Judge Dredd Reboot!

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Walter, 05.08.2010.

 1. Liekinheitin

  Liekinheitin Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 509
  Saadut tykkäykset:
  80
  Minulle ennestään tuntematon Olivia Thirlby loisti todellakin roolissaan ja olipa siis erinomainen valinta Judge Andersoniksi. Luojan kiitos millekään Rob Schneider -linjalle (arrrggggghh) ei oltu enää lähdetty, mutta oli kuitenkin hoksattu antaa Dreddille partneri, mikä oli kyllä ratkaisevan hyvä päätös. Luojan kiitos #2 siitä, että mitään romanssia (byööörrrrggghhh) ei myöskään ole lähdetty näille kahdelle virittelemään.

  Haluaisin ehdottomasti Thirlbyn mukaan myös toiseen osaan, jos sellainen ihmekin vielä nähtäisiin. Ja yhdestä vanhasta sarjiksen tarinastahan tämä toisen tuomarin arviointi on kätevästi napattu.

  Jos ei saa kysyä, niin älkää vastatko, mutta miltäs on sinireiska näyttänyt? Oma ei vielä ole ehtinyt perille...
   
 2. mustis

  mustis Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  Kyllä samaa mieltä, pääparin yhteispeli toimi loistavasti. Ja kyseessä olikin nimenomaan työpari eikä romantiikkapari eli juuri näin, mahdollisiin sudenkuoppiin ei tässä elokuvassa langettu. Pelkkä Dredd olisi saattanut olla vähän puiseva hahmo eli Anderson toi hyvää lisäväriä ja kontrastia.

  Hyvältähän tuo sinireiska näyttää. En ole kovin ronkeli kuvanlaadun suhteen, ihan hyvältä tuo näytti. Extrat ovat aika niukat, muutama dokumentti / featurette ja siinä kaikki. Bonuksena levyllä on 3D-versio jos joskus sellaiset laitteet sattuvat kotona olemaan. Voin kuvitella, että muutamat kohtaukset (hidastukset, kaupunkikuva, talon sisällä otetut laajakulmakuvat) näyttävät 3D:na hyvältä.
   
 3. Liekinheitin

  Liekinheitin Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 509
  Saadut tykkäykset:
  80
  Dredd "tappaa" myös BD/dvd-myynnissä: http://m.ign.com/articles/2013/01/23/dredd-3d-prevails-in-the-home-video-market :thumbsup:

  Yllättävän hyvin on koteihin mennyt, onneksi joskus näinkin. Vaikka tavoitellusta tuloksesta jäisikin, niin ehkä silti tekijät uskaltaisivat lähteä tekemään lisää... kyllähän jatko-osalle taatusti löytyisi nyt paljon enemmän yleisöä teattereissakin.
   
  Viimeksi muokattu: 24.01.2013
 4. Hippo

  Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  2 246
  Saadut tykkäykset:
  239
  Olipa piristävä poikkeus nykypäivän ylipitkille ja pöhöttyneille toimintaelokuville. Tässä toimi kaikki, sarjiksen henki, roolityö, ohjaus ja etenkin leffan rytmitys. Toimintaa tarjoiltiin sopivan napakasti ja ennenkaikkea tässä ei sorruttu nykyään niin yleisiin 40 minuutin puuduttaviin loppurymistelyihin. Jos nyt jotain negatiivista niin pääpahis jätti vähän kylmäksi, jokin tuossa ei ihan toiminut.

  4/5
   
 5. jodorowsky

  jodorowsky Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  82
  Melko kökköä meininkiä 2/5. Toiminta kohtaukset oli suurelta osin kuvattu huonosti joitakin hyviä hidastuksia. Odotin että veri olisi roiskunut tyylikkäämmin oikeastaan ihme tuo k18 kun nykyään monessa k16 roiskuu veri rutaalimmin. Elokuva oli muutenkin kaikenkaikkiaan tylsä jaksoin sen juuri ja juuri katsoa.
   
 6. sokka

  sokka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 751
  Saadut tykkäykset:
  310
 7. Liekinheitin

  Liekinheitin Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 509
  Saadut tykkäykset:
  80
 8. SpiderJerusalem

  SpiderJerusalem Guest Guest

  Liittynyt:
  17.01.2008
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä ainakin tuolla Ebay sivulla ovat kaikki nuo yllämainitut myynnissä. Taitaa olla ihan toiveajattelua kyseinen FB-postaus.

  Harmi, sillä Dredd yllätti minutkin. Trailereissa ei mikään säväyttänyt, eikä älytön överi väkivalta jaksa kiinnostaa pätkääkään. Mutta leffa veti mukaansa ja viihdytti ihan täysin kestonsa läpi. Näki kyllä, että halvalla oli tehty ja muutamat päätökset joista en pitänyt olivat suoraa seurausta tästä. Urban sopi myös Dreddin rooliin paljon paremmin kuin Stallone.

  Kuitenkin, kaikin tavoin toimivaa kertakäyttöviihdettä. 3/5
   
  Viimeksi muokattu: 28.01.2013
 9. Samppa

  Samppa Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Hyvin tässä oli tavoitettu sarjakuvan henki, vaikka överimpää päätä olikin hieman laimennettu. Urban oli Dreddinä uskottava ja Andersonkin hyvä. Pienehkö budjetti oli elokuvalla vain eduksi, kun toiminta pysyi hyvin kasassa ilman turhia paisutteluja.

  :):):)½
   
 10. Liekinheitin

  Liekinheitin Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 509
  Saadut tykkäykset:
  80
  Mahdollisesti. Spekulointi jatkuu silti edelleen Dreddin fanisivujen kommentoidessa näin: Don't be disheartened thinking because they're selling props and costumes there won't be a possible sequel - they are often sold off at the end of movies, as the cost of storage is too high. If there should be a sequel, they will be replaced by new ones.

  Mihinkään Rennyn todennäköisesti heikkoon uutuuteen en lippua ostaisi etukäteen, mutta tämän jatko-osaan voisin jopa ostaa, jos sellainen mahdollisuus kannatukseen tulisi :)
   
 11. Clef

  Clef Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  614
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tsekkasin tämän, ja mä en kyllä oikein innostunut. Jätti kylmäksi. Tuntui, että aineksia olisi ollut vaikka mihin, mutta lopputuotoksessa ei oikein ole pihviä. Ilmeisesti budjetin pienuus (suhteellinen käsite toki) on vaikuttanut. Huumehöyry-kohtauksen näyttäminen kerta toisensa jälkeen tuntui tylsältä toistolta. Uniformut olivat kerrankin nappiin, ja ihan sarjakuvan mukaiset.

  Seuraava tehdään toivottavasti Judge Deathin & co edesottamuksista!
   
 12. jmo

  jmo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  1 432
  Saadut tykkäykset:
  226
  Jepjep.

  Oikein maukasta verrattuna viime aikoina tehtyihin saman tyyppisiin esim. Prometheus tai Total Recalliin.
  Tuntui jopa että aitoa mättömeininkä löytyi tästä kuivine huumoripläjäyksineen.
  Olihan tämä ihan eri tasoa verrattuna noihin aiemmin mainittuhin, kun käsikirjoitukseen oli sentään saatu jotain toimintapläjäysjärkeä.
  Urbania olisi tietysti voinut vaikka parikin sekuntia katsella pääosan esittäjänäkin kuitenkin.
  Mutta maski päässä siis koko tekeleen.
  Mutta tämäkään ei haitannut, vaan homma toimi yllättävän hyvin.
  Ihan hyvä tekele. Ja alun ihmettelystä huolimatta, jopa slo-mo toimi.

  Näitä lisää Total Recallin paskan sijaan. Pienillä asioilla homma sentään jotenkin toimii.
  Ja K-12 tai PG-13 helvettiin näistä elokuvista.
   
 13. Liekinheitin

  Liekinheitin Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 509
  Saadut tykkäykset:
  80
  Niin en minäkään ehkä "parista sekunnista" olisi boikotoimaan lähtenyt, mutta nythän ollaan 100-prosenttisen uskollisia sarjakuvalle ja Urbankin vanhana fanina näin ehdottomasti halusi. Tuohan se tiettyä mystiikkaakin peliin, kun sankarin kasvoja ei lainkaan paljasteta. Vastaavia tapauksia ei taida pahemmin olla...

  Tulikin tuosta mieleen; näytettiinkö Mustanaamiossa Billy Zanen lärvi ilman mitään peittävää, edes aurinkolaseja?
   
  Viimeksi muokattu: 01.02.2013
 14. Plisukainen

  Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Hmm...ei tämä aivan kovia odotuksia toteuttanut mutta ei ollut pettymyskään. Eniten miinusta antaisin pahiksesta joka ei nyt sitten kovinkaan hyvä tai pelottava ollut, niinkun tarina antoi ymmärtää. Lawmaster näytti myöskin aika hutastulta muovikopperolta :( Toimintaa annosteltiin sopivasti ja plussana niitä kohtauksia ei venytelty maailman tappiin saakka vaan meno pidettiin tylynä selkäänampumisineen kaikkineen. Urban oli onnistunut valinta Dreddiksi ja ne kohtaukset missä Megacityä näkyi olivat ihan ok. Rajallinen budjetti niin kaikkea ei voi saada. Kokonaisuudeksi kuitenkin hyvämiinus, sillä sarjiksen tunnelmaa tämä rymistelty ansiokkaasti saavutti.

  4-/5
   
 15. lp_rqvist

  lp_rqvist Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  25.09.2003
  Viestejä:
  89
  Saadut tykkäykset:
  0
  En ole Dredd sarjakuvia koskaan lukenut, mutta leffa oli todella hyvä. Jos budjetti olisi ollut isompi, niin pelkäänpä että olisi mennyt cgi-pelleilyksi, niin kuin monet nykyajan toimintaleffat. Leffa eteni mukavan suoraviivaisesti eikä turhia suvantokohtauksia tai romanssivirityksiä ollut. Elokuvan simppeli rock-henkinen soundtrack toimi mainiosti. 4/5
   
 16. rewind

  rewind Guest Guest

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  892
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulipa katseltua, kun löytyy jo Voddleristakin. Ihan sujuvaa räimettä, juonikuviolla ei turhia kikkailtu vaan mentiin suht' suoraviivaisesti eteenpäin. Miinuksina ajoittain lievää halpatuotannon makua, CGI-veri paistoi läpi muutamissa kohdin, ja loppu meni vähän turhan helposti. Enemmänkin tulitaistelua tuohon olisi voitu lykätä.

  Pari kysymysmerkkiä jäi ilmaan:

  1) Miksei Dredd ampunut niitä kahta nuorukaista, jotka tulivat tappamaan heitä? Käytti ainoastaan lamautinta, vaikka tuomio pitäisi olla kuolema?
  2) Miten Anderson sai luettua ajatukset petturilta, vaikka tällä oli kypärä päässä? Alussahan mainitsi ettei pidä itsekään kypärää, koska häiritsee meedion kykyjä.

  Sellainen 3½ - 4- pläjäys, toiminee mainiosti äijäporukan kanssa tai krapulaviihteenä. Tulee varmaan hankittua hyllyyn ihan supportin vuoksi.
   
 17. Liekinheitin

  Liekinheitin Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 509
  Saadut tykkäykset:
  80
  Kai se sitten häiritsee vain lukijaa, luettavalla voi olla? Sarjakuvassa en ole vielä päässyt niin pitkälle, että onko siellä selitetty tätä yksityiskohtaa...
   
 18. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Odotukseni olivat erittäin korkealla, kun lähdin tätä hypetettyä elokuvaa katsomaan. Alusta alkaen kävikin selväksi, että Dredd tekee selvän pesäeron Stallonen Judge Dreddiin lähes kaikessa. Hyvä niin (joskaan ei ehkä niille veijareille, jotka Huuto.netissä maksavat maltaita Stallonen version dvd-julkaisusta :rolleyes:)! Vuoden 2012 elokuvassa maailma on kaikessa futuristisuudessaan karu ja armoton, minkä elokuva esittelee ja pitää katsojan mielessä kiitettävästi -- kyse on lähes Verhoevenmaisesta miljöön luomisesta, tosin ilman liikaa huumoria. Elokuva oli visuaalisesti upea ja toimintakohtaukset toivat adrenaliinin pintaan eritoten raakuudellaan. Ehkä elokuvan pienempi budjetti sai tekijätiimin ottamaan kaiken irti siitä, mitä on varaa.

  Jokin Dreddissä silti mätti. Jokin sai minut ajattelemaan, että kyseessä on hyvä elokuva, mutten haluaisi sitä omaksi ostaa. Kyse taitaa olla siitä, että vaikka elokuvan juoneksi sopii sinänsä yksi päivä tuomareiden elämässä, niin kuitenkin se yhdistettynä elokuvan verrattain lyhyeen kestoon jättää kokemuksen vaillinaiseksi ja vaikuttaa hahmojen moniulotteisuuteen. Esimerkiksi Karl Urban sinänsä hienosti näyttelemänä Dredd (hyvis) ja Ma-Ma (pahis) jäivät sittenkin turhan yksiulotteisiksi hahmoiksi, koska heidän taustojaan (varsinkaan Dreddin) ei tarpeeksi pohjustettu, eikä heillä ollut juurikaan kohtauksia, joista katsoja saa tarttumapintaa heihin ihmisinä. Näin ollen huomasin elokuvan lähestyessä loppuun ajattelevani, että Ma-Ma jäi sittenkin yksiulotteiseksi, ja kirosin, kun Dredd ei voinut ottaa kypäräänsä edes kerran pois, jotta hahmoon tulisi edes yksi ulottuvuus lisää. Eihän toimintaelokuvilta yleensä edes halua odottaa montaa ulottuvuutta, mutta Dreddissä laatu on niin korkeatasoista monessa muussa suhteessa, että katsojana alan odottamaan samaa tasoa kaikessa, mitä elokuva tarjoaa.

  Dredd hieno ja visuaalinen toimintaelokuva, josta kuitenkin puuttuu sen verran sisältöä, että sen lopuksi näkee pikemminkin erittäin hyvän TV-sarjan ylipitkänä jaksona kuin itsenäisenä elokuvana.

  4-/5 :naminami::naminami::naminami::naminami:
   
 19. Liekinheitin

  Liekinheitin Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 509
  Saadut tykkäykset:
  80
  ^ Sarjakuva ei tainnut olla tuttu? Sieltä nyt saa jotain aiemmin tapahtunutta tietoonsa, mutta periaatteessa Dreddillä ei juurikaan muuta taustaa ole kuin mitä elokuvassa Andersonin hahmon kautta voidaan päätellä. Mies on itse joskus opiskellut tuomariksi ja siitä lähtien ollut Judge Dredd. Dreddillähän ei ole esim. vaimoa, lapsia, mitään harrastuksia tai vapaa-aikaa ylipäätään, joten hahmo ei siinä mielessä ole alun perinkään mikään runsaudensarvi... siksi Anderson onkin kriittisen tärkeä hahmo elokuvassa, mielestäni. Jos vuokrasit tämän, niin hyvä että kannatit ainakin sillä tavalla!
   
 20. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Sarjakuvaa en ole lukenut, mutta tiesin kyllä entuudestaan, ettei Dreddillä kauheasti muuta elämää ole. Se ei mielestäni kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö hahmoon voisi jonkinlaista tarttumapintaa antaa. Toisaalta harvoinpa sitä törmää valkokankaalla hahmoihin, jotka ovat tarkoituksenmukaisesti yksiulotteisia -- ehkä kyse on vain siitä, etten ole moiseen tottunut. Hyvä elokuvahan tämä oli ja mielelläni tuin sitä vuokraamalla BD-version, mutta kaipa sitten siihen seuraavaan askeleeseen, omaksi ostamiseen, vaadin päähahmolta enemmän henkisiä ulottuvuuksia.