(Jälleen yksi) Mikä vahvistin minulle-ketju

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Tirppa, 29.08.2011.

 1. karik134

  karik134 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.10.2008
  Viestejä:
  2 002
  Saadut tykkäykset:
  9
  Denon 1611 299€, 1911 399€ (Hifihuone). Pitääkö olla 7.1-vahvari? Mikä liitäntä dvd:ssä? Mikä televisio(liitännät)?

  Wii:n liität komponenttikaapelilla(red,green,blue rca) ja steroäänet rca:lla(red,white rca) johonkin vahvarin rca-tuloliittimiin. Tai liität komponentilla suoraan televisioon ja äänet sieltä optisella vahvariin, ei ole mikään pakko kierrättää kuvaa vahvarin kautta.
  Liitännät esimerkiksi näin Denon 1611 kanssa (hdmi-outista tietenkin johto televisioon)
  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 16.09.2011
 2. Yuze

  Yuze Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nopeat vastaukset tällä foorumilla, kiitos siitä karik!

  Denon toki voisi olla yksi vaihtoehto kun ei ole pakko olla 7.1, mutta kun katselin noita liitäntöjä niin ei taida kummassakaan olla kuin yksi komponenttitulo? Kun juuri muistin, että löytyy myös vanha PS2 mihin löytyy myös komponenttijohto enkä jaksaisi käydä uuttakaan johtoa eli HDMI:tä ostamaan kun lähinnä vain emäntä käyttää kyseistä laitetta. Ja kun olisi hyvä jättää yksi vapaa HDMI-paikka BD-soitinta varten niin sekin puhuu komponentin puolesta tässä tapauksessa.

  Mutta miten sitten noiden Yamahan tuotteiden kanssa, onnisttuko samalla tavalla liitännät eli eri tuloon kuva ja ääni tuossa Wiin tapauksessa?

  Omista laitteista vielä se, että DVD menee scartilla telkkariin ja äänet koaksaalina vahvistimeen. Telkkari, joka sekin menee jossain vaiheessa vuoden sisällä vaihtoon, on LG RZ-37LZ55 eli ei löydy optista lähtöä äänille.
   
 3. karik134

  karik134 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.10.2008
  Viestejä:
  2 002
  Saadut tykkäykset:
  9
  Löytyykö tv:stä komponenttia, entä montako hdmi:tä, onko ääniulostulo rca:lla tv:ssä? PS2:ssa ei ole hdmi-liitäntää.

  Jos tv:ssä on komponenttiliitäntä niin Wii tai PS2 voi liittää siihen. Toinen laite sitten kiinni vahvarin komponenttiin.
  Äänet sitten rca:lla tv:stä vahvariin. Noissa kahdessa konsolissa on vain stereoäänet joten et menetä mitään.

  Jos tv:ssä on 2 hdmi-liitäntää niin toisen digiboksin voi myös liittää suoraan televisioon, tv-lähetyksissä on vain stereoääni ja äänet menee vahvariin tv:n rca ääniulostulosta.
   
  Viimeksi muokattu: 17.09.2011
 4. Yuze

  Yuze Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tv:ssä on yksi komponentti ja yksi HDMI, sen takia juuri kierrätän kaiken mahdollisen vahvistimen kautta. Pitää kokeilla miten tuo tv:n rca-out toimii esim. Wiin kanssa ennen lopullista päätöstä.

  Osaako kukaan silti sanoa toimiiko Yamaha samoin kuin Denon eli voi laittaa äänet eri tuloon kuin kuvan jos kierrättää kaiken vahvistimen kautta?
   
 5. Klimppi

  Klimppi Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.01.2009
  Viestejä:
  67
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jatketaan samaan ketjuun kun asiakin on sama. Eli vanha Onkyo 606 alkaa osoittaa hdmi-piirin osalta hajoilun merkkejä. Tilalle pitäisi löytää uusi, mielellää alle 500€ maksava kapistus. Tällä hetkellä vahvimmat vaihtoehdot lienevät Onkyo 609 ja Yamahan RVX-767. Yamahassa olisi 2 hdmi ulostuloa. Nykyisin ei tosin ole kuin tv näyttölaitteena, mutta mahdollisesti tulevaisuudessa myös tykki. Tv-taso on sivusuunnassa ahdas, eli sivuille ei jää juurikaan tilaa, mutta päälle jää noin 10cm ja takaata taso on avoin. Kaiuttimet menevät myös lähiaikoina vaihtoon, mutta aktiiveihin en ole siirtymässä. 3D ominaisuuksillekaan ei ole käyttöä, joten silläkin saralla vanhempi tekniikka kelpaisi. Nykyisillä tarjouksilla tuo Onkyo näyttäisi hieman halvemmaltakin. Mitäs muita vaihtoehtoja tuolla saralla olisi? Ulkomailta tilaaminen ei ole täysin poissuljettu, mutta takuuasioiden toimivuuden kannalta vähän mietityttää.
   
 6. JayKay70

  JayKay70 Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.01.2008
  Viestejä:
  574
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kun tuo tilasi on vähän ahdas, niin voisiko tällainen Marantz NR1501 slim-mallinen vahvari olla sulle hyvä ratkaisu: http://www.mrhifi.fi/iwc/index.php4?page=productinfo&prod_code=8589. Hintakin näyttäisi olevan kohdallaan ja jos et uusimpia tekniikan saavutuksia (lähinnä 3D) tarvitse, niin tuota ainakin itse harkitsisin vakavasti. Itse asiassa olisin oman Onkyon rohjakkeeni (TX-NR807) tuohon vaihtanut, jos vain Marantzista löytyisi pre-outit pääkanaville...

  Omakohtaisista kokemuksista viisastuneena, en ainakaan enää Onkyota ulkomailta tilaa (takuuhuoltoa et näet saa Suomessa kuin virallisilta kotimaisilta jälleenmyyjiltä ostetuille laitteille) ja tuolta saisit Marantzille kotimaisen takuun, joka varmasti toimii. Kokemuksesta voin myös ko. liikettä suositella :)
   
 7. koefi

  koefi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.10.2011
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt tarvitsisi jälleen amatööri apua. Olen kerennyt tuhlaamaan jo lukemattomat tunnit selaillessani tätä foorumia ja löytänyt mahtavasti tietoa, mutta samalla koko valinnanvaikeus vain kasvaa kun tietoakin kertyy... Jos joku ammattilaisista pystyisi vinkkaamaan oikealle tielle, olisin todella kiitollinen.

  Lähtökohta on siis periaatteessa olematon, ja tavoite olisi edetä hitaasti mutta varmasti kohti parempaa setuppia. Kuten listasta näkyy, DVD-soitin/vahvari/kaiuttimet on vuosien takaa. Yksinkertaisesti nyt ei vahvistin enää toimi liitäntöjen osalta ja on muutekin kulahtanut. Rahaa ei ole ylimalkaisesti enkä todellakaan ole mikään kultakorva, mutta vaikeus tässä onkin lähteä oikeaan suuntaan niin että tulevaisuudessa päivittäminen olisi mahdollista(ja helppoa).

  Tämän hetken setup:
  Samsung LE40c644 40" HD -televisio
  Elisa Viihde -digiboksi (HD)
  Sony dvp-ns410 DVD-soitin
  Nad c320 -vahvistin
  Dali 202 -kaiuttimet

  Televisioon olen todella tyytyväinen ja kuva näyttää myös SD-lähetyksillä todella hyvältä, puhumattakaan HD-lähetyksistä. Kaiuttimet ovat olleet tähän asti oikein passelit enkä usko että tähän kerrostaloasuntoon isompia/järempiä tarvitsenkaan. TV-lähetykset tulee aina siis tuon Elisa Viihde boksin kautta, musiikkia kuuntelen yleensä koneelta bluetooth vastaanottimen kautta joka on siis RCA-pihoilla kiinni vahvistimessa. Leffatkin tulee joko Elisan viihdevuokraamon kautta, tai Canal + Play -kanavan kautta. Tulevaisuudeessa ehkä lisäksi PS3 blue-ray tai sen(PS3)mediatoistimen kautta.

  Tarpeet:
  AV-vahvistin tähän 2.0 setuppiin jota voisi laajentaa, hintaluokkaan n.300€ on tälläinen lista valikoitunut keskusteluista(kaikki 299€ tällä hetkellä). Kuinkahan suuri ero näillä on toisiinsa?

  Yamaha RX-V567
  - Jossain paikassa miinusta annettu 2-kanavakäytössä?
  + skaalain nykyiselle dvd-soitimelle

  Denon AVR-1611

  Onkyo TX-NR579
  + spotify
  - kuumeneminen?

  Tuossa viimeisimmässä poustissa mainittiin Marantz NR1501 slim joka koon puolesta miellyttäisi paljon(eritoten vaimoa) mutta taas 100€ lisää ja ilmeisesti vähemmän 'featureita', mutta luultavasti tarpeeksi meikäläiselle.

  SUBBARI:
  Ei oikeastaan mitään tietoa minkälainen. Tahtoa olisi tietenkin parantaa äänimaailmaa ja esim leffoissa efektit saattaisivat tuntua paremmilta tämän ansiosta? Foorumilta olen lukenut että alle 500€ on hankala löytää mitään, mutta tuota summaa en oikein pysyt helpolla perustelemaan itselle...

  Vahvistimien ja kaiuttimien osalta mietityttää kysymys impedanssista: nuo Dalit ovat siis 4ohm kaiuttimet, voinko ne liittää mihin tahansa näistä vahvareista? Kaikki näyttävät olevan 8ohm, enkä tiedä onko tuolla joku merkitys? Olen miettinyt hankkivani PS3 blue-ray ja mediatoistimeksi ja kenties subbarin. Täten 7.1 kotiteatteriliittännöille ei ole mitään tarvetta, kenties joskus tulevaisuudessa 5.1 jos tässä oikein innostuu uudesta äänimaailmasta.

  Tiesin jo etukäteen että valinta tulee olemaan vaikeaa tälläiselle piilevälle insinöörille joka haluaa aina täyden vastineen rahalle, mutta mm. televisiota hankkiessa huomasin että se aina kuitenkin hyödyttää. Siinäpä pitkä postaus, toivottavasti joku osaa antaa viisaita neuvoja.
   
 8. Tirppa

  Tirppa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.10.2006
  Viestejä:
  85
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt vähän harmittaa että ostin tuon yamahan. Onkyon 609 saa nyt gigantista tuohon 399 hintaan. Verkko-ominaisuudet olisi ollut pop. Toki olisi tullut pieneen tilaan joten lämpeneminen huoletti. Noh.. jos tällä pärjäisi seuraavat x+1 vuotta kunnes on oma erillinen tila elokuvan katseluun olohuoneen sijaan.
   
 9. jehu80

  jehu80 Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.09.2006
  Viestejä:
  522
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täytyy minunkin näköjään kirjoitella tähän ketjuun. Olisi vahvistin hakusessa vanhan Yamahan tilalle ja menee vaihtoon ainoastaan siksi, ettei siihen saa kiinni uusia laitteita HDMI:llä. Johtoviidakko voisi olla siistimpikin...

  Käytössäni on 2x Amphion Helium 2 -kaiuttimia, subbaria ei ole (enää) ja ei ehkä tulekaan. Lisäksi minulla on 2x Genelec 6010a kiinni kuulokeliitännällä televisiossa, ne voisivat olla siinä jatkossakin. Tarvitsen siis käytännössä 2.0 tai korkeintaan 2.1 äänen seuraaville...

  ...Musiikin kuuntelu PC:n kautta, erityisesti Spotify soi eniten (ja myös iPhone löytyy, jolla tulee samaa ohjelmaa käytettyä...joissakin vahvistimissa on tähän liittyen extraa)
  ...PS3:lla pelaaminen
  ...Elokuvien katselu (löytyy PS3:n lisäksi erillinen bd-soitin)
  ...Digiboksin kautta tv-katselu, mutta boksissa ei ole hdmi-lähtöä vaan vain optinen

  Huomasin Gigantin tarjouksen Onkyon TX-NR609 399€. Lisäksi kiinnostaisi ainakin Denon AVR-1612 jonka saisin suunnilleen samaan hintaan. Onko Denon stereo-käyttöön parempi, kun siinä on "erilliset pääteasteet kaikille kanaville"?

  Denon AVR-1612

  En halua ostaa mitään ominaisuuksia varastoon, joten aika perustoiminnoillakin pärjäisin. Tärkein asia on, että tuote on laadukas ja kestää vuosikaudet. Onkyolla on ilmeisesti kuumenemisen kanssa ongelmia?
   
 10. karik134

  karik134 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.10.2008
  Viestejä:
  2 002
  Saadut tykkäykset:
  9
  Sävelaitasta saattaa vielä saada vanhemman Denon 1611 299€:lla. Siinä on samat perusominaisuudet kuin 1612:ssa.
   
 11. Buckley

  Buckley Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.04.2005
  Viestejä:
  507
  Saadut tykkäykset:
  5
  Ihme vaahtoamista "Onkyon kuumenemisesta" vain huhupuheiden perusteella. Mikä vahvistin ei kuumenisi? Minulla oli 607 ahtaassa tv-tasossa ja kuumenihan se mutta mitä sitten? Mitä haittaa siitä on? Ei minulla ainakaan mitään. Nyt on samassa paikassa 609 ja se ei kuumene läheskään 607 tavoin. Ilmeisesti siinä on tuuletin(senkin joku sai väännettyä haitaksi?)mutta sitä ei kuule eikä huomaa muutenkaan.

  Jos joku haluaa ostaa Onkyon vahvistimen, niin ns."kuumenemisongelman" takia sitä ei kannata missään nimessä jättää tekemättä. Mitään ongelmaa ei mielestäni ole. Jos 609 saa hintaan 399,- ei varmaan parempaa vastinetta rahalle tässä kategoriassa olekaan.
   
 12. JayKay70

  JayKay70 Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.01.2008
  Viestejä:
  574
  Saadut tykkäykset:
  0
  ^Itselläni ollut kaksi Onkyota, 606 ja 807 ja molemmat kävivät kuumana kuin grillivastus ja 807 sitten käräytti muutaman päätteenkin :OI Ilmantilan puutteesta ei varmasti ollut kysymys... Itselläni ei ole kokemusta enää x09-sarjasta, mutta ovat kyllä raportoineet, etteivät nämä mallit enää kuumenisi samalla tavalla kuin aikaisemmat. 807:ssa on kaksikin kotelotuuletinta (etu- ja takareunoissa) ja jos ne ikinä olivat käynnissä, niin haluan samanlaiset tietokoneeseeni, sillä sen verran hiljaisina sitten kävivät :rolleyes: Mutta jos ne kuitenkin olivat toimivat, niin se selittäisi kuumenemisen yläpinnalla, kun tuulettimet puhalsivat kuuman ilman ulos laitteen sisältä. Tämä tosin aiheutti myös sen, että Onkyon yläpuolelle sijoitetut laitteetkin lämpenivät selvästi omaa lämmöntuottoaan enemmän (vaikka väliä 35-40cm + mdf-välihylly). Yleensähän vahvistimen tyyppisen sähkölaitteen käyminen liian kuumana lyhentää laitteen elinkaarta ja siksi en ainakaan itse suosittele liian ahtaaseen väliin ehdoin tahdoin sellaista änkemään, varsinkaan jos malli on kuumana käyväksi tiedetty.
   
 13. jehu80

  jehu80 Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.09.2006
  Viestejä:
  522
  Saadut tykkäykset:
  0
  Huomasin juuri, että saan PS3:n kiinni optisella johdolla vahvistimeeni joten sen takia ei ole enää välttämätöntä tarvetta vahvistinta vaihtaa (katsoin ensin virheellisesti, että voi kytkeä ainoastaan hdmi:n kautta). Todennäköisesti en siis vaihdakaan...

  Oma vahvistin (Yamaha RX-V550) on ahtaassa tilassa ja uusikin tulisi olemaan. En tiedä Onkyon kuumentumisesta mitään, kysyinkin sitä siksi, kun joku muu oli siitä tässä ketjussa maininnut.

  Mutta edelleen, jos kuitenkin vaihtaisin vahvistimen olisiko Denon Onkyota parempi 2.0-kuuntelussa kun siinä on "erilliset pääteasteet kaikille kanaville"? Vanhempi ja halvempi Denon oli hyvä vinkki myös, mutta mielellään saisi olla 4x hdmi sisään.
   
 14. Tonppa1

  Tonppa1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.02.2010
  Viestejä:
  161
  Saadut tykkäykset:
  1
  Jep, rahalle saa paljon vastinetta tossa 609:ssä. Mulla oli ongelmana, että digiboksi, pleikkari ja vahvari ovat kaikki samassa kaapissa, jossa hieman ongelmallinen ilmankierto. Mua alkoi syömään se, että digiboksi ja vahvari päällä, alkoivat 609 ja PS3 puhaltelemaan viilennyksen toivossa, vaikka PS3 olikin standby tilassa. Mikäli PS3:lla katsoi DVD- tai BR-leffaa, niin puhina meni jo todella häiritseväksi. Nykyisellä Yamaha RX-V2065 vahvistimella ei tätä ongelmaa ole. Eikä ollut edellisillä CA Azur 540r ja Yamaha RX-V800 vahvareilla. Muuten olisin pitänyt erittäin mielelläni Onkyon, koska halpaan hintaan on saatu paljon ominaisuuksia ja hetkellistä tehoa.
   
 15. mzx

  mzx Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.12.2006
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  PS3:lla tulee pyöriteltyä pelejä ja leffoja ja kun nyt äänentoiston hoitaa tv:n "kajarit" niin olis korkee aika sijottaa edes vähän äänentoistoon.

  Vahvari:
  Onkyo TX-NR609 ~400,00e tai
  Pioneer VSX-921 ~500,00e tai
  Denon AVR-1912 ~550,00e

  5.1 Sarja:
  Tannoy HTS-101 ~550,00e tai
  Canton movie 125 ~550,00e tai
  Wharfedale DX-1 HCP ~550,00e

  Yllä olevia vaihtoehtoja löytänyt ja nyt tätyis arpoa mitkä ostais. Jos joku vielä keksii parempia vaihtoehoja niin tänne vaan ehdotuksia.

  Hintatiedot ei välttämättä pidä paikkaansa, mutta antaa suuntaa omalle budjetille.
   
 16. karik134

  karik134 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.10.2008
  Viestejä:
  2 002
  Saadut tykkäykset:
  9
  Vanhemmat mallit Denonilta 1611 299€, 1911 400€. Vai pitääkö vahvarista löytyä nettiliitäntä kuten noista sinun valitsemista malleista?

  Noiden 5.1 sarjojen "subit" on kuraa. Kunnon subit maksaa uutena n.500€ esim. BK xls200df.

  Kannattaa ehkä aluksi ostaa laadukkaat kaiuttimet (esim. 5.0-setti PSB Alpha B1 575€ http://www.radiokulma.fi/kauppa/cat/product_details.php?p=1169) ja myöhemmin käytettynä jokin hyvä subi 300-400€:lla.
   
  Viimeksi muokattu: 29.10.2011
 17. mzx

  mzx Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.12.2006
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nettiliitäntä on kyllä hyvä lisä.

  Eli jos satsais ennemmin hyviin etu ja taka kajareihin ja hankkis subbarin myöhemmin?

  Jotain vaihtoehtoja heittää? Onko noissa vahvareissa mitään suurempia eroja?
   
 18. karik134

  karik134 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.10.2008
  Viestejä:
  2 002
  Saadut tykkäykset:
  9
  Noista kolmesta vahvarista Denon 1912 on kenties se parhain (ainakin äänenkalibroinnin osalta) ja sen saa 500€:lla http://www.hifilux.fi/tuote.php?t=16046
   
 19. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
 20. mzx

  mzx Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.12.2006
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Uutta vahvaria en ole vielä osannut päättää, mutta meinasin ostaa ainakin 4x PSB Alpha B1. Tarkemmin kun mietin niin en tiedä miten keskikaiuttimen sijoittaisin. Tv-taso tulee olohuoneessa ikkunan eteen...

  Takakajarit meinasin laittaa seinälle VOGELS VLB500:lla.
  http://www.hifistudio.fi/hifistudio...8F781655E38BC625134C464045A9?id=8712285314186

  edit 1: Etukajareille voi joutuu hankkia jalustat, mutta ne on vielä hakusessa..
  edit 2: Onkyon vahvistimessa pisti silmään THX Certified. Mikäs sen hyöty käytännössä on? Denonissa sitä ei ole?
  edit 3: Arvonta suoritettu. Ostan Denon 1912.
   
  Viimeksi muokattu: 30.10.2011