JVC 2012: X35, x55, x75, x95

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Jepe, 25.12.2012.

 1. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  6 811
  Saadut tykkäykset:
  225
  Pieni jatko OT:lle koskien tuota 3D-ongelmaa:
  Laitoin Oppon tekniseen tukeen mailia loppiaisena ja vastasivat vielä samana päivänä. Huomauttivat, että HDMI 1.4 on tarkoitettu enintään 7 metrin vedoille, mikä oli ainakin itselleni uutta. Joka tapauksessa kehottivat resetoimaan tehdasasetukset ja kokeilemaan uudestaan. Ei apuja, toimii, jos 3D = force 3D, mutta ei auto.

  Toivottavasti tuo jää ainoaksi ongelmaksi, koska tuon sentään voi kiertää.
   
 2. WagnerSika

  WagnerSika New Member

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
 3. latexii

  latexii Well-Known Member

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 835
  Saadut tykkäykset:
  268
  No ei kyllä päde. Täälläkin mennään 15 metrisellä hienosti, no voihan Oppo olla nirso.
   
 4. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  6 811
  Saadut tykkäykset:
  225
  Nirsoilija on (ainakin) JVC, kuten olen omakohtaisesti muutoin ja näemmä myös Makemich on todennut.
   
 5. noeikujoo

  noeikujoo Well-Known Member

  Liittynyt:
  27.09.2002
  Viestejä:
  3 469
  Saadut tykkäykset:
  36
  Välissä ei siis ole mitään laitteita ja HDMI-kaapeli menee suoraan Oppolta JVC:lle? Itsellä 3D on kyllä toiminut ongelmitta JVC X30 mallissa 10m halpis HDMI narulla, vaikka signaali kiertää tykille Pioneerin BD-soittimelta AV-vahvistimen ja HDMI-jakajan kautta. Kannattaa kokeilla kierrättää HDMI-signaali AV-vahvistimen kautta. Voihan se olla niinkin, että JVC on hieman nirso signaalin suhteen ja Oppon lähettää hieman heikompaa signaalia? AV-vahvistimet ja HDMI-jakajat monesti vahvistavat signaalia.
   
 6. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  6 811
  Saadut tykkäykset:
  225
  Ketju on Oppo 103D - Anthem MRX-300 - JVC DLA-X35. Ensimmäisessä välissä on 2-3m HDMI ja jälkimmäisessä 15m.

  Ongelmaa ei ollut ainakaan Dredd 3D ja Wreck It Ralph -levyillä ennen Oppon viimeisintä firmistä (molemmat leffat katsottu kokonaisuudessaan). Nyt nuo eivät toimi, eikä toimi myöskään Prometheus. Vastaavasti PS3 on kiinni Anthemissa, mutta sillä tuo ns. futaa edelleen. Ja Oppolla jos pakottaa 3D-tilan.

  Nyt on kolmas HDMI-kaapeli menossa. Alkuperäisellä aiemmin toimivaksi todetulla kaapelilla ei toiminut mikään (15m). Seuraavalla verkkokauppa.comin halpisjohdolla (15m, Fujitech?) ei saanut PS3:sta kuvaa lainkaan, sen sijaan Opposta kyllä. Ilmeisesti PS3:n 1080/60 oli, kuten sanoin, liikaa kaapelille tai yhdistelmälle.

  Nyt kiinni olevalla Lindyn High Speed narulla (15m) on toistaiseksi toiminut kaikki muu. Aiemmin ketjussa Makemich on kertonut joutuneensa vaihtamaan aiemmin toimineen piuhan JVC:n tullessa taloon. Samoin minulle tykin myynyt kauppias pahoitteli, että JVC on eräitä muita tykkejä nirsompi.

  Oli ongelma Oppo tai JVC taikka ilmankosteus, niin joku tuossa yhteispelissä mättää.

  Jos löydän jostain ylimääräisen HDMI 1.4 narun, niin voin kokeilla kytkeä Oppon suoraan JVC:hen... Jos satun jaksamaan.
   
 7. noeikujoo

  noeikujoo Well-Known Member

  Liittynyt:
  27.09.2002
  Viestejä:
  3 469
  Saadut tykkäykset:
  36
  Entä jos PS3:sta ajaa videoasetukset uudestaan, tunnistaako se JVC:n 3D näytöksi vahvistimen kautta?

  Kannatta kokeilla kytkeä Oppo suoraan JVC:hen, eli ottaa piuhan irti vahvistimesta ja siirtää sen Oppoon. Jos 3D toimii,niin toimimattomuus johtuikin vahvistimesta. Eikä 3D vaadi mitään HDMI 1.4 kaapelia, tavallinen High speed-naru riittää. Itsellä on sama vuonna 2008 ostettu 20€ HDMI-piuha käytössä ja 3D toimii. Myös tuo Wreck It Ralph 3D-versio on tullut katsottua monta kertaa Pioneerin soittimella, jota ei voi edes pakottaa 3D tilaan. Itselläni oli aikaisemmin samanlainen ongelma, kun HDMI-jakaja ei tukenut 3D:tä. Silloin 3D toimi vain PS3:lla, mutta ei Pioneerilla. Onneksi ongelma korjautui HDMI-jakajan vaihdolla.
   
 8. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  6 811
  Saadut tykkäykset:
  225
  Tuota.. Miksi ihmeessä "ajaisin videoasetukset uudestaan", se toimii ja hyvä niin. Mitään parannusta ei ole mahdollista saada aikaan, joten en keksi yhtään hyvää syytä tuohon.

  Kun millään jaksais. Ihan oikeasti, se toimii ja tuo johtojen vaihtaminen ei ole ihan niin simppeli juttu tässä setupissa. Helpointa olisi nostaa Oppo paikaltaan ja kokeilla siitä lyhyellä kaapelilla JVC:n HDMI-2 tuloon.

  Vielä kerran: se 3D toimii. Opposta 3D pakotettuna ja PS3:lla 3D-asetuksia katsomatta. Molemmissa sama signaalitie ja samat asetukset Anthemissa. Edelleen Oppolla se toimi tuohon firmikseen saakka myös auto-tilassa. En tiedä, onko ongelma tuo firmis, mutta se on ainoa asia, minkä tiedän muuttuneen tuossa välissä (firmiksen päivityksestä meni muutama viikko ennenkuin satuin kokeilemaan mitään 3D:tä).

  Sikäli, kun sellaista kuin "HDMI 1.4 cable" ei ole olemassa....
  Oh really? Siinä on ollut "tavallinen High Speed-naru" ie Verkkokauppa.comin 15-metrinen perusnaru, ja sillä ei edelleenkään toiminut PS3 lainkaan. Nyt siinä on "tavallinen" Lindyn 15m High Speed with Ethernet -naru (ja tuo ethernet on turha) ja ongelmia ei tätä yhtä lukuunottamatta ole ollut. Toisin kuin tuolla verkkiksen narulla, PS3 toimii. Ja ajoittain selittämättä ilmennyt takakanavista kuulunut naksekin loppui.

  Ei tässä nyt olla edelleenkään ekaa kertaa kotiteatterin kanssa pelleilemässä ja edelleen, ongelma ilmeni sen jälkeen, kun asensin tuon firmiksen. Uusi betafirmis näyttää ilmestyneen 2.1, jossa "2. Improved HDMI handshake performance for the HDMI input ports." Mene ja tiedä.
   
 9. makemich

  makemich Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2002
  Viestejä:
  1 283
  Saadut tykkäykset:
  52
  Ehkä tuota nyt ei kannata murehtia enempää ainakaan ennenkuin saat seuraavan firmiksen koneeseen. Oman kokemuksen mukaan on kyse sitten HD-digiboksista tai bluRay-soittimesta tuntuu softien kunnollinen viimeistely olevan monella firmalla ihan tekemätön paikka...

  Mulla oli Z5:n kanssa 10m Lindyn kaapeli ja jakajana välissä jammun 773 vahvari ilman mitää ongelmia, mutta JVC kun tuli taloon en Pilihipsin 7700/12 bluraytä saanut enää näkyviin millään, oli jammu välissä tai ei. Kovasti se yritti mutta alun testailuja lukuunottamatta en kättelyä saanut enää pelittämään millään. Verkkiksien 7m high-speed piuhalla sitten alkoi toimimaan kuin tyhjää vaan. So far. Tiesin tämän mahdollisuuden jo ennen tykin ostoa lukemalla totuuksia intteriwebistä joten ei tullut aivan yllätyksenä, epäilin muutenkin että saako siitä 6v vanhasta piuhasta kuitenkaan mitään 1080p:tä läpi, 3D:stä puhumattakaan, joten ei sinällään harmittanut suuremmin.

  Valitettavasti mun yksilöllä esiintyy tätä hyvin hiljaista mutta korkeataajuista vinkunaa tms jota niin monella muullakin suuressa maailmassa, ja vaikka sitä ei huomaakkaan kuin muuten täydessä hiljaisuudessa, voisin elää ilmankin...
   
 10. noeikujoo

  noeikujoo Well-Known Member

  Liittynyt:
  27.09.2002
  Viestejä:
  3 469
  Saadut tykkäykset:
  36
  Ei kai siinä paljoa häviäkään, jos kokeilee? Aikaa siihen menee ehkä noin minuutti. Siten ainakin voi testata, toimiiko 3D näytön tunnistus edelleen myös PS3:lla. Sitä yritän tässä vaan sanoa, että jos joku on muuttunut sen jälkeen, kun olet viimeksi ajanut PS3:n videoasetukset tai katsonut Dredd 3D ja Wreck It Ralph -leffat... PS3:han ei tunnista 3D näyttöä joka kerta, vaan ainoastaan silloin, kun videoasetukset ajetaan läpi. Sen jälkeen se tallentaa muistiin, että se on kytketty 3D näyttöön. Itsellä 3D näytön tunnistus ei toiminut aiemmin PS3:lla, kun välissä oli 'vääränlainen' HDMI-jakaja. 3D:n sain toimimaan siten, että kytkin PS3:n suoraan tykkiin ja ajoin videoasetukset läpi. Sen jälkeen 3D toimi av-vahvistimen ja HDMI-jakajan läpi. HDMI-jakajan vaihdon jälkeen PS3 tunnistaa JVC:n 3D näytöksi, vaikka välissä on vahvistin ja HDMI-jakaja.

  Mutta jos olet aivan varma, että vika tuli heti Oppon firmispäivityksen jälkeen, niin sittenhän se vika on siinä, eikä siihen varmaankaan kaapelien vaihtelu auta. Vanhempaa fimistä ei varmaan voi enää palauttaa?
   
  Viimeksi muokattu: 08.01.2014
 11. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  6 811
  Saadut tykkäykset:
  225
  Ei, ei, en todellakaan ole varma ja ei missään nimessä ollut heti. Firmispäivitystä tuli 6.12 jakoon, asensin sen joskus joulukuun aikana, en muista päivää. Kolomedeetä kokeilin vasta 1.1 eli pari viikkoa (?) myöhemmin. Tuo on vaan ainoa muutos, josta olen tietoinen...
   
 12. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  6 811
  Saadut tykkäykset:
  225
  Jahas, X35:sta juttua AudioVideo.fi:llä.

  Hinta on tosin yläkantissa, MarekSound, Valkokangas.net ja Verkkokauppa.com kaikki myyvät useamman satasen edullisemmin.
   
 13. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  6 811
  Saadut tykkäykset:
  225
  Itse itselleni vastaten, Gamman mittaus ja oikaisu pistekohtaisesta säädöstä:

  - Tee Palmerin ohjeen mukainen mittaus ja kalibrointi HCFR:llä. Kun kalibrointi on tehty, mittaa uudestaan, kunnes harmaatasapaino on niin kohdallaan, kuin sen saa noilla bias/gain -säädöillä.

  Valmis mittaustulos antaa taulukossa arvot Y ja TargetY eri harmaille 10%-90%. Nyt voit siirtyä custom gamma -valikkoon. Aloita vaikka 90% harmaasta ja aloita jatkuva mittaus. Katso mittauspisteen väritasapaino ja säädä se värikohtaisesta gammasäädöstä kohdalleen (kaikki värit 100% tai mahdollisimman lähelle; pyri välttämään vihreän säätöä, aivan kuten gain/bias). Kun tämä on tehty, kts. Y arvo. Jos se poikkeaa edellisen mittauksen TargetY:stä, säädä gammaa 'white' säätimellä, kunnes Y on mahdollisimman lähellä TargetY:tä. Jos vaatii enemmän kuin hienosäätöä, voit joutua säätämään pistekohtaisen red/green/blue uudestaan. Ja pahimmassa tapauksessa taas whitella TargetY:tä kohti.

  Itse hieroin tuota yritys ja erehdys -metodilla tunnin verran eilen, mokasin aika monta kertaa välillä (ei pitäisi roplata brightness-säätöä kesken kaiken..). Lopputuloksena oli 10-90% välillä viivoitinsuora Gamma (heitto 1% sisällä) ja samaten harmaatasapaino on samalla välillä kolme päällekkäin makaavaa viivaa.

  Kun olis vielä ehtinyt käytännössä testaamaan, mutta gamma ampui lähes 3:een 20% alla eli mustat olivat liian mustia ja vastaavasti 60% tienoilta ylöspäin gamma romahti, mikä käsittääkseni tarkoitti, että kirkkaammat sävyt olivat liian kirkkaita.

  Palmerilta on muuten tullut nyt tammikuussa uusi ohje harmaatasapainon säätöön, mutta valitettavasti softa ei ole enää HCFR eikä kalibrointilevy DVE: HD Basics..
   
 14. Enoelmeri

  Enoelmeri Member

  Liittynyt:
  30.03.2004
  Viestejä:
  834
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulipa hankittua x-35. Vanha tykki Panasonic 5000 meni vaihdossa ihan kelvolliseen hintaan. Kuvanlaadussa on valtava ero, oikeastaan tämä tuntuu ensimmäiseltä näyttölaitteeltani, missä huomio ei kiinnity mihinkään ongelmaan. Mustan taso ja kuvan filmimäisyys ovat aivan uudella tasolla. Olen ostokseeni äärimmäisen tyytyväinen enkä keksi tykistä yhtään huonoa puolta, kuva on aivan loistava. Kuvakoko on sata tuumaa ja katselutilana kunnolla pimennetty tumma huone. Tällä mennään muutama vuosi iloisesti.
   
 15. slinger

  slinger Member

  Liittynyt:
  24.09.2011
  Viestejä:
  47
  Saadut tykkäykset:
  0
  Rupiaa oleen kohta tykin päivitys ajankohtainen ja hyvin palvellut pioneer krf-9000fd vaihtuu varmaan x-35:seen.
  Mites tuon JVC:n liikkeentoisto? Onkohan tapahtunut kuinka paljon parannusta verrattuna tuohon Pioneeriin?
  Mistäköhän tuon saisi edullisimmin ostettua? Saksa ei vaihtoehto vaan kotimaan kauppiaalle pitäs vähäiset roposet kiikuttaa :)
   
 16. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  6 811
  Saadut tykkäykset:
  225
  Parin kympin sisällä MarekSound, Gigantti, Valkokangas.net.
   
 17. slinger

  slinger Member

  Liittynyt:
  24.09.2011
  Viestejä:
  47
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voiko joku tykin omistaja vahvistaa että onko tässä x-35:ssa on tekstityksen siirto...
   
 18. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  6 811
  Saadut tykkäykset:
  225
  Jos on, niin en ole löytänyt valikoista enkä manuaalista. Tosin 2D-3D -muunnoksen tekstitykselle löytyy säätö, joka ilmeisesti vaikuttaa tekstityksen "syvyyteen" kuvassa.

  Enpä ole koskaan kuullut, että tykissä olisi siirto - äkkisältään vaikea keksiä, miten se olisi edes teknisesti mahdollista??
   
 19. slinger

  slinger Member

  Liittynyt:
  24.09.2011
  Viestejä:
  47
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuota minäkin vähän ihmettelin... on vaan hieman epäselvästi tuotekuvauksessa ilmoitettu. No löytyyhän tuo ominaisuus mun blu-ray soittimesta.
   
 20. slinger

  slinger Member

  Liittynyt:
  24.09.2011
  Viestejä:
  47
  Saadut tykkäykset:
  0
  Paljon tuntuu nettikeskustelujen perusteella olevan ongelmia tässä X-35:ssa, crosstalkkia, lamppu ja lens memory ongelmia jne.
  Onko plazalaiset törmännyt omissa laitteissaan ongelmiin?
  Onko sittenkin turvallisempaa vaihtaa Sonyn vpl-hw55 tai Pansun pt-at6000:seen???