Johdot/Liittimet

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana Eastwood1, 13.07.2005.

 1. sakali

  sakali Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  26.10.2004
  Viestejä:
  1 212
  Saadut tykkäykset:
  1
  Toimii, jos vahvistimesi osaa ottaa HDMI-datasta äänisignaalin ja työntää sen kaiuttimille. Jollei vahvistin osaa tätä, niin joudut kytkemään DVD:n lisäksi optisella vahvistimeen.

  Olen, että TV:si on lcd taikka plasma, eikä digiboksissasi ole komponetti- taikka HDMI-liitäntää. Jos tilanteesi on tämä, kytkennät ovat OK.

  Voi myös kytkeä DVD:n suoraan TV:seen HDMI:llä, jollet halua kierrättää signaalia vahvistimen kautta. Jos vahvistimesi ei osaa ottaa DVD:n ääntä erilleen HDMI-datasta, niin sitten DVD:n kytkentä vahvistimeen on tarpeeton ja sinun tulee kytkeä DVD:n äänisignaali digitaalisesti (joko optisesti (spdif) tai sähköisesti (RCA)) vahvistimeen.

  Et saa näin kytkien DVD:n monikanavaääniä enää TV:stä vahvisimelle ja et ainakaan RCA:lla. Jos vedät DVD:n HDMI:n suoraan TV:hen niin kytke DVD monikanavaäänien osalta vahvistimeen optisesti.

  Jos kytket jatkossa toisen HDMI:n kytkennän sisältävän laitteen järjestelmääsi voit selvitä ilman toista HDMI-johdon kytkemistä TV:n, jos kytket tämän uuden laitteen vahvistimeen. Tämä helpottaa ohjelmalähteen valintaa TV:ssä kun ei tarvitse valita TV:stä Inputtia joka kerta. Huomioi myös TV:n ja Vahvistimen HDMI tuloliitinten määrä.

  Ei välttämättä.
   
 2. haije

  haije Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.02.2008
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos sakali.

  Tämä jäi vielä epäselväksi:

  "Eli kulkeeko kuva ja ääni molempiin suuntiin TV-vahvari välillä yhdellä HDMI piuhalla?
  -Ei välttämättä."

  Eli jos liitännät oli muuten ok ehdottomallani tavalla niin tarvitseeko TV:n ja vahvarin välille vielä esim optisen jotta TV:n äänet tulee vahvarin läpi silloin kun käytän virittimenä TV:n omaa viritintä enkä ulkoista digiboksia?

  Digiboksia käyttäessähän ongelmaa ei äänien suhteen pitäisi olla mutta haluan pitää rumaa boksia piilossa ja käyttää lähinnä tallentamiseen.
   
 3. juka39

  juka39 Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.02.2007
  Viestejä:
  305
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos vastauksesta. Tulipahan selväksi mitä nuo käsitteet lomiteltu ja lomittamaton tarkoittavat. Jospa kuitenkin ostaisin tuon komponenttikaapelin kokeilua varten. Eihän tuo nyt hirveitä voi maksaa,
   
 4. t.niemi

  t.niemi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.12.2006
  Viestejä:
  534
  Saadut tykkäykset:
  0
  MItä HDMI-HDMI kaapelia suosittelette käytettäväksi ps3 ja maximum digiboxin kanssa yhdistettynä Sony 40v300 toosaan, tarvetta olis siis kahdelle piuhalle, mitoiltaan 1,5 m -2,0 m, onko noin lyhyillä piuhoilla sama mitä ostaa?

  onko kokemuksia näistä, ois ainakin suht. edullisia?

  http://www.vekoy.com/product_info.php?products_id=12896
   
 5. sakali

  sakali Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  26.10.2004
  Viestejä:
  1 212
  Saadut tykkäykset:
  1
  TV:n ja vahvarin välillä oleva HDMI-kaapeli on kytketty vahvistimen HDMI-ulostuloon. Tästä syystä HDMI-signaali ei mene vahvistimeen sisälle. Eli joudut kytkemään käyttäessäsi TV:n sisäistä viritintä TV:n vahvistimeen joko RCA-piuhoilla taikka optisesti, jotta saat äänet vahvitimelle.
   
 6. ossr

  ossr Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.02.2008
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kertokaahan mikä tuon ProCaster AV-4330:n tekee niin hyväksi, että kaikki ehdottavat sitä pienen budjetin vahvariksi. Miten esimerkiksi Sonyn STR-DG510? Okei, siinä on 7.1 kaiutinlähdöt, sekö siinä on parempaa? AV-4330:sta ei minun käsittääkseni löydy HDMI-liitäntöjä laisinkaan. Sonyn halpahalliversiossa on kaksi tuloa ja yksi lähtö. Korjatkaa jos olen väärässä.

  Uteliaisuuttani kysyn kun olisi tarkoitus hakea joku ja en tuota seitsemän kaiuttimen ja subbarin viritelmää jaksa kasata edes villeissä unelmissani. Näen itseni paremminkin katsomassa HD-elokuvia.

  Post scriptum: Mitä helkkaria tarkoittaa banaaniliitin kaiuttimen liittämisestä kun puhutaan?
   
 7. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
 8. andybandy

  andybandy Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.12.2005
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pää täynnä tyhjää & kysymyksiä, elikkäs toimisiko seuraavanlainen kuvio:

  Digiboksi ja PS3 hdmi-johdoilla kiinni suoraan telkkariin ja telkkarista sitten äänet vahvistimeen (optinen)? Tällä välttäisi sen, ettei tarvitse opettaa rouvaa laittamaan joka kerta telkkaria katsellessaan vahvistinta päälle (näin kävisi jos hdmi:t menisi vahvistimen kautta telkkarille?).

  Entäs jos PS3 suoltaa ulos hd-laatusta ääntä, niin pitääkö tuossa tapauksessa kytkeä suoraan hdmi:llä vahvistimelle ja telkkarin kautta ei hd-ääntä pysty aina vahvistimelle asti saamaan, vai pystyykö (edellyttäen että vahvistin tukee Dolby True HD ja DTS HD ääniä)? :hitme:
   
 9. MS?

  MS? Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.05.2001
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mistä kunnon scart-johto edullisesti? Onko tuo Bilteman scart-johto laadukas? Entäs Claes Ohlsonin perus scart-kaapeli?
   
 10. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Piliteeman piuha; mallisto vaihtuu ajoittain; kommentoin itse käyttämiäni muutaman vuoden takaisia malleja. Tämän vuoden mallisto saattaa poiketa aiemmista. Esim. se kallis metrin pitkä kullattu laatuversio on poistunut mallistosta.

  Noin 10 mm paksu kaapeli sisältää koaksiaaliset videokaapelit ja yhteisen alumiinifoliosuojauksen. Kaapelityyppi on hyvä, erittäin hyvä 1,5 metrin matkalle, mutta 5,0 metrin matkalla kuva sumenee ja voi saada haamuja.

  Kannattaa välittömästi unohtaa kaikki ei-koaksiaaliset kaapelit, siis parikierrettyä paukkulankaa käyttävät mallit. Niiden kuvanlaatu on kuvottava, en voi katsoa kuvaa millisekuntia kauemmin. Onneksi BullTheeman Biuhoissa gäytetään gogsia.  Käyttöikä on hyvä enintään parin vuoden ajan. Liitin kummassakin päässä on surkea, liian ohutta metallia, se alkaa pätkiä signaalia ennemmin tai myöhemmin ja liittimen asennon muutos kadottaa jonkun signaalin kokonaan tai aiheuttaa häiriöiden imeytymistä signaalin sekaan. Kosteuden ja lämpötilan muutokset muuttavat signaalin laatua, joutuu hiplaamaan liitintä muutaman kuukauden välein, jotta oksidointi poistuisi ja signaali palaisi henkiin. Tämäkin johtuu liian ohuen metallin käyttämisestä liitinpinneissä. Ja tinauksesta. Paksu metallipinni toimisi tinattuna, mutta ohut vaatisi kultauksen toimiakseen kunnolla. Kalliissa kaapeleissa on paksut pinnit sekä niissä paksu kultaus. Ohut kultaus halpakaapeleissa on pelkkä koriste ja tyhmien huijauskeino, kulta raapiutuu pois ensimmäisellä kytkennällä.

  5 m ptkänä versiona kaapelin (se 10 mm paksu) kyvyt eivät enää riitä, kuva sumenee huomattavasti ja saattaa saada haamuja. Maallikoille ehkä kelpaa, mutta tarkkasilmille ei. 1,5 m versiona kaapeli on hintaansa nähden erinomainen parin vuoden ikään saakka. Sen jälkeen kaapeli kannattaa uusia. 5,0 m pituuksiin suosittelen kalliimpia malleja.  HUOM: minä olen tarkkaillut kaapelien eroja RGB-kuvalla tarkan kuvaputken (tiheä fosforiraidoitus) avulla. Jos joku käyttää komposiitti- tai S-Videokuvaa, tai matalaresoluutioista kuvaputkea, hänelle kelpaa huonokin kaapeli.  Koska analoginen kuvansiirto on nykyään hieman vanhentunut tapa liikutella suuria videodatamääriä, ei kannata uhrata suuria rahoja analogisiin kaapeleihin. 10 euron digitaalinen kaapeli (hdmi tai DVI-D) voittaa kuvanlaadussa 99999999999999999999999999 potenssiin ääretön maksavan analogisen kaapelin. Paria kymppiä enempää ei kannata enää analogisiin kaapeleihin uhrata; kuoleva formaatti on analoginen signaalin liikuttelutapa. Jos ostaa 100 euron analogisen kuvansiirtokaapelin, joutuu maksamaan 60 eurona ylimääräistä plasebolisää, ja silti kuvanlaatu häviää 5 euron digitaalikaapelille.
   
 11. alspe

  alspe Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  4 245
  Saadut tykkäykset:
  0
 12. koomikko

  koomikko Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2000
  Viestejä:
  481
  Saadut tykkäykset:
  2
  Ennen kuin marssin Clas Ohlssonille kaapeliostoksille, niin hyödynnämpä tätä ketjua välttääkseni mahdollisia susiratkaisuja.

  Tarve olisi jakaa ps3:sen kuva LCD-töllöön ja Sanyo Z2-projektorille oheisen kuvan mukaisesti. Kysymykset:

  1) Lentääkö tällainen malli ylipäätään (ts. osaako Z2 lukea HDMI:n kautta tulevaa digitaalista materiaalia DVI-liitännästä) ja

  2) Saanko näinikään skaalatun DVD-kuvan (720p) tykille ps3:sesta, joka ei skaalaile muuta kuin HDMI-lähtöä?
   

  Liitetyt tiedostot:

 13. Joonapuu

  Joonapuu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.03.2008
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos laitan xboxista hdmi:lla kuvan projektoriin, miten saan äänen RCA:na vahvistimeen? vai miten tämän homman saa toimimaan?
   
 14. Nesqwi

  Nesqwi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.04.2008
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tervehdys.
  Ongelma olisi seuraavanlainen. Kuva pitäisi saada tietokoneelta tykille mutta en ole onnistunut siinä dvi-hdmi kaapelilla. dvi-vga kaapelilla kuva tuli vaivatta välittömästi näkyviin. Näytönohjaimena 8800 gt ja tykkinä Z3. Piuhana http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=16237 . Tietokone tunnistaa tykin, mutta tykillä lukee kokoajan no-signal. Olen säätänyt resoluutiot samaksi ja koittanut toista piuhaa mutta ratkaisua ei ole löytynyt. Aikasemmalla koneella sain kuvan muutamia kertoja näkymään (vuosi sitten), mutta kun jälleen koitin en saanut silläkään kuvaa näkymään. Olen koittanut kahlata kaikki asetukset koneelta ja tykistä. Enkä tunne ketään jolla olisi kalliimpi piuha jolla voisin kokeilla, että onko vika halppispiuhassa. :OI

  -Antti
   
 15. satanthresher

  satanthresher Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.07.2006
  Viestejä:
  274
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ongelma: Ostin tänään RCA-kaapelin jolla ajattelin vetää äänet digiboksiltani stereovahvistimeen, mutta kytkennän jälkeen tietokoneeni äänet (jotka myös tulevat stereon kautta) hurisevat erittäin voimakkaasti. Myös TV:n äänissä on pientä hurinaa, mutta tämä ei ole lähellekään niin paha.

  Kytkennät: Käytössä on siis Marantzin stereovahvistin, Maximumin digiboksi, Thomsonin halpismallin 28" kuvaputkitöllö ja tietokone. Tietokoneelta tulee televisioon s-video piuha ja RCA piuha vahvistimeen. Televisio on kytketty SCARTilla digiboksiin ja digiboksiin tulee lisäksi tietenkin antennipiuha.

  Sen verran sain ongelmaa rajattua, että antennipiuhan boksista irroittaminen tuntuisi poistavan häiriöt lähes kokonaan. Myös SCART-piuhan irroittamisella oli lievä vaikutus. Sähköpistokkeet ovat maadoittamattomat ja käytössä on maadoitettuja jatkojohtoja. Koitin kytkeä virtapiuhat kaikki samaan jatkojohtoon ja koitinpa nakella niinkin, että TV ja digiboksi ovat samassa, mutta vahvistin eri johdossa. Samaten koitin kytkeä pelkän digiboksin eri jatkoon ja TV:n ja vahvistimen samaan. Taisinpa koittaa peräti kytkeä TV:nkin eri jatkoon ja boksin ja vahvistimen samaan, mutta ongelma ei tunnu poistuvan millään. Mahtaakohan tuosta häiriöstä siis päästä eroon yhtään millään?
   
 16. Grissom

  Grissom Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.11.2006
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ratkaiseva apu hurinaan on antennierotin. Esim. verkkokaupan malli

  http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=21861


  vastaavanlaisia löytynee lähes jokaisista elektroniikkaa myyvistä liikkeistä.  Niin ja kannattaa liittää ko. erotin boksiin ja jatkaa siitä eteenpäin rasiaan/antenniin niin ulkoiset häiriöt pysyvät pieninä
   
 17. therf

  therf Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.03.2008
  Viestejä:
  48
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mites äänenlaatuerot tollasissa suht halvoissa rca-kaapeleissa. Onko pelkkää placeboa vai onko niissä oikeitakin eroja. Annetaan nyt pari esimerkkiä.
  http://www.biltema.fi/osteri/osteri....htm&linkki=31435.htm&tuote=31435&ryhmaid=118
  Tästä on kokemusta ja liittimet on ainakin niin tiukat, että meinaa laitteet hajota ennen kuin menee kiinni.
  http://www.autostudio.fi/product_info.php?products_id=1977
  http://www.biltema.fi/osteri/osteri....htm&linkki=31435.htm&tuote=31435&ryhmaid=118
  Musical Blue RCA kuparivälikaapeli 0,50 m, pari (Löytö!! -Erinomainen musikaalisuus/hinta!) 79 eur
  http://musiikin.com/stands-cables.htm Sivun alalaidassa tietoa kaapelista

  Eli onko kyseisillä kaapeleilla jotain suuriakin eroja? Onko bilteman kaapelin minkätasoinen? Entä onko kokemusta profigoldin kaapeleista?

  Pahoittelut vielä sekavasta kirjotusasusta.
   
 18. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 184
  Saadut tykkäykset:
  36
  Tuo Autostudion kaapeli näyttää melko ohuelta, tuskin on hyvää.
  Bilteman kaapeli näyttää jo tarpeeksi paksulta, on luultavasti häiriönsuojaukseltaan hyvä kaapeli.

  Tuon 80€ kaapelin ja Bilteman kaapelin eroa en osaa sanoa, koska en ole kuunnellut kumpaakaan. Uskon kuitenkin että tuo 80€ kaapeli on parempaa, tiedä sitten onko placeboa. Mutta onko sillä väliä onko se placeboa jos se kuulostaa paremmalta? ;)

  Jos et viitsi tuota 80€ laittaa johtoon, nii uskon että tuo bilteman 9€ kaapeli on hintansa väärti (riippuu tietenkin laitteistostasi).
   
 19. Grissom

  Grissom Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.11.2006
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  No ilman muuta kannattaa valita tuo bilteman kaapeli. Jos kuitenkin tuntuu, että kalliimpi kaapeli tuottaa enemmän mielihyvää ja hinta ei ole ongelma niin siitä vaan.
   
 20. satanthresher

  satanthresher Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.07.2006
  Viestejä:
  274
  Saadut tykkäykset:
  1


  Nyt tuli tutkailtua asiaa lisää ja tällä kertaa totesin ettei antennijohdolla (enää?) olekaan merkitystä. Voimakas hurina alkaa jo siitä, että scartilla boksiin kytketty putkitelevisio on päällä samaan aikaan kun boksi on kytketty vahvistimeen. Jos TV ei ole päällä hurina ilmenee myös, tosin vaimeampana, edelleen vaikka antennipiuha ei olisikaan kiinni. TV:n aiheuttama hurina pienenee, jos vaihdan vahvistimen CD:lle (johon digiboksi on siis kytketty), mutta jos AUX (johon tietokone on kytketty) on valittuna hurina onkin jo todella voimakas. Mahtaisiko tuohon auttaa parempi rca-kaapeli? Ei ole helppoa elämä kun nyt oli tarkoitus ostaa PS3:kin, mutta jos siitäkään ei saa ääniä vedettyä vahvistimeen niin eipä juuri naurata.