Isompaa ruutua (70-75")

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana teemus_, 11.12.2014.

 1. Kimsor

  Kimsor Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.10.2006
  Viestejä:
  441
  Saadut tykkäykset:
  84
  Soneran äijä tuli taikakapulan kanssa katsomaan mistä kiikastaa kun ei kanavat löydy. Syitä oli 3. Dna:n jotkut lähetykset häiritsivät lähellä samoja taajuuksia omalla väkevällä signaalillaan. Kaapeli hukkasi myös signaalia muutaman desibelin, ja seinässä oleva liitin oli luvattoman herkkä. Asia kunnossa.

  Koitin kanssa tuota redalertin liina kikkaa valovuotojen tasoitteluun. Ehkä se hieman auttoi, mutta keskellä on vielä soiro vaaleampaa joka menee oikealle alas asti. En tiedä voiko kaikkea pois edes saada. Ja löysin samalla 2 kuollutta pikseliä( jatkuvasti sinisiä) ja niiden päällä pari tanssivaa jotka ovat normaaleja ja välillä välkkyvät sinisinä. Saako noita nykyään takuun puolesta olla edes?
   
 2. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
 3. Kimsor

  Kimsor Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.10.2006
  Viestejä:
  441
  Saadut tykkäykset:
  84
  Näemmä juu, tilasin itse jostain puolasta ja hinnaksi tuli 30€ kieppeille. Laatikkoon lähti se mukana tuleva painoton rimpula kumiviritelmä :)
   
 4. teemus_

  teemus_ Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.09.2004
  Viestejä:
  124
  Saadut tykkäykset:
  1
  Onko tähän tullut tietoa? Nollautuuko muuten asetukset (kuvasäädöt etc) päivityksen yhteydessä?
   
 5. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 057
  Saadut tykkäykset:
  49
  Tämä olisi kyllä ensimmäinen kohdalle osuva televisio, joka näin käyttäytyisi. Kenenkään kannalta ei näin toimiva päivitys ole järkevä, enkä usko että Samsung lähtisi sooloilemaan tämän kanssa väärille teille. Tämä siis on olettamus, ei mikään fakta. Päivittäneet kertokoon totuuden.
   
 6. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Samsung ei kerro mitä päivitykset tekevät, ei nollaa asetuksia.
   
 7. antti-la

  antti-la Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.05.2013
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse olen huoletta ajellut OTA:na tulleet päivitykset sisään. Ei ole tuntunut vaikuttavan telkkarin teknisiin aspekteihin tai muuhun, en ainakaan ainuttakaan eroa ole havannoinut. Lähinnä SmartTV puolella joku appi korjaantunut jollain tavalla tms.

  Täytyy myös todeta, että nyt kun on tullut katsottua useampi elokuva pimeässä huoneessa on hieman ruvennut vaivaamaan jollain tasolla heikko kontrasti / huono musta, joka näyttää karvansa, etenkin pimeissä kohtauksissa ja vieläpä pimennetyssä tilassa.

  Kirkkaissa kohtauksissa / valaistussa huoneessa ongelmaa ei ole, kuva on kerrassaan mahtavan vibrantti ja kontrastirikas. Pimeissä kohtauksissa tuntuu, että ruudun päällä olisi tosiaan "kalvo", joka tukkouttaa kaiken hienon detailin mitä varjoista löytyy, erottelykyky ja kontrasti sävyjen välillä tummassa päässä on vaan heikohko ja lähes kaikki yksityiskohdat uppoavat sellaiseksi taustavalonväriseksi "mössöksi", jopa niin pitkälle, että se ihan oikeasti häiritsee elokuvan tapahtumien seuraamista, kun kyseessä on luokkaa "todella pimeä kohtaus".

  Olen tarkastanut, ettei brightness säädössä ole vikaa (mikään sävy ei oikeasti "pala puhki"), HDMI-black on oikealla asetuksella ja korottanut kontrastin tappiin ja laskenut gammaakin pykälän - näistä ehkä jonkinverran apua, mutta silti "se jokin" hämää. Tuntuu myös, että valovuodon määrä olisi lisääntynyt nyt kun paneelille on tullut käyttötunteja lisää - pitänee koittaa jotain hieromisterapiaa antaa pahimmille kohdille kenties (onko näistä oikeasti apua?).

  Taustavalon pudottaminen on se suurin apu saada "hyvät mustat" myös hämärissä kohtauksissa (jonka saa kyllä tiputtaa täysin pimeässä huoneessa 3-5 paikkeille, jotta ei tautavalo ei hohkaa pimeissä kohtauksissa) mutta tämä sitten syö taas sitä iskevyyttä niiltä kirkkaammilta kohtauksilta jo merkittävästi.

  Eko-taustavalaistus tuntuu toimivan hieman sattumanvaraisesti, joskus tiputtaa kirkkaassa huoneessa aivan puskista taustavalon täysin pohjalukemiin ja pian pumppaa sen takas ylös, jos pumppaa ja joskus taas yhtäkkiä pimeässä tilassa alkaa kapuamaan ylös. Local Dimming joka myös tuolta eko-asetuksita löytyy on taas katsojalle melko häiritsevä, jatkuvasti elävä taustavalaistus joka kirkastuu kirkkaissa kohtauksissa ja himmenee pimeissä kuulostaisikin järkiratkaisulta, mutta efekti ottaa vaan liikaa huomiota jopa pienimmällä asetuksella - etenkin silloin kun kuvassa on valkoiset tekstitykset päällä ja taustavalon edestakas pumppailun näkee jatkuvasti.

  Paras ratkaisu siis säätää erikseen vaikkapa kolme kuvatilaa ihan vaan staattisella taustavalolla. ~5 säkkipimeään, ~11 keskivertoon päiväkatseluun ~20 auringonpaisteessa ja sälekaihtimet auki. Itselle on vaan luontaantyöntävä idea käydä aina vaihtelemassa kuva-asetusta sen mukaan, mitenkä valoisaa katselutilassa on.
   
  Viimeksi muokattu: 18.03.2015
 8. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Itse teen näin, tosin kahdella pärjää ihan hyvin Night/Day.

  Oletko ajatellut sitä mittarin hankintaa?

  Josko ITU-R BT.1886 gamma auttaisi tuohon kuvailemaasi ongelmaan...tosin jos kyse on tekniikasta, niin minkäs teet...muuta kuin metsästät jostain käytetyn Panasonicin plasman (Samsung ei tarjoa samaa kontrastia johtuen että sen mustan taso muuttuu APL:n mukaan) tai jos rahat riittää OLED telkkuun.

  Olikos Sinulla telkun takana taustavalo, sillä saa vuotoja silmälle paremmaksi, mutta jos haluat katsella täysin pimeässä ei tietysti sekään ole vaihtoehto.
   
 9. antti-la

  antti-la Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.05.2013
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tosiaan, eipä se "ongelma" ole, vaan teknillinen rajoite näiden kanssa, mikä ehkä tuli vieläpä viimeviestissä hieman liioittelevalla kärjellä ulos. Mielummin tämä kuin pieni oled tai plasma (eli 55" :D). TV vaihtuu seuraavan kerran kun saa tarpeeksi houkuttelevaan hintaan 4K oledin samasta kokoluokasta josta on lastentaudit puristeltu ulos.

  Samaan johtopäätökseen päädyin, että kyllä se taustavalo varmaan pitää värkkäillä itse sinne ja luinkin sen tekemisestä hieman ohjeistusta ála Make. Pitää kysellä vielä tulisiko moisesta liikaa hellasäröä.

  Taustavalaistukseen kerkesi jo sen verran tottua vanhan Philipsin kanssa ja tuohan se oikeasti merkittävän eron, etenkin pimeässä huoneessa.

  Voiko tuon Gamman säätää itse esim. ITU-R BT.1886 mukaiseksi, vai onko se jo kovakoodattu paneelin kirkkauden toistotekniikkaan? Muistaakseni, esim tuossa vanhassa Philipsissäni oli lähes täydellinen 1886 "gammakaari" ihan oletuksena. Jos tätä lähti väkisin vasaroimaan asetuksilla suoraksi, oli lopputulos vähintäänkin outo kuvanlaadullisesti. Tässä Samsungissa taas taitaa olla vakiona tasaista Gammaa tavoitteleva tila. Millä tätä edes voisi muokata kaareksi, tehdäänkö se 10-pisteisen WB:n avulla?

  Tämän lisäksi aktivoin eilen CAL-NIGHT ja DAYN johon koppasin sun kalibroinnit sisään ja kyllähän se paransi oikeastaan kaikkea kuvanlaadussa ihan mukavalla kädellä, etenkin kun sai kivasti vertailla jättämällä Elokuva tilan vakkari-asetukseille ja vaihtelemalla asetusta.

  Pitää nyt kattoa jaksaako sitä mittaria hommailla. Ei oo jotenkin säätö/optimointihammasta kutittanut niin hirveästi tämän kanssa, kertoneeko se sitten tyytyväisyydestä.
   
  Viimeksi muokattu: 19.03.2015
 10. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Joo 10-pisteen WB säädöllä.
  On aikeissa kokeilla, mutta ei ole vielä ehtinyt/töiden jälkeen jaksanut.
  Jäänyt muutenkin telkun katselu nyt vähemmälle, ostin alkuperäisen Galactican blu-ray:llä kun Netanttilasta halvalla sai, josko sitä alkaisi katselemaan ja herättelemään muistoja...6-8 vuotiaana se tuntui ainakin pirun jännältä :D
   
 11. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 716
  Saadut tykkäykset:
  263
  Varo ettet pety. Tuo tuli jossain vaiheessa telkkarista uusintana, ja ei sitä oikein kestänyt katsoa...
   
 12. Burkitsville

  Burkitsville Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  2 933
  Saadut tykkäykset:
  579
  ^ Höpö-höpö... Aito ja alkuperäinen, eskapismikyllästeinen Taisteluplaneetta Galactica on yhä parempi kuin tusina tylsää uustuontantoa kuunaan. Oma kappale vielä ostamatta, jota odotellessa kelpaa sinisäteeltä katsella revanssina Suomessakin julkaistu ja alun perin teattereihin suunnattu parin episodin pilottikooste.
   
 13. Ultrablue

  Ultrablue Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.04.2012
  Viestejä:
  123
  Saadut tykkäykset:
  4
  Tarkotus olisi ostaa olohuoneeseen tykin tilalle 75" töllö ja katsellut verkkokaupasta tämmöstä: http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...00-75-Smart-3D-LED-televisio-400-Hz-WiFi-Dire

  Telkku tulee seinään kiinni ja matkaa sohvalta on noin 4,5m. Mahtaako tuolta matkalta normi tv-lähetykset näyttää vielä miten kuralle? Muuten tulee katsottua sitten aika paljon blu-ray leffoja ja pelailua.

  Onko muuten peleistä kokemusta, input lagi?

  Aluksi mietin 4k töllöä, mutta päädyin siihen että hyödyt jää aika vähäisiksi vielä tässä vaiheessa kun materiaalia on melko rajoitetusti..
   
 14. antti-la

  antti-la Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.05.2013
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  Käytännössä koko ketju käsittelee toistaiseksi tätä tai vastaavaa mallia (H6475), joten lukemalla löytyy kokemukset, kalibroinnit ja parit fiilistelyräpsyt erinäisiltä käyttäjiltä.

  Kyllä sitä SD-kuvaakin katsoo, ei sen kanssa hifistelemään pääse luonnollisesti. Hetken sitä silmä totuttelee palikkaisempaan kuvaan kunnes taas näyttää imho ihan samalta, miltä se näytti 55":llakin.... hieman suttuiselta ja matalabitrateiselta. TV:ssä tosin ihan hyvät filtterit, joilla kuvasta saa miellyttävämmän SD-sisällölle. HD kuva näyttää sen sijaan imho aivan mahtavalta, enkä osaa kaivata 4K:ta, kun mielestäni vasta tässä kokoluokassa 1080p pääsi kunnolla oikeuksiinsa (55" en pahemmin noteerannut eroa 720p>1080p). Itsellä katseluetäisyyttä n.3m.

  Input-lagi ei ole ollut itselle minkäänlainen ongelma pelitilassa. Taitaa huidella siellä 45ms tuntumassa, mikä ei tosiaan ole paha näin isolle ruudulle.
   
 15. Ultrablue

  Ultrablue Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.04.2012
  Viestejä:
  123
  Saadut tykkäykset:
  4
  Kiitos nopeasta vastauksesta, kyllä tässä telkkarikuume rupeaa olemaan siinä pisteessä että kangasta saa kohta rueta nostelemaan pois seinältä.
   
 16. xioxia

  xioxia Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.10.2007
  Viestejä:
  70
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kävin muutaman kerran liikkeessä töllistelemässä kyseistä telkkua ja etäisyyttä oli aikalailla 3m. Omaan silmään 1080p näytti kyllä erittäin rakeiselle.
  Jäi kaupat tekemättä koska kotona etäisyys on jetsulleen tuo 3m.

  Jos vuoden lopussa tai 2016 1/2 neljänneksellä saa samankokosta 4k töllöä 3000€ hintaan niin annetaan uusi yritys.
   
 17. BMF1234

  BMF1234 Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.05.2010
  Viestejä:
  182
  Saadut tykkäykset:
  15
  Itsekin kävin kattomassa paikallisessa giganttilassa ennen ostoa 10" pienempää eli 65" samsungia ja kuva oli "rakeinen" mutta omaksi onnekseni sain huomata että tämä johtui täysin saadöistä jotka oli gigantin töllössä persiillään. Eli kuva ei ollu rakeinen vaan kuvassa oli kohinaa ja kohinan taas sai lähes olemattomaksi kun malttaa kuvan terävyyden laskea lähemmäs nollaa (itselläni taitaa olla tällähetkellä jotain 5-10). Itse kuvan terävyyteen tämä terävyyssäätö ei omaan silmään vaikuta vaan näyttää ihan yhtä terävälle sohvalle asti.

  Kannattaa ainakin ensi kokeilla tätä kikkaa... ennen kun lähtee 4k töllöjä metsästämään... näissä kun se mtv3:n sd laadun kympin uutinen näyttää jo sitten melko huvittavalle.

  Voin olla väärässäkin kun en mikään kalibrointiguru ole.

  Nykyisellään katselumatka tälle 75" sampsalle on 3-4 metriä ja ei kyllä netflixiä /1080p matskua katellessa ole rakeisuudesta/kohinasta tietoakaan..toki kuva on kyllä varmasti vähemmän "terävä" kuin 4k töllöissä pyörivät optimoidut 4k demot.
   
  Viimeksi muokattu: 25.03.2015
 18. xioxia

  xioxia Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.10.2007
  Viestejä:
  70
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvän pointin kyllä vinkkasit.
  Asetuksia ei tullut juuri räplättyä, taustavaloa myyjä sääti ja näytti onko valovuotoa.
  Valitettavasti kyseistä mallia ei ole enää tulossa paikalliseen giganttiin. Demo mahdollisuudet ovat naurettavat
  paikallisissa liikkeissä lippulaivoille. :mad:
   
 19. Ultrablue

  Ultrablue Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.04.2012
  Viestejä:
  123
  Saadut tykkäykset:
  4
  Nonii, nyt ois postissa tulossa Samsung UE75H6400, saa nähä miten äkkiä tulee tykkiä ikävä. Ei jaksa vaan enää leikkiä niin paljon olohuoneessa pimennysverhojen kanssa.

  Sitten pitäs varmaan rueta jostain metsästämään tv:n kalibroijaa tai ostaa itse joku kalibrointi vehje, ei ole vaan ikinä tullut kalibroitua niin saa nähä mitä siitä tulee.

  Näissä on varmaan paketista otettuna säädöt melko pielessä, olisiko porukalla jotain vinkkejä mitä kannattaa heti ensimmäisenä tehdä ennen kun saa töllön kalibroitua?
   
 20. debuggaaja

  debuggaaja Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.11.2014
  Viestejä:
  88
  Saadut tykkäykset:
  1
  Lukaiset vaikka aluksi nämä kaksi arvostelua läpi, jos eivät ole entuudestaan tuttuja:

  http://www.hdtvtest.co.uk/news/ue40h6400-201405023756.htm
  http://www.hdtvtest.co.uk/news/ue48h6400-201411133951.htm

  Ei mitään sinänsä ihmeellistä tarjolla, mutta antavat kuitenkin jotain osviittaa esim. mihin kalibroinnilla pääsee jne.