Joko meni rikki, Onkyo TX-NR 609?

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana AndyK, 28.08.2011.

 1. Tommy Lee

  Tommy Lee Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.09.2003
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuntuu että joka toisella on tätä surinaongelmaa. Sama homma täälläkin. Surinaa kuuluu, kun diskanttia kuuntelee läheltä. Gigantin joulutarjouksesta ostettu 609. Muuten laitteeseen olen ollut tyytyväinen, mutta näinköhän pitää palauttaa ja ottaa rahat takas... Mitään "ratkaisua" ei vissiin ole kukaan löytänyt?
   
 2. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  Ratkaisu: Siirry kauemmas.

  Kaikissa laitteissa on olemassa pohjakohinaa. Mikäli se ei kuulu normaalille kuuntelupaikalle kun kuunnellaan tavanomaista kuunteluvoimakkuutta vastaavalla tasolla hiljaisuussignaalia, niin se ei ole vika. Jopa geneleceissä esiintyy pohjakohinaa. 8040 kohisee kun gainit ovat täysillä ja työntää korvan kiinni diskanttielementtiin. Tämä ei haittaa mitään, eikä ole vika, koska ko. kohina ei enää kuulu kun peräännytään oikeaoppiselle 40cm etäisyydelle kaiuttimesta. Mikäli sinulla kohina ei kuulu kuuntelusohvalle asti, niin kyseessä ei ole vika.
   
 3. Raitzi

  Raitzi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.09.2007
  Viestejä:
  241
  Saadut tykkäykset:
  0
  En ole hifi-ekspertti ja seuraavat kommentit annan "sähkömiehenä"

  Junttiratkaisu ainakin analogisignaaleilla on laittaa äänilähteestä outputit täysille ja säätää vahvistimella pienemmälle. Pitkät kaapelit voi aiheuttaa teoriassa ainakin kohinaa, mutta tämä lienee pientä kun kajarin plus- ja miinusjohdot menevät päällekäin, jolloin ei tule silmukkaa, johon voisi indusoitua helposti "randomkohinaa" ympäristöstä. Toki väärin asennut tuplajohdot voivat aiheuttaa suurenkin silmukan. Siis jos yhdellä johdolla vedetään plusnapoihin ja toisella miinusnapoihin.
   
 4. lilyflow

  lilyflow Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omassa vahvistimessa ainakaan kyse ei ole tuosta perus taustakohinasta vaan nimenomaan surinasta, joka kuuluu tuon kohinan päällä. Vähän samantyyppistä kuin joissain muuntajissa. Eipä tuo periaattessa haittaa kun ei kuuntelupaikalle asti kuulu paitsi jos aivan hiljaista ja kuuntelemalla kuuntelee. Kiinnostaisi vain tietää voiko tuosta olla haittaa kaiuttimille, ei nimittäin kovin terveeltä kuulosta kun läheltä kuuntelee.
   
 5. zitidi

  zitidi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.04.2012
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse huomannut tässä myös varsin häiritsevää suhinaa/kohinaa kyseisen vahvarin kanssa.
  Ei tosin ole mitään vertailukohtaa, sillä kyseessä ensimmäinen vahvari.
  Kaiuttimien virkaa toimittaa Monitor Audio BX2:t.

  Kohinan äänenvoimakkuus kasvaa volyymiä lisättäessä. Kuuluu mm. musiikkia kuunnellessa ja ihan idle tilassakin esim PS3:n valikoita selatessa. En tuohon aiemmin niin hirveästi kiinnittänyt huomiota kun ei sitä kuullut raskaamman musiikin alta kun tulee luukutettua varsin kovalla, mutta kun tuli tässä testattua soittaa klassista- & pianomusiikkia flac formaatissa PC:ltä niin tuo kohina häiritsi siinä määrin että siihen lähes keskittyi itse musiikkia enemmän.

  Normaali kuunteluvoimakkuus on itsellä 55-70 (en käytä dB asteikkoa) ja esimerkiksi 65 kohdalla tuota kohinan voimakkuuta voisi verrata siihen kun laittaa käden kupeiksi korvien päälle tai kuuntelee simpukkaa, ja tämä siis ~3-5m päässä kaiuttimista. Olen käyttänyt musiikkia kuunnellessa 'All Channel Stereo' asetusta 5.0 järjestelmäni kanssa koska tämä tuntuu olevan ainoa vaihtoehto joka antaa ääntä myös surroundkaiuttimista. Kohina vähenee Pure Audio asetuksella, mutta alkaa silläkin kuuluumaan häiritsevästi kun äänenvoimakkuuta säätää lähemmäksi 75.

  Leffakäytössä en ole tätä efektiä vielä huomannut, tai sitten en ole vain vielä kiinnittänyt siihen huomiota, mutta tuntuu siltä että toistettaessa Dolby Digital tai DTS ääniraitoija ongelmaa ei esiintyisi.

  Missä vika, vai lieneekö "ominaisuus"?
   
 6. El Grande

  El Grande Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 439
  Saadut tykkäykset:
  240
  Itse olen sitä mieltä, että se on ominaisuus. Pure Audio -tila ohittaa tiettyjä äänensäätöön tarkoitettuja piirejä av-vahvistimessa (mahdollisesti jopa ylimääräisen AD-muunnoksen), ja jos kohina siinä tilassa on vähäisempää, todistaa se kaksi asiaa:
  1) Pure Audiosta on hyötyä, puhtaampi & häiriöttömämpi ääni
  2) vahvistimesi ei ole rikki

  Jos todellinen vika olisi vaikka päätteissä, niin kyllä se kuuluisi läpi jokaisella äänitilalla ihan yhtä lailla. Tietenkin, jos joku sähköinen osa, jota käyttää joku äänensäätöön tarkoitettu osa, on rikki, niin siinä tapauksessa Pure Audio voisi vähentää kohinaa, koska se ohittaa sen äänensäätöosan. Mikä sanasekamelska :hitme:
   
 7. hms

  hms Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.12.2005
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Audyssey hissingiä? Audyssey room EQ kalibrointi tehty ja dynamic EQ aiheuttaa kohinaa jos on päällä.
  Huonosta ulkomuistista, googlaamalla onkyo audyssey hissing löytyy juttua.

  Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
   
 8. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 626
  Saadut tykkäykset:
  10
  Itselläni samanlaiset kokemukset tuosta suninasta eli näyttäisi liittyvän tuon Dynamic EQ:n päällä olemiseen. Audyssey Music tai Movie -valinnat eivät tuota vielä aiheuta vaan tuo Dynamic EQ on mielestäni sen aiheuttaja. Omien kokemusten mukaan se sotkee myös etu- ja takakanavien välisen tasapainon.