Jumper

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana xclone, 14.10.2007.

 1. xclone

  xclone Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.02.2004
  Viestejä:
  1 623
  Saadut tykkäykset:
  0
  ”Jumpereita” on enemmänkin, kuin myös niitä, jotka tekevät kaikkensa tuhotakseen jokaisen ”Jumperin”. David löytää itsensä näiden tahojen välillä jo vuosisatojen ajan raivonneen taistelun keskeltä. Kaikki on mahdollista – paitsi tavallinen elämä.

  Päänäyttelijöinä Hayden Christensen joka tunnetaan parhaiten viimeisimmästä Tähtiensota leffasta. Ja Samuel L. Jacksonin tietää varmasti kaikki...


  A genetic anomaly allows a young man to teleport himself anywhere. He discovers this gift has existed for centuries and finds himself in a war that has been raging for thousands of years between "Jumpers" and those who have sworn to kill them.

  Odotan tätä innolla vaikka kyseessä ei tod.näköisesti ole Oscar matskua mutta mukavaa Scifi/fantasy/astion osastoa siltikin. Teleporttaamis juttu kyllä haiskahtaa hieman Heroes kopiolta mutta traileri antaa täysin eri kuvan.

  [​IMG] Katso trailer
  [​IMG] Katso kuvagalleria
   
 2. anidabi

  anidabi Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2007
  Viestejä:
  1 676
  Saadut tykkäykset:
  2
  Vasta katsoin tämän leffan trailerin ja täytyy myöntää että vaikutti mielenkiintoisimmalta leffalta mitä olen pitkään aikaan nähnyt. :) Vähän sellaista heroes sarjan makua havaittavissa. Trailerikin oli hyvin tehty, antaen sellaisen jännittävän seikkailu ja toiminta kuvan. Ei kuitenkaan vedetty överiksi niin kuin niin moni muu leffa jossa on trailerissa kaikki leffan herkku ja itse leffassa ei sitten enään mitään.

  http://www.apple.com/trailers/fox/jumper/
   
 3. scented

  scented Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 565
  Saadut tykkäykset:
  96
  Tänään tämäkin ensi-iltaan. Saas nähdä millainen raina kyseessä. Todennäköisesti parasta asennoitua leffaan aivotnollaanleffana...
   
 4. proxi

  proxi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.10.2004
  Viestejä:
  290
  Saadut tykkäykset:
  0
  Iha kiva erilainen raihna. Odotin enemmän "supersankari" tyyppistä mutta leffa pysyi suht maan läheisenä. Anakin Skywalker veti roolin iha mukiinmenevästi. Aivot narikkaan toimintaleffahan tämä oli ja ihan hyvä sellainen. 3/5
   
 5. scented

  scented Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 565
  Saadut tykkäykset:
  96
  Vhum

  Jumperi päälle ja menoksi! Jumper on selvästi suunnattu nuoremmille katsojille, mikä näkyy jo näyttelijävalinnoissa. Kuitenkin hämmästyin elokuvaa katsoessa. Alkuun elokuva tuntui niin...no sanotaan, että huonolta. Kuitenkin loppua kohden meno parani roimasti ja elokuvasta jopa nautti - enkä yleensä edes yritä miettiä mikä osa ajallisesti toimii elokuvissa ja mikä ei. Kaipasin hieman pohjustusta jumppaamiselle, mutta kuin ei niin ei - tässä elokuvassa tosiaan mennään suoraan asiaan heti ensi sekunnilta. Vihaan nykyajan joitain leffoja, kun niissa vain pompitaan paikasta toiseen...niin tässä Jumperissa tuo pomppiminen on tosiaan vain niin räikeästi esillä :). Ja juontahan tässä elokuvassa ei ole, jonka korvaa todennäköisesti tuleva jatko-osa.

  Näyttelijät ovat pääosin nuoria. Hayden Christensen, Jamie Bell ja Rachel Bilson vievät pääosat. Samuel Jackson yrittää välillä käydä ottamassa osaa elokuvaan. Näyttelijät tekevät ok suorituksen tällaisessa ei niin syvällisessä elokuvassa. No mainittakoon, että onhan nuo Samuelin hiukset hieman eriväriset kuin yleensä - :).

  Valituksista huolimatta elokuva toimi ihme ja kumma. Kuitenkin Jumperia suosittelisin nuorille katsojille, jotka todennäköisesti saavat jo näyttelijöiden ulkonäöstä sen tarvittavan tyydytyksen leffaa katsellessa.


  VHUM...
   
 6. h3mb3

  h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2006
  Viestejä:
  1 889
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hah, muistin heti leffan trailerin nähdessäni, että keksin tämänkaltaisen leffan idean joskus ala-asteella! :D Ehkä se kertoo jotain...
   
 7. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 977
  Saadut tykkäykset:
  425
  Kai pistit mustaa valkoiselle. Ja ei muuta kuin hakeen plagiointi korvauksia... :thumbsup:
   
 8. Miikka720

  Miikka720 Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.02.2004
  Viestejä:
  872
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nollaodotuksiin nähden ihan katsottava pätkä. Näyttelijät nyt olivat mitä olivat Samppaa lukuunottamatta eikä juonikaan ollut mitenkään ihmeellinen. Menoa ja meininkiä kuitenkin löytyi ja visuaalisesti tämä oli ihan kivannäköinen pätkä. Ei susihuono muttei erityisen hyväkään.

  2,5/5
   
 9. satanthresher

  satanthresher Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.07.2006
  Viestejä:
  274
  Saadut tykkäykset:
  1
  Trailerin perustella näyttää kyllä aivan umpisurkealta ja kun traileria on "saanut" katsella varmaan lähemmäs kymmenen kertaa, about jokaisen teatterissa tänä vuonna näkemäni elokuvan edellä, niin elokuva raastaa sitä näkemättäkin hermoja siinä määrin että jää luultavasti kokonaan katsomatta. Mainostus ei näköjään aina kannata.
   
 10. anidabi

  anidabi Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2007
  Viestejä:
  1 676
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tämäkin tuli tossa noin puolitoista viikkoa sitten katsottua leffoissa. Ei ihan niin hyvä kuin millaisen kuvan trailerista sain, mutta ei kuitenkaan liian negatiivisesti yllättänyt. Asiavirheitähän taas löytyi läjäkaupalla, kiitos siitä jälleen kerran sankarin jolla on jotain hienoja kykyjä mutta vastaa älykkyydellään lähinnä lastentarhalaista. :rolleyes:
  Ja mikä vittu siinä on että jokainen sankari jää aina monttu auki möllöttään jotain tilannetta? Aivan kuin ei kello raksuttaisi ollenkaan, ihme että selviävät elämästä yleensä. :grr:
  Tykkään myös leffoista joissa maisemat vaihtuvat useaan, mutta tässä maisemat ja paikat vaihtui ehkä hieman turhan paljonkin. Vähempikin olisi riittänyt.

  Aivot narikassa ihan kelpo pätkä. Kai tästä sen 3/5 antaa kun ei liikaa vituttanut päähahmo ja muut asiavirheet.
   
 11. dj_pirtu

  dj_pirtu Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.09.2005
  Viestejä:
  344
  Saadut tykkäykset:
  5
  Eipä mennyt edes krapulapäivän viihteenä. Todellista aivot narikkaan -touhua, minkäänlaista jännitystä en elokuvan aikana tuntenut tai loppuvaiheessa edes mitään kiinnostusta päähenkilöiden kohtalon suhteen. Leffan idea oli suht älytön jo alunperin ja joo, saishan siitä vaikka mitä osaavissa käsissä mutta tämä nyt oli niin sössitty kuin odotinkin. En suosittele kenellekään. 0.5/5 :OI
   
 12. Crockett

  Crockett Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  1 016
  Saadut tykkäykset:
  95
  Omasta mielestä leffa oli hädin tuskin 1/5 tähden arvoinen. Että olikin osattu tehdä paskasti vaikka tarina olisikin antanut mahdollisuuden hyvään leffaan. Samuel L. Jackson joutui vetämään jälleen roolin vasurilla, ollen suht mitään sanomaton. Sen sijaan Bilson ja Christensenin suoritukset oli jo todella ala-arvoisia. Pisti todella ärsyttämään juuri tuo päähahmon tyhmyys ja suora kusipäisyys, tiedä sitten meneekö tämä roolihahmon vai itse näyttelijän piikkiin. Älytöntä että tälle selvästi vielä suunnitellaan jatkoa.

  Ei auttanut vaikka kuinka yritti heittää niitä aivoja kauemmas narikkaan.
   
 13. Jazo

  Jazo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2004
  Viestejä:
  4 416
  Saadut tykkäykset:
  3
  Kävin katsomassa tämän ihan teatterissa, kun meinasi mennä liput vanhoiksi. No, olihan nuo varmaan voinut vähän parempaankin leffaan käyttää kuin tähän.

  Leffan alkupuoli oli kyllä ihan OK, mutta heti kun se perinteinen kissa&hiiri -leikki alkoi lässähti koko leffan tunnelma. Alun lupaava juonikehitys jämähti siihen että päähenkilö pakeni ja tappeli Jacksonin kanssa ja yritti samalla pelastaa tyttöystäväänsä.

  Loppuratkaisu oli vähintäänkin onneton, eikä se oikeastaan edes päättänyt leffaa, vaan lupaili vain jatkoa. Ehkä tätä ei pitäisi edes arvostella leffana, vaan jonkin sortin tv-sarjan pilottina, joka herätti muutamia kysymyksiä ja pohjusti tulevaa sarjaa, jossa sama kissa&hiiri -leikki jatkuu.

  Plussaa tässä oli se ettei Hayden Christensen ollut läheskään niin huono, kuin odotin. Miinusta taas se ettei Samuel L. Jackson ollut läheskään niin hyvä kuin odotin.

  1.5/5
   
 14. JaniH

  JaniH Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.08.2000
  Viestejä:
  6 722
  Saadut tykkäykset:
  10
  Etukäteen luettujen kommenttien ja nähtyjen klippien perusteella arvelin, että saattaisin pitää tästä elokuvasta. Ja näinhän siinä kävikin. Perushyvä Hollywood-pätkä, josta riitti iloa ainakin kertakatseluun. Hayden ja Rachel vetivät ihan hyvin, kuten myös Samuel.

  Sanotaan, että vaikkapa 3,5/5.
   
 15. jleinonen

  jleinonen Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.08.2001
  Viestejä:
  627
  Saadut tykkäykset:
  1
  Trailerin perusteella näytti todella mielenkiintoiselta ja hyvältä leffalta. Tosin jo elokuvat kesto kertoi ettei tätä kovin vakavasti ole tehty, mutta ehkä hyvä niin.

  Toivottavasti ei tule jatko-osaa, muuten tulee :weep:
   
 16. Sleep0

  Sleep0 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.09.2007
  Viestejä:
  343
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olipas todella huono leffa. Mikä leffasta teki huonon? Mm. huonot näyttelijät, surkea juoni, katsojan liian korkea ikä (?). Ei kannata tuhlata tähän aikaa.

  1/5
   
 17. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 650
  Saadut tykkäykset:
  173
  Doug Liman osaa ohjata hyvin tiivistunnelmaisia jännäreitä, ja se onkin aika lailla Jumperin ainoa pelastus. Vaikka elokuvan idea on sinänsä mielenkiintoinen, on sen käsikirjoitus ja näyttelijäkaarti hyvin keskinkertaista -- Samuel L. Jacksonin perushyvää pahisroolisuoritusta lukuunottamatta.

  Jumperin suurin ongelma puolitiehen jätetyn käsikirjoituksen
  (esimerkiksi oliko David Ricen äidin sisällyttäminen elokuvaan ollenkaan tarpeellista?)
  lisäksi on pääosan esittäjä, Hayden Christensen. Aiemmin olen miestä puolustellut, sillä hän kuitenkin oli mielestäni täsmälleen oikea valinta Anakin Skywalkeriksi (voimme syyttää George Lucasta Episode III:n kohtauksesta, jossa Anakin vähän epäuskottavasti kääntyy pimeälle puolelle lopullisesti), mutta tämä elokuva oli osoitus, ettei hänestä ole toimintaelokuviin pääosan esittäjäksi. Esimerkiksi Ashton Kutcher teki paljon parempaa jälkeä hieman samantyyppisessä Butterfly Effectissä.

  Ohjaajan ansiosta kuitenkin Jumperin arvosana nousee 2.5/5:een.
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2008
 18. Goofy75

  Goofy75 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.09.2005
  Viestejä:
  1 359
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olihan kyseinen leffa tosiaan ihan ok,muttei tosiaan mikään lottovoitto.
  Itse en kyseistä Hayden Christenseniä pidä oikein luontevana näyttelijänä,SW:ssa kyseinen kaveri oli niin saamarin surkea kuin voi vain olla.

  Juoni ja toteutus oli mielestäni hienosti toteutettu,edellä mainittu spoiler juttu oli tosiaan turha.Maisemat oli hienoja eikä tästä muutenkaan oikein ole pahaa sanottavaa,jos tykkää teiniagentti ym. tämän tyylisestä niin voin hyvällä omalla tunnolla suositella.

  Samuel hoiti taas hommansa rutiinilla kotiin,en vaan ymmärrä miksi se pilaa maineensa tekemällä tämmöisiä rooleja.Tuntuu olevan joka toisessa roolissa,taalat taskuun ja karkuun.Kyllähän tämmösillä teini leffoilla jotain voittaa,varmaankin näitä MTV Movie Awards palkintoja.

  3/5
   
 19. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 650
  Saadut tykkäykset:
  173
  Ja Mark Hamill oli taas loistavista loistavin metodinäyttelijä SW:ssä?

  Minusta nuo kaksi roolia SW:ssä vaativat hieman muovisen ja puisen näyttelijän, joka kasvoiltaan sopii sankarin rooliin ja joka nyt jotenkuten osaa esittää synkkää. En voisi kuvitella Luken tai Anakin roolia jollekin todella teknisistä ansioistaan arvostetulla näytteljälle.
   
 20. Vekka

  Vekka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.02.2004
  Viestejä:
  1 022
  Saadut tykkäykset:
  8
  71 dB löytänyt itselleen padawanin?