juuri GC:lle sopivampi peli.
  Minä en ymmärrä, että miksi Nintari kansan päähän ei mene se, että M$ on uudistanut konsolipelaamista eniten sitten PS1:n. PS1 toi CD:n ja "cooliuden".
  XBox toi 5.1 äänet, kiintolevyn ja toimivan nettipelaamisen konsoleille. Jos näitä uudistuksia pitää pahana, on päässä jotain vikaa.
  Poispakenevia pelitaloja eikä M$:ää voi syyttää siitä, että ne pelitalot ei tee pelejään GC:lle. Eihän GC:lle osteta kuin Nintendon omia, tai sitten first party pelejä. Miksi julkaista GC:lle multiplatform tavaraa, jos ne myy muilla alustoilla enemmän ja GC:llä minimaalisesti? Ihan tappion ilosta?
  GC:lle tulee/on loistavia "erilaisia" pelejä, miksi GC väki ei iloitse niistä, vaan hyökkää M$:n kimppuun?

  Pelibisnes on nyt niin erilaista kuin 80-luvulla. Nyt määrää raaka raha, paras markkinointi ja tekniikka. Sony ja M$ ovat sen tajunneet ja nämä alustat voivat henkisesti parhaiten. Minusta hyökkäys toisia alustoja kohtaan osoittaa huolta oman alustan tulevaisuudesta.

  Hyvä esimerkki oli ilmoitus, että Sega tekee uuden konsolin ja sitten siitä paljastuikin, että Sega tekee kenties jonkinnäköistä yhteistyötä jonkin nykyisen valmistajan kanssa ja Segan pelit tulevat vain jatkossa sille, konsoliin tulisi SEGA-merkki Dolby digital merkin tyyliin. Niin eikös siellä ensimmäisenä ollut Nintari väki huutamassa, että Sega meille, eikä muille ja se pelastaa Nintendon....
  Eh?
   
 7. Jyrki

  Jyrki Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.01.2001
  Viestejä:
  1 472
  Saadut tykkäykset:
  22
  MS:n kimppuunhyökkäämisellä on varmaankin osittain syynä se, että konsolit kilpailevat samassa sarjassa Sonyn ollessa yksin omassa ylhäisyydessään, jos maailmanlaajuisia myyntilukuja katsotaan.

  Toinen syy on se, että peliteollisuus on valtavirtaistunut ja MS pyrkii juuri tähän segmenttiin markkinoinnissaan. Nintendo nähdään taas enemmän HC-pelaajan valintana, jolloin "tosipelaajille" MS edustaa pelialan rappiota markkinatalouden pyörteissä.

  Kolmantena syynä on se, että Nintendolla on pelialalta todella pitkä historia ja nykyisin tuota historiaa löytyy myös Sonyltä. MS taas on tullut mukaan pelibisnekseen pelkän rahan voimalla. Tästä kielii mm. Microsoftin pelisegmentin tappiollisuus tällä hetkellä. Monet vanhemmat pelaajat muistelevat lämmöllä Segan ja Nintendon nokittelua SNES ja Megadrive -aikakaudelta. Siinä kaksi tasaväkistä yhtiötä kilpaili pelien LAADULLA.

  Kyllähän tässä kaikessa Nintendofanien räksyttämisessä on varmasti taustalla huoli konsolin tulevaisuudesta. Itselläni ei varsinaisesti ole mitään XBoxia vastaan. Eniten minua häiritsee se, että monet eivät edes harkitse GameCubea konsolia ostaessaan, jos ovat edes siitä kuulleet. En täysin allekirjoita mielipidettäsi Sonyn ja MS:n alustojen paremmasta "henkisestä hyvinvoinnista". Olen aivan varma, että MS:llä oli tavoitteenaan huomattavasti suurempi osuus konsolimarkkinoilta. Myyntimäärien valossa totuus on se, että PS2 on aivan omalla tasollaan ja XBox ja NGC taistelevat murusista. Vielä kun muistaa, että Sony ja MS ovat aivan toisen luokan yhtiöitä varallisuudeltaan kuin Nintendo, jolloin mahdollisuudet satsata markkinointiinkin ovat erilaiset. MS:n pelisegmentti on tehnyt tappiota jo pitkään, eikä ole mitenkään varmaa, että brändille on saatu niin paljon jalansijaa markkinoilta, että seuraava konsolisukupolvi nostaa liiketoiminnan voitolliseksi. Nintendon kaksi viimeisintä konsolisukupolvea ovat epäonnistuneet jonkin verran konsepteiltaan ja hävinneet siksi kilpailijoilleen. Itse toivon, että Nintendon liiketoiminta olisi siinä määrin kannattavaa, että he pystyisivät jatkamaan innovatiivisten pelien ja pelilaitteiden tekemistä. Tuollainen Sega-yksinoikeus olisi kyllä mannaa..
   
 8. tsinivuo

  tsinivuo New Member

  Liittynyt:
  23.03.2002
  Viestejä:
  3 983
  Saadut tykkäykset:
  1
  En malta olla lisäämättä, että MS on ollut pelibisneksessä jo PC:n alkutaipaleilta lähtien. MS Flight simulator, anyone? :p
   
 9. pinhead79

  pinhead79 New Member

  Liittynyt:
  19.11.2003
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  NES on aivan ylivoimainen!
   
 10. Jyrki

  Jyrki Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.01.2001
  Viestejä:
  1 472
  Saadut tykkäykset:
  22
  Tarkoitatko kenties MicroProse Flight Simulatoria?
   
 11. tsinivuo

  tsinivuo New Member

  Liittynyt:
  23.03.2002
  Viestejä:
  3 983
  Saadut tykkäykset:
  1
  1982 Second Generation: Microsoft releases FS 1.0 for the IBM-PC (created by subLOGIC): 4 color, panel with 8 gauges, new co-ordinate system, 4 scenery areas (20 airports), 9 view directions, weather, slew, Cessna 182.

  http://simflight.com/~fshistory/fsh/timeline.htm
  Kyllä se vaan on niin, että M$ on ollut pelibisneksessä 80-luvun alusta asti, kannataisi päivittää tietojaan. :)
   
 12. phiit

  phiit New Member

  Liittynyt:
  28.10.2000
  Viestejä:
  427
  Saadut tykkäykset:
  1
  peli muttei konsoli! :king:
   
 13. Jyrki

  Jyrki Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.01.2001
  Viestejä:
  1 472
  Saadut tykkäykset:
  22
  No, Nintendo on ollut mukana pelibisneksessä 1800-luvulta lähtien... ;)
   
 14. tsinivuo

  tsinivuo New Member

  Liittynyt:
  23.03.2002
  Viestejä:
  3 983
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kyllä tuli pelkän rahan voimalla Sonykin, pelibisnekseen vasta PS1:n myötä. 90-luvulla. 1996, yli 10 vuotta M$:n jälkeen. Eli ei sitä pitkää historiaa ole muilla nykyisistä kuin Nintendolla, mutta jostainhan sitä on toistenkin aloitettava. :rolleyes:
   
 15. JPH

  JPH Active Member

  Liittynyt:
  02.02.2003
  Viestejä:
  3 045
  Saadut tykkäykset:
  4
  Juuri näin.

  OT

  Ja oikeastaan vasta MS:n mukaantulon jälkeen yksinoikeuspeleistä alkoi kuulua narinaa, vaikka Sony tuonkin homman aloitti.

  /OT
   
 16. mielikat

  mielikat New Member

  Liittynyt:
  01.04.2003
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eikö täältä löydy yhtään Sega Master Systemin fania? Ko. konsoli oli minun ensimmäinen aikoja sitten ja kyllä löytyi hienoja pelejä. Jossain vaiheessa vaihdoin sen NES:iin mikä jälkeenpäin harmittaa. Nintendolla oli sekä surkeampi kuva että ääni mutta kieltämättä laajempi pelivalikoima mikä ei välttämättä tarkoita laadukkaita pelejä. Vajaa pari vuotta sitten onnistuin löytämään avaamattoman Master System paketin pilkkahintaan (tosin nyt avattu ja käytetty). Siitä alkoi lievä retrokeräily.

  Nyt pitäisi vaan hankkia 21" perustöllö kun pelit eivät näytä kovin kauniilta nykyisellä 100Hz:n koneella (häntimistä ja muuta suttua) enkä enää jaksa pelailla wanhalla matkatelkulla.
   
 17. Diamond

  Diamond New Member

  Liittynyt:
  15.10.2004
  Viestejä:
  948
  Saadut tykkäykset:
  0
  I loved my MasterSystem, miksi luovuin siitä..Se länkkäriammuskelu oli nannaa pistoolilla!
   
 18. Eastwood1

  Eastwood1 You brought two too many. Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.12.2003
  Viestejä:
  1 875
  Saadut tykkäykset:
  1
  Amiga ja Nintendo 8-bittinen ovat itselle kaikkein rakkaimmat pelikoneet, harmi vaan kun eivät enää valmista niitä, että saisi ostettua. Sentään joitain pelejä on tullut riimeikkeinä markkinoille.
   
 19. Marski79

  Marski79 New Member

  Liittynyt:
  10.06.2003
  Viestejä:
  536
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei amiga mikään konsoli ole. Vaikei valita kun kaikki ovat olleet loistavia omana aikanaan paitsi PS2 ja segoja en ole testaillut. Äänestin sitten kumminkin 8-bit nintendoa.
   
 20. Brian

  Brian Member

  Liittynyt:
  10.02.2004
  Viestejä:
  288
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kyllähän se vanha kunnon NES:hän se voiton vie. Kuusivuotiaana sen sain ja heti 7v lahjaksi antoivat oman tv:n kun eivät olohuoneessa jaksaneet kuunnella marion "tidididi":tä :rolleyes:
  Nykyään on Xbox ja vaikka se tämän hetken ykkönen onkin niin ei se tule koskaan NES:lle pärjäämään.
   
Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.