Jericho (Nelonen)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Rokkari, 20.08.2007.

 1. Rokkari

  Rokkari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aika rankkaa spoilausta jenkkithreadissa, joten tässä siis tälläviikolla starttaavalle nelosen "atomiselle uutuudelle" Jericholle oma thread nelosen tahtiin seuraaville.

  Sarja kertoo siis ydintuhosta selvinneestä jenkkiläisestä pikkukylästä nimeltä Jericho. Laadukasta draamaa actionilla höystettynä, ehdottomasti kyllä suositeltavan arvoista jos vähänkin sattuu idea kiinnostamaan.
  Näyttelijöinä mm. Skeet Ulrich ja Ashley Scott.

  Niin, ja ei kannata keskenjäävän tarinan vuoksi katsomatta jättää, kun sarjalle on sittenkin tilattu kakkoskausi. Ei tosin täyspitkää, mutta ainakin tarinalle on luvassa lopetus, mikä on laskettava plussaksi nykyajan sarjoissa.
   
 2. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 521
  Saadut tykkäykset:
  228
  Nyt kun syksy taas koittaa, rupeaa noita uusia sarjoja tulemaan paljon (Jericho, Dexter) ja vanhatkin palaavat tauolta (Lost, Prison Break, Asema 62), joten saapi nähdä kuinka tätä otsikon mukaista sarjaa jaksaa/ehtii seurata. Kaveri ainakin kehui useamman jakson katsottuaan, uskon varmaan häntä ja tsekkailen iltojen iloksi muutaman episodin, eiköhän siitä osaa jo päätellä nappaako mukaansa vai ei. En siis odota tältä varsinaisesti mitään. Aihealue on ihan kohtuu mielenkiintoinen kuitenkin, toivottavasti tässä ei lipsuta jollekin O.C.-linjalle.
   
 3. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 538
  Saadut tykkäykset:
  46
  Itse pelkään, että tässä lipsutaan tuonne Lost-linjalle, mutta saammepa nähdä...
   
 4. Rokkari

  Rokkari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omasta mielestäni aika lähellä Lostin tasoa. Vähän samaa tyyliäkin, välillä lipsutaan ylimääräiseen draamailuun, mutta varsinkin loppukaudesta alkaa kunnon meininki. Ei sillä että olisin kärsimätön katsoja joka katsoo sarjoja vain pyssynpätkyttelyn toivossa, mutta sarja nostaa tasoaan huomattavasti loppua kohden.
  Ehdottomasti seuraamisen arvoinen sarja kuitenkin.

  Lostin kaltaista venyttelyä ei kuitenkaan ole luvassa, kun kerran puolitista kautta sarjan lopullinen mitta tulee olemaan.
   
 5. Polonius

  Polonius Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.09.2004
  Viestejä:
  241
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sarja jatkuu kyllä jos kakkoskausi saa tarpeeksi katsojia ( = ainakin enemmän kuin viime vuonna).
   
 6. Rela

  Rela Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.03.2004
  Viestejä:
  473
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin, paitsi että juonenkuljetus on kyllä vielä Lostiakin hitaampaa ja teinidraamat aiheuttavat melkoista myötähäpeää. Pääjuoni on ihan mielenkiintoinen silloin harvoin siinä jotain tapahtuu, mutta täysin keskinkertainen sarja tämä kyllä kokonaisuudessaan on.
   
 7. Gaiyan

  Gaiyan Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.06.2004
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse taas pidän tätä yhtenä parhaimpana sarjana. Aihe on minun lemppari (post-apocalyptic), juoni hyvä ja tarinan kulku sopiva. Näyttely on erittäin hyvää ja kulissit loistavia. Tunnelma on aidon tuntuista. Olen siis nähnyt koko eka tutantokauden.

  Joshua.
   
 8. Caporegime

  Caporegime Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.04.2004
  Viestejä:
  1 587
  Saadut tykkäykset:
  3
  Jaksoakaan näkemättä, ainoa mitä sarjasta aiemmin tiesin on se liittyy ydinsotaan, mutta nyt esim. täältä ja lehdistä on tullut luettua ja odotukset ovat vähän laskeneet... varsinkin kun kuulema muistuttaa Lostia. Paska homma, jos se keskittyy enemmän pökkelösti näyteltyyn ihmissuhdehömppään pelkän selviytymisen sijasta, mutta katsotaan nyt ainakin ensimmäinen jakso...
   
 9. Hengga

  Hengga Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.03.2002
  Viestejä:
  353
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pääjuoni nousee kunnolla pintaan muistaakseni kauden puolenvälin tienoilla. Siihen saakka jos kestää katsoa niin hyvä. Jotenkin vain itse tuli aina katsottua vaikka kuinka sitten kiroilun teinihömppää ja herkkiä kitaroita taustalla. Eiköhän per jakso kuitenkin löydy aina vartti ihan asiallista materiaalia:D Onneksi on kaukosäätimessä forward nappula.
   
 10. Wasserschwein

  Wasserschwein Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.03.2004
  Viestejä:
  311
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niinhän sitä sanottiin Lostinkin alkaessa, että kyllä siinä alkaa tapahtua kun vain jaksaa katsoa... :rolleyes:
   
 11. juhaa

  juhaa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2000
  Viestejä:
  5 971
  Saadut tykkäykset:
  7
  Pitäisikö tämäkin threadi rauhoittaa täysin Nelosen katselijoille. Turhaan sitä täällä ´spoilaa´ tai spoilaa.
   
 12. Kreskin

  Kreskin Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.03.2007
  Viestejä:
  394
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei kyllä jaksa katsoa tuota enempää, jotenkin vesitetty fiilis jäi tuosta. Ja kieltämättä kyllä Lostmainen tunnelma, ja kun en sitäkään edes jaksa katsoa, niin plääh...

  Oli lupaava sarja ennen kuin kävin katsomaan, itsekin tykkään post-apocalyptic -teemasta, mutta tämä sarja ei iskenyt. Valitettavasti, olisin toivonut päinvastaista...
   
 13. Oltzi

  Oltzi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2004
  Viestejä:
  85
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei spoilereita, vain yleistä löpinää sarjasta:

  Ollaanko me katsottu samaa sarjaa ? Koko sarjasta on tuomionpäivän fiilis niin kaukana kuin vain voi olla. Heti räjähdyksen jälkeen alkaisi tajuton hamstraaminen ja varastelu. Mietippä mitä tapahtui hirmumyrsky Katriinan jälkeen, siinä ei yksikään kauppa säästynyt täydeltä tuholta, mutta ei, Jerichon väki kiltisti jonottaa ostaakseen sen yhden sipsipussin kaupasta samalla kun oletettavasti koko maa on ydintuhon partaalla.

  Ideologinen pormestari kunnioittaa kaikkien toiveita, eihän mahdollinen maailmanloppu ole mikään syy takavarikoida kaikkia mahdollisia varusteita ja elintarvikkeita tiukkaa säännöstelyä varten. Antaa ihmisten ajella autoillaan ja kysytään kiltisti heruisiko hieman polttoainetta esimerkiksi sairaalan aggrekaatin käyttöön.

  Yleinen tunnelma on kuin mitään ei olisi sattunut, lapset leikkii kaduilla ja se että puolet maasta haihtui ilmaan tuntuu lähinnä ärsyttävältä haitalta. Siis suurin osa ihmisistä menisi täysin hysteerisiksi tuollaisessa tilanteessa, tuohan olisi 9/11 -iskut kertaa tuhat, mutta se ei näy kenessäkään.

  Eikä unohdeta sitä loppumatonta ihmissuhderoskaa, välillä juoni etenee 20 sekunnin verran ja loput sitten jauhetaan 'hei miten me saadaan tää suhde kestämään'. Jokainen jakso tietysti lopetetaan imelään kitaransoittoon.

  En voi suositella kenellekään, ensimmäiset jaksot sitä katsoi innoissaan jo pelkästään sarjan aiheen takia, mutta sarja lässähtää kasaan erittäin nopeasti.
   
 14. RTU

  RTU Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.01.2006
  Viestejä:
  540
  Saadut tykkäykset:
  0
  :sleep: ~puolen tunnin katsomisen jälkeen.. Eli suht nopeasti, kesti tosin hieman pitempään kuin Lost :p
   
 15. jaritt

  jaritt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.03.2000
  Viestejä:
  2 104
  Saadut tykkäykset:
  6
  Oli tosiaan uskottavuus aika kaukana tuosta siirapista, tuskinpa tuota tulee ensimmäistä jaksoa enempää katsottua.
   
 16. kvesti

  kvesti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.02.2004
  Viestejä:
  1 133
  Saadut tykkäykset:
  4
  No. Eka jakso vaikutti toisaalta lupaavalta ja toisaalta ei. Hahmot ei nyt liiemmin riemun huutoja aiheuttanut, mutta aihe on mielenkiintoinen. Saa nähä mitä tuleman pitää.
   
 17. Caporegime

  Caporegime Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.04.2004
  Viestejä:
  1 587
  Saadut tykkäykset:
  3
  Hieman ponnetonta oli. Pettymys olisi ollut suurikin, mutta onneksi en enää odottanut tästä mitään Mad Max -meininkiä, koska siitähän tämä oli aika kaukana. Everwood meets Lost, ei todellakaan oikea sarja minulle. Kai voisi toisen jakson vielä katsoa, mutta vaikea uskoa että tämä tästä juuri muuttuu kun sarjan "linjaus" tulee kyllä jo yhdestäkin jaksosta selväksi.
   
 18. RiEmuKUpl@

  RiEmuKUpl@ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.06.2006
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiinnostusta sarjaan riitti vielä ennen kuin luin tämän. Kiitos, säästyypähän nyt aikaa :p
   
 19. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 521
  Saadut tykkäykset:
  228
  Joo, ei kyllä lähtenyt täälläkään. Toihan oli täyttä pintakiillotettua ja laimeaa Everwood-hömppää koko touhu. Ja Lostissa on sentään särmää, älkää nyt herranjumala mainitko sitä jumalsarjaa Jerichon kanssa samassa lauseessa! Jos Jerichossa on jokin hullu mysteeri kaiken takana, niin taidan tehdä kierroksen Wikipediaan ja lukea mitä tulee tapahtumaan.

  Jerichon eka jakso oli tosiaan sellainen, ettei paljoa edes kiinnosta katsoa seuraavaa jaksoa. Ainakin tuo Oltzin teksti oli hyvä ja vaikutti tosiaan minuunkin niin, että taidan luovuttaa heti alkuunsa. Pitääpä kaverille mainita, että eihän tämä ollut yhtään kehujesi arvoinen :)
   
 20. Ephram

  Ephram Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.03.2004
  Viestejä:
  357
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pelkän pilotin perusteella ei kannattane tehdä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä, varmaan viiden jakson jälkeen on jo selkeä kuva kannattaako katsomista jatkaa. Itse pidin pilotista melko paljon, vaikkei se onnistunutkaan säväyttämään niin paljoa kuin huippusarjojen pilotit.

  Everwood on 2000-luvun paras draamasarja muuten. Ikimetsä mysteeriaineksilla? Kyllä kiitos! :D