Kaapelit testissä - vastauksia etsimässä?

Keskustelu osiossa 'Kaapelit sekä tarvikkeet' , aloittajana Sax-audio, 06.11.2009.

 1. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 803
  Saadut tykkäykset:
  376
  Tuollahan on tuo vanhahko ämyrikaapeleiden faceoff -testi :) Voittaja Cat 5 : sta tehty kaiutinkaapeli, eli pitäisi olla hinta / laatu -suhde ainakin kunnossa... Siitä vaan ukot punomaan :)
   
 2. tpi

  tpi Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 376
  Saadut tykkäykset:
  27
  Saisikos muutaman esimerkin noista "todella monesta" tapauksesta nykyfysiikan ajalta, eli osapuilleen suhteellisuusteorian keksimisestä alkaen?
  Kun väitteet ovat puhtaan mahdottomia, niin kyllä tuomita aika kylmiltään.
   
 3. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 817
  Saadut tykkäykset:
  723
  Siis noitahan löytää ihan vain, kun googlettaa aiheesta. Varsinkin, jos fysiikka korvataan sanalla tiede, mikä ehkä olisi ollut parempi, mutta ei noita fyysikoitakaan historiasta puutu. Itse olen enemmän kirjoja aiheesta lukenut, joita ei nyt suoraan voi tänne pasteta, mutta 10 sekuntin googletus antoi esim.

  http://www.cracked.com/article_18822_5-famous-scientists-dismissed-as-morons-in-their-time.html
  https://www.famousscientists.org/7-scientists-whose-ideas-were-rejected-during-their-lifetimes/

  edit: en tiedä, miksi tuo pitäisi rajata nykyfysiikkaan. Ei se nykyfysiikka sen hienompaa tai tärkeämpää ole kuin "vanha" fysiikka. Ihan yhtä nykyaikaista sekin oli aikanaan.
  edit 2: tokihan historiasta löytyy paljon ihmisiä, jotka ovat kuolemaansa asti puolustaneet omaa oikeasti väärää näkemystään. Kuuluisimpana ehkä staattisen universumin puolustaja ja "Big bang" -termin vitsinä keksinyt Fred Hoyle, joka on myös kirjoittanut todella hyvän kirjan The Black Cloud.

  Totta. Enkä halua, että minua nyt ymmärretään tuon jutun puolustajana, vaan mieluummin "ei-tuomisijana" liian aikaisin. Mitään tarvetta minulla ei ole lähteä heidän tekemisiään tuomitsemaan tässä vaiheessa. Kuten sanoin, niin paska paljastuu aina jossain vaiheessa.
   
  Viimeksi muokattu: 25.01.2017
 4. tpi

  tpi Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 376
  Saadut tykkäykset:
  27
  Siksi kun nykyfysiikassa ei enää ole tilaa paradikmaa täydellisesti järkyttäville keksinnöille. Siinä sata vuotta sitten, kun juurikaan ei perusasioista mitään tiedetty, oli helppo jonkin yksittäisen kehittää jotain uutta, joka kumosi aikaisemmat käsitykset. Nyt fysiikan perusteet etenkin perusteiden tasolla on hyvin tiedossa, eikä ole käytännössä mahdollista että joku yksittäinen tutkija/neverhöörd pikkufirma tekisi keksinnön, joka on näiden perusperusteiden vastainen. Ei se täysin mahdonta ole, mutta todennäköisyys on lähestulkoon samalla tasolle kuin se, että alienit laskeutuvat huomenna ja antavat kuutiometrin pakettiin menevän vettä käyttävän fuusioreaktorin piirustukset.
   
 5. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 817
  Saadut tykkäykset:
  723
  Hieman riippuu siitä, mitä fysiikkaa käsitellään, mutta olet kyllä melkolailla oikeassa. Mutta uutta fysiikkaa tehdään/keksitään nykyään enemmän ja myös yksityisissä firmoissa/tutkimuslaitoksissa. Ja erilaisia mielenkiintoisia ilmiöitä löydetään vuosittain, joille toki käytännössä aina löytyy jokin jo olemassa oleva selitys. Aina ei, kuten EMDriven kohdalla: ilmiö voidaan todeta, mutta syytä ei keksitä (en ole tosin vähään aikaan seurannut, että josko selitys olisi löytynyt).

  Jos tuo suomalainen pieni firma on keksinyt jonkin pinnoitteen, jolla siirtohäviöitä voidaan pienentää, niin vaikka he eivät fysiikkaa sen takana vielä tiedä, niin se ei tarkoita, etteikö siihen joku kvanttimekaaninen syy ole varmasti olemassa. Magneettikenttä ja spinithän liittyvät yhteen, joten eihän sitä koskaan tiedä, jos pinnoite jotenkin asiaan vaikuttaa.

  Toistan edelleen itseäni (ties moneskohan kerta :) ) siinä, että on vaikea uskoa heidän oikeasti mitään uutta keksineen, mutta ennen kuin mitään todisteita tulee ulos, niin en koe, että olen henkilö, joka voisi tai haluaisi haukkua tuota valheeksi. Kaikista hienoin juttuhan se olisi myös suomalaiselle fysiikalle, jos tuo olisikin totta. Mutta fysiikassakin todistustaakka on aina uuden asian keksijällä, joten heillä on vielä iso työ edessään, kun/jos tuosta jotain oikeaa aikovat aikaiseksi saada. Eli siihen asti itse odottelen maltilla, mikä tietenkin tarkoittaa, että en usko ennen kuin näen, mutta myös, että en hauku ennen kuin näen jotain, mitä haukkua. Eli neutraalisti menen. Annan heille mahdollisuuden osoittaa homma oikeaksi. Jos siihen eivät pysty, niin se ei minulta ole ollenkaan pois, ainoastaan heiltä.

  Ja se, mikä on myös hieman ikävää tässä on se, miten nykyään otetaan vastaan uuden fysiikan tutkijoita/keksijöitä. Se on myös ikävän yleistä välillä ihan tutkijoidenkin keskuudessa. Täysin uutta on vaikea keksiä ja saada muita vakuuttuneeksi asiasta. Varsinkin jos se torpataan jo siinä vaiheessa, kun tutkitusta/kehitetystä asiasta kerrotaan.

  Yksityisen firman on tietenkin pakko hakea patenttia keksinnölleen moniin eri maihin ennen kuin siitä voi kertoa. Jos patentit menevät läpi, niin jotain pientä perää keksinnössä on. Sen jälkeen he kuitenkin voivat vasta julkaista viralliset tutkimukset, joita sitten toiset tutkimusryhmät voivat halutessaan yrittää toistaa. Julkinen yliopisto tai muu tutkijaryhmä voisi julkaista tulokset heti, mutta yksityisen puolen tarkoitus on aina tehdä rahaa, mikä tietenkin ikävällä tavalla aiheuttaa myös sen, että ennen patenttien saamista ei tutkimusta voi julkaista.
   
 6. tpi

  tpi Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 376
  Saadut tykkäykset:
  27
  Jos ne väitteet olisivat totta, ne voisi todistaa yleismittarilla ja jännitelähteellä. Ja voisi tehdä diilin jonkin Nokian/Siemensin kanssa, jolla nettoaisi miljarditasolla. Silloin EI TODELLAKAAN näperreltäisi jonkin kaiutinjohtojen kanssa. Niin selvä kusetus kuin ikinä mikään mitenkään voi olla.
  Patentin läpimenolla ei muuten ole mitään tekemistä sen kanssa toimiiko se keksintö vai ei - patentti tarkoittaa sitä, että kukaan muu ei ole samanlaista aikaisemmin patentoitunut. Se EI ota kantaa siihen, onko asia oikeasti toimiva vai ei.
  Muuten esim tämmöiset patentit eivät olisi menneet läpi:
  https://www.google.com/patents/US6960975?hl=fi
  https://www.google.com/patents/US8901943
   
  Viimeksi muokattu: 25.01.2017
 7. Wile E Coyote

  Wile E Coyote Suurmufti Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  2 345
  Saadut tykkäykset:
  8
  nepa tykkää tästä.
 8. Wile E Coyote

  Wile E Coyote Suurmufti Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  2 345
  Saadut tykkäykset:
  8
  ^
  Rehelliset kauppiaat ovat kuulemma foorumeilla pahoitelleet sekaannusta. Hevosmiesten tietotoimiston mukaan pahoittelujen määrä lähentelee yhtä(tai nollaa, riippuen löytyykö se ensimmäinen kauppias), mutta hänkin on sitä mieltä että asiakas oli tyytyväinen ääneen, niin vitut huijauksesta.