Kahvia - Onko merkillä väliä

Keskustelu osiossa 'Ruoka & Juoma' , aloittajana glottis, 03.09.2003.

 1. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 647
  Saadut tykkäykset:
  172
  Dolce Guston kahviautomaatilla on porskutettu jo monta vuotta. Aamu alkaa soijacappuccinolla ja päivällä maistuu punainen tai tumman vihreä Zoegas. Tällaisille sinänsä halpiskahviautomaateille löytyy toki ns. heitterinsä, mutta enpä ole missään kahvilassa omaan makuun parempaa cappuccinoa esimerkiksi maistanut. Nykyään kahveja voi juoda Dolce Guston oman valikoimankin ulkopuolelta, sillä kaupoista saa Paulig Cupsolo -kapseleille adapterin ja esim. vaikka AliExpressistä uudelleenkäytettäviä kapseleita, johon voi laittaa vaikka sitä Presidenttiä ja Juhla Mokkaa (jotka toki löytyvät Cupsolo-versioinakin, joskin kalliimpina).
   
 2. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 818
  Saadut tykkäykset:
  387
 3. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 856
  Saadut tykkäykset:
  736
  Aamulla juon kupin tai kaksi kahvia. Ei enempää elimistö kestä.
  Merkillä ei ole väliä. Samanlaista kuraa kuin oluet. Jos sokkona juo niin ei tiedä, mikä merkki on kyseessä.

  Tosin noista keittimistä täytyy sanoa, että kaverin Moccamaster keittää kyllä aina niin pahanmakuiset kahvit että en tiedä millä paskalla hän keitintä pesee. Puhdas se kyllä aina on, sen olen huomannut ja kahvit samoja peruskahveja kuin kaikkialla muuallakin.

  Oma halpa Philips keittää ihan hyvät kahvit. Sitten on tuommoinen kapselikeitinkin, joka on ihan jees. Tarjouksesta tulee joskus kapseleita ostettua ja kylläpä ne tulee ajan kanssa juotua.

  En mikään kunnollinen kahvinjuoja ole ja vasta yli kolmikymppisenä olen alkanut sitä aamuisin juomaan. Jo yhdellä kupilla saa semmoisen hermohorkan puoleksi päiväksi, että ei kiitos enempää. Hyvän kahvilan cappuccinot ovat yleensä se paras vaihtoehto, jos saa valita.
   
 4. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 877
  Saadut tykkäykset:
  268
  Itse olen keittänyt jo "kymmeniä vuosia" Braun KF 150:llä tai muulla samannäköisellä Braunilla, juon joka aamu kaksi kuppia.
  [​IMG]
   
 5. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 420
  Saadut tykkäykset:
  206
  Yleinen virhe mokkamasterilla on mitata kahvinpurut samalla mitalla kuin ennenkin 1/kuppi. Vielä pahempaa on jos mittaa sillä mukana tulevalla mitalla 1/kuppi. Se mitta kun on noin 1,5x normaalimitta ja se on kahdelle kupilliselle. Ennen siinä luki että "for 2 cups" mutta ainakin yhdessä uudessa mallissa tekstiä ei enää ole. Tulee aivan hirveää myrkkyä ellei tuota hoksaa. (Jos taas tykkää vahvemmasta kahvista niin silloin tulee ostaa tummempaa paahtoa, puruja yliannostamalla saa vaan ylihapokasta tervaa. Yliannostaminen opittuna tapana tuntuu olevan tiukassa suomalaisilla, kun aikaisemmin ei ollut kuin vaaleaa paahtoa.)

  Lisäksi mokkamasterin tekniikasta johtuen sinne jää aika paljon vettä sisään edellisestä käytöstä, eli jos se on muutamankaan päivän käyttämättä niin kannattaa laskea vesi läpi ettei sisällä seisonut vesi pilaa makunautintoa.

  Tuo Braun oli joskus todella kauan sitten testissä, ja se oli heti kakkosena mokkamasterin jälkeen, eli oli ainakin silloin mallia "best of the rest" kun "halpakeittimistä" puhutaan.

  Hieman normaalia tummempia valmisjauhatuksia testanneena olen tullut siihen tulokseen että paras "budjettikahvi" on Juhlamokan tumma paahto. Muuten suosikkini arkikahviksi on Pauligin Cafe Mundo (se lempeän paahteinen versio).
   
 6. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 818
  Saadut tykkäykset:
  387
  Tuota määrää pitäis omalla kohdalla vähentää (reilusti) noin ~2-3 sportsdirect -kuppia menee pvässä. (1 kuppi noin ½ lit)
   
 7. Hippo

  Hippo Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  2 024
  Saadut tykkäykset:
  144
  Kenenkään mielestä pikakahvi ei ole oikeaa kahvia vaan kuraa, mutta minä pidän Grandos Goldista. Sen nopeammin ei voi "kahvia" keittää. Tai no ehkä noilla kapselivehkeillä, mutta niistä en ole innostunut. Porukka töissäkin ihmettelee kun juon automaatticapuccinoa suodatinkahvin sijaan, mutta kun minun mielestäni noi normaalit presidentit ja juhlamokat ovat kitkerän ja kärventyneen makuisia.
   
 8. Moti

  Moti Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.09.2001
  Viestejä:
  1 033
  Saadut tykkäykset:
  9
  Itse mittaan talousvaa'alla kahvin määrän ja kaadan keitinveden aina puhtaalla lasilla. Muutosvastarinnasta huolimatta myös vaimo on omaksunut nämä tavat. Moccamaster ilman tippalukkoa käytössä. Osat menee viikoittain ap-koneeseen. Litkupuhdistus muutaman kerran vuodessa. Peruskahvina nykyään Kulta Katriina luomu, paahtoaste 2. Viimeisin modi posliininen suppilo muovisen tilalle. Mutta kyllä kahvi on StarBucksissa subjektiivisesti parempaa....
   
 9. Tiger

  Tiger Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2001
  Viestejä:
  566
  Saadut tykkäykset:
  11
  Tämä tuli viime viikolla korvaamaan Moccamasterin. Hyvät sumpit keittää. Saa yhden kupinkin kerrallaan keitettyä. Ajastin löytyy myös. Kesto suodattimet on kanssa hyvä juttu tuossa.[​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 18.01.2018
 10. htavilap

  htavilap Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  22.03.2007
  Viestejä:
  1 207
  Saadut tykkäykset:
  145
  Vaa'an kautta kahvi ehdottomasti. 7g kuppia (1,25dl) kohti, niin hyvää tulee. Ensimmäinen askel hyvään kahviin on toki heittää se moccamaster ja muut suodatinpelit kaappiin pölyttymään ja hankkia kahvimylly ja vaikkapa pressopannu tai mokkapannu missä kahvin aromit ei jää suodatinpussiin. Lisäksi kahvi on parhaimmillaan tuoreena, kuten muutkin elintarvikkeet, eli vastapaahdettuna ja juuri ennen tarjoilua jauhettuna.
   
 11. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 877
  Saadut tykkäykset:
  268
  ^
  Liikuntarajoitteisena yksinasujana ei ole tilaa eikä haluja moiseen hifistelyyn.
  Brauni on keittänyt ihan hyvät kahvit joka kerta, viitisen viivaa vettä ja kolmisen ruokalusikallista kahvia, lisäksi valutussäädin keskiasennossa, sitäkin kun saa säädettyä.

  T: Vesku
   
 12. scented

  scented Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 564
  Saadut tykkäykset:
  96
  Monesti miettinyt tuota "saa yhden kupin keitettyä" jutskaa, tai en nyt niin kovin usein, hyvä jos koskaan, mutta ihan perus Braunillakin saa yhden kupin keitettyä, kun mittaa paljo se imee vettä per kuppi, vaikkapa 3 kupin asetuksella. Noin 1,4 desiä menee ainakin perus Braunissa vettä per kuppi. Tosin itse ei tule kahvia juotua, joten se ja sama mikä keitin ja mitä purua...
   
 13. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 877
  Saadut tykkäykset:
  268
  Niin ja tuo kolmen kupin määrä on jäänyt päälle, kun aina pitää olla happaman maidon varaa, että voi yhden kupin heittää menemään, jos maito ei "kestä".

  T: Vesku