JVC 2012: X35, x55, x75, x95

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Jepe, 25.12.2012.

 1. RawData

  RawData New Member

  Liittynyt:
  13.02.2012
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tein tuo pixel adjust jutskan. ne olikin kohdallaan alunperinkin. sain myös kuulla maahantuojalta että tuo on normaalia eikä vaikuta kuvaan. onko teillä noissa hienommissa vehkeissä samanlainen ominaisuus. katso liitettä 2-pixelin rivi.jpg katso liitettä focus.jpg aina vasen pixeli rivi tuollainen ei selkeä neliö. ah jostain kumman syystä kuvat kääntyivät poikittain.
   
  Viimeksi muokattu: 29.01.2013
 2. Vesa

  Vesa Active Member

  Liittynyt:
  27.02.2000
  Viestejä:
  1 030
  Saadut tykkäykset:
  2
  X35:ssä ei muuta säätöä ole. X55 ja paremmissa on 1/16 osan pikselin hienosäätö, jolla noista reunarivien virheistä pääsee kutakuinkin täysin eroon. Lisäksi on vielä kuva-alue jaettu pariinkymmeneen alueeseen, joille voi tehdä yksilöllisen hienosäädön.
   
 3. säätäjä

  säätäjä Member

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  5
  Vanha sotaratsu, jolla pärjäsin paljon pidempään kun ajattelin, siirtyi vihdoin eläkkeelle. Uutena tulokkaana x35, varmaan ensi viikolla jos tulille saisi...
   
 4. säätäjä

  säätäjä Member

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  5
  Ja vihdoin tulilla.

  Kohdistusruudukot auttoivat kummasti kohtisuoraan saamisessa, vanha HD1 tuskin oli ihan suorassa kun sitä näin jälkikäteen miettii.

  Kontrastia enemmän, näkee vaikka huone ei optimi olekaan. Värit paremmin kohdallaan ja liike toimii paremmin. Valotehoa huimasti enemmän ainakin uudella lampulla. 3D:ä en vielä ole päässyt testaamaan, jos vaikka lähiviikkoina.

  Konvergenssin suhteen hyvä yksilö. Vasen yläkulma + sininen harittaa snadisti, mutta aika vähän.

  Säätöjä älytön määrä vrt vanha, pistää miettimään mitä näillä kaikilla tekee. 6500K, 2.2 gamma, natural ja kuva aika pirun hyvä.

  Toin laitteen ulkomailta joten parannukselle jäi hintaan n. 2ke, toistaiseksi sanoisin että ihan ok. Tällä mennään kunnes saa 4k:a + materiaalia samassa hintaluokassa.
   
 5. Jarzan

  Jarzan Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2006
  Viestejä:
  47
  Saadut tykkäykset:
  0
  Varsin edulliset 3d lasit löytyvät Samsungin mallistosta: SSG-4100GB. Onnistuin ilmeisesti tilaamaan viimeiset kappaleet mustasta pörssistä.
  X35:ssa toimivat moitteetta, kevyet ja istuvat omaan päähän mainiosti. Paristollekin luvataan 150 tuntia ja ostopaikasta riippuen näitä saa 6-10kpl JVC:n lasien hinnalla...

  Oulun verkkokaupassa näytti olevan muutama vielä jäljellä.
   
 6. Yorcci

  Yorcci Active Member

  Liittynyt:
  12.03.2001
  Viestejä:
  2 947
  Saadut tykkäykset:
  1
  X35 päätyi eilen olohuoneeseen. Lähtökohtaisesti ihmettelin arvosteluissa mainittuja rutinoita tykin koosta. Toihan on luokkaa siro ja hoikka (kun ottaa huomioon, että katossa on majaillut Barcon tuotteita n. 10 vuoden ajan ja sitä ennenkin meni Selecon CRT:llä).

  Ensimmäinen huomio tykisä oli asennuksen helppous. Osapuilleen etäisyys kohdilleen, sitten tykki päälle, zoomilla ja linssin siirroilla kuva screenille kohdilleen. Ensimmäisellä kerralla ilman käyttöohjetta homma tais viedä kymmenkunta minuuttia... (CRT:llä tuossa ajassa olis ehkä just saanut laskettua oikean asennusetäisyyden, jonka jälkeen talkoot tykin kattoon nostamiselle jne. jne...)

  Aluksi tuntui kirkkaammissa kohtauksissa siltä, että nyt täytyy pistää aurinkolasit silmille, vaikka tykin lampussa on jo + 2000 tuntia käyttöä takana ja low mode päällä. Iris minimiin, kontrastia muutama pykälä miinukselle ja vähitellen alkaa näyttää siltä, että tää tykki tuli jäädäkseen. Sinistä täytyi siirtää yhden napsun verran, mutta muuten paneelien kohdistukset olivat kohtuullisella mallilla. Edelleen kankaan läheisyydessä (alle metrin päästä) huomaa minimaalisen konvergenssivirheen, mutta katselupaikalle ei missään tapauksessa.

  Terävyydessä, värien toistossa ja valovoimassahan digitykit ovat jo aikaa sitten päässeet crt:n rinnalle ja menneet nykyään ohikin. Absoluuttinen mustan taso on ollut viime vuosiin asti SE juttu, jolla on itselle pystynyt perustelemaan tuon vanhan rohjakkeen roikottamista katossa. Mutta nämä JVC:n D-ILA -tykit ovat X30/35 -sukupolvien myötä ohittaneet crt:n jo absoluuttimustassakin (jos meinaa saada jotain erottelevuutta sinne tummaan päähän). Tietysti crt:n saa mustalla ruudulla niin himmeäksi, ettei screenillä näy edes sitä pientä harmaata, mitä JVC:llä, mutta ei siellä screenillä sitten kyllä tummat sävytkään erotu.

  Tuulettimet ovat mukavan hiljaiset (ei niin dramaattista eroa modattuun Barcoon, kuin dB-lukemista voisi päätellä, mutta ei missään tapauksessa häiritse (varsinkaan, kunhan saa asennuksen viimeisteltyä ja ehkä sullottua hieman vaimennuslevyä johonkin tykin lähistölle)

  Tykin väritoistoa (gammakäyrä) ei ole vielä kalibroitu, mutta se on ohjelmassa parin viikon sisällä. Sitten voisi olla jotain mitattua faktatietoakin heittää siitä, miten JVC suoriutuu "out of the box" ja kalibroituna. Silmämääräisesti arvioituna BD-matskulla näyttäisi olevan nätisti tontilla, mutta SD-signaalilla optimointi teettää varmaankin hieman töitä.

  Tykin lomituksenpoisto+skaalaus tuntuu toimivan hyvin, ainakaan en ole vielä saanut laitetta kompuroimaan kuvantoistossa mitenkään selkeästi. Pientä kampaamista näkyy silloin tällöin videomateriaalilla, mutta kun vaan lähdemateriaalin saa mahdollisimman hyvään formaattiin, niin ei oikeastaan valittamisen aiheita löydy. Skaalain jää työttömäksi, kun sigaali ei tunnu tulevan perille asti ongelmitta. Epäilen, että ongelma voisi olla HDCP-kättelyssä, jota Lumagen ei välttämättä hanskaa ihan niin hyvin kuin pitäisi, että homma toimisi ongelmitta.

  No, pari miinusta sentään löytyy.

  1) Kuvasuhdehallinta, kun lähdemateriaali on lomiteltuna komponentti/s-video -signaalina. Valikkojen kautta hankalaa, ehdottomasti pitäisi olla pikanäppäimet 4:3 ja 16:9 -tiloille. HDMI-lähdöilä toimii automaattisesti.

  2) Sisääntulevan signaalin zoomaus täyttämään koko paneeli. Esim. mulla digiboxilta saa komponenttisignaalin, mutta ilman kuvan zoomausta kuvan laidoille jää parin-kolmen sentin mustat palkit. Tämä "vika" lienee lähdemateriaalin toistossa, mutta olisi nastaa, kun sisääntulevan signaalin saisi täyttämään koko screenin. Ongelman pystyy kiertämään tekemällä omat 'lens memory'-profiilit digoboxia ja dvd/BD-toistoa varten, mutta onhan se vähän nylppäämistä.

  3) Huolimatta jenkki-joen arvosteluissa mainituista sisääntuloista, ei VGA-liitintä löydy X35-mallista. Se on vasta X79/95-malleissa. Pieni puutos, mutta sieltä kautta olisi ehkä saanut tuotua Lumagenista SD-materiaalin ja sitä kautta saanut helposti kuvasuhdehallinnan + zoomauksen. Mutku ei, niin täytyy pärjätä ilman. Kattoo nyt sitten, jos tähän wanhaan läppäriin hommaisi ulkoisen hdmi-kortin usb-liitäntään.
   
  Viimeksi muokattu: 28.10.2013
 7. Yorcci

  Yorcci Active Member

  Liittynyt:
  12.03.2001
  Viestejä:
  2 947
  Saadut tykkäykset:
  1
  Skaalain ei sitten jäänytkään työttömäksi. Sillä saa hoidettua kuvasuhdehallinnan analogisille signaaleille, kun tyrkkää skaalaimelta analogisen ulostulon RGsB/YPbPr ja ottaa signaalin tykin komponenttiliitäntään.

  Hieman uudelleenkytkentöjä ja kappas vain, kuvasuhdehallinta ja muutkin kikkareet onnistuivat sittenkin, kun kierrättää analogiset signaalit Lumagenin kautta. Problem(s) solved.
   
 8. Yorcci

  Yorcci Active Member

  Liittynyt:
  12.03.2001
  Viestejä:
  2 947
  Saadut tykkäykset:
  1
  Olen tuossa muutaman päivän ihmetellyt tuota X35:n kuvaa ja vieläkin se näyttää hyvältä. Ennen kaikkea kontrastisuhde näyttää paremmalta ja kun crt:n pitäisi olla tässä suhteessa kovaa valuuttaa, niin piti oikein kaivaa speksejä esiin. Tuolla http://www.curtpalme.com/PJSpecs_Barco.shtm luvataan Barcolle kontrastisuhteeksi 20 000:1, mutta X35:lle on mitattu muutamissa eri testeissä kontrastisuhteita n. 32 000:1 - 35 000:1, joten ei nää okuläärit kai sitten ihan törkeästi väärässäkään ole.
   
 9. Yorcci

  Yorcci Active Member

  Liittynyt:
  12.03.2001
  Viestejä:
  2 947
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mittailtiin perjantaina JaniH:n avustuksella JVC:n suorituskykyä 'out of the box' ja sitten säädettiin kuva kohdalleen.

  Lähtökohtana värilämpötila 6500 K, kaikki asetukset (brightness, contrast jne.) 0 tai keskikohtaan, kaikki kuvanhuononnuspiirit pois päältä ja iris minimissä (-15).

  Vihreä on melkein spot on, mutta punainen vähän nafti ja sininen romahtaa yläpäässä

  [​IMG]

  Säädöt JVC:ssä mahdollistavat vain yksittäisten värien vähentämisen yläpäässä, eivät lisäämistä, joten muita värejä vähennettiin, että saatiin tasoitettua tilanne sinisen suhteen. Tummissa sävyissä värejä pystyy sekä vähentämään että boostaamaan. Itse asiassa värien säädöt olivat lopuksi ihan samat kuin mitä tässä testissä lukuunottamatta contrast ja brightness-säätöjä (ja gammakäyrälle tehtyjä yksilöllisiä säätöjä): http://www.projectorreviews.com/jvc/dla-x35/calibration.php

  Värejä piti vielä vähän hienosäätää yksilöllisesti custom gamma -säädön kautta, että gammakäyrä saatiin lähelle tavoiteltavaa 2.2:a. Gammakäyrän hienosäätö siniselle ja punaiselle teki lopputulokseksi kolme melkein täydellisesti päällekkäistä viivaa, mihin oli päästy tuolla avforumsin testissäkin http://www.avforums.com/review/jvc-x35-dila-projector-review.448

  [​IMG]

  20 %:n ja 30 %:n lukemat eivät ole ihan täydellisen luotettavia, koska punaisen värin arvo heitteli Spyderilla 95 - 105 % välillä. Pyrittiin kuitenkin siihen, että heitto olisi symmetrinen tavoitellun 100 % lukeman molemmin puolin.

  Ja väriavaruus näyttää tältä:

  [​IMG]

  Sitten nostin vielä vielä 5 ja 10 prosentin kohdalta kaikkien värien tasoa kokonaisuutena, että tummaan päähän saa lisää erottelevuutta absoluuttisen mustan tason kärsimättä. Lopputulos oli sitten suorastaan loistava jopa crt-tykin väritoistoon ja mustan tasoon tottuneelle.

  Barcollehan luvataan kotrastisuhteeksi 20 000:1, joka ei liene enää reippaasti käytetyillä putkilla ihan todellisuutta, mutta vielä kymmenkunta vuotta sitten paljon parempaa, kuin mihin digiromuilla pääsi. JVC:n kontrasti on silmillä arvioituna vaikuttanut Barcoa paremmalta ja JVC:n kontrastiksi ilmoitetaan teknisissä tiedoissa 50 000:1, joka ei ole mitattuna ollut yhdessäkään testissä todellisuutta. Mutta testeissä JVC:n kontrastiksi on saatu mitattunakin n. 32 000:1 - 35 000:1, jolla pyyhitään Barcolla jo lattiaa mennen, tullen ja palatessa. Silmämääräinen arvio oli siis kuitenkin oikeassa.

  Säädöthän tehtiin iriksen pienimmällä asennolla (-15) ja sillä saatiin hieman reilut 10 ftL valoa valkokankaalle ja avaamalla iristä muutama pykälä päästiin nopeasti 14 ftL, jota pidetään yleensä tavoiteltavana 'valotehona', mutta meikäläisen silmään kuva on jo tuollakin liian kirkas. Iris täysin auki mitattiin 18 ftL. Iriksen avaamisella on helppo säätää vähän lisävaloa kankaalle, jos sattuu olemaan vähän taustavaloa. Ainut huono puoli on se, että iriksen avaaminen vaikuttaa hieman väritasapainoon, mutta leffat katellaan joka tapauksessa pimennetyssä huoneessa, joten iriksen minimiasento on käytössä 'vakavemmassa' katselussa.

  Iris -7 (ns. 'puoliväli):

  [​IMG]

  Ja iris 0 (maksimi):

  [​IMG]

  Lopuksi suoritettiin vielä JKL CRT-mafian vanha tuttu 4K-testi (Kanto, Kaarna, Kravatti ja Käsienpesu) eikä testiryhmä esittänyt ainakaan isompia vastalauseita tai kritiikkiä JVC:n suorituskyvystä, joten final test result: PASS.

  Kiitokset vielä JaniH:lle mittauksista, testilevyistä sekä näistä graafeista ja nygarjaalle kommentoinnista paikan päällä sekä testimateriaalista. Ja tietysti molemmille Barcon raahausavusta.

  Hieman haikein mielin täytyy todeta, että omassa kotiteatteriharrastuksessa yksi merkittävä aikakausi sai päätöksensä :weep: Onneksi Barco sai kuitenkin loppusijoituspaikan sekä 'jatkoaikaa' kaverin autotallin katossa.

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 26.08.2014
 10. latexii

  latexii Well-Known Member

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 835
  Saadut tykkäykset:
  268
  Jeah Jyppäkylä rokkaa... tääl ite paininu Sony HW50 -sarjalaisen ja kalibroinnin kanssa: )
   
 11. lmfmis

  lmfmis Active Member

  Liittynyt:
  17.02.2002
  Viestejä:
  3 016
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tuo voisi olla heijastuspinnan ominaisuus - mikäs pinta on käytössä?
   
 12. karrih

  karrih Member

  Liittynyt:
  21.01.2005
  Viestejä:
  443
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla puolestaan iris on täysin auki HD-750 mallin kanssa ja tuntuu, että kirkkaampikin voisi olla. Jos innostusta riittää, niin voisitte ehkä kokeilla korkeampaa gammaa, minulla on käytössä noin 2.4
   
 13. Yorcci

  Yorcci Active Member

  Liittynyt:
  12.03.2001
  Viestejä:
  2 947
  Saadut tykkäykset:
  1
  https://www.dvdplaza.fi/galleria/showphoto.php/photo/4524/title/screenin-uudelleenmaal/cat/551 Sekä pohjamaali että pintamaali ovat molemmat mattavalkoisia. Muutama kerros pohjamaalia ja muutama kerros Tikkurilan Harmonya pintaan vaahtomuovitelalla. Sittemmin myös screeniseinä on saanut vähän lisäväriä


   
 14. Yorcci

  Yorcci Active Member

  Liittynyt:
  12.03.2001
  Viestejä:
  2 947
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mulle riittää ihan mainiosti toi iriksen minimiasento...
   
 15. Yorcci

  Yorcci Active Member

  Liittynyt:
  12.03.2001
  Viestejä:
  2 947
  Saadut tykkäykset:
  1
  Toi Sony olis kans mielenkiintoinen peli nähdä käytännössä... Voisko jossain vaiheessa tulla tsekkaamaan?
   
 16. latexii

  latexii Well-Known Member

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 835
  Saadut tykkäykset:
  268
  Mikäpä jottei :)
   
 17. Yorcci

  Yorcci Active Member

  Liittynyt:
  12.03.2001
  Viestejä:
  2 947
  Saadut tykkäykset:
  1
  Katellaanpa tässä syksyllä johonkin väliin. Toki tuota JVC:tä saa vastavuoroisesti tulla tiiraamaan, jos kiinnostaa.
   
 18. latexii

  latexii Well-Known Member

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 835
  Saadut tykkäykset:
  268
  Kuullostaa buenolle.. Voitais testata miltä darpee näyttää jvc:ssä ;)
   
 19. Yorcci

  Yorcci Active Member

  Liittynyt:
  12.03.2001
  Viestejä:
  2 947
  Saadut tykkäykset:
  1
  No prrhana, toihan kuulostaa hyvältä. Vaikka itse olen varsin skeptinen kaikkien kuvanparantajien suhteen, niin olis kyllä hienoa nähdä tuo (ja vieläpä ihan kotioloissa).
   
 20. Vesa

  Vesa Active Member

  Liittynyt:
  27.02.2000
  Viestejä:
  1 030
  Saadut tykkäykset:
  2
  Viimeksi muokattu: 16.11.2013