Jääkiekon MM-kisat 2021 21.5.-6.6.2021

Keskustelu osiossa 'Urheilu' , aloittajana Vole, 03.05.2021.

?

Suomen menestys 2021 -kisoissa

Poll closed 21.05.2021.
 1. Kultaa ja maailmanmestaruus säilyy

  4 ääntä
  33,3%
 2. Hopea ei ole häpeä

  1 ääntä
  8,3%
 3. Pronssikin on voitettu mitali

  3 ääntä
  25,0%
 4. Neljäs sija

  0 ääntä
  0,0%
 5. Puolivälierissä tulee turpaan

  3 ääntä
  25,0%
 6. Leijonien kisat päättyvät alkulohkoon

  1 ääntä
  8,3%
 1. jussi28

  jussi28 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  11.07.2002
  Viestejä:
  944
  Saadut tykkäykset:
  26
  Suomi kuuluu näihin maihin jossa jalkapallo ei ole suosituin.
   
  Reddington tykkää tästä.
 2. htavilap

  htavilap Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  22.03.2007
  Viestejä:
  1 232
  Saadut tykkäykset:
  154
  Riippuu millä mittarilla asiaa tarkastellaan.
   
 3. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 684
  Saadut tykkäykset:
  723
  Joo, ei kyllä Skoda Cup kiinnosta lainkaan. Jalkapallon EM-kisat tulossa (Suomi mukana, jos jääkiekkofanaatikot eivät ole huomanneet) ja ensi talvena ihan oikeakin jääkIekkoturnaus olympialaisissa (jos NHL mukana). Kaljamyynnille tärkeä turnaus toki.
   
 4. Hippo

  Hippo Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  2 179
  Saadut tykkäykset:
  210
  Yksi ja sama kuinka suosittua joku laji maailmalla on, jos se itselle vaan antaa iloa. Jalkapallo on universaali laji, mutta muuten suosio voi vaihdella lajien kesken paljon eri puolilla maailmaa, eikä siinä ole mitään väärää. Toki itse kaipaisin Veikkausliigalle enemmän suosiota ja rahaa, mutta näillä mennään.

  Ja itse kiekkoiluun, itse tulee enemmän seurattua nuorten MM-kisoja. Siellä sentään ovat melkein kaikki ikäluokkansa parhaat, sekä peli on vauhdikasta ja viihdyttävää.
   
  Soni85 ja Reddington tykkäävät tästä.
 5. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 156
  Saadut tykkäykset:
  847
  Hetkinen. Miten jalkapallo on saatu sotkettua jääkiekkoketjuun? Ja perinteinen tappelu vielä aikaiseksi. Hauskaahan tuo tappelu jääkiekon ja jalkapallon välillä olisi. Mutta sitä varten voinee halukkaat perustaa oman ketjun. Kyllä minullakin sinne olisi sana sanottavani. Molemmista lajeista. Mutta, jos nyt pidättäydytään jääkiekossa. Jalkapalloilijat voivat perustaa oman ketjun.

  Kiekko voi olla pienempi laji kuin joku muu, mutta saa siitä silti tykätä ja Suomea kannustaa.
  Hyvä, Jellonat!

  En ole tulevien mm-kisojen kokoonpanoja katsellut. Vähän on tämmöiset koronavälikisat, jonka mestari unohtuu nopeasti. Käy kuten viimeiselle Suomenmestarille kävi jo, mikä joukkue lie olikaan. :p
   
  Soni85 tykkää tästä.
 6. jmo

  jmo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  1 304
  Saadut tykkäykset:
  192
  No tottakai kiinnostaa. Miksi ei?

  Jääkiekko on helposti yleisöystävällisempi laji, ainakin meillä.
  Jalkapallokulttuuri puuttuu ja nythän ensimmäistä kertaa kautta aikojen Suomikin on mukana arvokisoissa.
  Toisin on suomalaisia NHL-tähtiä vilisevä jääkiekko, johon lapsukaiset aina ensimmäisenä tyrkytetään yrittämään, josko se meidän poika olisi lupaavaa tässä lajissa.

  Jääkiekkoa on tietenkin helpompi ja leppoisampi seurata, koska ihan koko ajan tapahtuu ja maalejakin tulee yleensä reilusti enemmän kuin yleensä melko rauhallisesti etenevässä potkupallossa.
  Eli katsovaa yleisöa palkitaan enemmän. Maalithan on kaiken perusta ja suola.
  Ja selostaja kertoo loput.

  Jalkapallosta taas oikeasti saa enemmän, jos ymmärtää mitä kentällä tapahtuu.
  Kentälle laitetaan tietty ryhmitys estämään vastustajan jotain tiettyä ryhmitystä tai tiettyä pelaajaa vastaan tai lähdetään vain reippaasti hyökkäämään heti alusta ja katsotaan mihin se riittää.
  Tämän yleensä voi ehkä nähdä jo suoraan kokoonpanosta millä peliin lähdetään.
  Puoliajalla sitten valmentaja voi muuttaa taktiikkaa tilanteen mukaan ja sen kun huomaa, niin taas ihmetellään enemmän sen onnistumista tai epäonnistumista ja miten pelaajat siihen kykenevät.
  Ja tämän seuraaminen ja tiedostaminen tuo peliin sitä lisäarvoa.
  Jos esim. jonkun pitäisi hoitaa tonttinsa, mutta ei pysty tai hoitaa tonttinsa ja tekee jotain yllättävää positiivista enemmänkin.
  Jalkapallo on enemmän yllätyksiä täynnä kuin jääkiekko.
  Kunhan katsoo vain oikealta kantilta.

  Voisi helposti kuvitella, että jääkiekon katselijalle, joka katsoo vain maaottelut Suomen maajoukkueen kannatuksen takia, potkupallon katsominen nollapeleineen ei tuo mitään muuta iloa, kuin mahdollisen Suomen maajoukkueen pärjäämisen kautta.

  On kyllä hankalaa selittää mitä tarkoitan, mutta ehkä joku ymmärsikin.
   
 7. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  5 308
  Saadut tykkäykset:
  829
  Ymmärsin, mutta kun joku sanoo, että pitää osata katsoa hienoudet ymmärtääkseen lajin hienoudet, niin minä kyllä putoan siinä vaiheessa joukosta.
  Vaikka snooker, Jenkki pallo tai koris on heti ymmärrettäviä ja hauskoja katsottavia. Mutta nämä ovat appelsiineja ja omenoita. Joku tykkää toisesta ja joku jostain muusta. Ei se minulta ole pois, jos joku tykkää katsella jalkapalloa. Jokainen katsokoon sitä mistä pitää.
   
 8. jmo

  jmo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  1 304
  Saadut tykkäykset:
  192
  Juu sori. Vastasin vain siihen ihmettelyyn kuka ihmeessä katsoo maailman typerintä lajia eli jalkapalloa, kun jääkiekkokin on olemassa.
  Kukin katsoo tietenkin mitä tykkää ja eiköhän tämän potkupallon sotkeminen tähän ketjuun ainakin minun puolestani riitä.
  Pahoittelut vielä.
   
 9. Soni85

  Soni85 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.07.2019
  Viestejä:
  255
  Saadut tykkäykset:
  50
  Mä yritin kyllä ja perustinkin näille väännöille oman ketjun, mutta ilmeisesti turhaan. Porukka haluaakin näköjään mieluummin tuoda lajien vastakkainasettelu-vääntöä/provoilua tähän ketjuun, mihin ne ei kuulu eivätkä missään nimessä viereiseen ketjuun, jossa se lätkän, futiksen, koriksen ja jefun jne. vertailu olisi luvan kanssa sallittua. Mode sit voi varmaan poistaa sen mun aloittaman turhan ketjun. Ja väännöt todennäköisesti jatkuu sitten täällä... :rolleyes:
   
 10. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Miika Koivisto on lisätty leiriryhmään. Lukko/TPS -akselilta ei ole tulossa Suomen joukkueeseen pelaajia. NHL pelaajista Olli Määttä on Ylen tietojen mukaan realistisin vaihtoehto, jonka kanssa neuvotellaan vielä, ottaisin ehdottomasti mukaan.
   
 11. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 927
  Saadut tykkäykset:
  81
  MTV:n selostaja Teppo Laaksonen visersi Twitteristä jo alkuviikosta, että Lankinen ja Määttä olisivat liittymässä Leijoniin. Vielä ei ole mitään vahvistus tälle kuulunut eikä ole hirveästi kuulunut NHL-pelaajilta muutenkaan, Ruotsalaista, Lainetta ja nyt Kuokkasta lukuunottamatta.

  Koivisto on hyvä lisäys ja kuka tahansa NHL:stä toki myös. Vähän hassua, ettei Liigan finaaleista ketään enää odoteltu mukaan. Kun katsoo tuota leiriryhmää ja kun tietää, että näihin kisoihin saa ottaa normaalia isomman rosterin, niin hyökkäykseen olisi kelvannut Pajuniemi, Saarela ja Koivistoinen, mikäli olisivat olleet kiinnostuneita lähtemään. Pakisto näyttää kovalta ja maalivahtiosasto on tälle tasolle hyvä, mutta hyökkäyksestä voi muodostua ongelmallinen, koska sieltä ei näytä löytyvän juuri ratkaisutaitoa tälle tasolle. Mielelläni olisin nähnyt lisävaihtoehtoja otettavan mukaan edes. No, Jalonen tietää mitä tekee.
   
 12. Soni85

  Soni85 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.07.2019
  Viestejä:
  255
  Saadut tykkäykset:
  50
  ^ Heitän tuosta vain omat arvaukseni, että oisko Jalosella pointtina...

  A: joukkue tulee olemaan parhaimmillaan, kun se on riittävän ajoissa ehtinyt hitsautua yhteen ja pelikemiat toimii paremmin. Sen sijaan myöhemmin tulleet rikkoisivat yhtenäisyyttä? No ei välttämättä jos kuitenkin jotkut NHL-pelaajat tulevat kuitenkin myöhemmin. En tiedä kuinka nopeasti Ruotsalainen ehti liittyä muiden leijonien joukkoon.

  Vaiko B: Liigan finaalipelaajia ei kannattaisi ottaa enää mukaan henkisistä ja fyysisistä syistä. Molemmat (Lukko ja TPS) joukkueet pelasivat tiukassa tahdissa eniten otteluita liigajoukkueista (KHL päättyi aiemmin) ja antoivat kaikkensa mestaruuden eteen => tankki tyhjä ja palautusaikaa vähemmän MM-kisojen alkuun. TPS:n pelaajilla itsensä finaalin saakka taistelemisesta, mutta sen häviämisen pettymyksestä pelaajilla voi olla henkisesti negatiivinen/pettynyt fiilis, jolla ei kannata lähteä kisoihin..? Lukolla taas mestaruuden jälkeen hyvänolontunne ja nälkää kylliksi täytetty, joten ei välttämättä löydy sitä oikeanlaista riittävää nälkää MM-kullasta taistelemiseen heti Liiga-mestaruuden jälkeen.

  Nämä ovat arvaukseni voi toki mennä ihan pieleenkin.
   
 13. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 684
  Saadut tykkäykset:
  723
  Ai niin, J. Jalonenhan jatkaa varmaan valmentajana vanhoilla meriiteillä olympialaisiin asti. Eli onkohan taas odotettavissa Vancouver 2010 -tyyppinen ongelmaturnaus NHL-pelaajien kanssa. Jalosen tyylihän oli silloin täysin epäsopiva meidän peleineen.
   
 14. Soni85

  Soni85 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.07.2019
  Viestejä:
  255
  Saadut tykkäykset:
  50
  Eiku, kato Jalonen voittaa sen Olympiakullan Liiga-, SHL- ja KHL -pelaajilla omalla pelikirjallansa :D. Ois kyl aika kova...
   
 15. Soni85

  Soni85 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.07.2019
  Viestejä:
  255
  Saadut tykkäykset:
  50
  Jos olympialaisiin saataisiin NHL:stä Suomelle hyökkäykseen vaikka tämmöiset kokoonpanot/pelaajat mukaan:

  Hintz - Barkov - Rantanen
  Teräväinen - Aho - Donskoi
  Haula - Mi.Granlund - Kapanen
  Lehkonen - Kotkaniemi - Armia

  13. hyökkääjä yv-specialisti P.Laine
  sekä varalla Kakko, Tolvanen ja Pulju.

  Niin ehdotuksia, kuka suomalainen valmentaja voisi olla paras valmentamaan tuota kokoonpanoa pelaajien vahvuuksilla, mutta silti toimivaksi joukkueeksi?
   
 16. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Leijonat on valittu
  Maalivahdit
  29 Säteri Harri, Sibir Novosibirsk, KHL
  31 Juvonen Janne, Leksands IF, SHL *
  45 Olkinuora Jussi, Metallurg Magnitogorsk, KHL

  Puolustajat
  2 Pokka Ville, Avangard Omsk, KHL
  3 Määttä Olli, Los Angeles Kings, NHL
  6 Sund Tony, HC Davos, NLA *
  7 Kaski Oliwer, Avangard Omsk, KHL
  39 Nousiainen Kim, KalPa Kuopio *
  40 Lindbohm Petteri, EHC Biel, NLA
  50 Koivisto Miika, Växjö Lakers HC, SHL
  52 Seppälä Mikael, KalPa Kuopio *
  55 Ohtamaa Atte, Lokomotiv Jaroslavl, KHL
  61 Rindell Axel, Jukurit Mikkeli *

  Hyökkääjät
  12 Anttila Marko, Jokerit Helsinki, KHL
  13 Ruohomaa Mikael, Sibir Novosibirsk, KHL *
  15 Lundell Anton, HIFK Helsinki *
  20 Ojamäki Niko, Linköping HC, SHL
  21 Innala Jere, HPK Hämeenlinna *
  22 Ruotsalainen Arttu, Buffalo Sabres, NHL *
  24 Björninen Hannes, Pelicans Lahti *
  25 Karjalainen Jere, HK Sochi, KHL*
  27 Kontiola Petri, HPK Hämeenlinna
  38 Turunen Teemu, HC Davos, NLA *
  47 Tiivola Peter, Ässät Pori *
  48 Puustinen Valtteri, HPK Hämeenlinna *
  76 Sallinen Jere, HIFK Helsinki
  80 Mäenalanen Saku, Jokerit Helsinki, KHL
  81 Pakarinen Iiro, Jokerit Helsinki, KHL

  *Miesten MM-kisojen ensikertalainen.
   
 17. Juke85

  Juke85 Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2008
  Viestejä:
  291
  Saadut tykkäykset:
  3
  Nyt kun kisatkin on jo alkaneet, niin onko jollain tietoa näkeekö muita kun Suomen pelejä jotenkin jostain ilmaiseksi? Ei kiinnostaisi euroakaan maksaa tuosta cmoresta..
   
 18. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 406
  Saadut tykkäykset:
  116
  VeikkausTV:n kautta.
   
 19. Juke85

  Juke85 Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2008
  Viestejä:
  291
  Saadut tykkäykset:
  3
  Tuosta ei varmaan saa kuvaa chromecastin kautta telkkariin?
   
 20. Riker

  Riker Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2017
  Viestejä:
  114
  Saadut tykkäykset:
  29
  Maikkarilta tulee ainakin jotain mainosten kera.