Käyttämäsi Android ohjelmat?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet' , aloittajana juhaa, 09.09.2010.

 1. Digital Man

  Digital Man Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.06.2000
  Viestejä:
  657
  Saadut tykkäykset:
  4
  Play-kauppa antaa vaihtoehdoksi vain ladata sovellus uudestaan, mutta koska sisäistä muistia ei enää juurikaan ole, ei suostu edes lataamaan. Samaten koko puhelin on aivan äärettömän hidas muistin vähyyden takia. Täytynee varmaan poistaa jotain muita ohjelmia vaikka kaikki olisi tarpeellisia. Seuraavassa android-puhelimessa on kyllä oltava vähintään 1 giga (mielellään enemmän) sisäistä muistia tai sitten siirryttävä muihin käyttiksiin.
   
 2. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 939
  Saadut tykkäykset:
  778
  Kysynpäs tässä ketjussa, kun tuota muistiasiaa sivutaan, että samsung galaxy ykkönen on alkanut ilmoittelemaan, että muisti on vähissä. Kuitenkin sisäistä muistiakin on useampi sata megatavua vapaana. Mistä tuo valittaminen siis voisi johtua ja kannattaisiko yrittää siirtää ohjelmia puhelimesta muistikortille?
   
 3. Digital Man

  Digital Man Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.06.2000
  Viestejä:
  657
  Saadut tykkäykset:
  4
  Poistin puhelimesta suurimpia toimivia ohjelmia jolloin muistia vapautui. Asensin tämän jälkeen epäonnistuneesti asennetun ohjelman uudelleen ja poistin saman ohjelman heti asennuksen jälkeen. Lopuksi vielä asensin uudelleen poistamani muut ohjelmat ja muistia on nyt vapaana hieman enemmän kuin ennen epäonnistunutta asennusta. Mitä tästä opimme? Sen, ettei androidin suunnittelijat ole ottaneet huomioon ettei ohjelmien asennus välttämättä onnistu aina.
   
 4. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitkä autoreissu edessä. Olisiko suositella jotain ilmaisia multiplayer / co-op pelejä mitkä toimisivat Galaxy S:llä Bluetoothin tai WLANin yli (eli LAN tyylisesti)?
  Pelit, mitkä vaativat accountin luomista ja nettiyhteyttä, voi unohtaa.
   
 5. Maky

  Maky Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.04.2000
  Viestejä:
  871
  Saadut tykkäykset:
  14
  https://www.outofmilk.com/ on loistava sovellus. iPhone & Android & Selain. Eli kauppalista, tukee montaa käyttäjää, päivittyy livenä. Eli voit tehdä ostoslistaa selaimella ja vaimo voi lisäillä jotain omalla selaimella/kännyllä ja päivittyy livenä, ja jos vaimo on kotimatkallaan ostanut listasta vaikka maidon, niin näkyy heti sinunkin listassa, että tämä jo haettu. Olipas helposti selitetty, mutta android appi on suomenkielinen ja vielä hinta: 0€
   
 6. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Toistaiseksi olen maksullisista ohjelmista ladannut kaksi:

  Smart Keyboard Pro (koin S3 Minin oman näppäimistön huonoksi omille sormille ja tätä moni suositteli Swiftkeyn yli)
  Poweramp Music Player Full (todella paljon säätöjä ja hyödyllisimmät itselleni ovat albumitietojen/-kuvitusten automaattinen hakeminen sekä mahdollisuus valita käytettävät kansiot helposti)
  Wifi Transfer Pro (tiedostojen siirtoon koneelta luuriin ilman kehnohkoa Kiesiä)

  Tässä näyttää muodostuvan se trendi, että valmiiksiasennettuja appseja korvataan maksullisilla vastaavilla appseilla, kun valmiiksiasennetuissa on jokin rajoittava ominaisuus. iOS-puolella ei ole mielestäni tätä ongelmaa. Anyway, toivotaan, että edes tämä vakiherätyskello olisi tarpeeksi hyvä, ettei tarvi maksullista vastaavaa ostaa.

  Ladatuista ilmaisista ohjelmista olen eniten käyttänyt Skypeä, Whatsappia, Handcent SMS:ää, Mobiilipankkia (Danske bank) sekä CamScanneria. Avastin latasin virussoftaksi, vaikkei se välttämättä niin tarpeellinen olekaan (onneksi en ole kuitenkaan tätä nykyä enää siinä mielentilassa missä vuosia sitten, että olisin mennyt ottamaan esim. operaattorin tarjoaman F-Securen maksullisen virussoftan).
   
  Viimeksi muokattu: 01.03.2013
 7. h3mb3

  h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2006
  Viestejä:
  1 889
  Saadut tykkäykset:
  0
  Scandinavian Keyboard on täysin ilmainen ja rokkaa täydellisesti. Nyt olet toki jo tuon muutaman euron sijoittanut maksulliseen.
   
 8. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Ainakin ko. näppis on saanut todella hyviä arvioita. Varmaan olisin sitä ainakin koittanut, mikäli olisin siitä tiennyt. Jospa tuossa Smart Keyboard Prossa on edes jotain, mitä Scandinavian Keyboardissa ei ole.
   
 9. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  No niinhän siinä sitten kävi, että tuo Androidin vakioherätyskellokin lähti vaihtoon. En oikein pitänyt sen käyttöliittymästä ja kun se jätti vielä kerran herättämättä, niin vaihtoonhan se meni. Mitään maksullista ohjelmaa en ole vielä hankkinut, sillä "alarm appsien" taistelussa ei ole sinänsä selvää ykkösestä. Eniten mainintoja ovat saaneet Alarm Clock Plus ja Alarm Clock Xtreme. Myös Gentle Alarmilla näyttäisi olevan vankka kannattajakunta. Pidin Wave Alarmin ideasta (herätys menee pois päältä tai snooze päälle heiluttamalla kättä näytön edessä), mutta tässä kuitenkin painotan eniten toimintavarmuutta ja helppokäyttöisyyttä.

  Latasin sekä Alarm Clock Plussan että Alarm Clock Xtremen ilmaisversiot, joista ensiksi mainitun poistin, koska en sinänsä pitänyt sen widgeteistä ja koska sen käyttö ei ollut ihan niin helppoa kuin Xtremen. Onhan Xtremen käyttöliittymä toki ehkä hieman askeettinen verrattuna hienoimpiin alarm appseihin. Taidan joka tapauksesa pitää Xtremen ja harkita maksullisen version hankkimista, joskaan siinä ei ole paljon muuta parempaa kuin mainoksien poissaolo.
   
  Viimeksi muokattu: 06.03.2013
 10. Maky

  Maky Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.04.2000
  Viestejä:
  871
  Saadut tykkäykset:
  14
  Omassa käytössä Alarmdroid, huonona puolena, että ei tule lukitusruudun "läpi" eli pinkoodia ennenkuin saa kiinni. Mutta toisaalta snooze toimii niin, että kun kääntää puhelimen ympäri niin valintun pituinen snooze alkaa, ei siis tarvitse kuin kääntää puhelin ympäri niin hiljenee ja sitten kun kerkiää käy sulkemassa herätyksen. Mutta kysymys: Tuleeko noista jompi kumpi lukitusruudun läpi?
   
 11. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Itse käytän pelkkää pyyhkäisyä lukitusnäytössä, mutta testasin kuviolukituksella asiaa. Alarm Clock Xtreme antaa sulkea itsensä ilman, että tarvitsee piirtää kuviota ja näin poistaa lukitusta. Tämä tarkoittanee termeilläsi sitä, että Xtreme tulee lukitusruudun läpi.
   
 12. Maky

  Maky Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.04.2000
  Viestejä:
  871
  Saadut tykkäykset:
  14
  Confirmed. Koska työsähköposti androidissa, niin pakotettu pinkoodilukitus, mutta tämä avaa ikkunan lukitusruudun päälle ja voit snoozettaa tai sulkea ilman koodia. Vaihdettu tämä siis käyttöön.
   
 13. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Tulipa ostettua tarjouksesta vielä yksi appsi, Camera Zoom FX. Olin aiemmin ladannut ilmaisen FXCameran, mutta Camera Zoom FX on kyllä paljon monipuolisempi ja pidän siitä oletuskameraa paljon enemmän. Ainoa ongelma tässä vaan on se, etten ole tainnut saada Camera Zoom FX:iä oletuskameraksi, vaikka olen ko. appsista ruksinut "Tee oletuskameraksi" kohdan. Foorumeilla näkyvät kirjoittelevan, että homma hoituu joko sillä, että kameran käynnistyessä Jelly Bean kysyy, mitä appsia haluat käyttää oletuskamerana tai sitten pitäisi mennä Asetukset -> Sovellusten Hallinta -> Kaikki -> Kamera -> Poista oletukset. Valitettavasti Jelly Bean ei missään vaiheessa kysy minulta, minkä haluan valita oletuskameraksi ja mennessäni tuonne Sovellusten Hallintaan minulla tuo "Poista oletukset" vaihtoehto on harmaalla eli en pääse siihen käsiksi. Voiko kyse olla yksinkertaisesti siitä, ettei oletuskameraa voi muuttaa ilman roottausta (jota en aio luuriini tehdä)?

  Olen kyllä lisännyt tuon Camera Zoom FX:n esim. lukitusnäytön pikavalinnaksi jne. joten siinä mielessä se, ettei se "välttämättä" ole oletuskamera, ei niin haittaa. Toisaalta olin kyllä ottanut käyttöön lukitusnäytöstä painalluksella ja liikkeellä avattavan kameran ja tällöin aikeaa aina vain tuo Samsungin oletuskamera.

  Vaihdoin SMS-oletusohjelmaksi Handcent SMS:n sen muokattavuuden ja kattavimpien toimintojen takia.
   
 14. juhaa

  juhaa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2000
  Viestejä:
  5 971
  Saadut tykkäykset:
  7
 15. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Kyseisen syyn takia en näkisi itsekään järkeä roottaamisessa takuun ollessa voimassa. Toisaalta takuun jälkeen voi roottauksen kautta saada älypuhelimeensa uutta eloa ja samalla pääsee eroon valmistajan bloatwaresta, jota esim. käyttämiini Samsungeihin on tullut viime päivityksien jälkeen lisää ja lisää.

  Jotkut roottaavat luurinsa pelkistä ulkonäöllisistä syistä (saavat kotinäytön hienoksi), mutta ainakin itse onnistuin luomaan kivan kokonaisuuden roottaamattomaan luuriin Nova Primella, Minimalistic Textillä ja kustomoidulla icon packilla.
   
 16. juhaa

  juhaa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2000
  Viestejä:
  5 971
  Saadut tykkäykset:
  7
  Kyllähän ne pitää silti aina rootata, olen muutaman kuukauden aina käyttänyt stockina, että mahdolliset valmistusviat tulevat ehkä esiin.
  Ihan tuoreimmissa Note 3(?)+ Samsungeissa flash countteria ei voi enää ohjelmallisesti nollata, joten niihin ei voi huomaamatta enää palauttaa
  stocki softaa. ns. "Polttavat" sulakkeen järjestelmäpiiristä, kun epävirallisen rommin laittaa siihen.
  Vanhemissa countterin saa nollattua, mutta se tietysti vaatii sen että puhelin lähtee ylipäätään käyntiin.
   
  Viimeksi muokattu: 14.03.2014
 17. Digital Man

  Digital Man Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.06.2000
  Viestejä:
  657
  Saadut tykkäykset:
  4
  Menin sitten ja päivitin Google Mapsin uusimpaan versioon ja tämän jälkeen aina kun navigoinnin laittaa päälle, puhelin kuumenee aivan järkyttävästi ja akku hupenee 10min aikana 20%. Eli eipä tuolla kovin pitkiä matkoja enää navigoida. Koska google ei tietenkään salli päivityksen poistamista ja palaamista vanhempaan toimivaan versioon, niin mikä olisi hyvä ilmainen navigointisofta kunnes (toivottavasti) googlen karttaohjelma korjataan taas toimivaksi?

  Monta kertaa olen toimivan ohjelman saanut pilattua päivittämällä. Pitääkö näitä android puhelimia ostaa aina kaksi samanlaista, joista toiseen kokeilee päivittää ohjelmat ja jos toimii päivityksen jälkeen ok, niin sitten päivittää myös toiseen?
   
 18. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Pitäisi kyllä onnistua, mutta palautus menee sitten kerralla 'tehdasversioon' asti, eli siihen mikä oli puhelimessa ostohetkellä.
  Settings -> välilehti General -> valitse Application manager -> välilehti All -> valitse Maps -> paina Uninstall updates.

  e: Näin siis KitKat version valikkorakenteen mukaisesti.
   
  Viimeksi muokattu: 19.05.2014