[Arkistoitu] Kaikki laitteet yhteen,miten?

Keskustelu osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana Kuakki, 08.01.2004.

Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.
 1. Kuakki

  Kuakki New Member

  Liittynyt:
  08.01.2004
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin,kuka neuvoo miten kytketään TV,DVD,VCR,DIGIBOXI(sat.) yhteen
  niin että kaikki pelaa ja tallentaa?
  DVD on kovalevymallia.
  Kaikissa on 2 scarttia ja muutenkin takalevyissä on aika paljon tavaraa.
  Kiitti jo etukäteen.
   
 2. DVB-G

  DVB-G Active Member

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 282
  Saadut tykkäykset:
  23
  Eikös tämä kuuluisi aloittelija kysyy -alueelle?

  Miten pääsee Helsingistä Torremolinosiin? Vastauksia on ääretön määrä. Selitä tarkemmin joka ikisen laitteen inputtien tuntemat standardit ja niiden signaalikytkimien ymmärtämät standardit (lue: läpäiseekö laite RGB:tä, komposiittia tai komponenttia tai Y/C-signaalia, entäs näiden vaatimia indikointisignaaleja) ja niin edelleen.

  Nyrkkisääntönä on se, että tarkimman ja paraslaatuisimman kuvan antava laite saa etusijan eli suorimman yhteyden ja lyhimmän kaapelin, oli kuvan antaja ja kuvan ottaja mikä hyvänsä. Seuraavaksi huonompilaatuista kuvaa antava saa seuraavaksi huonoimman liitännän ja jonon perälle pannaan se sumeinta pullamössökuvaa tarjoava laite, koska sen kuvanlaatu ei kunnolliseksi kumminkaan voi muuttua.

  Nyrkkisäännöstä on joskus pakko poiketa juuri niiden laitteiden sisäisten signaalikytkimien takia, eli jos joku laite ei läpäise tiettyä signaalimuotoa ollenkaan, tai sumentaa kuvaa läpäistessään, kuten väistämättä käy kaikille aktiivisia puolijohdekytkimiä käyttäville selektoreille. Lisäksi ne vuotavat signaaleja kanavien välillä.

  Tietokoneen näytönohjain ja DVD-kotisoitin (tai muu vastaava RGB-laite) antavat parasta RGB-kuvanlaatua, joten niiden kuvat pitää kuskata televisioon suoraan, ilman mitään kierrätyksiä. Kierrätettyjen eli ketjutettujen eli kuvapilattujen signaalivetojen tekemisessä joku muu saa neuvoa, en omaa kokemuksia kuvanlaadun tahallisesta pilaamisesta. Käytän kuvanlaatua pilaamattomia passiivisia valitsimia, jos on tarve.

  Jos jonkun laitteen takana on vain yksi IN-OUT -tyyppinen Scart-liitäntä niin mikään ei estä modifioimasta Scart-kaapelia tai tekemästä sitä kokonaan itse niin, että sisään viedään mikä tahansa kuva ja ulos mikä tahansa. Esimerkiksi DVD-soitin ei yleenä hyödy mitenkään kuvan viennistä sinne DVD-soittimen sisään, laitehan vain antaa kuvaa ulos. Joten Scart-kaapelissa DVD-soittimeen päin kulkeva kuva viedäänkin johonkin muuhun laitteeseen, joka puolestaan osaa hyödyntää sitä kuvaa, jota puolestaan tarjoaa DVD-soittimen kanssa yhteen liitetty osapuoli.

  Näistä kytkentähommista kannattaa piirtää tyhjälle paperille suunnitelma, eli jokainen laite piirretään laatikkona ja sitten piirretään laatikoiden kylkiin nuolilla, mihin suuntaan jokainen laite mitäkin signaalia antaa ja ottaa. Sitten aletaan hahmotella lyijykynällä potentiaalisia järkeviä signaalireittejä niiden nuolien välille. Ja lopuksi tosiaan huomataan se, että vakiot Scart-kaapelit eivät toteuta piirroksen reititystä, eli joudutaan kolvaamaan erikoiskaapelit.
   
Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.