Jääkiekon MM-kisat 2021 21.5.-6.6.2021

Keskustelu osiossa 'Urheilu' , aloittajana Vole, 03.05.2021.

?

Suomen menestys 2021 -kisoissa

Poll closed 21.05.2021.
 1. Kultaa ja maailmanmestaruus säilyy

  4 ääntä
  33,3%
 2. Hopea ei ole häpeä

  1 ääntä
  8,3%
 3. Pronssikin on voitettu mitali

  3 ääntä
  25,0%
 4. Neljäs sija

  0 ääntä
  0,0%
 5. Puolivälierissä tulee turpaan

  3 ääntä
  25,0%
 6. Leijonien kisat päättyvät alkulohkoon

  1 ääntä
  8,3%
 1. Reddington

  Reddington Käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  07.08.2014
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  17
  Nimenomaan. En ole koskaan nähnyt sitä tilannetta, että toisella joukkueella olisi vain 2 pelaajaa jäällä, liekö tuo edes mahdollistakaan. Jostain typerästä viihdeoletusarvosyystä tuohon on päättäjät väliaikaisesti menneet, vrt. se totaalisen idioottimainen 3 vs 3 rankkarikisasysteemi joka oli käytössä aika pitkäänkin vielä.
   
 2. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 591
  Saadut tykkäykset:
  295
  Jäähyn tapauksessa oltais pelattu 4 vs. 3 kokoonpanolla.

  Mutta on tosiaan surkea systeemi. Ei uskalla edes hyökätä kun jo maalivahdin torjunnasta saattaa alkaa 2 vs. 1 hyökkäys. Joku 4 vs. 4 toimisi jo paremmin, kun edes toinen pakeista uskaltaisi olla siniviivan etupuolella. Nyt ei voi edes viivalle syöttää takaisin.
   
  Reddington tykkää tästä.
 3. Reddington

  Reddington Käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  07.08.2014
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  17
  Niin. Lisäksi tuo epäloogisuus, että kun toinen saa jäähyn siltä ei vähennetäkään pelaajaa kentältä, vaan toiselle annetaan yksi lisää. Luulisi tuollaisten outouksien laittavan kelloja soimaan. Reilusti vaan 5 vs 5 ratkaisuun asti, kuten liigapelit maailmalla on iäti pelattu. Nykyaikana vaan joidenkin mielestä tuollainen on "tylsää".
   
 4. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 743
  Saadut tykkäykset:
  738
  Aika välinpitämätön fiilis eilisestä. Ei tuo Kanadakaan välttämättä silti mestaruuden arvoinen joukkue ollut, mutta kisat nyt vaan oli tällaiset tällä kertaa.

  Ehkä meidän pitäisikin jo perustaa ketju ensi vuoden olympiakiekolle, kun odotukset aika korkealla sen suhteen, että parhaat olisi paikalla pelaamassa. Turnaushan pelataan NHL-kokoisessa kaukalossa, mikä varmasti päätöksenä tehty, jotta siltäkin osin saataisiin NHL houkuteltua mukaan.

  Sitä en nyt muista, että naulattiinko sitä esitystä kuinka muuten, että IIHF:n alaiset kisat pelattaisiin muutenkin tietyllä ajalla kapeassa kaukalossa?

  Oma mielipidehän olisi, että pitäisi kaikkien siirtyä NHL-kaukaloon. Ja jos muut ei sitä tee, niin Suomessa pitäisi siirtyä omalla päätöksellä, koska se olisi se seuraava askel viedä oman maan jääkiekkoa eteenpäin. Houkuttelisi myös muista maista NHL-tavoitteisia kiekkoilijoita kasvamaan SM-liigaan. En ymmärrä miksi tätä ei nähdä ilmiselvänä asiana.
   
 5. El Grande

  El Grande Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 527
  Saadut tykkäykset:
  264
  Miksi muun maailman pitäisi kumartaa NHLää? Niille ei kuitenkaan koskaan mikään kelpaa, milloin mistäkin syystä haluavat tai joutuvat jättämään kisat väliin. Osataan sitä kiekkoa muuallakin kuten nämä kisat osoittivat.
   
  Reddington tykkää tästä.
 6. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 927
  Saadut tykkäykset:
  81
  Kyllähän tappio taas vituttaa. Peli oli voitettavissa, mutta jos joukkue ei tee yhtään ylivoimamaalia viidellä ylivoimalla ja vastustaja tekee kaksi maalia kolmella ylivoimalla, niin siinä saa katsoa peiliin.

  Valitettavasti tämä finaali oli Suomen huonoin peli turnauksessa, kun Suomen vahvuus eli puolustus ja alivoima toimivat huonosti ja hyökkäys ei pystynyt kompensoimaan. Kovat hyökkääjät Lundell ja Ruotsalainen näkyivät lähinnä negatiivisessa mielessä kentällä, etenkin se Lundellin nukahdus omalla siniviivalla oli junnuvirhe. Kaksikolla oli mahdollisuus laittaa kiekko häkkiin yhdessä vaiheessa, mutta ei onnistunut. Suomelta tuli myös huonoja syöttöjä ja kiekon kanssa perseilyjä. Vähän liian pehmoista peliä ja hermostuneisuutta. Joukkue pelasi vähän liikaa tyyliä "kunhan ei nyt hävittäisi" kuin voittavaa jääkiekkoa.

  Minua kanssa häiritsee, että voittaja ratkottiin 3 vs 3 -metodilla. Kyllähän ne siellä NHL:ssäkin pelaa ihan 5 vs 5, kun on pudotuspelit, niin miksei arvokisoissakin? En nyt koe, että homma kaatui tuohon, mutta on se 5 vs 5 nyt vaan jotenkin arvokkaampi tapa hoitaa turnaus loppuun. Lisäksi se Ohtamaan jäähy oli kyseenalainen, kun ei tainnut olla eteenpäin syöksyvää kanadalaista lähelläkään. Ihan itse syöksyi jäähän. No tämmöisiä sattuu.

  Eniten harmittaa, että peli oli voitettavissa. Kanada ei esittänyt mitään erityistä dominointia. Se pelasi niin kuin yleensä eli kovaa fyysistä peliä aina kun oli mahdollista, nopeita hyökkäykseen lähtöjä ja sitten hyökkäyspäässä ukkoa vaan maalille. Ei siellä ollut ketään taiteilijaa, joka olisi yksilötaidollaan vienyt joukkueen voittoon. Suomen ylivoiman nollaamisessa oikeastaan he pelasivat poikkeuksellisesti käymällä heti kiinni kiekolliseen pelaajaan, mikä oli riskialtista, mutta kai siellä oli laskelmoitu, että pelaajat on vähän hitaita ja ajautuessaan laitaan voivat kanadalaiset viedä kiekon. Ei ne Kanadan ylivoimamaalit olleet mitään ihmeellisiä taidonnäytteitä, kiekkoa maalille ja sitten kaksinkamppailun voitto ja kiekko sisään. Yksinkertaista ja toimivaa, koska Kanadalla on siihen aseet ja kokemusta. Suomen ylivoima oli koko turnauksen ajan mielikuvituksetonta. Yrittivät aina sitä poikkisyöttöä neliön läpi tai viivasta vetoa ja nyt ei annettu oikein aikaa tehdä mitään.

  Kyllähän tämä joukkue suoriutui paremmin materiaaliinsa nähden, mutta tuntuu että tärkeimmällä hetkellä henkinen kantti petti. Kanada oli kaadettavissa eikä se esittänyt ihmeitä vaan käytti tilaisuutensa hyväksi. Suomen ylivoiman nollaus oli sen isoin saavutus pelillisesti eilen. Ja jälleen kerran se viisaus piti paikkansa eli jos et tee paikoista niin kaveri tekee.

  Ensi vuonna kisat Suomessa ja sitä ennen Olympialaiset Kiinassa. Toivottavasti ensi vuonna ei koronahommat enää vaikuta kisoihin.
   
 7. El Grande

  El Grande Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 527
  Saadut tykkäykset:
  264
  Suomi pelasi ehkä huonoimmat pelinsä välierässä ja finaalissa. Välierässä se vielä riitti, mutta finaalissa ei. Ehkä turnausväsymystä? Hyvää taistelua kuitenkin kolmas erä ja jatkoerä eilen.
   
  Vole tykkää tästä.
 8. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 743
  Saadut tykkäykset:
  738
  Siksi, että jos pelattaisiin pesäpallon mm-kisoja (itse asiassa muistaakseni pelataankin, vaikka taitaa olla lähinnä vitsi), niin kyllä se Suomen pesäpallo määrittelisi säännöt. Jääkiekko nyt vaan on kanadalainen peli nykymuodossaan.

  Ei ole siis mitään järkeä pelata erilaisilla kentillä ja säännöillä näin marginaalista lajia. Jos KHL:ssä halutaan pelata lentokentän kokoisessa kaukalossa, niin antaa mennä vaan, mutta kyllä suomijunnuistakin jostain syystä 99 % haluaisi joskus pelata NHL:ssä eikä KHL:ssä. Ja mitä valmiimpana menet uudelle mantereelle, sitä parempi.

  Minulle se ison kaukalon taitoargumenttikaan ei enää uppoa, kun taito tulee esille myös pienemmässä tilassa nykypelaajilla. Jääkiekko on myös kontaktilaji eli laitojen pitää ryskyä, jotta viihdearvo on kohdallaan. En välttämättä kaipaa 70-luvun tappelukulttuuria, mutta rehti kova peli on hienoa seurattavaa.

  Lisäksi ehkä sillä kapealla kaukalolla saisi suomalaistenkin peliä ohjattua kohti maalia ja kohentamaan pelikykyä maalien edessä. Ei se nyt pitäisi enää 2021 olla yllätys, ettei maaleja synny jos pyöritään oman maalin takana viivelähtöjumittamassa tai kulmissa. Tällä JJalosen nyt nähdyllä pelikirjalla jos mennään olympialaisiin NHL-miehistöillä, niin kyyti tulee olemaan marjamäkimäisen kylmää.

  Nämä jääkiekon MM-kisat on ihan vitsi nykyformaatissaan. Tarvittaisiinkin kipeästi yli rapakon tapahtuvaa koordinointia, jotta arvokisoille saataisiin niiden arvostus. Ei se ollut näin vaikeaa muissakaan lajeissa. Ymmärrän, mutta toisaalta en ymmärrä miksi se on jääkiekossa.