Kahvia - Onko merkillä väliä

Keskustelu osiossa 'Ruoka & Juoma' , aloittajana glottis, 03.09.2003.

  1. Coppola

    Coppola Guest

    Liittynyt:
    18.04.2006
    Viestejä:
    526
    Saadut tykkäykset:
    0
    Merkillä ja hinnalla on väliä!

    Juhlamokkaa juovat voivat suoraan mennä sinne ojaan takaisin ryömimään ja juomaan sitä kuravettä.

    Aiemmin jo mainittu Jamaica Blue Moutain is a great stuff.
    Noin kerran kuussa tulee ostettua paketillinen.

    Muita hyviä ja usein nautittuja ovat esimerkiksi Colombia Excelso ja New Guinea- kahvit. Oikeasti kunnon kahveja, joita kehtaa juoda.

    Kahvit keitetään tietenkin MoccaMasterissa, joka on ainoa Suomessa myytävä kahvinkeitin, jolla kahvia saattaa voida keittää, sen makua pilaamatta. Gigantti 2e kahvinkeitin-kaverit voivat mennä Giganttiin takaisin ja pitää sen naaman kiinni.

    Köyhät voivat myöskin olla hiljaa, koska häpeän teitä. Jos kahvin hinnasta aletaan napisemaan, niin suosittelen lyömään itseään pesarilla muutaman kerran päähän, jotta sinne jotain järkeä menisi. EN VASTAA MISTÄÄN EDELLISEN LAUSEEN AIHEUTTAMISTA SEURAUKSISTA!

    Nyt kahvetta kehiin! :eek:

    Jos muutaman mailin etäisyydellä ei ole jostain kumman syystä kunnon kahvia, niin Presidentin tummapaahto kelpaa kunnon kahvin etsimiseen kuluneen ajan aikana juotavaksi juomaksi. Luin edellisen lauseen kolme kertaa ja vasta neljännellä kerralla tajusin sen osittain. :O
     
  2. Maryjane

    Maryjane Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.06.2006
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ehdottomasti merkillä on väliä, kyllä ne maut erottaa, ja rankasti. En edes ole varsinaisesti kahvin juoja, mutta sillon harvoin kun sitä juon, vaadin laatua. Kyllä mulle kuitenkin maistuu ihan Juhlamokka tai Presidentti. Parasta kahvia mitä koskaan oon juonu, oli joku Stockan juhlakahvi, tai joku sellanen. En muista tarkkaa nimeä, mutta se oli tosi hyvää!!
     
  3. phixel+

    phixel+ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.01.2005
    Viestejä:
    414
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taisit äänestää Halmetta. :hitme:
     
  4. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    10 554
    Saadut tykkäykset:
    489
    Kahvi valmistetaan, ei keitetä. Keittämisessä veden lämpötila on 100 astetta kun taas kahvin valmistuksessa lämpötila saa olla korkeintaan 94 astetta tai maku menee pilalle. Hyvät kahvit voi keittää jos sen tekee niin korkealla merenpinnasta että vesi kiehuu alhaisen ilmanpaineen takia alle 94 asteen lämpötilassa.
     
  5. Generig

    Generig Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.01.2004
    Viestejä:
    1 879
    Saadut tykkäykset:
    5
    Jos tarkkoja ollaan niin se valmistus on uuttamista.
     
  6. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    10 554
    Saadut tykkäykset:
    489
    Jos tarkkoja ollaan niin uuttaminen on kahvin valmistusmenetelmä.
     
  7. Coppola

    Coppola Guest

    Liittynyt:
    18.04.2006
    Viestejä:
    526
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitä sinulla on Halmetta vastaan?

    Lievää nakertelua sieltä suunnalta kuultavissa...
     
  8. Crimson

    Crimson Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Moccamasterissa lienee suht optimaalinen veden lämpötila. Useimmilla normikeittimillä kahvi on aivan liian kylmää, jolloin makukin on melko kamalaa.

    Toisaalta, eikös kunnon nuotiokahvit nimenomaan valmisteta keittämällä? Kolme kertaahan sen täytyy kiehua yli ennenkuin on valmista nautittavaksi. :thumbsup:
     
  9. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    10 554
    Saadut tykkäykset:
    489
    Juu, Moccamasterissa veden lämpötila kahvin kanssa kosketukseen päästessään on n. 92 astetta. Normi"keittimissä" lämpötila on n. 85 astetta ja kahvin maku sen mukainen.

    Nuotiokahvit maistuvat "keitettynäkin" koska ollaan luonnon keskellä.
     
  10. Rick

    Rick Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.01.2005
    Viestejä:
    105
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitihän sitä sinivuorta kokeilla. Satasen kilohinnalla tuntui hassulta keitellä sitä neljänkympin termoskeittimeen, joten lumipalloefekti pisti hankintaan MoccaMaster CD -keittimen. Täytyy myöntää, että eroa on! :thumbsup:

    Ensimmäinen parannus oli itse kahvilaatu ja toinen tuo keitin. Vaikkei tuon hintaista kahvia raaski aina ostaa (normaalisti Kenya), niin moccis on ehdottoman hyvä hankinta. Paras diili löytyi Markantalosta, jonka hinnoittelu tosin on hiukan hakusessa. Hyllyn lapussa luki 169 €, mallikeittimen kyljessä luki 159 € ja nettisaitilla luki 149 €. Myymälässä suostuttiin myymään nettihintaan, joten kaupat tuli.
     
  11. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    10 554
    Saadut tykkäykset:
    489
    CD-keitin? Älä ihmettele jos maku on vähän "bitter" koska CD-levyillä on tosi paljon bittejä. :D

    Kaivelin kuitteja omasta keittimestä: Ostettu 6.9.2000 Stockmannilta kello 16:06. Malli Clubline KB 741. Hinta 750 markkaa, kanta-asiakasetu 155 markkaa (mikä helvatan kanta-asiakasetu?) => maksettavaa 595 markkaa.

    Kalliita ovat Moccamasterit nykyään... :rolleyes:

    Juhlamokkaa olen viimeaikoina lipittänyt koska on halpaa lähi-Alepassa. Ei ole samaa särmää kuin Presidentti kahvissa mutta tottuuhan siihenkin. :thumbsup:
     
  12. tutkija

    tutkija Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.10.2005
    Viestejä:
    367
    Saadut tykkäykset:
    0
    oletteko kokeilleen robertsin maustekahvien sijaan tehdä omaa. esin pistää lusikallinen kanelia tms. kahvinpurujen joukkoon tai vaniljatanko kahvin joukkoon (valmistuksen aikana).
     
  13. Crannog

    Crannog Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.10.2005
    Viestejä:
    1 344
    Saadut tykkäykset:
    0
    On kokeiltu ja mukavaa vaihteluahan se tuo eikä maksa niin paljon. Kaneli käy hyvin ja muistaakseni kardemummakin soveltuu tähän tarkoitukseen (vai ripoteltiinkohan sitä vasta valmiiseen kahviin?).

    Juuri nyt on kupissa Robert'sin suklaakahvia, joka on vaimon suosikki mutta itse en oikein tahdo saada sitä alas ilman konjakkia. ;)
     
  14. Zardoz

    Zardoz Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.03.2004
    Viestejä:
    827
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nescafelta on tulossa Suomen markkinoille uutuus nimeltä Nespresso. Vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta joskin pientä kikkailun makua tuossa Nescafen touhussa - kahvinkeittoon tarvitaan omanlaisensa keitin. Tässä muutama lainaus Taloussanomista:

     
  15. dille

    dille Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.09.2003
    Viestejä:
    1 277
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaverilla on noita kämpässään, koska matkustaa viikoittain Ranskaan. Muutamat kahveet olen siitä juonut, ja vaivannäköä ei oikeastaan ole yhtään verrattuna noihin halpoihin itsevekslattaviin espressokoneisiin.

    Osaako kukaan arvioida paljon yksi annos tulee suunnilleen maksamaan?
     
  16. Raymond

    Raymond Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    1 885
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kahvialalla työskentelevät ovat tuosta muuten aika tarkkoja ja olen sitä kautta oppinut välttämään puhumista kahvin keittämisestä. Ja tuota kautta kun miettii, on kahvinkeitin yksi suomenkielen onnistuneimpia sanavirheitä.

    Mutta eikös pannukahvi kuitenkin keitetä? Liekö sieltä sitten juontanut tämä sanonta.

    Edellisestä postauksesta on näemmä kohta kolme vuotta aikaa ja sen jälkeen on taas kahvi alkanut maittaa. Tumma Presidentti on suosikki suomalaisista suodatinkahveista. Saksassa Tschibon (vai miten ihmeessä se nyt kirjoitetteeiinkaan) itsejauhetut ovat maukkaita.
     
  17. NPR

    NPR Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.05.2005
    Viestejä:
    123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä Presidentti on sitä parasta mitä olen maistanut, mutta Juhla Mokkaa tulee eniten juotua. Tämä siis siksi, että töissä on JM:ää.

    Nimim. 7h ollut töissä, 6 kuppia kahvia mennyt :p
     
  18. Navarone

    Navarone THIS IS DVDPLAZAAAH!!! Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.12.2006
    Viestejä:
    289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sinäänsä kahvi kuin kahvi käy, Automaattilitkuja (niistä saa yleensä jotain heikosti kahvia muistuttavaa myrkkyä) en enää suostu juomaan. Lukiossa tuli vielä automaattia käytettyä, mutta työpaikan susipaska kaffemaatti aiheuttaa lähinnä yökötys-reaktioita.

    Asun vielä kotona, enkä yleensä vastaa kahvin ostamisesta, joten tyydyn tarjottuihin Juhla Mokkiin ja Saludoihin. Mielestäni kahvi on parhaimmillaan vahvana, mutta reilunpuoleisesti rasvattomalla utare-eliksiirillä höystettynä, sokeria en suostu kuppiini kippaamaan. Joskus oikein hyvän ravintolasyöpöttelyn jälkeen saatan lantrata kahvini kermalla.

    Moccamasterin ostin tuossa keväämmällä vanhuksille, kun huomasin että niitä halpoja muovirakkineita kului hieman turhan kovalla tahdilla, nyt paluuta entiseen ei enää ole...
    Kahvia tulee yleensä juotua 2-4 kuppia päivässä, lähinnä sen takia että en itse yleensä viitsi sumppeja keittää :)
     
  19. dille

    dille Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.09.2003
    Viestejä:
    1 277
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pannukahvi kiehautetaan, ei keitetä. Ainakin meikäläinen on opetettu pannukahvittelemaan niin, että heti kun pannu kiehuu, otetaan se pois tulilta, sekoitetaan, ja annetaan porojen laskeutua.

    Keittäminen viittaa (ainakin minusta) johonkin tiettyyn aikaan kiehumista.
     
  20. Raymond

    Raymond Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    1 885
    Saadut tykkäykset:
    1
    Näinhän se tosiaan taitaa tapahtua, mitä inttiajoista muistelen, itse en oo koskaan pannukahveja tehnyt. Ilmeisesti astiaa piti vielä kopauttaa pari kertaa pohjoisen (vai etelän?) puolelle lusikalla :).

    Ts. keittäminen ei kaiketi kuulu minkäänlaisen kahvin valmistamiseen.